bicu objektivan i potvrdicu da su MEDJU najboljima.
:: Rog ploce su mozda i najbolje ploce na svetu :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: aludiram na to, da si potpuno zaboravio na ROG seriju.. zasto si zaboravio.. zato sto je verovatno nisi `testirao`, sto ce reci da postavljas analizu samo na onim plocama koje si probao, slazem se da je tako najlogicnije, ne mozes ni probati sve zivo, ali onda ne mozes da generalizujes vec samo da nasumice nesto pretpostavis, a ne da tvrdis, jel tako... jer ispada da su samo tako felericne ploce takodje i iz te serije, sto je apsurd.. apsurd je i za ostalo, ali nema veze. Cak i da znas za Sabertooth, ne mozes da tvrdis na osnovu jedne, ili dve ploce, pobogu, ne mozes reci ZNAM na osnovu samo toga, a na taj nacin imas obicaj da generalizujes, potpuno subjektivno :: :: :: :: Inace, kad vec koristis tu frazu, logicnije je da kazes `tomato` republic, a ne `banana`.. zna se gde uspevaju banane :: :: A uporedjivanje vozila sa ovim, tek je totalno van koloseka i druga dimenzija, a svi to izgleda vole da rade.. sa primesama samoubedjivanj :: su kvarovi MINIMALNI gotovo nema ih.Dok za ostatak mogu da ti nabrajam samo tako od felericne ploce u startu do crkavanja zvuka pa nadalje i to sve posle par meseci...Naravno ne znaci ako uzmes ti da ce te to zadesiti ali dosta je toga bilo.. ::
:: ova ploca deluje ok, pitam se samo gde nestade OC Genie :: :: :: :: Realno, meni MSI deluju mnogo bolje od tih Asusovih, ali opet, ko sta vise voli! :D :: :: :: :: http://bit.ly/13wKoCJ
Evo ti jedan komentar sa stanovišta nekoga ko radi u aSUS-u poslednjih 5 godina, većeg lupetranja nisam čuo, tako da bolje nekad nešto ne napišeš ako nisi siguran da znaš o čemu pišeš. ASUS je godinama unazad bio prestiž na polju hardvera, i servis, ili ti RMA je manji nego kod bilo kod drugog proizvođača kod nas. Roba se povlači sa istog mesta odakle je povlače i Nemci i englezi, zato priča o škartu je smao baljezganje bez osnova. Još jednom izlupetao si se nikad gore, a iza ovog što sma naveo stoji zakonski potkovan dokument o uvozu i još jendom molim te ne hejtuj kad ne znaš o čemu pričaš.
:: Sve reklamacije bi morale da se resavaju bez pogovora u kratkom roku... Zato uvoznicki monopolisticki lobi , u najblizoj korespodenciji sa ASUS-om, nikako ne sme ovakvog igraca pustiti na trziste, jer bi onda morao da ulaze jos vise napora , sto marketinskih , sto ekomonskih, a onda bismo poludeli od reklamiranja ASUS-a k`o od Pinkovih kanala...ono sto bi bio +, ASUS bi i te kako poboljsao i kvalitet svojih usluga :: :: Sto se mene tice, ASUS nece prici mome kucistu, ali, to je opet neka druga prica...i moje misljenje nije bitno za objektivno stanje... :: :: Da se razumemo, nemam nista protiv ASUS-a, imam protiv uvoza skart robe, a to je kod nas precesta pojava, zato mnogi i spavaju po servisima cekajuci popravku ili zamenu svojih ploca...a roba sa felerom je gora od reparirane, repariranoj su bar popravljeni feleri od strane fabrike.. :: :: Sto se jednog mog prijatelja tice,prosao je fazu od trljanja nosa meni kako nemam pojma o tome sta je kvalitet, do masovnog prelezavanja ko zna kojih decjih bolesti sa Sabertooth Z77, random BSOD nije mogao resiti ni promenom svih komponenti osim ploce, na kraju popizdio i kupio 27` Imac,propevao, ali to je opet neka druga prica...Valjda je Z87 mnogo bolji :: :: Sto se tice objektive, neka ASUS ponudi kompletan asortiman po povoljnim cenama, ali bez skarta koji saradnici nasih uvoznika dobiju da rasprodaju u velikim kolicinama uz procenat, nema problema, prvi cu reci svaka cast :: :: :: :: ::
Lepo sto si progovorio van spamovanja, pa makar i ovako...
28.05.2013. 14:30
status: user broj poruka: 1272
... i ako , i treba da se cuje tvoje misljenje...
Nije ASUS taj koji koci reklamacije , vec... moram li da nabrajam firme koje posluju u Srbiji...
Ne sporim reputaciju ASUS-a, ali da postoji monopol, postoji, i ne znam zasto uopste te to dotice kao nekog zaposlenog u toj firmi...tebi (vama) to odgovara!!!
RMA je proporcionalno zastupljen broju kupljenih ploca, logicno je da ih najvise ima ASUS shodno tome, ne pricam o procentima, izvini molim te, gde si ti mene cuo da to govorim???? Nigde nisam nikada rekao da je ASUS najgori, da ne valja, niti bilo sta slicno sto ti u postu iznad insinuiras...A apsolutno je moje pravo da subjektivno mislim da postoji nesto jednako dobro u nekim kategorijama, ili mozda i bolje!
Imam kao i svaki korisnik mnogo razloga da ne zelim skart robu, SVIH proizvodjaca, pa i ASUS-a... a da ima skarta...cik pogodi ko ga najvise uvozi...legalno i zakonski...
Prica o meni i mom prijatelju je par losih iskustava, i umesto da kao zaposleni pokusas odobrovoljiti nezadovoljne korisnike,dati priloge o kvalitetu... jedini argumenti su ti da sam hejter i da nemam pojma o cemu pricam...Pa s takvom reklamom necu ni kupiti ASUS proizvod... A posto nisi zainteresovan da mi ukazes na prednosti ASUS brenda, sta te u svim ostalim slucajevima briga za moje misljenje, pogotovo sto pravno i ekonomski nigde nisam ostetio tvoju firmu?
Jesi li procitao komentare u kojima HVALIM... da HVALIM workstation i deluxe ploce...ukratko - dopadaju mi se... Ne, ti se hvatas za pojedinca, govoreci mu da lupeta i prica gluposti... tako ne govori jedan PR, unapred ti se izvinjavam ako je tvoja delatnost drugacija...
I samo da konstatujem, neka ASUS ponudi kvalitet, mozda me taj argument ubedi da ponovo kupim njihov proizvod, posto to s tvojim marketingom nije moguce... i naravno da cu pohvaliti svaki dobar proizvod...i reci svaka cast..
Kompjuter imam recimo nekih 11-12 godina imao sam sve zive kombinacije i cpu-a i gpu-a isto vazi i za sve zive proizvodjace ploca i hdd-ova
Nikad nista nisam oc (a ako ga radim, onda je to u velikim granicama normale, da nema grejanja i przenja naponom) Uvek pazio i mazio sve svoje komponente.
I evo za tih 12 godina imao sam samo par stvari da su mi crkle:
1.Moje napajanje koje je zavrsilo kasnije kod Dunje LC power 600w - H - KAd je izbio osigurac (toliko pljuvano napajanje a nista nije povuklo za sobom iako je komp bio ukljucen)
2. Dunjina/od cimera - gtx 460 leadtek - ogromna temperatura pri lodau
Nikad mi ploca nijedna nije crkla Nikad mi nijedan hdd nije crkao Nikad mi nijedan ram nije crkao Nikad mi nijedan procesor mi nije crkao 1 napajanje samo i dve graficke
To su moja iskustva za 12 godina.
Asus je kod nas kad vec nema besnih EVGA Zotaka i ostalih vrh ponude, i po meni nista vise shkart od ostalih, a ostali su svi za mene ok - MSI i gigabyte, jedno hejtujem safir i slicne samo sto daju 2 god na recimo graficke i ploce dok srpska trojka hardvera daje 3...
`Iskreno, daću totalno objektivan komenetar bez i malo preuveličavanja. Konkurencija je u svakom smislu pokleka i to debelo, mali broj korisnih tehnologija, inovacije i ako postoje totalno su beskorisne i krajnji korisnik ih ne prepoznae kao bitne. Sa druge strane recesija je učinila svoje, te recimo GA i MSI bore se za goli opstanak, dok recimo ASUS raste iz godine u godinu i njegova veličina se ogleda upravo u inovacijama koje su ponikle kao proizvodi najpoznatijom elitom inženjera danjašnjiece, kao što je čika Šamino, Andre Yang i ostala ekipa - pogotovo kad je ROG segment u pitanju.`
`Veruj mi treba da probaš nešto drugo-gore, i vratićeš se na ASUS, ili sam da odvojiš nešto više novca za bolji `filing`. recimo nešto iz ROG kuhinje. Ljubitelji Alfa Rome-a imaju jednu rečenicu `JEDNOM ALFA - UVEK ALFA`, ja koristim istu rečenicu kad je ROG u pitanju hehehehe, i veruj mi nije bez razloga.`
Ja ne poricem kvalitete ASUS-a, vec ti porices kvalitete svih ostalih. Ma da, ja sam neobjektivan, lupetam i pricam gluposti...treba da padnem nicice i da klicem pred natpisom ROG... to ne cinim i zato govorim baljezgarije, inace bih bio u pravu, jes` dabome...
A HWBOT... ma super, spavajte na lovorikama...
Mozda i postanem hejter, onako ,iz zabave, cisto da zastitim pravo na svoje misljenje , pravo na to da budem drugaciji, i pravo da za svoj novac uzmem sta zelim...Kao krajnji korisnik, i u nekim drugim firmama sam takodje prepoznao kvalitet...
`Generalno probao sam dosta GA ploča u prošlosti, i u komunikaciji sam sa svim novinarima celog Balkana koji testiraju te ploče i mogu ti reći samo jedno - GA nema šta da traži na polju naponske jedinice, jer pored naponskog sektora tu je čip koji to reguliše. Naime svako danas može implementirati digitalnu naponsku jedinicu ali kontrola iste mora da bude vrhunska, te to je izvodljivo ako imate vrhunski dizajniran čip. GA se kolje sa MSI-em i ASROKOM i tu gubi rat, te još ništa drugo ne preostaje nego da kroz marketinške kampanje propagira nešto što na žalost ne može da se meri sa ASUS-om. `
Ako novinari testiraju, onda stvarno verujem, mislio sam da to rade IT profesionalci i overklokeri..
GA nema sta da trazi na polju naponskih jedinica? Ekstra.
Gigabyte i MSI se bore za goli opstanak (prim. aut)???
Kada se pomene ROG(sabertooth) serija, isto vazi i za gigabajtovu snajper, asasin... Zapamtite, ne vaze ista pravila igre! To je sam vrh ledenog brega jedne firme i potpuno je smesno komentarisati da li asus ili ipak gigabajt! Ugradjuju se najbolji delovi u plocu i to se pravi za posebnu klijentelu, koja ce to i fino platiti. Sto se tice srednje klase, diskusija oko proizvodjaca je opravdana, ali u ovom slucaju koji sam naveo nikako nije. Presudjuju samo licni stavovi i afiniteti!
Ako bas zelite da ulazimo u sitna crevca, gigabajt je sa ovim elitnim plocama cak nadmasio rog seriju u kloku intela(ne znam koji model) i to verovatno za 2% .... Pa onda vi kupite gigabajt i zajebavajte ove iz rog tabora, ahahaha :D
Ok, nadam se da sam bio jasan. Poredjujete babe i zabe, mercedesa koji je istancovan u milion primeraka, i na primer masineriju iz AMG kuhinje. U pitanju su dva razlicita automobila, kojima su i srafovi promenjeni. Ista je situacija i sa hight-end plocama iz asus i gigabajt tabora.
i opet se uporedjuju maticne ploce sa AMG-om... pola foruma radi isto ako oba brenda imaju iste ili priblizno iste komponente na svojim plocama, ne znaci da ce obe da rade isto i da su fakticni iste ploce jer imaju iste komponente, shipak iste. i da sve ostalo imaju isto, onda bi bilo potpuno isto recimo bila Skoda Superb i AUDI A8 ili VW passat.. kad vec toliko volite da uporedjujete dinosaurusa i komarca.. jel to isto? Vozim Superb i pricam da imam audija A8.. .
:: Nikada mi nece biti jasne neke stvari.. :: :: Kada se pomene ROG(sabertooth) serija, isto vazi i za gigabajtovu snajper, asasin.. :: Zapamtite, ne vaze ista pravila igre! To je sam vrh ledenog brega jedne firme i potpuno je smesno komentarisati da li asus ili ipak gigabajt :: Ugradjuju se najbolji delovi u plocu i to se pravi za posebnu klijentelu, koja ce to i fino platiti :: Sto se tice srednje klase, diskusija oko proizvodjaca je opravdana, ali u ovom slucaju koji sam naveo nikako nije. Presudjuju samo licni stavovi i afiniteti :: :: Ako bas zelite da ulazimo u sitna crevca, gigabajt je sa ovim elitnim plocama cak nadmasio rog seriju u kloku intela(ne znam koji model) i to verovatno za 2% ... :: Pa onda vi kupite gigabajt i zajebavajte ove iz rog tabora, ahahaha : :: :: Ok, nadam se da sam bio jasan :: Poredjujete babe i zabe, mercedesa koji je istancovan u milion primeraka, i na primer masineriju iz AMG kuhinje :: U pitanju su dva razlicita automobila, kojima su i srafovi promenjeni :: Ista je situacija i sa hight-end plocama iz asus i gigabajt tabora :: :: :: :: ::
Naveo sam relaciju gigabajt-asus, ovo sto si ti uzeo za primer je nebo i zemlja.
@bobi: napisao sam u zagradi, u fazonu uzimam i njih za primer. Gledam sad, deluje zbunjujuce. Prsti su bili brzi od razuma. :D
:: i opet se uporedjuju maticne ploce sa AMG-om... pola foruma radi isto :: ako oba brenda imaju iste ili priblizno iste komponente na svojim plocama, ne znaci da ce obe da rade isto i da su fakticni iste ploce jer imaju iste komponente, shipak iste. i da sve ostalo imaju isto, onda bi bilo potpuno isto recimo bila Skoda Superb i AUDI A8 ili VW passat.. kad vec toliko volite da uporedjujete dinosaurusa i komarca.. jel to isto? Vozim Superb i pricam da imam audija A8.. .
:: Meni su ovo jedne od najlepših i najboljih ploča ikada, i po dizajnu i po funkcionalnosti :: http://tiny.cc/hu7vx :: http://tiny.cc/2x7vx :: http://tiny.cc/ly7vx :: :: Nisam uber ekspert za hardver, ali ako ovim pločama neko nađe manu, može samo da jede ... :: ploču. :) :: http://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
@ Blueberry - Opet pričaš nepovezano i sa brdno perdpostavki i gluposti
30.05.2013. 15:25
status: user broj poruka: 119
Kažem ti da lupaš opet. Broj ploča prodatih nema veze, kad broj RMA je preko tri puta manji na komad kad se svaka ploča vrati, nemoj molim te da se trudiš više. :) Ja sam za života pretestirao preko 300 različitih modela, personalno, oborio preko 20 svetskih rekorda, osmislio prvi na našim prostorima (zapadni Balkan) hlađenje za ozbiljan overklok na tečnom azotu (nabolji oceri sveta probali su moje potove), prvo vodeno na našem prostoru sklopljeno itd, plojki, ponoviću se testirao sam i kao novinar i personalno da imam toliko kristalnu sliku svih unazad i sad prisutnih modela, da jednostavno znam šta pričam .) Ga naponska je boljka svakog overklokera bila i ostala, kada je pad napona u pitanju, MSI ima i imaće problem sa upvotlom, bilo i ostaće. Za ozbiljne oce ROG je keva, ST je keva, sve ostalo bilo kod drugog proizvođača jednostavno nije toliko adekvatno da bi ozbiljan ocer ili moder uzeo u obzir.
ASUS ROG ploče drže preko 50% overklok rezultata, u ostalih 40 i kusur procenata tu su svi ostali, tj. oszalih 6-7 proizvođača ploča: http://www.hwbot.org/manufacturer/asus/
Nemoj molim te ako nisi probao, i ako ne znaš šta pričaš da mi soliš pamet...
Ajde da se ne ponavljam i za tebe, da bi izjavio da je gA bolji za oc intela treba da odeš na HWBOT .) - http://www.hwbot.org/manufacturer/asus/ nemojmo pričati napamet, kad crno na belo svetska oc lista kaže drugačije...
:: Nikada mi nece biti jasne neke stvari.. :: :: Kada se pomene ROG(sabertooth) serija, isto vazi i za gigabajtovu snajper, asasin.. :: Zapamtite, ne vaze ista pravila igre! To je sam vrh ledenog brega jedne firme i potpuno je smesno komentarisati da li asus ili ipak gigabajt :: Ugradjuju se najbolji delovi u plocu i to se pravi za posebnu klijentelu, koja ce to i fino platiti :: Sto se tice srednje klase, diskusija oko proizvodjaca je opravdana, ali u ovom slucaju koji sam naveo nikako nije. Presudjuju samo licni stavovi i afiniteti :: :: Ako bas zelite da ulazimo u sitna crevca, gigabajt je sa ovim elitnim plocama cak nadmasio rog seriju u kloku intela(ne znam koji model) i to verovatno za 2% ... :: Pa onda vi kupite gigabajt i zajebavajte ove iz rog tabora, ahahaha : :: :: Ok, nadam se da sam bio jasan :: Poredjujete babe i zabe, mercedesa koji je istancovan u milion primeraka, i na primer masineriju iz AMG kuhinje :: U pitanju su dva razlicita automobila, kojima su i srafovi promenjeni :: Ista je situacija i sa hight-end plocama iz asus i gigabajt tabora :: :: :: :: ::
Re: @ Blueberry - Opet pričaš nepovezano i sa brdno perdpostavki i gluposti
31.05.2013. 21:00
status: user broj poruka: 1272
Toliko hvalisanja, a toliko malo price koja makar u teoriji ne bi bila omalovazavanje svih ostalih.
Hvala ti u svakom slucaju. Ubedio si me da vise nikad ne kupim ASUS. Od potencijalnog kupca stvorio si hejtera. Cestitam. Ako su svi tako nastrojeni kao ti, onda je firma uzasno sediste pseudoelitiskickih snobova i ne vredi pisljivog boba i pored svih milijardi.
P.S. nepovezano je samo tvoje hvalisanje i tvoj fanbojizam, ne znas cime pre da sebe pohvalis, a druge unizis. Nema potrebe vise nista da dodam. Slobodno dopisi nesto ako imas potrebu da tvoja bude poslednja. Ja nemam.
:: Kažem ti da lupaš opet. Broj ploča prodatih nema veze, kad broj RMA je preko tri puta manji na komad kad se svaka ploča vrati, nemoj molim te da se trudiš više. :) Ja sam za života pretestirao preko 300 različitih modela, personalno, oborio preko 20 svetskih rekorda, osmislio prvi na našim prostorima (zapadni Balkan) hlađenje za ozbiljan overklok na tečnom azotu (nabolji oceri sveta probali su moje potove), prvo vodeno na našem prostoru sklopljeno itd, plojki, ponoviću se testirao sam i kao novinar i personalno da imam toliko kristalnu sliku svih unazad i sad prisutnih modela, da jednostavno znam šta pričam .) Ga naponska je boljka svakog overklokera bila i ostala, kada je pad napona u pitanju, MSI ima i imaće problem sa upvotlom, bilo i ostaće. Za ozbiljne oce ROG je keva, ST je keva, sve ostalo bilo kod drugog proizvođača jednostavno nije toliko adekvatno da bi ozbiljan ocer ili moder uzeo u obzir :: :: ASUS ROG ploče drže preko 50% overklok rezultata, u ostalih 40 i kusur procenata tu su svi ostali, tj. oszalih 6-7 proizvođača ploča: http://www.hwbot.org/manufacturer/asus/ :: :: Nemoj molim te ako nisi probao, i ako ne znaš šta pričaš da mi soliš pamet.. :: :: update sa slikama nove `bebe su stigle` http://www.hwgurus.com/forum/f9/asus-z87-plo%C4%8De-zvani%C4%8Dna-tema-3041/index2.html#post2812 ::
Da li mozes da ih poredjas u srednjoj klasi po kvalitetu?
:: Sto se tice srednje klase, diskusija oko proizvodjaca je opravdana, ali u ovom slucaju koji sam naveo nikako nije. Presudjuju samo licni stavovi i afiniteti
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.