Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
FX 8350 Prime95?
STRANA 2 OD 2
obradmi ne znam za sta je taj prime 95 merodavan 07.03.2013. 22:33 #481163

status: user
broj poruka: 7733
nit je sluzbena aplikacija AMD-a ,nit moze nesto da govori o ispravnosti CPU-a,a narocito ne
o novoj arhikteturi i novim CPU instrukcijama.Nije mi jasno sto se ljudi time opterecuju uopste.
Ako ti sistem ne pukne u omiljenom programu to ti je najbolji znak da je sa CPU sve OK.
Postoje interni programi za testiranje CPU -a i kod AMD-a i kod Intela ,tako
da tesko da bi neispravan CPU prosao quality control.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zfun da pitam 07.03.2013. 23:09 #481172

broj poruka: 206
posto su komponente nove,tj nisu sve nove ali su jos uvek pod garancijom,jel bih trebao mozda nesto da reklamiram?npr plocu,jer ne radi na default podesavanjima kako treba?

inace evo vec 1.30h radi prime bez greske:) max temp za cpu 59c

Drugari,hvala na pomoci,izgleda da je resen problem:)

obradmi To moze da resi i nova verzija bios-a 07.03.2013. 23:17 #481175

a narocito Asus je azuran sa tim verzijama ,niko nije bezgresan pa ni programeri.

Simon72 ... 07.03.2013. 23:19 #481177

broj poruka: 2799
Pa ja bi reklamirao al prvo da sredimo utiske a pitanje je i šta da se reklamira.
Prime95 ne prolazi
Linx nece ni da pocne s testom
Tu definitivno nešto nije uredu.To što podižeš napon nije rešenje.Mora da se nadje uzrok.

zfun pa to 07.03.2013. 23:27 #481180

nekako skroz bzvz,hocu bre sve da radi bez drndanja,cackanja napona i sl,sta da npr nisam hteo da cackam napon jer se plasim da mogu nesto da spalim..vazi sto bih ikada resio problem..

sa podignutim naponom prime95 x64 prolazi 1h40min bez greske,probacu sutra i OCCT da vidim sta ce da kaze,a i linx..

ram sam testirao mnogo puta i ispravan je definitivno tako da to nemam sta da reklamiram,ostaje cpu i ploca

nekako mi lici da je ploca kriva,a opet sto kaze obradmi mozda ce nova verzija biosa resiti problem..bar sada znam sta je problem!

MACHINE sasvim moguce 07.03.2013. 23:29 #481182

broj poruka: 5715
kako rece danijelk nakon povecanja vcore dolazi do stabilizacije. Ocito je onda `problem` u primerku procesora (redje) ili u nesto losijoj stabilizaciji tj. naponskoj sekciji ploce. Ne znam default napon za taj CPU, ali obicno nisu icitavanja svuda ista za razlicite programe. Po meni je najmerodavnije ono u BIOSu ili u CPUZ. Ostalo ne...

obradmi Moze da bude da napajanje ne moze da isprati 07.03.2013. 23:48 #481189

zadane vrednosti ,ti zadas jedan Vcore on ti prikaze drugi,tako da ustvari da kad on
poveca Vcore CPU dobije normalan Vcore,a opet moze da bude i greska u biosu
sto Asus-u nije ni prvi ni poslednji put ,alli uvek isprave sa bios update.
Licno ne bi nista reklamirao ako sve radi normalno mislim na OS i programe.
Da je nesto drugo u pitanju ne bi CPU prosao instalaciju OS-a sto je
glavni znak da je sve u redu.
zfun jel dovoljno ovo moje napajanje za ove komponente? 07.03.2013. 23:58 #481191

cm elite 332
fx 8350 Alpenfohn Matterhorn Pure Edition
ASUS M5A97 R2.0
4X4 gb Kingstone Genesis KHX1600C9D3/4G
Chieftec CFT-600-14CS 600W
R5850 Twin Frozr II
hdd 1kom

Staro je oko 2 god,nedavno sam ga otvorio i ocistio od prasine,koje nije ni bilo nesto mnogo,naponi su ok

Pre ovog AMDa bio OC q6600 ciji je tdp 105w bez oc
obradmi Re: jel dovoljno ovo moje napajanje za ove komponente? 08.03.2013. 00:03 #481195

Po parametrima da ,ali mozda je oslabilo.Inace AMD CPU imaju vise tipova Vcore ,
jedan za stednju energije,drugi normalan rezim i treci za OC rezim.
Ako ti sve radi ok ne vidim razlog da bilo sta menjas ,jedino mozes da probas
ako si u mogucnosti sa nekim drugim napajanjem cisto da vidis kako
se krecu naponi.

:: cm elite 33
:: fx 8350 Alpenfohn Matterhorn Pure Editio
:: ASUS M5A97 R2.
:: 4X4 gb Kingstone Genesis KHX1600C9D3/4
:: Chieftec CFT-600-14CS 600
:: R5850 Twin Frozr I
:: hdd 1ko
::
:: Staro je oko 2 god,nedavno sam ga otvorio i ocistio od prasine,koje nije ni bilo nesto mnogo,naponi su ok
zfun ...ipak problem 10.03.2013. 01:30 #481533

dizanje voltaze nije resilo problem,komp se restartuje,nije stabilan i to totalno nasumicno,ponekad dok igram far cry,a ponekad kada ne radim apsolutno nista,desava se i vise puta za redom da se restartuje..

temperature ok
prime95 prolazi
posle OCCT se obavezno restartuje

nemam vise ideja, u ponedeljak ide u servis pa neka vide ljudi sta ga muci..

Simon72 ... 10.03.2013. 03:07 #481541

Obavesti nas kad sve to središ šta je bio problem.

obradmi Re: ...ipak problem 10.03.2013. 08:23 #481545

Napajanje, eventualno memorija ,ali odnesi ga u servis da se ti ne bi zaebavao.

:: dizanje voltaze nije resilo problem,komp se restartuje,nije stabilan i to totalno nasumicno,ponekad dok igram far cry,a ponekad kada ne radim apsolutno nista,desava se i vise puta za redom da se restartuje.
:: temperature o
:: prime95 prolaz
:: posle OCCT se obavezno restartuj
:: nemam vise ideja, u ponedeljak ide u servis pa neka vide ljudi sta ga muci.
zfun pa ostalo samo napajanje 10.03.2013. 12:50 #481572

ram sam uzimao od drugara i isto se desavalo..Nasao sam ovaj review mog napajanja i procitao ovo

The designations V1, V2, etc indicate what exactly +12V line goes to particular connectors. It is somewhat odd that the CPU has two such lines whereas the two graphics cards cables have only one because modern graphics cards consume far more than CPUs. You may find yourself in a stupid situation with a monstrous card like GeForce GTX 295: when under load, it won’t be satisfied with the 18 amperes available with the two default cables, and you will have to use an adapter to connect one of the card’s power plugs to a Molex connector of the PSU. People at Chieftec must have thought that owners of such premium-class graphics cards would prefer higher-wattage PSUs although 600 watts should be quite enough for a serious gaming computer.

Pa cu danas probati da zakacim grafiku kao sto su opisali da treba GTX295 iako moja grafika nije ni priblizne potrosnje..

link http://tinyurl.com/ch2wdo3

obradmi pretpostavljao sam da je napajanje 10.03.2013. 13:04 #481574

Ne isporucuje dovoljnu amperazu .Dobar je to CPU 58 C na full load je smesna temp.

zfun bas tako 10.03.2013. 13:09 #481575

prosto mi neverovatno da su tako rasporedili grane,bas nema mnogo smisla..probacu danas da je povezem drugacije pa javljam sta se desava.

zfun BSOD 10.03.2013. 14:26 #481584

povezao drugacije i sada BSOD SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED

0x0000007E

evo guglam da nadjem neko resenje..ideje dobrodosle..

zfun mislim da je misterija konacno RESENA! 26.03.2013. 14:17 #484375

Komp bio u servisu i utvrdili da napajanje nije dovoljno za ove nove komponente,kupio drugo napajanje SEASONIC SS-650G 650W, uzeh bas ovo zbog toga sto ima 5god garancije,povezao sve, instalirao ponovo win 7sp1 untouched inastalirao drajvere i mislio da je konacno sve reseno,sve testove prolazi,svi naponi vise nego dobri,vCore nisam morao rucno da podesavam sve na default u biosu,pritom je i nova verzija biosa 1602..ma mojoj sreci nije bilo kraja,ali..

cesto se desava da se komp smrzne,samo zabode a hdd nesto drlja li drlja i tako minut dva,pa sve bude ok.

trebalo mi vremena da skontam sta je problem,ali sam konacno resio!drajveri za SB nisu instalirani,iako sam ih skinuo sa sajta AMDa(probao one sa cd-a maticne,ista prica) i instalirao kroz catalyst install manager koji kaze da su svi driveri ok i poslednje verzije,device manager nema nikakvo upozorenje,sve instalirano i ok,ali sam slucajno otisao na AMD sata controller da vidim verziju drajvera i bila je ona windows-ova ne nova koju sam instalirao!

Morao sam rucno da instaliram vise drajvera,zapamtio sam neke AMD SB Pci bus,AMD SMBus,AMD Sata controller i jos nekoliko i tek sada posto sam to uradio komp radi kako treba bez smrzavanja zabadanja i sl.
(pod rucnom instal podrazumevam iz device managera desni klik pa uputim na driver koji je raspakovan na lokaciji C AMD Support)

Komp koristim vec dva dana i nije bilo nikakvih problema,nadam se da ce ovo mozda biti jos nekome korisno.

Pozdrav drugari,zahvalan sam na vasoj pomoci i idejama.

Simon72 ... 26.03.2013. 16:01 #484396

Kad si instaliro Windows 7 dal si ga ažurarao.Ovde mi iskreno i dalje nije ništa jasno :)
Kad si zamenio napajanje dal je samo stim prolazio prime95.

Aha svatio sam :)
Spacewla ako Chieftec crkava tako lako, onda je i svaki `KINEZ` od 1500din dobar!!! 26.03.2013. 16:16 #484400

broj poruka: 612

:: Komp bio u servisu i utvrdili da napajanje nije dovoljno za ove nove komponente,kupio drugo napajanje SEASONIC SS-650G 650W, uzeh bas ovo zbog toga sto ima 5god garancije
Ja takodje NE MOGU da verujem da je Chieftec CFT-600-14CS 600W napajanje od prosek 8000 dinara i takvog kvaliteta `slabo` da potera CPU od 125W potrošnje i `resto` konfiguraciju?!?
Onda je ovo PRAVI primer da NE TREBA kupovati skupa napajanja već lepo kupovati LC Power do 3500 dinara i uživati u životu. Ma kakav LCPower, pa i neki NO-NAME Chinese od 1500 dinara ... ima da radi 3 godine i da ne izda ...

Ko onda garantuje da i ovaj preskupi SEASONIC SS-650G 650W od NEVEROVATNIH 14.000,00 dinara neće da pandrkne nakon dve-tri godine? Ili nakon tih 5 godina garancije?!?

Jebote, pa ja imam neko Cooler Master 420W napajanje staro oko 5 godina u HTPC kućištu uz konfiguraciju iz potpisa, i Prime95 nakon sat vremena radi kao satić:

http://www.dodaj.rs/f/25/OX/39Tbq5ZW/untitled-2.jpg

MSI 870A-G54 (Bios spreman za AM3+)
AMD Phenom II X4 955
Kingston HyperX 10 GB
Samsung SyncMaster P2770HD
ATI Saphirre 5670 DDR5 512MB
resto ....

Danijelk ....... 26.03.2013. 16:33 #484402

broj poruka: 1541
Taj CFT-600-14CS 600W je sasvim dovoljan za tu konfiguraciju, al je on imao verovatno felerican primerak...

zfun heheheh 26.03.2013. 16:35 #484403

@Simon eto,razumeli smo se na kraju.) Da, win 7 updateovan,sa zamenjenim napajanjem sve ok,prolazi testove bez problema..

@Spacewla Chieftec CFT-600-14CS 600W nema 80+ sertifikat i moze da isporuci mnogo manje nego sto je napisano na etiketi,a problem je sto su grane mnogo lose podeljene tako da je za gpu samo jedna grana 12v 18a,dok su za cpu ostavili dve grane(toliko o kvalitetu),ma pisao sam to vec negde u temi..okacio sam i onaj test koji sam pronasao na netu.

Ne crkava chieftec lako pa koristim ga ja vec neko duze vreme,evo i sada me verno sluzi samo u slabijoj htpc masini,samo nije dovoljno za ovu konfiguraciju koju sada imam..

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs