Vidi da ti kazem nesto ja sam imao priliku da koristim vrhunske ploce koje su dostizale cene I od 400e I one koje su kostale oko 200e. Razlike nisu toliko ogromne koliko se one naplacuju. Ali ok ko voli neka izvoli. Evga je odlicna firma tu nema price. KOd nas u ovoj banana drzavi su uvozili par puta evga nesto na kasicicu i za neke middle range modele trazili psihopatske cifre. Dok ne bude bilo predstavnika u uvoznika EVGA za Srbiju ne vredi o tome pricati, a to nece biti ni za 150god. Jer sa nasim pljackasima i kantoprevrtacima nece da radi bas svako. Retko ko moze da trpi nasa jajarenja. I oni koji rade sa nama rade na silu.
:: Au ti sada pretera zver ploce. Ploce sa kojih se poskidalo po malo da bi postale dostupne vecem broju ljudi. Zveri. Za mene je zver HPTX form i full E-ATX kockasta onako neka 300+. To su zveri. Hero je najbolje sto se toga tice jel ljudi kao ja i vi ne bi cak ni sve funkcije koristili. :: Ako kazu da ploca nije daleko od Maximus 6 Extreme kako se onda tu nasao MSI i ASRock uopste ja ne znam u izboru. Nema toliko slotova kao Extreme, verovatno fale neke opcije u BIOSu, naponske stvarno nisam uporedjivao i gledao jel ne pratim to, samo znam da su rekli da se ne razlikuje, nema onaj batman tool i zato je jeftinija. :: Pazite ona sprava kosta 50e minimum da se napravi. Da je znaru jeste ali kvalitetna i to jeste vidi se :: :: ::
Ako je dokon neka troluje, ne mozes zabraniti ako neko ima te ambicije. :) Neko jebes to ije vazno. Ono sto je najvaznije ovde da se ja odlucim za plocu:)))
Veruj mi uzmi ASUS, onaj MSI nema ni servis ni nista, forum im ne sluzi nizasta. I tacno je da su EVGA donosili na kasicicu i samo neku klasu koja njima nije prioritet. EVGA je brand od pocetka nastao da najvise obrati paznje na najvisu klasu entuzijasta.
Ali sta sada kao ne vredi pricati, nema ih ovde, svi se trude da se oni i ne pojave favorizuju ASUS a mi cemo sada da cutimo i necemo da pricamo o tome nego cemo da sagnemo glavu kazemo jbg ne vredi, kada dodju dodju i da nastavimo da radimo ono sto zele nasi divni distributeri i placamo cenu EVGA za to sto oni donesu. Kao MSI Lightening, Wauuuu, DirectCU II. Pa ova moja EVGA 580 stock ima 450 poena veci skor nego 580 DirectCU II. Nije to pravilo ali znam da EVGA je povlacena kod NVIDIA posebno za Classified klasu i hocu da to iskoristim bez da mi se Srbi mesaju svojim ponudama i ocenama. Pitacu onoga sto ima MSI i EVGA radije, sto ima toliko para da je kupio onu koja se pre pojavila jel zna da ce imati para i da ce EVGA Classified uzeti odmah kada izadje. E takvi kada godinama za redom insistiraju i ne propustaju Classified smesno je slusati nekoga odavde. Ne moras ni da ga pitas samo citas postove sa kojim odusevljenjem se ceka Classified, to nema nigde.
A ne mi necemo da pricamo o EVGA, mi cemo da se prepustimo i eto trosicemo te pare sta nadjemo. Znas sta to je gore nego platiti vecu cifru za istu seriju. Mnogo mnogo gore. Znate kako sam se osecao kada sam platio platio istu cenu za 580 DCII kao za 580 Classified. Osecao sam se kao gubitnik. Kao nesrecnik koga je pobedio bolesni nesposobni gramzivi monopiolisticki sistem. Cak i kada su mi vratili sve pare. Tada sam dosao kuci sa tim parama i doneo neke odluke. Posle 6 meseci nerviranja, placanja istog kesa, jurnjave da nadjem ispravan ASUS medju AMD i NVIDIA i slusanja odusevljenih Classified musterija ja sam sedeo kuci sa novcem koji su mi vratili i doneo neke odluke. Znate kako sam se osecao kada su mi javili da mi je karta kupljena i da dolazi do 23-25 Avgusta. Kao da sam zajebao taj sistem.
Ali postavimo stvari i drugacije, cak i da se nadju dva identicna hardware, EVGA i MSI, ili GIGABYTE ili ASUS ili bilo sta i da mi se to svidja isto kao EVGA i isto kosta, znaci da je piotpuno neka situacija koja se nece dogoditi ali da se desi ja bi opet odabrao EVGA. Jel kako mogu da platim GIGABYTE pare kada mi on nije poklonio GTX680, ili MSI mi nije pokloni Lightening ili ASUS Direct CUII ili Rampage. To bi me isto toliko odvojilo da ne moram ni ja njima da dajem pare, ima kome bi pre.
Ja ne mogu da kazem ASUS stvarno dobro pravi ploce ja sam to znao oduvek i Crosshair je bila dobra ploca ali ne moze ona od AMDa da napravi Intela i da klokuje nesto sto CPU ne moze. ASUS pravi mnogo bolje nego MSI i ASRock. Sada nesto vredi kupiti, nesto ne, vredi Rampage 4 Extreme, Maximus 5, Maximus 4, dok je Maximus 6 Extreme bacanje para ko nema pare za LN2, ne vodu nego LN2 i ne zbog ploce nego zbog CPU.
Jedino sto su mi EVGA lepse ploce i sto mi je EVGA poklonila hardware a ASUS nije u sekciji maticnih gledamo tako. Ali u grafickim kartama, e to je znaci brand nastao za NVIDIA, i samo za NVIDIA karte. Sinonim za NVIDIA i ono najbolje od njih. Tu ne moram da gledam ko mi je sta poklonio. EVGA je za graficke kao Caselab za kucista.
Znaci samo evga, treba kupit evga graficku karticu i u nju ubost Intel i7, ali onaj sto se ne pregrejava, znaci najbolji kako to radi jbte.. uu za sve pare
Za 12k, bolje ploče nema(uzeto 50 kom. za igraonice), osim ako ti nije neoohodno 2 grafike. Savršeno stabilno radi na 5 Ghz sa 4570 bez K i napajanjem od 630w. Zadnjih 2 mjeseca bez gašenja. Grafika 7950.
Da ne bacaš keš kroz prozor. Ni jedna ploča za igranje ne vrijedi više od 150-160e. Jednostavno je nepotrebno. Druga stvar je za serversko tržište.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
:: :: Kako, majke ti :: :: :: :: :: :: Savršeno stabilno radi na 5 Ghz sa 4570 bez K i napajanjem od 630w :: :: Zadnjih 2 mjeseca bez gašenja. :: :: :: :: :: ::
Lepo bre 4570 F verzija. Bez K ali je ipak otkljucan ali ove F znaci da je fluxless solder a ne puter od kikirikija unutra. Zato ide i do 5.0GHz. Nijedan Intel CPU od i7-870 pa na ovamo mi nije bio tako jadan i nesimpatican kao Haswell. Valjda zato sto za 5 meseci rastojanja izbacuju CPU koji ima margarin unutra i a posle njega Extreme klasu koja je normalan procesor.
Ja se raspitivao za cenu 4770K. Pa kada sam se ja raspitivao i kolika cena moze da bude. Prvo cenu znam, cena je kao i IB kada se pojavio 10e gore dole. Kolika moze cena da bude. Nikada se nisam raspitivao za Haswell jel mi je njegova cena dobro poznata plocu koju bi kupio i procesor koji bi kupio da uzimam Haswell kostaju 190e manje od IB-E tj plocu i procesor koji bi uzeo u tom slucaju. Ja to znam odlicno odavno. Da je cena top Haswell platforme ista kao i cena top Ivy Bridge Extreme platforme stim sto CPU kosta 180 ili 190e manje i nema 6 jezgra, nije fluxless i ne podrzavana cetvorokanalnu memoriju. Ja te podatke znam odlicno, cena nije 50e vise nego Ivy i Sandy nego je poznata i ti si pobrkao nesto mene Haswell ne zanima od kada 70-80% ne moze da izvrti Prime95 12h na 4.6-4.7GHz ispod 95C sa HT Linkom bez trotlovanja. Ja bi pre otisao u tu krajnost da samo godinu dana pre pojave cetvorokanlne DDR4 memorije na Xtreme platformi uzmem Ivy Bridge Extreme. Haswell mene u snovima ne zanima. Prestao sam da gledam bilo sta vezano za njega. On je na nivou AMD FX za mene. Veruj mi ne bi ga kupio pa da je 150e 4770K i ploca koju hocu 150e. Ma da mi kazu evo ti zameni to tvoje za Haswell koje hoces meni ne treba downgrade u OC Profilu jel ja moj procesor imam stabilan Prime95 na 4.8GHz i 4.9GHz ako se potrudim oko temp. A na 4.5GHz je ovom mom procesoru smesno. On radi na 1.200V na 4.5GHz.mesecima da vrti koje hoces testove da najtoplije jezgro bude 82-83C. 89C na 4.7GHz se secam da je bilo zadnji put posto svakih mesec dana se vrti 2h Prime95 da vidim da li je zadrzao stabilnost voltazu i to a nema razloga da ga silim do kraja nego ako na 4.5GHz ili 4.7GHz prolazi na istoj voltazi sa istim temp znaci sve je u redu. Razumes sta znaci klokovanje i dobitak klokom, da volis da platis nesto a dobijes vise. To je poenta svega. Jel da??? Zato kupujemo dobre ploce, Classified grafike, K procesore. Haswell nece biti ni kao Sandy i Ivy tj da ce klokovan stici Skylake jel se klokuje bedno. Za njega krknes 300e i to je sto vidis. 10% vise izvuces. Ja hocu da platim 300 i imam performanse od 500e. A to moze samo Sandy Bridge E 3930K ili Ivy Bridge E 4930K. Cak ne dobijes 200e nego dobijes oko 450e dzabe jel imas apsolutno isto jezgra kao 3960X, klokovanjem stizes i prestizes njegove performanse. Sa 4770k ne mozes da otkljucas jos 2 jezgra. To me zanima, od svega me najvise zanima da ne placam Intelov bezobrazluk kad za dva dana napravi dobre procesore specijalno namanjene za entuziste, klokere i gamere i spoji ga kako oni zele a ne kao neko ko ga gurne u HTPC i ne misli ninasta. Ne ukljucuje ni Turbo. Kao sta je to, dovoljno je jak i bez toga, umorice se. Mozda cete bolje shvatiti ako kazem da cak ni EVGA Z87 Classified maticna koju je pravio tim koji je pravio X58 Classified ploce i SR-2 Classified plocu, koja izgleda bruka, ima C2 verziju Z87 Chipseta mene je prestala da interesuje i ne obracam paznju na nju. A to je jedna od najlepsih ploca po meni ikada napravljenih cak i njihovih. Ima ugradjen Core3D audio procesor, sa zlatnim Nichocon capacitorima za zvucnu kao sto ima Sound Blaster ZX, jedna bruka bruka ploca koja ima okrenut i 24pin, i USB 3.0 internal cak i fan headere za ventilatore tako da odmah idu u rupe od kucista da se ni ne vide maltene da su prikljuceni, ima dodatni 6pin za graficku u donjem uglu da bi se kabl sakrio a ne posred maticne kao kod ROG ploca 2cm iznad graficke i ispod CPUa da kabl ide preko grafike, crna cela, bruka, i to mi je postalo neinteresantno jel nemas sta da stavis unutra a da se ne osecas kao u kancelariji.
Da se ne lazemo AMD je luzer i ja sam se sklonio od njih jel nema sta da ponude oni zato sui ogrezli u lazljivi marketing i ostallo ali ako je FX bio furuna Haswell je mnogo mnogo gora. FX je mogao da se klokuje bar pa je onda davao neku ludu potrosnju a ovi osecam da su namerno ostavili prostora izmedju IHSa i dia da bi prenos bio jos gori. I ti sto skidaju IHS, pa sta oni misle, sta ce da urade za godinu dana. Ja pred svako leto menjam pastu na CPU, izvadim ga iz socketa, ocistim sa strane stapicima za usi, ocistim arctic cleanerom i stavim novu pastu. Taj IHS jedino da se lepi sa onom Arctic Aluminom koja se ne skida vise sto su se lepili hladnjaci za memorije graficke pa da se ne skidaju vise i da ne spadnu.Stara ona pasta sto se pomesaju dve i nema skidanja posle. Dokle su ljudi otisli da otvore micro chip zadnje basnoslovno skupe tehnologije, da ciste Intelova govna, i lepe dvoslojnu traku unutra i mazu kao nekim boljim pastama. Za 300e i 10C manje. Sto ne menja osobine arhitekture i bednog ponasanja pri dizanju mnozioca. Osecam da se pri tome osecaju kao da su zajebali sam Intel, kao oni ne znaju sada cemo mi da promenimo pastu stavimo bolju. A ovi planirali sve, znaci sracunali dobitak od ubijenih procesora, dobitak od jeftinije paste i odlicno taman malo da nadoknadi pad u kupovini procesora, ko jebe i klokovanje i performanse, nema nista za dzabe. Intel i AMD su se dogovorili, AMD ce da poveca cenu i performansama u multi aplikacijama je blizu Intelu negde i bolji nego vise jezgra. Intel mainstream spusta za obicne korisnike, verovatno i planira to zavarivanje za platformu a enthusiaste tera na Extreme procesore. Pa ko bude hteo da klokuje, performanse i sve normalno taj ce da kupuje Extreme, a ovo ce da ostane za vecinu korisnika koje klokovanje i enthuziazam ne interesuju to je tako ocigledno. Ja sam se dokopao tog kao da kazemo zadnjeg Intela iz mainstrema koji se klokovao dobro. Ajde nije najbolje kao Sandy ali je tu faktor samo ogranicavajuci temp. Arhitektura je bolja, novija, novije funkcije, izdrzljiviji na toplotu ali je vec pad neki u overkloku primecen i sada to je kulminiralo sa Haswelom. Ja necu da placam Intelu za to. Jel ja sebe smatram za one koje sada oni zele da premeste u Extreme kao i svi ostali koji su godinama gledali i birali K procesore. I nemojte zaliti proizvodjace ploca kao oni su se trudili. Znali su oni kakav ce biti Haswell i da tu klokovanje samo pod LN2 najbolja ponuda ploca ima za zadatak da privuce i onog ko ne bi platio ovo sranje da ga kupi Kao pogledajte samo kakve su Z87 ploce. Jesu iskreno bolje nego mnoge, zadnji put X58 je imato tako dobre. Ali to je uradjeno namerno. Da mi je da samo mogu da cujem komentar iz Intela kada citaju teme o skidanju IHSa i ljude koji posle skinutog IHSa dele savet sigurni u sebe kao da su upravo napravili motor na vodu. Kao onaj u onom stripu sto je ispekao graficku....xexexe Pazite vi od kada je izasao Ivy Bridge Intel se ni jednog momenta nije udostojio da izadje da kaze Jeste pasta je losa uzrok tome i tome, nije ona uzrok, transfer toplote. Nista dve godine oni ni jednu jedinu rec nisu progovorili u vezi tog neobjasnjivog postupka i zasto su ga ponovili. Da daju neku zvanicnu izjavu da otklone sumnje, da rasciste situaciju, razjasne. Ne oni gledaju i smeju se. Unistene garancije, oni sa slomljenim die i oni koji ce u narednih nekoliko meseci umreti kao niko ne zna sta im je i zasto odjednom kda su radili posle operacije Intel lepo ima da otplati sav marketing vezan za Haswell i da malo nadoknadi pad u prodaji. Nema on zaradu 10$ na CPU nego 100-150$ i vise u toj ogromnoj proizvodnji. Plus zarada na onima koji ce kupiti Skylake kada vide da ne mogu da ga stignu sa klokovanim Haswellom ka SB Ivya, kao Ivy Haswella itd.
Nikada a i sta ce vam. Dovoljan je vama i GIGABYTE. Ko bude zeleo porucice a ako neko bas zeli ima nacina da se donese, Snalazili smo se i za vreme rata, dovijali, dobavljali pa cemo i sada. Tu nam je u Nemackoj nije preko sveta. Ako otvore oni ljudi sto pricaju da ce poceti da uvoze od njih hardware ali nece biti samo losija ponudnego i top klasa. Ima u Bgd EVGA fanova bas. Koji su istomisljenici samnom da su to najbolje grafike i brand koji najvise je okrenut entuzijazmu sa hardwareom. Neki vole EVGA i godinama njih kupuju, donosi im rodbina, nikada ne kupe kod nas bitnije stvari za komp i kucnu elektroniku.
PIN da je uvezao ove EVGA GTX780 SC ACX sto su jeftinije od Classified i sto ih vise ljudi trazi a sto su prestigle Titan na nekim mestima. A mogu jos da se klokuju dosta najmanje bi prodao 10 karti ovako ljudima koji dolaze na forume i to. Da ne pricam ovako.Inace oni doneli GTX560, GTX670 referentni je bio najbolji model karte koja se pojavila.Pa taj ko kupuje GTX560Ti taj nece sigurno da plati para koliko kosta GTX570 ASUS da uzme EVGA klasu ispod referentnu. Ovo je godina kada bi ih najvise prodali ali su trebali pazljivo da donose modele.
GTX760 Superclock sa ACX Coolerom i 4GB memorije kostao bi oko 280e ovde. GTX760 SC 4GB bez ACX sa obicnim kostao bi oko 250e ovde. Obican 760 sa ACX coolerom i 2GB kostao bi oko 220-230e imali su da biraju cenu i nivelisu. Ta 3 modela od 760, od EVGA GTX770 GTX770 sa ACX Coolerom kostao bi oko 380e ovde. GTX770 ACX sa 4GB kostao bi oko 410e. I jedan model za GTX780 SC ACX kostao bi oko 620e ovde a ko zeli mogao bi da poruci 780 Classified. Ili da donesu recimo 5 780 Classified. Da su od svake doneli po 50 komada i 20 komada od 780 prodali bi sigurno narednih godinu dana. Mogli su doneti par komada sa vodenim blokom gotove 3-4 ljudi budze EK blokove ovo ono platili bi 100$ vise za graficku u garanciji sa namestenim blokom najboljim full cover samo da je spoje. Nista zezanje. Na takvim karatama je zarad i po 50-100e na komad.
Ali eto sta ces jbg ovako ce uzivati samo najstrpljiviji bez kompromisni entuzijasti kojima znaci sta placaju. To je ono sto je trebalo da se donosi od EVGA i tada bi im se prodaja isplatila veoma. Ko kupuje GTX450, GTX550, GTX560 taj trazi sto jeftinije da prodje gde taj juri za EVGA. To retko gde imas van USA da nadjes i pitanje uopste. Ovo su modeli koje traze Italijani i imaju u prodavnicama, Nemci, Svajcarci, Holandija, UK, Francuska, sada pocele Poljska, Ceska, i sve se proda.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.