Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel Core i7-4770K (Haswell) Review
STRANA 2 OD 4  
imarkovic Re: ... 02.06.2013. 00:25 #495679

status: user
broj poruka: 19086
brate, jel stvarno verujes da moze da izadje tako nesto vec sada sto je 40% jace od 2500k a da bude 200eu?! BAR 40%.. samo?

:: I taman sam hteo da penzionisem ovaj 1090t kojeg preko 2 godine przim na 4ghz. i ne da mi se...
:: I jos tad sam govorio da ce dobar upgrade biti procesor koji bude bio bar 40% jaci od 2500k(cenovni rang do 200e), a pogledajte kakva je situacija
:: Moracu da cekam jos 3 godine kako bih za 180-200e kupio procesor koji je jaci 40-ak procenata od popularnog 2500k
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Na kasicicu, iskljucivo zato sto AMD ne daje dovoljno razloga za 02.06.2013. 00:28 #495680

broj poruka: 11018
vise nadmetanja...

http://url.ie/hjho

http://url.ie/hjhl
The Haswell microarchitecture expands the Ivy Bridge microarchitecture by adding a few new features, such as a new graphics engine, the new AVX2 instruction set, new dispatch ports

Adzem ... 02.06.2013. 00:45 #495686

broj poruka: 3797
Nisi ukapirao(ili mozda jesi). Ja sam pre vise od 2 godine kupio 1090t i mislio sam tada da ce otprilike za oko 2.5 godine izaci neka serija intela, gde ces moci kupiti za 200e procesor koji ce biti jaci od 2500k. za 40% koji je u tom trenutku bio najbolja kupovina. Nadam se da sam sada bio jasan.

:: brate, jel stvarno verujes da moze da izadje tako nesto vec sada sto je 40% jace od 2500k a da bude 200eu?! BAR 40%.. samo?

imarkovic Re: ... 02.06.2013. 00:54 #495688

procitao sam povrsno
pa vec si tada kupio izuzetno mocan cpu koji je jos uvek dobar, svejedno, tebi se jos uvek ne isplati da menjas taj procesor, ne zato sto nema boljeg za te pare, vec zato sto se neces adekvatno i zadovoljavajuce upgrade-ovati

:: Nisi ukapirao(ili mozda jesi). Ja sam pre vise od 2 godine kupio 1090t i mislio sam tada da ce otprilike za oko 2.5 godine izaci neka serija intela, gde ces moci kupiti za 200e procesor koji ce biti jaci od 2500k. za 40% koji je u tom trenutku bio najbolja kupovina. Nadam se da sam sada bio jasan
:: :: brate, jel stvarno verujes da moze da izadje tako nesto vec sada sto je 40% jace od 2500k a da bude 200eu?! BAR 40%.. samo?
Adzem ... 02.06.2013. 01:03 #495690

broj poruka: 3797
Upravo tako. Od prvog dana ga drzim na 4ghz. i nadam se da je takav bar priblizan sa 2500k ili 3570k po njihovim deff. vrednostima. Naravno, zanimaju me samo igre. Nista mi ne znaci ako je u sintetickim testovima cak i jaci, ako je realno stanje u igricama osetno drugacije.

:: procitao sam povrsno
:: pa vec si tada kupio izuzetno mocan cpu koji je jos uvek dobar, svejedno, tebi se jos uvek ne isplati da menjas taj procesor, ne zato sto nema boljeg za te pare, vec zato sto se neces adekvatno i zadovoljavajuce upgrade-ovat
acayo Re: Na kasicicu, iskljucivo zato sto AMD ne daje dovoljno razloga za 02.06.2013. 01:09 #495691

broj poruka: 851
Jel ti je sad AMD kriv sto ti voljeni Intel nije izbacio jaci procesor? Stvarno si fenomen tortice.

:: vise nadmetanja..
:: http://url.ie/hjh
:: http://url.ie/hjh
:: The Haswell microarchitecture expands the Ivy Bridge microarchitecture by adding a few new features, such as a new graphics engine, the new AVX2 instruction set, new dispatch port
MaliAbner Re: ... 02.06.2013. 01:58 #495692

broj poruka: 7779
Vidi ovako...

Ako taj CPU od prvog dana drzis OC na 4GHz on je vec sad prebacio cenu kostanja+utrosenu struju jednog skupljeg Intel CPU...

To ti je prica ko benzinac i dizelas, gde je ovaj drugi skuplji ali se isplati na preko 4 godine i onda ti postane jeftiniji... s obzirom koliko AMD znacajno vise trosi u odnosu na novije Intel CPU (ranije nije bila tolika razlika cak je bilo i obratno) ukoliko jos uvek nisi poceo da gubis novac to ce se desiti za nekoliko meseci...

No ako se u celu pricu ubaci i MB onda si miran jos godinu dana...

Ako se mene pita definitivno je lose odradjen posao... moze se reci da su sami sebi pucali u nogu mada je ovaj CPU vize za M trziste gde se nece osetiti promena soketa i prelazak na nove MB, dok je na desktop trzistu definitivni pucanj u nogu, koja budala ce promeniti MB i CPU zarad malog pomaka u performansama...

Naravno sve ovo naglabanje oko pucnja u nogu ce pasti u vodu ako CPU bude fantastican kloker i ako bude lagano gurao preko 6 (slovima SEST) GHz pri nekoj umerenoj potrosnji...

Uh koliko tih ALI/AKO...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Upravo tako. Od prvog dana ga drzim na 4ghz. i nadam se da je takav bar priblizan sa 2500k ili 3570k po njihovim deff. vrednostima. Naravno, zanimaju me samo igre. Nista mi ne znaci ako je u sintetickim testovima cak i jaci, ako je realno stanje u igricama osetno drugacije
:: :: procitao sam povrsno
:: :: pa vec si tada kupio izuzetno mocan cpu koji je jos uvek dobar, svejedno, tebi se jos uvek ne isplati da menjas taj procesor, ne zato sto nema boljeg za te pare, vec zato sto se neces adekvatno i zadovoljavajuce upgrade-ovat
tortojed To je deo one cuvene price-trakavice o toboznjoj vecoj... 02.06.2013. 02:41 #495697

isplativosti Dekinih procesora. Kao, u redu, nije to-to, ali je tu negde, blizu, a JEFTINIJE. Jeftinije...malo sutra...

``Ako taj CPU od prvog dana drzis OC na 4GHz on je vec sad prebacio cenu kostanja+utrosenu struju jednog skupljeg Intel CPU...``

A ploca, skromnih i po skromnoj ceni, ima i za Intel-a (i sasvim lepo rade)...
Simon72 ... 02.06.2013. 03:44 #495706

broj poruka: 2799
A kako ste došli do te racunice.Najveci deo vremena njemu klok stoji na normalnom taktu a samo prilikom opterecenja ide na 4ghz, mislim ako nije iskljucio cool n quiet.
I kolko intel troši a kolko amd prilikom overkloka :)

Bobi4ever Zanimljivo da ni u jednom testu. 02.06.2013. 04:50 #495707

broj poruka: 4891
Nema prikaz temperatura pri `overkloku`.
obradmi Nema na desktopu apsolutno nikakve ustede struje 02.06.2013. 07:07 #495714

broj poruka: 7733
.Nisu to serveri da rade 24 /7.Drugo sa ukljucenim CnQ AMD CPU pretezno
radi na 800 Mhz.Cak u Win7 ima da podesi okidac kada CPU da radi full.Najsmesnije mi je bilo kada su se pojavili prvi PII sa CnQ 2.0 (power gating). verzijom , pojedini Sabani kada su videli cpu_z shot od 800 Mhz,pomislili da je CPU neispravan :))).

codeus ... 02.06.2013. 09:49 #495720

broj poruka: 4054

zasto ocekujete sa svakim novim cpu-om .. kvantne skokove :) .. NOVO neznaci uvek i bolje ..

haswell je eto cisto da se izbaci nova platforma .. nije vredna paznje

solaja777 uh, razocarenja.... 02.06.2013. 09:59 #495723

broj poruka: 3278
test ploca:
http://us.hardware.info/reviews/4444/33-haswell-motherboard-group-test-26x-z87-4x-h87-and-3x-b85
da stvar bude gora postoji problem sa usb3, treba sacekati drugu reviziju .(
PhatPhuck NIGGA, PLEASE 02.06.2013. 11:25 #495732

broj poruka: 1886
:: Ako taj CPU od prvog dana drzis OC na 4GHz on je vec sad prebacio cenu kostanja+utrosenu struju jednog skupljeg Intel CPU..

1. Phenom II X6 na 4GHz je brži i od 2600K (na stock-u) u većini igrica, a ne samo od 2500K - jedino ako je igrica baš neki `bogalj` pa `vidi` samo dva jezgra, ili ako čovek koristi DDR3 na 1066/1333 na CAS9 uz Phenoma, to jest, ako je `obogaljen` baš sporom memorijom - onda može da se desi da je 2500K brži...

2. Ako za procesor piše da je 125W, to ne znači da on STALNO, RADIO-NE RADIO vuče 125W, nego je 125W potrošnja otprilike pri 80-90% opterećenja BEZ Cool&Quiet (tako se određuje TDP - thermal design power)... Osim toga, potrošnja Phenoma II X6 pada ISPOD 50-60W ako se koristi Cool & Quiet, i ako procesor radi lagane stvari (net, MP3, filmovi...)

3. Sledeći put odradi RAČUNICU pre nego što odvališ ovo, da mu je `Proc već prebacio cenu skupljeg Intela u potrošnji struje` - to bi MOŽDA, PRIBLIŽNO bilo tačno da je procesor SVO VREME vrteo LinX ili Prime95 ili nešto slično - jer tada TDP ide i preko 170-190W (na overvoltovanom Phenomu, ne na stock voltaži) - daleko iznad onoga što je proizvođač predvideo kao `normalno opterećivanje` i `normalne uslove korišćenja`...

Cena struje NOĆU (00h-07h) je svega 1.25 dinara za kWh - to znači - za KONSTANTU snagu/potrošnju od 1000W korišćenu u trajanju od 1 SATA. Jel` znaš ti KOLIKO treba neko da gari procesor da bi potrošio struje u vrednosti 250-300E - to jest, 27500-33000 dinara? Osim toga, i da je koristio Intel svo to vreme, i Intel bi išao blizu 100W ako `gari` LinX, Prime95, OCCT ili slične programe, jer takvi programi i jesu dizajnirani ne da budu `normalni` programi, nego da povuku maximalnu potrošnju iz procesora...
imarkovic Re: NIGGA, PLEASE 02.06.2013. 11:43 #495736

odakle ti to da je brzi u igrama? Verovatno je brzi u sintetici, eventualno render, a u igrama ne verujem

:: :: Ako taj CPU od prvog dana drzis OC na 4GHz on je vec sad prebacio cenu kostanja+utrosenu struju jednog skupljeg Intel CPU..
:: 1. Phenom II X6 na 4GHz je brži i od 2600K (na stock-u) u većini igrica, a ne samo od 2500K - jedino ako je igrica baš neki `bogalj` pa `vidi` samo dva jezgra, ili ako čovek koristi DDR3 na 1066/1333 na CAS9 uz Phenoma, to jest, ako je `obogaljen` baš sporom memorijom - onda može da se desi da je 2500K brži..
PhatPhuck Re: Re: NIGGA, PLEASE 02.06.2013. 12:21 #495739

:: odakle ti to da je brzi u igrama? Verovatno je brzi u sintetici, eventualno render, a u igrama ne veruje

U novijim igricama, ako je na 4GHz, i ako je sa adekvatno brzom memorijom (1600/1866) - a ne u starim, i ako je X6 na stocku... I ako se ne forsira poznati scenario `žestoki gejming u 1024x768 ili 800x600`, nego se igrica igra u normalnim uslovima, i.e. 1600x900, 1920x1080...

U starijim igricama, koje su konzolni portovi, i koje su pisane pre svega za dual core, naravno da će 2500/2600k biti dosta brži - pogotovo ako X6 nije clockovan...
vladats Koliko je meni poznato ... 02.06.2013. 12:43 #495743

broj poruka: 4537
Na igre manje utice cpu od graficke kartice.
Koga interesuje iskljucivo igranje a ne profesionalni rad,mislim da je suludo pricati o procesorima.

Na kraju vidim PS3 ima da se nadje do 200 evra,u fullu sa instaliranim CFW 4.40.
A o ekskluzivama da ne pricam.
Bolje kupiti PS3 i prosecan procesor koji ce zavrsiti svako posao nego samo cpu.

PhatPhuck Re: Koliko je meni poznato ... 02.06.2013. 12:57 #495746

:: Na igre manje utice cpu od graficke kartice
:: Koga interesuje iskljucivo igranje a ne profesionalni rad,mislim da je suludo pricati o procesorima

Tako je, ali Intelovci uglavnom vole da pokazuju prstom na `merodavne` benchmarke koji su rađeni u `High Definition Gaming` :) rezolucijama kao što su 800x600, 1024x768 ili 1280x1024... Zato se opterećuju brzinom procesora u igricama. Da li će iko i primetiti razliku između 85FPS naspram, recimo, 80FPS? Iznad 60FPS praktično je nemoguće primetiti bilo kakvu razliku, ako govorimo o ljudskim očima i percepciji...
Crysis 3 je pokazao da 8/6-jezgarni procesor IPAK ima moć koju bi trebalo da ima, ako se igrica piše za PC, a ne za konzole - pa se portuje.
A što se tiče Far Cry 2 i Crysis 2, opšte je poznato da u tim igricama visoko-klokovani DUAL core može da ostavi quad-a u prašini, jer su igrice napisane tako da favorizuju upravo takve `high MHz dual core` procesore... Možda nešto malo `posla` off-loaduju i na treće jezgro, ali to je minorno - a 4 jezgro bude zauzeto nekih 5%...
vladats @PhatPhuck 02.06.2013. 13:13 #495748

PC nema eksluzive.
To je najveci problem.
Cemu bacanje para uzaludno kad na PS3 imas : Heavy Rain,Uncharted,The Last of Us .........

imarkovic Re: Koliko je meni poznato ... 02.06.2013. 13:17 #495749

pa dobro, naravno da da, ali treba gledati proporciju graficke i procesora uvek, svakako vise udela ima grafika, ali naravno da itekako procesor zavisi od toga.. cak i novije igre jos uvek ne zahtevaju vise od quad, zbog toga

:: Na igre manje utice cpu od graficke kartice
:: Koga interesuje iskljucivo igranje a ne profesionalni rad,mislim da je suludo pricati o procesorima
:: Na kraju vidim PS3 ima da se nadje do 200 evra,u fullu sa instaliranim CFW 4.40
:: A o ekskluzivama da ne pricam
:: Bolje kupiti PS3 i prosecan procesor koji ce zavrsiti svako posao nego samo cpu
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
vladats @imarkovic 02.06.2013. 13:22 #495750

Hipoteticko pitanje :

Ima covek AM3+ socket.
Ima izbor 3 generacije procesora na njemu : Buldozer.Paldrajver i Steamroler.
Procesori od 4-8 jezgara.
Racunar koristi za net,igre i multimediju.
Da li bolje da kupi : Intela + novu plocu ili Nov procesor sa 8 jezgara + PS3 ???

MaliAbner Re: NIGGA, PLEASE 02.06.2013. 13:27 #495752

broj poruka: 7779
Samo donekle tacno jer kolko me secanje sluzi kad sam se bavio OC tada sam gasio taj CnC...

A inace potrosnja Intel-a je ½ potrosnje AMD-a... ovo je cinjenica i ne treba tu previse filozofirati, buduci da i intel ima spustanje takta CPU kad nije opterecen pa se stvari onda dovedu u isti odnos...

Nekome ovo ne predstavlja problem ali meni racunar radi nekad i po 24x7... skoro da ga ne gasim po par meseci...

A sto se tice igrica tu je odavno jasna stvar da je za njih daleko bitniji GPU nego CPU... ali to ne mozes objasniti pajserima... kad dignes nivo detalja ma MAX tu CPU nikako nije usko grlo...

Inace ovo sto pogledah za i7-4770K nije on tako los ubrzanje i je i preko 10%, nije 20+% ali nije ni tako malo kao sto neki navode i zele da prikazu...

Kome je vreme za redovni upgrade nema sta da se dvoumi uzima i7-4770K i nece pogresiti...
Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: :: Ako taj CPU od prvog dana drzis OC na 4GHz on je vec sad prebacio cenu kostanja+utrosenu struju jednog skupljeg Intel CPU..
:: 1. Phenom II X6 na 4GHz je brži i od 2600K (na stock-u) u većini igrica, a ne samo od 2500K - jedino ako je igrica baš neki `bogalj` pa `vidi` samo dva jezgra, ili ako čovek koristi DDR3 na 1066/1333 na CAS9 uz Phenoma, to jest, ako je `obogaljen` baš sporom memorijom - onda može da se desi da je 2500K brži..
:: 2. Ako za procesor piše da je 125W, to ne znači da on STALNO, RADIO-NE RADIO vuče 125W, nego je 125W potrošnja otprilike pri 80-90% opterećenja BEZ Cool&Quiet (tako se određuje TDP - thermal design power)... Osim toga, potrošnja Phenoma II X6 pada ISPOD 50-60W ako se koristi Cool & Quiet, i ako procesor radi lagane stvari (net, MP3, filmovi...)
:: 3. Sledeći put odradi RAČUNICU pre nego što odvališ ovo, da mu je `Proc već prebacio cenu skupljeg Intela u potrošnji struje` - to bi MOŽDA, PRIBLIŽNO bilo tačno da je procesor SVO VREME vrteo LinX ili Prime95 ili nešto slično - jer tada TDP ide i preko 170-190W (na overvoltovanom Phenomu, ne na stock voltaži) - daleko iznad onoga što je proizvođač predvideo kao `normalno opterećivanje` i `normalne uslove korišćenja`..
:: Cena struje NOĆU (00h-07h) je svega 1.25 dinara za kWh - to znači - za KONSTANTU snagu/potrošnju od 1000W korišćenu u trajanju od 1 SATA. Jel` znaš ti KOLIKO treba neko da gari procesor da bi potrošio struje u vrednosti 250-300E - to jest, 27500-33000 dinara? Osim toga, i da je koristio Intel svo to vreme, i Intel bi išao blizu 100W ako `gari` LinX, Prime95, OCCT ili slične programe, jer takvi programi i jesu dizajnirani ne da budu `normalni` programi, nego da povuku maximalnu potrošnju iz procesora...
imarkovic Re: @imarkovic 02.06.2013. 13:38 #495755

pa to nije hipoteticko pitanje, vec malo nerealno i dvosmisleno, jer poznato je da ljudi kada kupuju nov comp, uvek gledaju opciju za nadogradjivanje, a cinjenica je da taj isti cpu koriste jedno 4,5 godina i onda kada je vreme za nadogradnju, u stvari ne rade to, vec zamene plocu./procesor/memoriju, sto je logicno.

Onaj ko koristi PS3 ili s namerom da ga kupi, njemu uopste ne treba PC za igre, jer obicno ima i veliku plazmu/LCD itd.. individualno je

:: Hipoteticko pitanje
:: Ima covek AM3+ socket
:: Ima izbor 3 generacije procesora na njemu : Buldozer.Paldrajver i Steamroler
:: Procesori od 4-8 jezgara
:: Racunar koristi za net,igre i multimediju
:: Da li bolje da kupi : Intela + novu plocu ili Nov procesor sa 8 jezgara + PS3 ??
:: ________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/AS5c
obradmi Evo sta kaze Hilbert Guru 3D 02.06.2013. 14:47 #495763

broj poruka: 7733
Now we honestly expected faster per core performance for Haswell, instead Intel`s leading 4 core SKU is sometimes a tiny bit faster, but sometimes also a hint slower than a Core i7 3770.

Ocekivali smo vece perfomanse po jezgru za Hazvel ,umesto toga Intelov vodeci 4 jezgarni
CPU je nekad malo brzi ,ali neki put i sporiji od Core i7 3770.Ivi bridz.
OC max 4,6 Ghz propraceno nenormalnim grejanjem ,savetuje se dobar kuler(.extra ulaganje)
TDP veci nego kod Ivice t.j 3770K verovatno je u relaciji sa boljim grafickim perfomansama
i smanjenim OC potencijalom ,kao i grejanjem.

Fakticki na CPU strani nikakav pomak cak ni tih 10 % .GPU perfomanse jesu povecane
,ali ipak nedovoljne da se dostigne II generacija APU.Sve u svemu upgrade zbog nesto boljih grafickih perfomansi integruse svakako nije nesto pametno.

http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,26.html
tortojed Sve u svemu, lukav/promucuran potez firme Intel: 1) kupovace 02.06.2013. 14:51 #495764

oni kojima ce to biti prva makina (a takvih je iha-haj)
2) oni koji bi hteli da se jos malo ocesu nece to moci da urade (nov socket) - ovi nece ni biti narocito nezadovoljni jer vec imaj superiorne masine o kojima Dekini vernici mogu samo da sanjaju (mokre snove)
3) oni koji bi IPAK da u dogledno vreme apgrejduju pa sta kosta nek` kosta, sacekace DDR4 varijantu i novije stepping-e, ili Broadwell-D a dotle ce da slatko gustiraju svoje Core i5/7 SB/IvyB ...

STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs