Hteo sam reci nastaje a ne prestaje - lapsus.. @cheta Za sad nemas potrebe da menjas cooler. Kompatibilno je sve tako da ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
fini ste mu komp sklopili sa Intel NVIDIA. Prema onom AMDu FX6 ovo je premija. Pa to ce da gruva, a jos bolje da je uzeo 3570K i klokovao ga na 4500MHz na nekoj MSI ili ASRock ploci. Razbio bi 4670 kao zvecku u performansama.Pogotovu za 2 godine kada zatreba malo ubrzanje. Taman da skupi kes za kuler kasnije Hyper 212. Uvlacite ga u Intel zakljucan CPU. Nista gore nego zakljucan CPU. 3570K 4.5GHz 35% ubrzanje. Ide svaki na toliko. Jedan mali Phenom free. Nema HT da ga greje popeo bi on to na 40% ubrzanja za godinu dve dana. Nego forsirate Haswell, videli ste moj OC Profil mogu da se kladim da nema taj Haswell ovde kod nas da se nadje koji ce da me dobije u Performansama. Pod uslovom da racunamo klokovanje CPUa samo dokle prolazi 12h Prime95 BLEND stabilno sa AVX instrukcijama. Nema sanse CINEBENCH, Vantage, Physix Score, nista. Setujem mu 4.9GHz dodje do 93-94C ni blizu trotlovanja a da vidim koji ce Haswell proci na 4.6GHz 12h Prime95 a treba mu jos malo gore da stigne 3770K dok se neki rezultati ta dva procesora preklapaju potpuno isto i svaki megaherz znaci. Ja ne bi na Haswell u ludilu isao. Nista nema novo, sem grafike drugacije i malo optimizacije. Nijedna vazna funkcija nije nova i upgrejdovana tako da najnovije nema svrhe ako ne moze da se dobije bar 30-35% performansi free. Kupuje se zato sto je izasao zadnji. Da zazmuris na datum i da stavis jedan pored drugog 80% onih koji su uzeli Haswell bi uzeli 3770K i 3570k. Da samo pomisle da su izasli istog dana. Ako je budzet masina i ako su igrice prioritet i ne tezi se po svaku cenu i7 najbolje opcije koje postoje su 2500K i 3570K na 4.5GHz klokovani. Klokovai dosta znace u igricama visi a tek ce znaciti. Koliko puta je tako klokovan CPU i5 dao malo bolji fps nego stock 3930K i 3770k i 2700k samo zbog vise megaherza. Zato je zakljucan CPU ubistvo.
Mogao bi da se uklopi u 3570K i MSI Z77 G45 pa nek klokuje do mile volje.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Hajd da ne otvaram novu temu - drugar je rešio da menja konfiguraciju takođe. Od stare zadržava MSI 6850, Termaltake SPS 630W napajanje i Termaltake Chaser kućište. Potrebni su mu dakle:
Motherboard CPU 8Gb RAM Eventualno SSD, mada vidim da bi dobio nešto time budući da mu treba gaming konfiguracija
Budžet je nekih 40k za sve to.
Hvala.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
i5 3470 MSI ZHA77-G43 Bilo koji ram od 8gb od 1600mhz,Kingston recimo
To mu izadje 30-31k,vise nista mu ne treba.Opciono(meni bi tio bio MUST HAVE,zbog tisine i osetno nizis temperatura)moze da uzme cpu fan nesto tipa Cooler Master 212 Evo,nista vise mu ne treba on je oko 3.200 dinara.
Ostatak para nek usteka i nek doda kasnije(ako nema sad)+proda tu hd 6850 i nek za taj novac uradi upgrade.
Ako bi uzeo sve ovo sa coolerom to bi mu izaslo oko 35.000 dinara,tu hd 6850 ako ima garanciju (bilo kakvu)komotno moze za 60e-65e da proda+ostaje mu od tih 40k jos jedno 40e i nek doda jos 50e, ima ovde kolega na forumu prodaje(tamo u temi kupoprodaja od kolege clana)hd 7870 sa garancijom za 150e sto je ok a i upgrade sa hd 6850 je ogroman.
Po meni SSD na racunaru koji se prevashodno koristi za igre nije potreban,jesam koristio racunare sa ssd-om i prosto system dosta brze radi to nema sumnje,kopiranje isto fantasticno u odnosu na obican hard,itd... Ali pre bih na njegovom mestu zamenio tu hd 6850 dok jos moze lep novac da uzme za nju.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ok, zahvaljujem. Ovo bi sve trebalo biti uzeto krajem meseca posle plate pa ću te kontaktirati direktno na mail oko detalja. Sumnjam da se nešto može drastično izmeniti za to relativno kratko vreme ali bolje da se konsultujem još jednom pre nego što počnemo da pazarimo. Predložiću mu i ovu varijantu za grafiku svakako.
Pozdrav.
My sword can cut through armor and still cut a tomato.
Danas sam se apgrejdovao i prezadovoljan sam :D . Samo imam pitanje sto se grejanja CPU-a tice. Kod mene bude oko 40-45 temperatura da li je to ok ili da se uzima novi kuler ?
imaj u vidu da 4670 ide na 3.8ghz sto je sasvim dovoljno za 2-3 godine ... a 4670K je vec ozbiljniji ali to sve zahteva kuler ... ovako 4670 i ne boli glava a razliku za proc i kuler uzme lepo 7970 :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: fini ste mu komp sklopili sa Intel NVIDIA :: Prema onom AMDu FX6 ovo je premija. :: Pa to ce da gruva, a jos bolje da je uzeo 3570K i klokovao ga na 4500MHz na nekoj MSI ili ASRock ploci. Razbio bi 4670 kao zvecku u performansama.Pogotovu za 2 godine kada zatreba malo ubrzanje. Taman da skupi kes za kuler kasnije Hyper 212. Uvlacite ga u Intel zakljucan CPU. Nista gore nego zakljucan CPU :: 3570K 4.5GHz 35% ubrzanje. Ide svaki na toliko. Jedan mali Phenom free :: Nema HT da ga greje popeo bi on to na 40% ubrzanja za godinu dve dana :: Nego forsirate Haswell, videli ste moj OC Profil mogu da se kladim da nema taj Haswell ovde kod nas da se nadje koji ce da me dobije u Performansama :: Pod uslovom da racunamo klokovanje CPUa samo dokle prolazi 12h Prime95 BLEND stabilno sa AVX instrukcijama. Nema sanse CINEBENCH, Vantage, Physix Score, nista :: Setujem mu 4.9GHz dodje do 93-94C ni blizu trotlovanja a da vidim koji ce Haswell proci na 4.6GHz 12h Prime95 a treba mu jos malo gore da stigne 3770K dok se neki rezultati ta dva procesora preklapaju potpuno isto i svaki megaherz znaci :: Ja ne bi na Haswell u ludilu isao. Nista nema novo, sem grafike drugacije i malo optimizacije. Nijedna vazna funkcija nije nova i upgrejdovana tako da najnovije nema svrhe ako ne moze da se dobije bar 30-35% performansi free :: Kupuje se zato sto je izasao zadnji. Da zazmuris na datum i da stavis jedan pored drugog 80% onih koji su uzeli Haswell bi uzeli 3770K i 3570k :: Da samo pomisle da su izasli istog dana :: Ako je budzet masina i ako su igrice prioritet i ne tezi se po svaku cenu i7 najbolje opcije koje postoje su 2500K i 3570K na 4.5GHz klokovani. Klokovai dosta znace u igricama visi a tek ce znaciti. Koliko puta je tako klokovan CPU i5 dao malo bolji fps nego stock 3930K i 3770k i 2700k samo zbog vise megaherza. Zato je zakljucan CPU ubistvo :: :: ::
4670 ide na 3.8 samo aka su aktivna 2 jezgra, tj 2 iskljucena u biosu, inace je 3.6 sa sva 4...pisao sam vec o tome
:: :: 3570K je slabiji od 4670 :: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670-vs-Intel-Core-i5-3570 :: :: imaj u vidu da 4670 ide na 3.8ghz sto je sasvim dovoljno za 2-3 godine ... a 4670K je vec ozbiljniji ali to sve zahteva kuler ... ovako 4670 i ne boli glava a razliku za proc i kuler uzme lepo 7970 :D :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: fini ste mu komp sklopili sa Intel NVIDIA :: :: Prema onom AMDu FX6 ovo je premija. :: :: Pa to ce da gruva, a jos bolje da je uzeo 3570K i klokovao ga na 4500MHz na nekoj MSI ili ASRock ploci. Razbio bi 4670 kao zvecku u performansama.Pogotovu za 2 godine kada zatreba malo ubrzanje. Taman da skupi kes za kuler kasnije Hyper 212. Uvlacite ga u Intel zakljucan CPU. Nista gore nego zakljucan CPU :: :: 3570K 4.5GHz 35% ubrzanje. Ide svaki na toliko. Jedan mali Phenom free :: :: Nema HT da ga greje popeo bi on to na 40% ubrzanja za godinu dve dana :: :: Nego forsirate Haswell, videli ste moj OC Profil mogu da se kladim da nema taj Haswell ovde kod nas da se nadje koji ce da me dobije u Performansama :: :: Pod uslovom da racunamo klokovanje CPUa samo dokle prolazi 12h Prime95 BLEND stabilno sa AVX instrukcijama. Nema sanse CINEBENCH, Vantage, Physix Score, nista :: :: Setujem mu 4.9GHz dodje do 93-94C ni blizu trotlovanja a da vidim koji ce Haswell proci na 4.6GHz 12h Prime95 a treba mu jos malo gore da stigne 3770K dok se neki rezultati ta dva procesora preklapaju potpuno isto i svaki megaherz znaci :: :: Ja ne bi na Haswell u ludilu isao. Nista nema novo, sem grafike drugacije i malo optimizacije. Nijedna vazna funkcija nije nova i upgrejdovana tako da najnovije nema svrhe ako ne moze da se dobije bar 30-35% performansi free :: :: Kupuje se zato sto je izasao zadnji. Da zazmuris na datum i da stavis jedan pored drugog 80% onih koji su uzeli Haswell bi uzeli 3770K i 3570k :: :: Da samo pomisle da su izasli istog dana :: :: Ako je budzet masina i ako su igrice prioritet i ne tezi se po svaku cenu i7 najbolje opcije koje postoje su 2500K i 3570K na 4.5GHz klokovani. Klokovai dosta znace u igricama visi a tek ce znaciti. Koliko puta je tako klokovan CPU i5 dao malo bolji fps nego stock 3930K i 3770k i 2700k samo zbog vise megaherza. Zato je zakljucan CPU ubistvo :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.