hoces da kazes da ona Z77 gore ima losu naponsku sekciju? Pa ima nepotreban SLi.. ajde neka bude subjektivno, kapiram ROG.. i ovaj jedan x4 pcie i to je SVE od slotova.. umanjena je za sve portove od fullATX ploce, a cena joj je jednaka FULLATX ploci koja je opremljenija.. razlika samo u jacoj naponskoj.. ali ROG je.. ostalo je nebitno
:: Po cemu je krajcovana :: Ploca je ubedljivo najbolja od svih pomenutih i ima najbolu naponsku sekciju :: Ostalo je nebitn :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: pa nije bas daleko, racunaj da je krajcovana dosta.. mATX ploca.. ja bih preporucio ASUS P8-Z77 V PRO :: :: :: :: :: :: :: daleko bolja od svih pomenuti :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: ::
Nema losu, ali asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu, da ne pominjem rampage seriju kojoj ni jedna ploaca ne moze vodu da nosi. Prastari portovi na full atx ploci mi nikad nece trebati , ni faliti za bilo sta. Fala bogu da izbacise ono nepotrebno ruglo :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: hoces da kazes da ona Z77 gore ima losu naponsku sekciju? :: Pa ima nepotreban SLi.. ajde neka bude subjektivno, kapiram ROG.. i ovaj jedan x4 pcie i to je SVE od slotova.. umanjena je za sve portove od fullATX ploce, a cena joj je jednaka FULLATX ploci koja je opremljenija.. razlika samo u jacoj naponskoj.. ali ROG je.. ostalo je nebitn :: :: :: :: Po cemu je krajcovana :: :: Ploca je ubedljivo najbolja od svih pomenutih i ima najbolu naponsku sekciju :: :: Ostalo je nebitn :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: pa nije bas daleko, racunaj da je krajcovana dosta.. mATX ploca.. ja bih preporucio ASUS P8-Z77 V PRO :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: daleko bolja od svih pomenuti :: :: :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: :: :: ::
hehe, nemoj da te cuje Wlada i potegne sa CLASSIFIED-om
:: Nema losu, ali asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu, da ne pominjem rampage seriju kojoj ni jedna ploaca ne moze vodu da nosi :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: ::
Rasprava ne vodi nikud, medjutim rekao si nesto sto bas ne pije vodu.
` asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu`
Pricamo o z77 plocama
Maximus 5 Extreme ima 8 faza za Vcore, sa standardnim(kao i na jeftinim modelima) mosfetima, koji su inace dobri. Cijena kod nas je 330e.
Samo za primjer Gigabyte z77X-UP7 ima 32 faze za Vcore, u VRM sekciji se nalaze 32 IR3550 (integrisani mosfeti i drajveri), jednom recju fantasticno, neuporedivo bolje od pomenutog Asusa. Cijena kod nas oko 330e.
Obe kompanije prave dobre ploce, bezveze je da se jedna od njih naziva nepouzdanom...
Koliko samo ljudi koristi nekvalitetna napajanja...
Neka potegne ako sme , classified ima losije rezultate od asus maximus serije .)
jammin Nije sve u tome ciji je veci :D Ima mnogo toga jos sto treba znati , ali treba se informisati i procitati.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: hehe, nemoj da te cuje Wlada i potegne sa CLASSIFIED-om :: :: :: :: Nema losu, ali asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu, da ne pominjem rampage seriju kojoj ni jedna ploaca ne moze vodu da nosi :: :: :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: ::
u pravu si, tacno je..svetski rekord, ali znas li koliki je to rizik pri velikom OC-u.. takve ploce su pravljene za ekstermni OC.. po meni to je samo za takmicenje i ni za sta drugo.. da ne ispadne sad ono sto se nazire, ne znam da li se neko seca(ko je cuo) za jednog zagrizenog OC-era, entuzijastu kome se zapalila ploca sa napajanjem..
:: Rasprava ne vodi nikud, medjutim rekao si nesto sto bas ne pije vodu :: :: ` asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu :: :: Pricamo o z77 plocam :: :: Maximus 5 Extreme ima 8 faza za Vcore, sa standardnim(kao i na jeftinim modelima) mosfetima, koji su inace dobri. Cijena kod nas je 330e :: :: Samo za primjer Gigabyte z77X-UP7 ima 32 faze za Vcore, u VRM sekciji se nalaze 32 IR3550 (integrisani mosfeti i drajveri), jednom recju fantasticno, neuporedivo bolje od pomenutog Asusa. Cijena kod nas oko 330e :: :: Obe kompanije prave dobre ploce, bezveze je da se jedna od njih naziva nepouzdanom.. :: :: Koliko samo ljudi koristi nekvalitetna napajanja.. :: :: :: :: ::
To je tacno, sto se tice svetskih rekorda, ali bez obzira na sve treba ici na cena - kvalitet. Maximus gene je predobra ploca za taj novac i greota je ispustiti tako nesto zbog usr*ne tv kartice od 10 eu. u ostalom moze da se proda i da se kupi tv usb kartica.
Slazemse i sa Jamminom, Gigabyte pravi odlicne ploce u visokoj klasi ali odnos cena- kvalitet je ipak na strani asusa , sa ovom gene serijom.
:: u pravu si, tacno je..svetski rekord, ali znas li koliki je to rizik pri velikom OC-u.. takve ploce su pravljene za ekstermni OC.. po meni to je samo za takmicenje i ni za sta drugo.. da ne ispadne sad ono sto se nazire, ne znam da li se neko seca(ko je cuo) za jednog zagrizenog OC-era, entuzijastu kome se zapalila ploca sa napajanjem.. :: :: :: :: Rasprava ne vodi nikud, medjutim rekao si nesto sto bas ne pije vodu :: :: :: :: ` asus rog ima ubedljivo najbolju naponsku na svetu :: :: :: :: Pricamo o z77 plocam :: :: :: :: Maximus 5 Extreme ima 8 faza za Vcore, sa standardnim(kao i na jeftinim modelima) mosfetima, koji su inace dobri. Cijena kod nas je 330e :: :: :: :: Samo za primjer Gigabyte z77X-UP7 ima 32 faze za Vcore, u VRM sekciji se nalaze 32 IR3550 (integrisani mosfeti i drajveri), jednom recju fantasticno, neuporedivo bolje od pomenutog Asusa. Cijena kod nas oko 330e :: :: :: :: Obe kompanije prave dobre ploce, bezveze je da se jedna od njih naziva nepouzdanom.. :: :: :: :: Koliko samo ljudi koristi nekvalitetna napajanja.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Meni je bezveze kad se ljudi podju prepirati sta je bolje..., cinjenica je da su Asus, Gigabyte, MSI veliki proizvodjaci, imaju dobre inzinjere/strucnjake, znaju oni napraviti jos bolje i kvalitetije od onog sto imamo, medjutim svi gledaju kako sto bolje da prodaju, odnosno sto vise para da zarade.
Gore sam spomenuo IR3550, sto se tice VRM sekcije to je jedno od trenutno najboljih resenja, koristi ga EVGA, Gigabyte, mislim da je i Asus najavio da ce poceti...
Ako nas proizvodjaci maticnih ploca bas tako `vole` zbog cega pomenuto resenje ne stave na jeftinije ploce. IR3550 nije skup, izgradnja ploce od 4 faze ne bi nista vise kostala, a mi potrosaci bi imali plocu koja ne kosta vise od 100e, a u stanju je da izvuce maksimum iz vazdusno hladjenog procesora. Nece to da urade zato sto bi im onda jeftine ploce ugrozile trziste skupljih modela.
Nesto o fazama, za one koji ne znaju: procesor (Vcore) u jednom trenutku se napaja strujom iz samo 1 faze, dok su sve ostale neaktivne, vec u sledecem trenutku napajanje dobija iz sledece faze, prethodna, kao i sve ostale su neaktivne... Tako sto vise faza to ce svaka od njih vise da odmara, odnosno manje se zagreva, a i oscilacije napona ce biti nesto manje.
Nisam pratio ko je rekorder..., medjutim 32 faze i to sa IR3550 su dosta mocnije/efikasnije od 8 Asusovih faza u realnom radu. Medjutim u realnom radu (OC na vazduh ili vodu) nema nikakve potrebe za 32 faze, a prilikom takmicenja, nazovimo nenormalnih uslova (vrlo niske temperature) 32 faze nece biti tako dominante, ne bi me cudilo da i Asus sa 8 faza ima veoma dobre rekorde, slicne kao i GA.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.