Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ko reši ovaj problem sledi nagrada!
STRANA 2 OD 2
f0rever Re: Re: Re: Nemoj ni slucajno raditi 16.09.2013. 13:49 #514281

status: user
broj poruka: 3823
Smanjuje temperaturu.. Kao privremeno resenje je oke... Dokazano i na stranim forumima, i nije opasna po zivot procesora.

Previse se brzo stvrdne, pa nije dobra kao trajno resenje svakako.

Voxx, pusti mi broj telefona preko email-a, pa se cujemo.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: izvini kolega, ali odakle ti takva suluda ideja da to radis? Zubna pasta nije termalni provodnik, plus kada je van tube ucvrscuje stanje do tvrdoce maltera.
::
:: :: Stavljao zubnu pastu umesto termalne vise puta - nikakvih problema nikada nisam imao
:: ::
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: ovo sto je acosuper rekao, posle ces i procesor moci da bacis. Ima (ne)srecnika koji prezive brisanje gumicom i pastu za zube, ali nemoj rizikovati. U ovakvim slucajevima postoji znacajna verovatnoca da statickim elekstricitetom ubijes neki tranzistor u samom procesoru. Uzmes ili alkohol ili medicinski benzin i sa stapicem za usi lepo ocistis kontakte. Za to postoje posebne teflonske kripice koje ciste i CPU i socket, ili pak cetkica sa staklenim vlaknim
:: :: ::
:: :: :: `Kada bi se celokupno znanje medicine bacilo na dno okeana, to bi bilo u korist covecanstva a na stetu riba` - Ser Oliver Wendell Holme
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 16.09.2013. 13:50 #514282

broj poruka: 9459
Ok, ali zar nije najbolje sa mekanom krpicom navlazenu sa malo alkohola ili rakijestine. Lepo se lagano prebrisu kontakti i ostavi par min da ishlapi i cakli se samo tako. Isto tako brisem i kontakte na mem. modulima i odlicno se ciste.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

imarkovic Re: hahahahaha 16.09.2013. 13:54 #514285

broj poruka: 19086
Drago mi je sto sam ti zabavan Aco ili kako se vec zoves, iako bih ja tebi trebao da se smejem.. dajes savet da gumicom za brisanje sa papira brise procesorske kontakte, stvarno izuzetno inteligentan i mudar savet..nazalost nemamo svi takav talenat takvih stvari da se dosetimo, tu si da pomognes, probaj na nekom stranom forumu gurua, mozda ti plate za tip

Ne kazem da sad treba neko da kupuje antistaticke rukavice i specijalna sredstva za ciscenje, ali bar medicinski alkohol je osnovna stvar.. kosta 70din 100ml.. ne mora stapici za usi, moze i toalet papir za bulju, moze da posluzi isto i za druge stvari

:: evo njega i njegove termalne paste, TO BRATE NE MOZE BEZ PASTE NIKAKO.. hahaha
:: Pa pazi ako gumica ne osteti papir kontakte nece sigurno, naravno treba uzeti mekanu gumicu, a ne one tvrde.. Bas ce se sad on cimati i traziti medicinski benzin i cimati se i placati po apotekama.. Ja sam predlozio klasican nacin koji radi posao.. Neki ce da se sloze neki ne itd. svako ima svoj nacin prakse
:: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550
f0rever :D 16.09.2013. 13:56 #514286

broj poruka: 3823
http://forums.overclockersclub.com/index.php?showtopic=164465
peki22 Re 16.09.2013. 14:14 #514289

broj poruka: 2936
Si probao drugi disk sa OS?Mozda je Dvd rom ili sa fleske pokusaj da podignes sistem.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100

Dantes probaj ovo ako moze kod tebe 16.09.2013. 14:56 #514293

broj poruka: 492
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=M5A88-V+EVO&id=20120311014942872&page=1&SLanguage=en-us

Intel i5-3570k@3,4GHz
CM Storm Enforcer
ASUS Maximus V Gene
MSI GTX660Ti PE OC
PATRIOT IEM 8GB @1600MHz
COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W
INTEL SSD 520 Series 120GB
Blueberry Svrati do kolege forever-a, posto je voljan da pomogne 16.09.2013. 15:31 #514294

broj poruka: 1272
Taman cete znati da li su pinovi (a lici da jesu), ili nesto drugo u pitanju.

Sto se tice zubne paste, probao na starom Pentiumu iz radoznalosti, osetno bolje nego kada nema termalne paste uopste, ali i osetno losije od nje.

tortojed Za ciscenje CPU-a, najbolje ovako: 16.09.2013. 19:53 #514358

broj poruka: 11017
pasta za pranje zuba, ali stavljena na cetkicu! Dobro istrljati, prvosuvom cetkicom (na koju je nanesena pasta), pa onda cetkicu malo pokvasiti vodom.
Druga faza: ziletom (moze i ``BIC``), preci preko povrsine nakojoj se nalaze kontakti, da bi bile uklonjene sitne dlacice. Ako nemamo zilet, moze i elektromotorni aparat za brijanje (Braun Iskra Sixtant i slicno).

Ciscenje LGA podnozja: konac za zube provuci nekoliko hiljada puta izmedju pinova (kako onih susednih, ponaosob, tako i izmedju redova - unakrst).
Druga faza: pranje samponom (za ljudsku kosu, psecu dlaku, automobile...nije bitno). Moze i deterdzent za pranje sudova.
Treca faza: oprati maticnu plocu (sa akcentom na LGA socket) pod mlazom mlake vode.
Posle pranja, osusiti je fenom za susenje kose. Treca faza, varijanta br. 2: ako je socket JAKO zaprljan, plocu oprati u masini za pranje vesa (ili je provuci kroz valjkove u praonici automobila). Osusiti.
- - - - - - - - - - - - - -
Jao, kakve ste gluposti napricali u ovoj temi, prevazisli ste i ``farmu``...

CrowBgd .... 16.09.2013. 19:53 #514359

broj poruka: 1376
kod mene na mojoj p5k sa zadnjim biosom radi i Athlon 965
elem salju na stranu mozda je q9300 faulty
http://valid.canardpc.com/2795327
tortojed Jos ne mogu da verujem: gumica za brisanje, pasta za zube kao 16.09.2013. 19:58 #514360

broj poruka: 11017
izolator... Pa pre bih kao termoizilator stavio kurton, upotrebljeni, nego pastu za zube. Gumica za brisanje? Ama, ljudi, vi ste resili da poštovano pučanstvo poubijate smehom...

CrowBgd .... 16.09.2013. 20:10 #514364

broj poruka: 1376
jel moze Kolinos?
http://valid.canardpc.com/2795327

voxxx možda sam i rešio problem 17.09.2013. 09:15 #514461

broj poruka: 351
Prvo da se zahvalim svima koji su se odazavli na ovu temu. Izgleda da je cela problematika bila u iglicama na socketu. Pre pola sata mi je kolega iz instrumentalnog odeljenja pod lupom i jakim svetlom pogledao soket i ispravi tri iglice. I dalje ne znam kako su one uopšte iskrivljene, jer se procesor samo spusti i zakoči.
imarkovic Re: možda sam i rešio problem 17.09.2013. 09:21 #514462

kod 775 socketa je mnogo teze uociti krive pinove jer idu pravo, ali opet imaju blagu toleranciju.. dakle, sada je problem nestao, i to bez gumice? Cestitam, imao si srece

:: Prvo da se zahvalim svima koji su se odazavli na ovu temu. Izgleda da je cela problematika bila u iglicama na socketu. Pre pola sata mi je kolega iz instrumentalnog odeljenja pod lupom i jakim svetlom pogledao soket i ispravi tri iglice. I dalje ne znam kako su one uopšte iskrivljene, jer se procesor samo spusti i zakoči
voxxx Re: Re: možda sam i rešio problem 17.09.2013. 09:24 #514464

broj poruka: 351
Hmm...videćemo da li sam rešio problem kada postavim procesor danas popodne i ako bude sreće pa sve proradi. Imaš li možda neki savet kako staviti procesor a da se ne desi nešto slično ponovo? veruj mi da imam tremu od toga danas :)

:: kod 775 socketa je mnogo teze uociti krive pinove jer idu pravo, ali opet imaju blagu toleranciju.. dakle, sada je problem nestao, i to bez gumice? Cestitam, imao si srece
:: :: Prvo da se zahvalim svima koji su se odazavli na ovu temu. Izgleda da je cela problematika bila u iglicama na socketu. Pre pola sata mi je kolega iz instrumentalnog odeljenja pod lupom i jakim svetlom pogledao soket i ispravi tri iglice. I dalje ne znam kako su one uopšte iskrivljene, jer se procesor samo spusti i zakoči
Dexter013 @voxxx 17.09.2013. 09:25 #514465

broj poruka: 17098
Pazljivo druze i nezno sledeci put, ko sa zenom :)
mozda bude nesto stvarno novo i skupo od hradvra pa ga nepotreno pokrljas...

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: možda sam i rešio problem 17.09.2013. 09:34 #514472

pre nego sto ga spustis u socket pazljivo pogledaj poklapanje trougla na uglu i rupicaste zljebove sa strane na procesoru i socketu (leva i desna strana), mislim znas to vec nego da obratis vecu paznju, i kada ga ubacujes u socket nikako nemoj onako da ga samo bacis, cak ni sa pola cm visine, vec ga nezno spusti, neka ti prsti dodiruju krajeve socketa, ali gledaj obavezno da ga prizemljis da tako kazem, ne bacaj ga u socket, mislim nece nista da se desi ali onda si 100% siguran da je spusten pravilno.. ako imas IHS zastitu koju si dobio uz plocu, koristi je uvek, ona treba da stoji dok je procesor ne izbaci kada spustas osiguravajucu polugicu, tako se najpravilnije postavlja procesor, primenom tih koraka nema problema jer nema ni potencijalne slucajne greske.

:: Hmm...videćemo da li sam rešio problem kada postavim procesor danas popodne i ako bude sreće pa sve proradi. Imaš li možda neki savet kako staviti procesor a da se ne desi nešto slično ponovo? veruj mi da imam tremu od toga danas :
:: :: kod 775 socketa je mnogo teze uociti krive pinove jer idu pravo, ali opet imaju blagu toleranciju.. dakle, sada je problem nestao, i to bez gumice? Cestitam, imao si srece
:: :: :: Prvo da se zahvalim svima koji su se odazavli na ovu temu. Izgleda da je cela problematika bila u iglicama na socketu. Pre pola sata mi je kolega iz instrumentalnog odeljenja pod lupom i jakim svetlom pogledao soket i ispravi tri iglice. I dalje ne znam kako su one uopšte iskrivljene, jer se procesor samo spusti i zakoči
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs