Pakovali taj CPU na vec postojece ploce bice vatrometa koliko volis.. Vendori ima da se za glavu hvataju a serviseri (ako je popravka uopste i moguca) da trljaju rucice .) Bice sve ucestalijih crkavanja.. A od svega mi najcudnije na onom testu pise da je Bulldozer?WTF?!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Pakovali taj CPU na vec postojece ploce bice vatrometa koliko volis. :: Vendori ima da se za glavu hvataju a serviseri (ako je popravka uopste i moguca) da trljaju rucice . :: Bice sve ucestalijih crkavanja. :: A od svega mi najcudnije na onom testu pise da je Bulldozer?WTF? :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ne znam,mislio sam da je na onom linku sto si ti okacio ali toga tamo nema. Bila je neka velika tabela i pisalo Bulldozer,verovatno neka greska. Pitaj Boga gde sam to video..Kad krenem da saram po netu ,zaidjem u svaku rupu :))))
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Gde pise :: :: :: :: Pakovali taj CPU na vec postojece ploce bice vatrometa koliko volis. :: :: Vendori ima da se za glavu hvataju a serviseri (ako je popravka uopste i moguca) da trljaju rucice . :: :: Bice sve ucestalijih crkavanja. :: :: A od svega mi najcudnije na onom testu pise da je Bulldozer?WTF? :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Grešiš Praziluče, meni se život ne vrti oko kompjutera, kao Sajko DRKadžijama, pa nemam potrebu da se drogiram procesorima od 1000 dolara i ostalim čudima.
svaka cast na 5GHz CPU, cena preterana, a koliko videh (na brzinu) hvatate se za 220w, a lepo pise koliko trosi 8350 na istom kloku 360w sto ce reci da je ipak nesto povoljno uradjeno, ali ipak dok ne spadne cena nikom nista, a da bi 8350 podigao na 5GHz verovatno da je potrebna brutalna ploca kao i znanje i dosta srece kako bi to trajno bilo stabilno na tom kloku (cooler uracunat) sto ce reci da se ne zalecete sa tankim i povrsnim izjavama, u svakom slucaju je skup CPU u odnosu na konkurenciju.
@saxija Ti si prespavao malo je li? Sta je to povoljno uradjeno?Mozda ako su binovali CPU pa da manje trosi ali sam TDP od 220w je prevelik!Ogromna je tu disipacija!
Pa koja je razlika izmedju ovog procesora i obicne Vishere?Odgovor-nikakva,isti procesor overklokovan fabricki i naplacen papreno!
Svakako ti treba ploca brutalna i svakako ti treba dobro hladjenje,preporucljivo je ici na vodeni sistem.To ti cak pise u specifikacijama..
800 eur + lele..
Vishera (ruska reka) prvobitni naziv za piledriver
07.07.2013. 16:38
status: user broj poruka: 7733
je na misice postizao 5 Ghz i to pre proizvodni modeli.Nesto su oni odradili tu vise od fabrickog OC-a ,ali poenta je bila da se bude prvi na 5 Ghz,to je primarni cilj, pa makar i uz nepopularan TDP.Default frekvencija je 4,7 Ghz turbo 5 Ghz .Taj CPU ima najnoviji interfejs za turbo mod koji nema klasican piledriver. Druga stvar niko ga jos nije testirao da bi videli temperature, perfomanse i slicno tako da je sve sto pricate itekako napamet trla baba lan.
Ti pricas protiv ciste fizike!Ako mu je TDP 220w procesor ne moze da se ne greje! Brate ne verujem koliko ste nerealni!
A evo jos nesto za sve pametnjakovice koji imaju dugacak jezik a kratku pamet!
More interesting is the fact that the chip runs idle on 1.4GHz at 0.875V but when it turbo`s towards 5 GHz it requires an amazingly high 1.513V. We`re not even sure all motherboards can deliver that stable enough. So that will consume a lot of power and sure, you would need extravagant cooling alright. So only select high-end AM3+ motherboards would be able to sufficiently support the 5 GHz lineup.
Zao mi je gospodo,znanje vam je tanko ali zato fanbojizam ogroman :)))
Nisam video ovaj link, ali rezultat je odlican u Cinebechu malo slabiji od Core i7-3960X. 6 core 12 threads koji kosta soma .x264 benchmark gde se isto meri sirova snaaga CPU pokazuje da je brzi od CoreI7 980 x 6 c 12 T,nisu losi rezultati .takodje brzi od 2 x xeon x5670 ipak respect. Cinebench 8.6 pts pokazuje da je brzi za 25 % od Fx8350 Rekoh ne znamo temperature ,posto nisam bio video link..
:: Ti pricas protiv ciste fizike!Ako mu je TDP 220w procesor ne moze da se ne greje :: Brate ne verujem koliko ste nerealni :: :: A evo jos nesto za sve pametnjakovice koji imaju dugacak jezik a kratku pamet :: :: More interesting is the fact that the chip runs idle on 1.4GHz at 0.875V but when it turbo`s towards 5 GHz it requires an amazingly high 1.513V. We`re not even sure all motherboards can deliver that stable enough. So that will consume a lot of power and sure, you would need extravagant cooling alright. So only select high-end AM3+ motherboards would be able to sufficiently support the 5 GHz lineup. :: :: Zao mi je gospodo,znanje vam je tanko ali zato fanbojizam ogroman :)) :: :: Link :: :: http://www.guru3d.com/news_story/amd_fx_9590_benchmarks_surface.htm :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
E Skaj druze stari,prespavao mozda, lepo pise u zagradi na brzinu, ako po tebi smanjenje TDP za 140w nije povoljno ja ne znam sta je, znam da nije DOVOLJNO i nisam ni napisao jeste, a i ti se uhvati kao da si od juce na forumu za jednu stvar, ja ti dam pare da kupis 8350 i plocu, a da njegova potrosnja bude 220w na 5GHz, ti sad jasno koja je razlika, nesto je dostelovano. Skolovan za to nisam, manje pratim jer nemam vremena, druge stvari si mi po sredi. Dalje ne zelim da komentarisem jer nije vredno toga, a i igra je reci.
:: @saxij :: Ti si prespavao malo je li :: Sta je to povoljno uradjeno?Mozda ako su binovali CPU pa da manje trosi ali sam TDP od 220w je prevelik!Ogromna je tu disipacija :: :: Pa koja je razlika izmedju ovog procesora i obicne Vishere?Odgovor-nikakva,isti procesor overklokovan fabricki i naplacen papreno :: :: Svakako ti treba ploca brutalna i svakako ti treba dobro hladjenje,preporucljivo je ici na vodeni sistem.To ti cak pise u specifikacijama. :: :: 800 eur + lele. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
pa znam da je mnogo, nigde ja nisam napisao da je to malo, ali jbg, sta ja da mu radim, znam da se potrosnja inace i vise od toga povecava i to je poenta moje price, da su na misice (GHz) skocili na neki aj reci nivo, ja apsolutno govorim o njemu, a ne kao konkurentom proizvodu, znaci nesto se poradilo na njemu, nemas arhitekturu i instrukcije pa ides na povisenje radnog takta, jednostavno, opet kazem, ko zna koliko bi intel na tom kloku trosio. bode oci 1GHz 100w ali to je sto je, poenta je sto je moglo poznavajuci AMD da bude daleko vise jer je slozices se visok napon kao i sam klok.
:: @Sa :: :: Druze..Pogledaj koliki je TDP Vishere na 4.0 Ghz :: Na 5 Ghz TDP skace skoro duplo vise..Kapiras :: :: http://www.guru3d.com/news_story/amd_fx_9590_benchmarks_surface.htm :: :: Za jedan Ghz to je mnooogo :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
da bi smanjili TDP a zadrzali high end trziste ,a sto ce izgleda uspeti sa 28 nm i Steamroller. Njima je cilj bio 5 Ghz po bilo koju cenu i uci ce u istoriju sa prvim CPU od 5 Ghz.
Ja pokusavam da ti kazem upravo da se nije nista radilo,to je isti procesor kao i svaki 8350 samo binovan..To sam ti rekao i pre ovog linka koji se pojavio na guru3d.. Evo ti citat:
The processor features the same size and die as the older FX-8350 and the only difference between the two chips is that the 5 GHz chip is highly binned and comes with higher clock speeds.
Sumnjas u mene kad nesto napisem?Znas i sam da znam mnogo,problem je sto mnogima ne odgovara to sto pisem pa sam ovakav,onakav i sl.. A to je opet problem one druge prirode a za to ja nisam strucan :)
P.S.Binovan znaci birani primerci!
ebati ti ih predsednice ta je kompanija klokovala 486 da bi bio brzi od Intel P1,prvi overklok zabelezen u istoriji CPU .Jebena kompanija.
:: Ja pokusavam da ti kazem upravo da se nije nista radilo,to je isti procesor kao i svaki 8350 samo binovan..To sam ti rekao i pre ovog linka koji se pojavio na guru3d. :: Evo ti citat :: :: The processor features the same size and die as the older FX-8350 and the only difference between the two chips is that the 5 GHz chip is highly binned and comes with higher clock speeds. :: :: Sumnjas u mene kad nesto napisem?Znas i sam da znam mnogo,problem je sto mnogima ne odgovara to sto pisem pa sam ovakav,onakav i sl.. A to je opet problem one druge prirode a za to ja nisam strucan : :: :: P.S.Binovan znaci birani primerci :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Mislim da ste odavno otanjili i ostali bez argumenata. Sad se sve svodi na presipanje supljeg u prazno ali to se uvek tako zavrsi kad se `pokacite` sa mnom jer vas pobijem sa cinjenicama a i debelimi iskustvom a i znanjem (Uh sto volem da se sam pohvalim :D ) Naj sam bolji JA :))))) - Za one sa slabijim mozgom,ovo je inace sala na moj racun koja opet ima istinske korene .)
Ono sto Saxija nece da shvati jeste da AMD ceo zivot radi samo dve stvari. Ili prosiruje chip (dodavajuci jezgra) ili nabija frekvencije..U ovom slucaju samo je frizirao chip do smrti.. Veoma revolucionarno..Pravi izum :))))
Jesi li razmisljao da skupis svih svojih 20k postova (sa sve duplim profilima naravno) sto imas na ovom forumu na jednom mesto i da objavis knjigu? Ili bar PDF? Sve misli tvog prosvetljenog intelekta razbacane kroz desetine hiljada baljezgavih postova, bile bi skupljene poput najdragocenijih bisera u jednu ogrlicu da se svi dive tvojoj pameti i psihickom zdravlju. Bez sumnje, moderna medicina i psihijatrija bi ti bili veoma zahvalni na tako detaljnoj antologiji sopstvenog toka svesti a ako bi pristao da se podvrgnes odredjenim testiranjima http://youtu.be/EVUL04X4rDc ja mislim da na nasoj sreci ne bi bilo kraja (a ni tvojoj) `Bem ga ja bi dao pare, to sto bi tu imalo da se procita zajebalo bi sve ziva stiva sto se prodaju na kioscima a nisu novine Napisacu i predgovor ako treba! No charge!
Moras da znas,da ono sto pises oslikava ono sto jesi. Umesto da se drzis konstruktivne polemike ti opet udri na vredjanje,lazi,izvrtanje,kao bre da su te pravili ovi iz vlade,bolje da si vreme koje si utrosio bespotrebno na berzi na trolovanje iskoristio na skolovanje `politickih nauka` ..Kakav bi ti bio ministar au.. Bas bi se uklopio u sistem,kao kec na deset..
`De bre,nemoj vise da se sramotis,znas i sam da to ne pali,mozda kod tebe u komsiluku tamo kod nekih klinaca..Nemoj to ovde da radis..Ljudi ce svasta pomisliti da si ovakav onakav,ne mogu vecno da te branim kao vernog pajaca..Nema smisla..
P.S.Drzi se teme,ili se drzi za krevet da te ne oduvam i sledecim postom :))))
:: Mislim da ste odavno otanjili i ostali bez argumenata :: Sad se sve svodi na presipanje supljeg u prazno ali to se uvek tako zavrsi kad se `pokacite` sa mnom jer vas pobijem sa cinjenicama a i debelimi iskustvom a i znanjem (Uh sto volem da se sam pohvalim :D ) Naj sam bolji JA :))))) - Za one sa slabijim mozgom,ovo je inace sala na moj racun koja opet ima istinske korene . :: :: Ono sto Saxija nece da shvati jeste da AMD ceo zivot radi samo dve stvari :: Ili prosiruje chip (dodavajuci jezgra) ili nabija frekvencije..U ovom slucaju samo je frizirao chip do smrti. :: Veoma revolucionarno..Pravi izum :))) :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
@Saxija Pa sto citira taj post po Bogu? To i nije bas bilo namenjeno tebi obzirom da nisi bas toliko obavesten tj da nisi pratio..
A ,sta ces,ljubomora je cudo,evo sad grizem mis a tastaturu sam vec pojeo do pola! Nadam da ce i Intel jednog dana imati (mozda) CPU na 5 Ghz i da ce se hvaliti na sva usta.. Nada poslednja umire,a Vera? :)
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.