Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte overtaking ASUS in motherboard market
STRANA 2 OD 2
Almighty84 Ma bre 27.04.2013. 01:03 #489821

status: user
broj poruka: 294

Evo ja vec uredno 5 godina teram Asus Maximus II Formula plocu, uredno je istu kolicinu vremena kloknut Q9550 na 3.4Ghz i nikakvih problema, niti nadutih kondenzatora nisam imao... Sto se Gigabajta tice, vec 3 ipo godine imam Gigabyte HD5870 grafiku i ona radi besprekorno, zajedno sa asusom...

Drugim recima, i jedna i druga komponenta su svojevremeno nove bile papreno placene i zato i dalje vazi ono staro pravilo, koliko para, toliko muzike...

Problem je sto narod kod nas nema para leba da jede, a kamo li da kupi nesto valjano, pa se zato kupuju `gotove` konfiguracije za `male pare`, koje djavola ne valjaju. Trpaju se u iste dno dna Asusovih i Gigabajtovih ploca, i eto reklamacija za izvoz. Jedina stvar koja ce da pretegne u broju reklamacija jeste ciji se skart vise gurao u datom trenutku, da li Asus ili Gigabyte...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Ma bre 27.04.2013. 01:05 #489823

broj poruka: 3730
+1
slazem se u potpunosti .Mada ti pricas o ploci koja gotovo 99% nije imala problema ikad.Ali da si upravu upravu si . Iskustva su razlicita i to je to ...

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

::
:: Evo ja vec uredno 5 godina teram Asus Maximus II Formula plocu, uredno je istu kolicinu vremena kloknut Q9550 na 3.4Ghz i nikakvih problema, niti nadutih kondenzatora nisam imao... Sto se Gigabajta tice, vec 3 ipo godine imam Gigabyte HD5870 grafiku i ona radi besprekorno, zajedno sa asusom..
:: Drugim recima, i jedna i druga komponenta su svojevremeno nove bile papreno placene i zato i dalje vazi ono staro pravilo, koliko para, toliko muzike...
:: Problem je sto narod kod nas nema para leba da jede, a kamo li da kupi nesto valjano, pa se zato kupuju `gotove` konfiguracije za `male pare`, koje djavola ne valjaju. Trpaju se u iste dno dna Asusovih i Gigabajtovih ploca, i eto reklamacija za izvoz. Jedina stvar koja ce da pretegne u broju reklamacija jeste ciji se skart vise gurao u datom trenutku, da li Asus ili Gigabyte..
Blueberry Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gigabyte overtaking ASUS in motherboard market 27.04.2013. 01:06 #489824

broj poruka: 1272
Ocekivao sam da kazes da bi pre uzeo Nives nego knjigu, ali, posto je ona ko otvorena knjiga, valjda se to podrazumeva :D

:: pre cu da uzmem da citam knjigu Nives Celsius nego te komentare..
:: ::
:: :: A sto ne citas kako su imali kvarove ? drzis se tog biosa ko pijan plota.
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gigabyte overtaking ASUS in motherboard market 27.04.2013. 01:07 #489825

+1

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Ocekivao sam da kazes da bi pre uzeo Nives nego knjigu, ali, posto je ona ko otvorena knjiga, valjda se to podrazumeva :
:: :: pre cu da uzmem da citam knjigu Nives Celsius nego te komentare..
:: :: ::
:: :: :: A sto ne citas kako su imali kvarove ? drzis se tog biosa ko pijan plota.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gigabyte overtaking ASUS in motherboard market 27.04.2013. 01:10 #489826

broj poruka: 19086
..podrazumeva, ali poredjenje ne bi imalo smisla

:: Ocekivao sam da kazes da bi pre uzeo Nives nego knjigu, ali, posto je ona ko otvorena knjiga, valjda se to podrazumeva :
:: :: pre cu da uzmem da citam knjigu Nives Celsius nego te komentare..
:: :: :: A sto ne citas kako su imali kvarove ? drzis se tog biosa ko pijan plota.
Blueberry Re: Ma bre 27.04.2013. 01:12 #489827

Juce sam tu plocu hteo da opisem u `najgore parce hardvera ikada`, ali sam odustao, da ne bi doslo do spaljivanja na lomaci, ili giljotine, ili rastezanja konjima na repovima...posto bi to bilo diranje `Svete zemlje` ili nesto slicno...

ASUS je i dalje lider na polju proizvodnje i prodaje maticnih ploca, svidelo se to mnogima ili ne.

Samim tim, broj kvarova proporcionalan je, to jest srazmeran broju kupljenih maticnih ploca.

Neumesno je generalno pricati o ASUS-u kao o losoj firmi, jer, uopste nije ASUS toliko los koliko su i ostali postali dobri, o tome se radi...

Moje licno iskustvo sa ASUS-om, treba ostaviti po strani.

Imam kolegu ovde koji ce kupiti primarno ASUS, drugi ce Gigabyte, ja cu MSI...

I tu nema nikakvih problema. Kao kad bi jedan pio jelen, drugi lav, a treci pils plus.

:: Evo ja vec uredno 5 godina teram Asus Maximus II Formula plocu, uredno je istu kolicinu vremena kloknut Q9550 na 3.4Ghz i nikakvih problema, niti nadutih kondenzatora nisam imao... Sto se Gigabajta tice, vec 3 ipo godine imam Gigabyte HD5870 grafiku i ona radi besprekorno, zajedno sa asusom..
:: Drugim recima, i jedna i druga komponenta su svojevremeno nove bile papreno placene i zato i dalje vazi ono staro pravilo, koliko para, toliko muzike...
:: Problem je sto narod kod nas nema para leba da jede, a kamo li da kupi nesto valjano, pa se zato kupuju `gotove` konfiguracije za `male pare`, koje djavola ne valjaju. Trpaju se u iste dno dna Asusovih i Gigabajtovih ploca, i eto reklamacija za izvoz. Jedina stvar koja ce da pretegne u broju reklamacija jeste ciji se skart vise gurao u datom trenutku, da li Asus ili Gigabyte..
SkyFire Bilo je i lepih momenata ! 27.04.2013. 01:28 #489828

broj poruka: 18472
Gigabyte je u vreme LGA 1156 i LGA 1366 bio odlican.Tad sam bez razmisljanja
razmatrao GA premda sam kasnije i imao plocu za LGA 1366.
Sve posle toga je bilo znatno losije.Poslednji primer,sagorevanje
naponske sekcije na UD5 modelu za LGA 2011.
Ni sa AMD se nije proslavio pogotovu sa Bulldozer pocesorima.

Sto se tice MSI,on mi je nit smrdi nit mirise.Mozes da ubodes dobru
plocu a i ne moras..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

Blueberry Re: Bilo je i lepih momenata ! 27.04.2013. 01:40 #489830

x58 , slatke muke....

a za ovom plocom u kombinaciji sa I7 880 i dalje zalim:
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3324#sp

Nedajboze da to neko okaci da prodaje, napravicu sebi finansijski problem... neostvarena zelja...

:: Gigabyte je u vreme LGA 1156 i LGA 1366 bio odlican.Tad sam bez razmisljanj
:: razmatrao GA premda sam kasnije i imao plocu za LGA 1366
:: Sve posle toga je bilo znatno losije.Poslednji primer,sagorevanj
:: naponske sekcije na UD5 modelu za LGA 2011
:: Ni sa AMD se nije proslavio pogotovu sa Bulldozer pocesorima
:: Sto se tice MSI,on mi je nit smrdi nit mirise.Mozes da ubodes dobr
:: plocu a i ne moras.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Dejzan Re: Bilo je i lepih momenata ! 27.04.2013. 02:07 #489834

+1
Slazem se :D neverujem ali se slazem :D

:: Gigabyte je u vreme LGA 1156 i LGA 1366 bio odlican.Tad sam bez razmisljanj
:: razmatrao GA premda sam kasnije i imao plocu za LGA 1366
:: Sve posle toga je bilo znatno losije.Poslednji primer,sagorevanj
:: naponske sekcije na UD5 modelu za LGA 2011
:: Ni sa AMD se nije proslavio pogotovu sa Bulldozer pocesorima
:: Sto se tice MSI,on mi je nit smrdi nit mirise.Mozes da ubodes dobr
:: plocu a i ne moras.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
operator re 27.04.2013. 09:22 #489849

broj poruka: 4293
Konacno malo istine ovdje na forumu.
@Dejzan
Otvorio si pandorinu kutiju ovdje.
Kao sto rece nebeska vatra Gigashit je za Intel procesore bio mama u odnosu na ASUS za LGA 1156 i LGA 1366, samo je uvijek imao jednu manu da je pproblem bio mjenjanja kondenzatora. Ja sam mozda manje od 30-40% ploca uspio zamjeniti kondenzatore , pa da su ploce ostale ispravne i stabilne.
Bez fluksa i kvalitetne lemilice skidanje i stavljanje kondenzatora u PCB ploce je mislena imenica za 3-4 sec, bez toga da mi strucnnjaci objasne kkao se to radi.
@Blueberry
Kao sto ti recde podjebavajuci, Omicron je bio tata za sve u informatickoj industriji.
@imarkovic
Kralju ! :D
Za knjigu Nives imas i pivo od mene.

Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

Blueberry Nije bilo podjebavanje, mozda malo sale , ali kad vec spominjes... 27.04.2013. 11:42 #489857

1. Omicron nikada nije postojao.
2. Omicron sada ne postoji.
3. Ne postoji nikakav materijalan ili pisani dokaz o postojanju ovakve kompanije
4. Postoji gomila Omicron firmi u danasnje vreme, sa istorijom koja pocinje devedesetih godina,a koja ima neku drugu delatnost i koja nije sukcesor pomenute, jer bi se ta delatnost, makar bila i pijacarska, tradicijom nadovezivala na prethodnu...sto nas vodi na br. 5:
5.Ponovo procitati br. 1.

MACHINE ... 27.04.2013. 11:44 #489859

broj poruka: 5715
U zivotu sam video samo jednu GA server plocu, davne 2002, a ni jedan server, laptop i sl. od njih.

Asus ima poprilicno dobre SRV i WS, naravno ne kvalitetne kao HP, IBM i SuperMicro ali ne losije od FSC i ranijeg Gateway-a. Da li GA ima servere, radne stanice, Padphone, Transformer tablete, monitore i sl sto Asus odavno radi??? Naravno, da ne...

Toliko o tome ko je jaci i bolji.

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

imarkovic Re: ... 27.04.2013. 11:56 #489861

pa HP i IBM ne proizvode ploce, vec intel (za njih), a cudi me da si ubacio SuperMicro, zar to nije kineska firma, bas iz Kine koja pravi niskobudzetne servere?

Sto se tice ovog potpuno drugog segmenta (tablet, laptop i sl.), uopste nema veze s tim ko je jaci i bolji, GA ili ASUS, ako recimo GA nema toliko sirok spektar kao asus

:: U zivotu sam video samo jednu GA server plocu, davne 2002, a ni jedan server, laptop i sl. od njih
:: Asus ima poprilicno dobre SRV i WS, naravno ne kvalitetne kao HP, IBM i SuperMicro ali ne losije od FSC i ranijeg Gateway-a. Da li GA ima servere, radne stanice, Padphone, Transformer tablete, monitore i sl sto Asus odavno radi??? Naravno, da ne..
:: Toliko o tome ko je jaci i bolji
:: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
MACHINE Re: Re: ... 27.04.2013. 12:34 #489867

broj poruka: 5715
Sto se tice dijapazona, naravno da ne mora da znaci, ali sve sto sam naveo Asus radi dobro. SuperMicro je USA firma i po meni ima mnogo bolje ploce od Intelovih. HP i IBM imaju svoje serije (IBM P serija) gde on radi ploce. A vecinu ploca od Intela radi Foxconn. No, sve zavisi i od serije servera, ja sam govorio generalno

`Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije

:: pa HP i IBM ne proizvode ploce, vec intel (za njih), a cudi me da si ubacio SuperMicro, zar to nije kineska firma, bas iz Kine koja pravi niskobudzetne servere?
:: Sto se tice ovog potpuno drugog segmenta (tablet, laptop i sl.), uopste nema veze s tim ko je jaci i bolji, GA ili ASUS, ako recimo GA nema toliko sirok spektar kao asu
:: :: U zivotu sam video samo jednu GA server plocu, davne 2002, a ni jedan server, laptop i sl. od njih
:: :: Asus ima poprilicno dobre SRV i WS, naravno ne kvalitetne kao HP, IBM i SuperMicro ali ne losije od FSC i ranijeg Gateway-a. Da li GA ima servere, radne stanice, Padphone, Transformer tablete, monitore i sl sto Asus odavno radi??? Naravno, da ne..
:: :: Toliko o tome ko je jaci i bolji
:: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holmes, nobelovac u oblasti hemije
imarkovic Re: Re: Re: ... 27.04.2013. 13:23 #489877

onda postoje 2 supermicro branda.. Kako Foxconn da radi ploce za intel, to mi uopste nije logicno, pogotovo od firme Foxconn.. ? Jeste, to sto napravi ASUS je stvarno korektno

:: Sto se tice dijapazona, naravno da ne mora da znaci, ali sve sto sam naveo Asus radi dobro. SuperMicro je USA firma i po meni ima mnogo bolje ploce od Intelovih. HP i IBM imaju svoje serije (IBM P serija) gde on radi ploce. A vecinu ploca od Intela radi Foxconn. No, sve zavisi i od serije servera, ja sam govorio generaln
obradmi U principu sve se svodi na jeftinije ili skuplje ploce 27.04.2013. 14:33 #489889

broj poruka: 7733
bilo kog proizvodjaca.Ja sa Asusom za AMD nisam imao problem do sada od socketa 754.
Desava se da je kod jeftinijih ploca medij na koji se upise bios jako los(radi manje cene) ,to je onaj chip sto se vadi.Izgubi se sadrzaj bios-a,kada cackas previse po kucistu,a nisi postovato procedure.Dok kod skupljih ploca postoji dosta opciija za recovery i bolji je medij.Tako da u prinicpu svi su dobri kad su skupi ugradjuju bolje komponente u skupe ploce.
Nisam skoro video rascvetavanja elektrolita kod ploca i za Intel i za AMD ,za razliku od ranijih ploca.

Dejzan Re: re 27.04.2013. 17:52 #489917

Pandorina kutija ili ne istina boli :D
Jel sam ja kriv sto u srbiji 90% vozi Asus ? nisam.. Jel sam kriv Sto EVGA ima najjace ploce za intel platformu ? nisam :) vazi i za graficke karte takodje .... :D
ali ne ASUS rules ...
Svako uzima sta mu odgovara...

:: Konacno malo istine ovdje na forumu
:: @Dejza
:: Otvorio si pandorinu kutiju ovdje
:: Kao sto rece nebeska vatra Gigashit je za Intel procesore bio mama u odnosu na ASUS za LGA 1156 i LGA 1366, samo je uvijek imao jednu manu da je pproblem bio mjenjanja kondenzatora. Ja sam mozda manje od 30-40% ploca uspio zamjeniti kondenzatore , pa da su ploce ostale ispravne i stabilne
:: Bez fluksa i kvalitetne lemilice skidanje i stavljanje kondenzatora u PCB ploce je mislena imenica za 3-4 sec, bez toga da mi strucnnjaci objasne kkao se to radi
:: @Blueberr
:: Kao sto ti recde podjebavajuci, Omicron je bio tata za sve u informatickoj industriji
:: @imarkovi
:: Kralju ! :
:: Za knjigu Nives imas i pivo od mene
:: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
imarkovic Re: Re: re 27.04.2013. 19:12 #489921

za OC- eVGA, za sve ostalo je ASUS, cisto da razjasnimo tu istinu, tamo dalje je GA, pa MSi.

:: Pandorina kutija ili ne istina boli :D
:: Jel sam ja kriv sto u srbiji 90% vozi Asus ? nisam.. Jel sam kriv Sto EVGA ima najjace ploce za intel platformu ? nisam :) vazi i za graficke karte takodje .... :D
:: ali ne ASUS rules ..
:: Svako uzima sta mu odgovara..
Dejzan Re: Re: Re: re 28.04.2013. 00:20 #489953

Asus nema sta da trazi pored EVGA
Znas kako kazu imas Audi ,Bmw,Opel ,VW i Mercedes :) Stara gastabajterska (tad nisu culi za tojotu :D )
EVGA pa svi ostali sto se tice intela i Nvidia...
Gigabajt ti je u vlasnistvu Asus-a kao i ASrock Msi je usamljeni rendzer :D

:: za OC- eVGA, za sve ostalo je ASUS, cisto da razjasnimo tu istinu, tamo dalje je GA, pa MSi
:: :: Pandorina kutija ili ne istina boli :D
:: :: Jel sam ja kriv sto u srbiji 90% vozi Asus ? nisam.. Jel sam kriv Sto EVGA ima najjace ploce za intel platformu ? nisam :) vazi i za graficke karte takodje .... :D
:: :: ali ne ASUS rules ..
:: :: Svako uzima sta mu odgovara..
imarkovic Re: Re: Re: Re: re 28.04.2013. 01:21 #489965

ne kapiram ovo zadnje, ga je u vlasnistvu asus, sta, to si saznao u medjuvremenu, ili..? ASrock nije vise, tako da njega mozes da razmatras kao zamenu za GA
sad je znaci i upao eVGA, strasno si mi neodlucan lepo sam ranije napisao, necu da se ponavljam sto se tice eVGA.. pretpostavljam da vozis Toyotu.. kao i GA, kao i AMD, i nisi subjektivan:)

:: Asus nema sta da trazi pored EVG
:: Znas kako kazu imas Audi ,Bmw,Opel ,VW i Mercedes :) Stara gastabajterska (tad nisu culi za tojotu :D
:: EVGA pa svi ostali sto se tice intela i Nvidia...
:: Gigabajt ti je u vlasnistvu Asus-a kao i ASrock Msi je usamljeni rendzer :D
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: za OC- eVGA, za sve ostalo je ASUS, cisto da razjasnimo tu istinu, tamo dalje je GA, pa MSi
:: :: :: Pandorina kutija ili ne istina boli :D
:: :: :: Jel sam ja kriv sto u srbiji 90% vozi Asus ? nisam.. Jel sam kriv Sto EVGA ima najjace ploce za intel platformu ? nisam :) vazi i za graficke karte takodje .... :D
:: :: :: ali ne ASUS rules ..
:: :: :: Svako uzima sta mu odgovara..
Dejzan Re: Re: Re: Re: Re: re 28.04.2013. 01:37 #489966

Ovako vozim Opel Corsu :D
Reko sam da je ASUS VLASNIK Gigabajta slicno kao VW vlasnik Audia :)
Asrock otiso ? neverujem :D
EVGA mi je stara boljka :) Onaj vlada mi masirao mozdane vijuge samo tako :)
Gigu mi nediraj Giga moravac rules :D AMD for life
Jel ti se svidza moj novi logo ? :D

:: ne kapiram ovo zadnje, ga je u vlasnistvu asus, sta, to si saznao u medjuvremenu, ili..? ASrock nije vise, tako da njega mozes da razmatras kao zamenu za GA
:: sad je znaci i upao eVGA, strasno si mi neodlucan lepo sam ranije napisao, necu da se ponavljam sto se tice eVGA.. pretpostavljam da vozis Toyotu.. kao i GA, kao i AMD, i nisi subjektivan:
:: :: Asus nema sta da trazi pored EVG
:: :: Znas kako kazu imas Audi ,Bmw,Opel ,VW i Mercedes :) Stara gastabajterska (tad nisu culi za tojotu :D
:: :: EVGA pa svi ostali sto se tice intela i Nvidia...
:: :: Gigabajt ti je u vlasnistvu Asus-a kao i ASrock Msi je usamljeni rendzer :D
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: za OC- eVGA, za sve ostalo je ASUS, cisto da razjasnimo tu istinu, tamo dalje je GA, pa MSi
:: :: :: :: Pandorina kutija ili ne istina boli :D
:: :: :: :: Jel sam ja kriv sto u srbiji 90% vozi Asus ? nisam.. Jel sam kriv Sto EVGA ima najjace ploce za intel platformu ? nisam :) vazi i za graficke karte takodje .... :D
:: :: :: :: ali ne ASUS rules ..
:: :: :: :: Svako uzima sta mu odgovara..
:: :: :: ::
:: :: :: ::
Blueberry A ovo nisu objavili na vreme, ali kad stigne bice svejedno pun pogodak 28.04.2013. 01:49 #489972

http://i55.photobucket.com/albums/g129/saint5445/EVGA-X79-DARK_zpsb6f62fdf.jpg

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs