U BIOS-u postoji opcija North Bridge freq. koja je podesena na auto i ima opcije od 1 do 20 valjda je to opcija za menjanje mnozioca. Ja sam mennjao to do 12 i procesor je radio kao i do sada na 800 Mhz, uopste se nije menjao mnozilac, kada sam selektovao 17 nadajuci se da ce se promeniti mnozilac, izgubio sam sliku, racunar je ostao da radi ali bez slike.
Pa sam onda skidao bateriju i resetovao BIOS i tako nekoliko puta, procesor ne mrda sa 800 MHz, mozda ploca i pored nadogradnje BIOS-a, ne moze da isprati ovaj procesor.
trebao bi da u biosu imas opciju cpu clock ratio ili slicno, ali koliko vidim tvoja ploca uopste ne bi trebalo da podrzava Phenom II 965, maksimalno Phenom II 955 od 95W
:: Ocigledno je da nisi svestan kakvu si dezinformaciju sada napisao :: :: Bez 970 chipseta ne bi stavljao Athlon II i Phenom II :: :: Molim te, objasni mi, zasto ne bi :: :: Da li si svestan da je 970 chipset koji je prvenstveno projektovan zbog AM3+ platforme :: :: Kakve to onda veze ima sa AM3 platformom, molicu te lepo da mi objasnis :: :: Nikakve gubitke ne bi imao ni sa tim chipsetom koja ta ploca ima, iako je istina - mator, prevazidjen.. :: :: Kada kazem nikakve gubitke - iskljucivo mislim na neki realan rad, dok sintetika i moze pomalo zaostajati :: :: Molim te, nemoj napamet pricati :: :: Inace, slobodno mozes koristiti @Bios za flash :: :: I pre nego sto opet pocnes da pametujes(bez razloga, verovatno i bez argumenata) - ja bih te zamolio da mi odgovoris na dva prosta pitanja :: :: Koja je razlika izmedju 970 i 990 chipseta, na primer :: :: Sta je chipset, i cemu sluzi :: :: Posto ti ocigledno ne znas sta je sta. :: :: Neverovatno je da ljudi misle da sto je broj veci, i sto je ploca veca i `nadrkanija`, da ce to odmah sve da radi bolje.. :: :: Srbijo!! :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: je standardan Gigabyte utitoity za flešovanje BIOSa iz windowsa, upotrebljavao sam ga više puta i uvek je radio savršeno. Iako može da nađe odgovarajući BIOS preko interneta mnogo je bolje ako skineš novi bios sa njihovog sajta pa ga upišeš preko @BIOSa :: :: Naravno da to treba da se uradi sa starim procesorom, da paziš da ne nestane struje u toku toga id da ništa ne bude oveclokovano i bios da bude namešten na što bliže defaultu i da wondows rade besprekorno :: :: Treba da se obrati pažnja i na reviziju same ploče, ako ne možeš preko softwarea da pronađeš to, u levom donjem uglu ploče imaš taj podatak :: :: Čak iako bude radio procesor na toj ploči ipak neće moći da izvuče sve iz novog, ploča ima DDR2 ne 3 i nije optimizovana za njega :: :: Bez bar 970 chipseta minimum, nebih ni razmišljao da stavljam Athl, Ph. dvojke :: :: :: :: :: :: Sorry, permutovao sam sa 790 chipsetom ali ostalo stoji, nije samo BIOS ovde u pitanju. Hajde nek se javi neko ko je imao taj MB da vidimo koliko je uspelo. Ovako je samo nagadjanje. Zašto bacati pare ne odličan procesor koji još uvek može da se meri sa nižim a ponegde is sa višim FX procesorima. Zašto se hebati sa pločom za koju je neko tek naknadno pomislio da sa malo budženja može da radi ono zašta nije bila ni smišljena. Čak ni na 790 ploči nije hteo 965 BE da izvuče sve, sad na 870 ploči mi `ladno sedi na 4.2 GHz i postiže mnogo bolje rezultate. Za 30E sam kupio Gigabyte ga-870a-ud3_v.2.x_f5 i sada samo trešti. Samo pročitate neke izjave kako nešto može a i ne isprobate to. Ja sam na svojoj koži iskusio te konverzije sa AM2 i Athlon II i PhenomII procesorima i nikad to nije moglo ni da se približi rezultatima kada se sve lepo složi.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: :: Ocigledno je da nisi svestan kakvu si dezinformaciju sada napisao :: :: :: :: Bez 970 chipseta ne bi stavljao Athlon II i Phenom II :: :: :: :: Molim te, objasni mi, zasto ne bi :: :: :: :: Da li si svestan da je 970 chipset koji je prvenstveno projektovan zbog AM3+ platforme :: :: :: :: Kakve to onda veze ima sa AM3 platformom, molicu te lepo da mi objasnis :: :: :: :: Nikakve gubitke ne bi imao ni sa tim chipsetom koja ta ploca ima, iako je istina - mator, prevazidjen.. :: :: :: :: Kada kazem nikakve gubitke - iskljucivo mislim na neki realan rad, dok sintetika i moze pomalo zaostajati :: :: :: :: Molim te, nemoj napamet pricati :: :: :: :: Inace, slobodno mozes koristiti @Bios za flash :: :: :: :: I pre nego sto opet pocnes da pametujes(bez razloga, verovatno i bez argumenata) - ja bih te zamolio da mi odgovoris na dva prosta pitanja :: :: :: :: Koja je razlika izmedju 970 i 990 chipseta, na primer :: :: :: :: Sta je chipset, i cemu sluzi :: :: :: :: Posto ti ocigledno ne znas sta je sta. :: :: :: :: Neverovatno je da ljudi misle da sto je broj veci, i sto je ploca veca i `nadrkanija`, da ce to odmah sve da radi bolje.. :: :: :: :: Srbijo!! :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: je standardan Gigabyte utitoity za flešovanje BIOSa iz windowsa, upotrebljavao sam ga više puta i uvek je radio savršeno. Iako može da nađe odgovarajući BIOS preko interneta mnogo je bolje ako skineš novi bios sa njihovog sajta pa ga upišeš preko @BIOSa :: :: :: Naravno da to treba da se uradi sa starim procesorom, da paziš da ne nestane struje u toku toga id da ništa ne bude oveclokovano i bios da bude namešten na što bliže defaultu i da wondows rade besprekorno :: :: :: Treba da se obrati pažnja i na reviziju same ploče, ako ne možeš preko softwarea da pronađeš to, u levom donjem uglu ploče imaš taj podatak :: :: :: Čak iako bude radio procesor na toj ploči ipak neće moći da izvuče sve iz novog, ploča ima DDR2 ne 3 i nije optimizovana za njega :: :: :: Bez bar 970 chipseta minimum, nebih ni razmišljao da stavljam Athl, Ph. dvojke :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sorry, permutovao sam sa 790 chipsetom ali ostalo stoji, nije samo BIOS ovde u pitanju. Hajde nek se javi neko ko je imao taj MB da vidimo koliko je uspelo. Ovako je samo nagadjanje. Zašto bacati pare ne odličan procesor koji još uvek može da se meri sa nižim a ponegde is sa višim FX procesorima. Zašto se hebati sa pločom za koju je neko tek naknadno pomislio da sa malo budženja može da radi ono zašta nije bila ni smišljena. Čak ni na 790 ploči nije hteo 965 BE da izvuče sve, sad na 870 ploči mi `ladno sedi na 4.2 GHz i postiže mnogo bolje rezultate. Za 30E sam kupio Gigabyte ga-870a-ud3_v.2.x_f5 i sada samo trešti. Samo pročitate neke izjave kako nešto može a i ne isprobate to. Ja sam na svojoj koži iskusio te konverzije sa AM2 i Athlon II i PhenomII procesorima i nikad to nije moglo ni da se približi rezultatima kada se sve lepo složi.
Da li ce raditi na ovoj ploci? Na Gigabyte-ovom sajtu ga nema medju podrzanim procesorima (podrzani su svi od 95W), dok na CPU-world pise da ga ploca podrzava ali uz BIOS F9E, dok na sajtu postoji samo BIOS F9. http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-MA78G-DS3H(rev._1.0).html
DRUZE, batali se ploca sa JADNOM i PREJADNOM naponskom sekcijom!
Po ovoj vrucincini, stavljati 125w TDP na 3+1 je SUICID!
DAKLE, pazari neku KRSTENU plocu sa barem 4+1 naponskom sekcijom, a pozeljno bi bilo nesto sto je i hladjeno preko fetova.
Potrebna ti je ploca sa natural 125w TDP.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Da li ce raditi na ovoj ploci? Na Gigabyte-ovom sajtu ga nema medju podrzanim procesorima (podrzani su svi od 95W), dok na CPU-world pise da ga ploca podrzava ali uz BIOS F9E, dok na sajtu postoji samo BIOS F9 :: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-MA78G-DS3H(rev._1.0).html
http://goo.gl/TzN1PE - M5A97 PRO r2 - odlicna ploca za AM3/AM3+ CPU. Dobro hladjena.
http://goo.gl/LdskX0 - takodje odlicna maticna ploca(mrzi me da pisem puni naziv) - dobra naponska, ima dosta dzidza-bidza, cena je po mom misljenju OK.
@ f0rever hvala na predlozima, sve sto sam imao sam rasprodao i kupio MSI 770 C45 i Athlon II 250 dosta povoljno, ploca je jos godinu dana u garanciji.
Sve radi kao sat, pozdrav, moram da otvorim novu temu za memoriju.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.