Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ivy ili Haswell dilema
STRANA 2 OD 2
Miskonius Ja mislim da nijedan proizvodjac matcnih ploca nece sebi da dozvoli taj luksuz... 03.08.2013. 01:12 #507213

status: user
broj poruka: 4420
i da nema taj multicore enhancement.
A konkretno ASUS H87-PRO, koju si spomenuo, podrzava taj boost na svim jezgrima tako da si siguran...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Klasika... 04.08.2013. 09:25 #507337

broj poruka: 7779
Klasika PCB ako si do sad imao malu dilemu nakon citanja ove teme imas VELIKU dilemu...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

Miskonius Re: Klasika... 04.08.2013. 12:11 #507360

broj poruka: 4420

Sluzimo narodu.

:: Klasika PCB ako si do sad imao malu dilemu nakon citanja ove teme imas VELIKU dilemu..
::
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
vladapsd RE: 09.08.2013. 15:47 #508173

broj poruka: 1017
Na kraju sam zavrsio pricu sa:

i5-4670 (bez K)
Asus H87-pro
kingston 120GB SSD
CM 212 Evo

SSD sam uzeo otprilike za razliku u ceni izmedju i5 i i7 i u celini sam sasvim zadovoljan konfiguracijom...

Hvala jos jednom svima na odgovorima!

ENVIDIA Intel 09.08.2013. 21:59 #508220

broj poruka: 562
To je jedino sto bi te i savetovao da uzmes Haswell ako si medju ljudima koji uzimaju i5 non K model i jeftinu plocu. Uz to najbolje neki jeftin all in one zato sto ce opet biti vruc CPU za 2 god ali ne nesto veliko i bucno jel nema svrhe. Haswellu waatercooling samo za ukras moze da sluzi.
Inace ko ide na top i plati 650e za Haswell koliko kosta top platforma ovog CPU sa kulerom taj treba da ide u ludnicu iz dva razloga.
Prvi je jel je platio 200e manje za oko 1000MHz OC manje, 2 jezgra manje i dual channel umesto quad channel.
Kada pogledas SB-E ili jos bolje IB-E sa oficijalnom podrskom za PCIe 3.0 ti shvatas da
top ploca za IB-E i Haswell kosta isto stim sto za IB-E ti placas plocu i znas zasto je placas 300+e da bi nosila 6 jezgra klokovanih za to treba ploca da se smrznes a sta za Haswell sta tu placas. Dalje kuler koji hladi 300MHz klokovan Haswell na 4.2GHz kosta isto kao kuler koji moze da ohladi SB-E na 4.6-4.7GHz, to je 250-300W i vise kuleri, njemu je stock 3.2GHz. Samo si taj CPU platio vise za jos manje od 200e jel ce 4930K biti jeftiniji.
Ja nikada ali nikada necu kupiti vise Intel sa Internom grafickom jel to cudo kod 20-30% ljudi i ne radi, tacnije radi ali se ne moze naci uzrok zasto sama ne daje signal na monitoru, oko toga rasprava traje godinu dana, negde moze a negde ne i prosto Intel ne moze da ponovi taj problem kod njih, cak mislim i da su im slali ljudi konfiguracije...
Znaci za 200e vise dobijas 1000-1200MHz OC, 6 jezgra i Quad Channel memoriju.
Cak ce i IB-E doci blizu 4.8-5.0GHz na vodi iako je losiji kloker kao cip ali ima veci klok 200MHz.
Znaci 4770k+???+H100,H220, seidon, umesto 4930K+???+H100,H220,Seidon ludilo.
Cak i taj IB ima vise smisla nego Haswell. Pa jeste, nema tog Haswella koji ce da prodje Prime95 na kloku koji mu treba da stigne 3770K na 4.7-4.8GHz. Plus da ne govorimo da IB-E moze lako da ispadne savrsenstvo. Znaci sve ono sto su cekali kod IBa pa zvaka nije dala. Ali opet je IB neka sredina, izmedju Haswella koji ima stock performance a nikakav za OC i SBa koji ima manje znatno performance a odlican za OC IB je tu sredina od svega je dobro a najbolje se ponasa na temp preko 90C od svih CPUa Intel.
Haswell dobija epi napad na 4.2GHz kada ukljucis OCCT AVX ili Prime95 ali sada odjednom to nije validno vise. Premo smo imali Suicide klubove jurili 24h Blend na 4.7-4.8-4.9GHz na IB e sada AIDA64 je dovoljna. Pa ja na njoj mogu 5.0GHz stabilno.
A rekli su da ne moze, kako kada moze, ali tada nije postojao Haswell, tada nije moralo da se oprasta Intelu. I svet umesto da pljune da digne dreku da svaki overkloker koga pitaju nikome ne predlozi Haswell oni su sebi grob iskopali, 3 dana plakali i nalaze vec zasta je on dobar. Sledece godine da se ne iznenadE. Licno me za Haswell boli tuku ali se bojim da se ne odrazi na Haswell E posto je to generaciski skok ne ovo jel Intel je sada video da ce mu sve proci sto servira. Ovo sada je promasen cip u razvitku. Dosta je promaseno, a najvise je promasen tajming da ce Intel imati vremena za jos 4core high end CPUa. I sada nas gura sve koji smo klokovali u Intel Extreme.
Mislim dobro ne bunim se, nek ga naprave lepo, vise volim da platim 2 jezgra vise nego Internu grafiku.
A i 4930K ce biti jedini Hardware prisutan na trzistu onako kako stvarno ljudi zele.
Da kazes platio sam nesto a dobio sam vise. Platio si 450e ce biti cena otprilike a kada klokujes dobio si jace performance nego stock onaj od 950e.A sta si dobio ulozivsi 200e manje u Haswell top platformu, 95C na 4.2GHz u Prime95 i skor 8.52 u CINEBENCH a IB ima 7.85 recimo. I tako treba gledati ne sada da uporedite 3770K vs 4770K, vratite se pa uzmete skorove kada se IB pojavio i uporedite, jel sada uvecavaju razliku.
Znaci to je to Haswell vs Ivu Bridge stock Haswell bolji, OC Profil Haswell je downgrade u odnosu na IB.
ENVIDIA Ploce za 1150 24.08.2013. 01:18 #510427

Evo GIGABYTE nudi vise modela ploca za Haswell po ceni od 300-500e.
Oni su ludi skroz. Platis cenu Dual Xeon ploce serverske high end za Kineksi dzidzabajt.
Za Haswell Extreme znaci da se nadam da cu jos proci i bolje finansiski sa Classified plocom.
Ona nece preko 400$ nema sanse. A GIGABYTE vec ima za 490e plocu za 4770K.
Znaci presisas cenom 4930K i high end plocu a imas temperaturno zakljucani 4770K i plocu od 500e. Pa jeste ako ploca kosta 450 i 490e za Haswell a X79 Dark za SB-E i IB-E 400$ znaci da je jeftinija ploca koja podrzava quad channel memoriju sa 8 memoriskih slotova dizajnirana da izrdrzi ako treba i 300W samo za CPU je skoro 100e jeftinija od dzidzabajta.

sSHarK Re: RE: 24.08.2013. 10:28 #510455

broj poruka: 990

CONGRATULATIONS - neka te dobro i dugo sluzzi...

- mogao si josh da ushparash, 4570 + 840 EVO, al zzivot je 1...

i7-4770K | H80i | HERO | TridentX | 840 Pro | TITAN | AX750 | Stryker | U2413 | G15+G9 | C920 | ATP3

:: Na kraju sam zavrsio pricu sa
:: i5-4670 (bez K
:: Asus H87-pr
:: kingston 120GB SS
:: CM 212 Ev
:: SSD sam uzeo otprilike za razliku u ceni izmedju i5 i i7 i u celini sam sasvim zadovoljan konfiguracijom..
:: Hvala jos jednom svima na odgovorima
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo Re: Re: RE: 24.08.2013. 14:30 #510489

broj poruka: 3975
Shark, gde ti je Evo, sta cekas covece?! :D

:: CONGRATULATIONS - neka te dobro i dugo sluzzi...
:: - mogao si josh da ushparash, 4570 + 840 EVO, al zzivot je 1...
:: i7-4770K | H80i | HERO | TridentX | 840 Pro | TITAN | AX750 | Stryker | U2413 | G15+G9 | C920 | ATP
:: :: Na kraju sam zavrsio pricu sa
:: ::
:: :: i5-4670 (bez K
:: :: Asus H87-pr
:: :: kingston 120GB SS
:: :: CM 212 Ev
:: :: SSD sam uzeo otprilike za razliku u ceni izmedju i5 i i7 i u celini sam sasvim zadovoljan konfiguracijom..
:: :: Hvala jos jednom svima na odgovorima
vladapsd Re: Re: RE: 24.08.2013. 16:01 #510511

broj poruka: 1017
Hvala na cestitkama, razlog zasto kingston, zato sto je jedini bio na stanju u radnji, a nije mi se cekalo narucivanje drugog modela...
Samo me jedna stvar buni...
Nakon update-a bios-a procesor ne` da mrdne vise od 3.6GHz (turbo i multicore enhancement ukljuceni), dok je pre update-a normalno radio na 3.8GHz.
Postavio sam temu na tomshardware, al ni oni ljudi nisu upuceni, pa mi rekose da kontaktiram Asus...
Tako da svi buduci vlasnici ove i slicnih ploca, i procesora bez K, dobro se raspitajte pre kupovine .
Da napomenem da vracanje starog biosa nije moguce (probao sva raspoloziva sredstva, mozda cak i ima neka za koja ne znam).

Hvala kolegi NVIDIA EVGA-bandit Wladi koji je bez nekog racionalnog razloga osvezio temu

:: CONGRATULATIONS - neka te dobro i dugo sluzzi...
:: - mogao si josh da ushparash, 4570 + 840 EVO, al zzivot je 1...
:: i7-4770K | H80i | HERO | TridentX | 840 Pro | TITAN | AX750 | Stryker | U2413 | G15+G9 | C920 | ATP
:: :: Na kraju sam zavrsio pricu sa
:: :: i5-4670 (bez K
:: :: Asus H87-pr
:: :: kingston 120GB SS
:: :: CM 212 Ev
:: :: SSD sam uzeo otprilike za razliku u ceni izmedju i5 i i7 i u celini sam sasvim zadovoljan konfiguracijom..
:: :: Hvala jos jednom svima na odgovorima
sSHarK Re: Re: Re: RE: 24.08.2013. 16:48 #510527

broj poruka: 990

Chekam Haswell-a i3... :P

- i3 (hd4600, polir, izvadjena zzvaka, liquid ultra) + H60 + Z87 Pro3 + EVO = CocaCola (killer)

i7-4770K | H80i | HERO | TridentX | 840 Pro | TITAN | AX750 | Stryker | U2413 | G15+G9 | C920 | ATP3

:: Shark, gde ti je Evo, sta cekas covece?! :D
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 24.08.2013. 17:15 #510529

broj poruka: 3975
Hahahaha zanimljivo! :D

ENVIDIA ... 24.08.2013. 17:44 #510532

Nemoguce da kod ASUSa ne moze da se instalira stari BIOS.
To je dobro kod EVGA sto ja imam 3 razlicita BIOSa.
Dva razlicita su fabricka, jedan Basic BIOS, jedan updejt zadnji pre nego sto je ploca izasla i treci koji ja updejtujem kako izadje koji.
Postoji mogucnost vracanja i na prvi i na bilo koji iz sredine.
Takodje ako jedan BIOS zaglavi, druga dva su nezavisna i oni se bootuju bilo koji od njih onda spremis sve sa update i pre nego pritisnes Y vratis switch na ploci na onako koji updejtujes u toku rada racunara.
U zivotu ne bi uzeo plocu gde ne moze da se vrati stari BIOS.
Sta kao ne mozes da klokujes ili ti ne radi nesto i ti cekas novi update koji moze da izadje sledece nedelje a mozda za 4 meseca a mozda nikada vise.
Nije to driver.
Ono nesto kao dual bios pa spasavanje pa ovo pa ono, ja to ne znam nista kako funkcionise. Imao sam ploce sa dual BIOS kao i to je jedan BIOS unutra e sada sta se desava i kako spasavas plocu ako se zaglavi. Nemam pojma. Ovde prebacim prekidac i kao bootujem koji hocu. Kao da imas 3 operativna sistema i biras u koji ces.
Tako ja mislim i kod ROG ploca.
Ako ploca nema fizicki 2-3 BIOS cipa i i prekidac za biranje koji da bootujes ne kupujem je.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs