Eto, moj drugar je onda `lud` po tebi, jer sve drzi na `stock` vrednostima. Sto se tice rasprave FX-6300/FX-4xxx vs 1090T/1100T, pola ove teme nema poentu posto je isprva spomenut samo FX-6350 ili jaci (dakle, ortak bi sigurno bio u dobitku, imajuci u vidu gore receno za klokovanje). FX-6300 sam samo spomenuo da bih mozda uzeo za sebe u slucaju da kupim i novu plocu... nema potrebe sada sve da ponavljam...
Ponudio sam mu ravno 10.000, s tim sto ce mi dati i nov kuler sa FX-a - on ima CM TX3, a meni treba neki malcice bolji od stock-a za hladjenje uskoro-sestrinog B50 X3 (da bi nastavio da ga drzim na ~3.5GHz). Kao best-buy varijantu sam mu predlozio FX-8320, a ako ne uspe da se skrpi za njega (u sta cisto sumnjam), uzece FX-6350.
Oke, ne bas bukvalno lud - ali, ako je coveku tesko da udje u bios i na dva klika namesti CPU da radi na 3,5-3,6GHz...
Ima TX3, kazes. Dovoljan za 3,7-3,8GHz svaki 1090t ide na 1,4v i 3,8GHz.
Dakle, ako mu je ovo tesko- neka slobodno doplati 3000-4000 za FX6350...
On je barem i brzi od 1090t, obzirom da ipak radi na 600MHz vecem taktu.
Sve u svemu, jedini logican i zaista primetan napredak je fX8320 ili njegov jaci brat.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Eto, moj drugar je onda `lud` po tebi, jer sve drzi na `stock` vrednostima :: Sto se tice rasprave FX-6300/FX-4xxx vs 1090T/1100T, pola ove teme nema poentu posto je isprva spomenut samo FX-6350 ili jaci (dakle, ortak bi sigurno bio u dobitku, imajuci u vidu gore receno za klokovanje). FX-6300 sam samo spomenuo da bih mozda uzeo za sebe u slucaju da kupim i novu plocu... nema potrebe sada sve da ponavljam.. :: :: Ponudio sam mu ravno 10.000, s tim sto ce mi dati i nov kuler sa FX-a - on ima CM TX3, a meni treba neki malcice bolji od stock-a za hladjenje uskoro-sestrinog B50 X3 (da bi nastavio da ga drzim na ~3.5GHz). Kao best-buy varijantu sam mu predlozio FX-8320, a ako ne uspe da se skrpi za njega (u sta cisto sumnjam), uzece FX-6350 :: :: Hvala na odgovorima. Bili ste od pomoci.
Ne radi se o tome da li je tesko ili ne. Nije to nista cudno i neuobicajeno. Imas gomilu takvih likova koji hoce da im nesto radi iskljucivo onako kako je proizvodjac `podesio`, bez obzira na to sto je isti ostavio opciju za vise.
Davim malo posto ni sam nisam siguran sta je pametno.
Koliko mogu da dobijem za Gigabyte GA-880GM-UD2H (rev. 1.4) - Full pack, garancija jos oko godinu dana (Alti)? Ako mogu da je prodam za oko 5.000 RSD, kupio bih sebi GA-970A-DS3P + FX-8320 + HD 6450 (ili GT 610, svejedno).
Treca opcija mi je da za*ebem sve ovo, kupim 2 komada HyperX 3K 120GB i stavim ih u stripe... a onda bih opet cekao par meseci za puno iskoriscenje ovih diskova posto su na trenutnoj ploci SATA2 portovi...
1. RAID0 od SSD-ova je loša opcija sem na Intel 7 i 8 seriji čipsetova zato što jedino na njima sa RST drajverima imaš podršku za TRIM - bez tih preduslova TRIM ne radi, tako da bi ti performanse RAID0 od SSD-ova ubrzo bilo poprilično loše.
2. Budući da sam pravio RAID0 i sa dva i sa šest komada KHX 3K 120GB mogu ti reći da nema preteranog smisla - rastu sekvencijalne brzine, ali ne i random tako da bi ti bolja bila kupovina jednog većeg nego dva manja SSD-a - u radnom čitanju i upisu jedan KHX 3K od 240GB je imao 50% bolje brzine od 2 komada KHX 120GB u RAID 0. Brzina SSD-a ne raste samo sa interfejsom i usled razlika u kontrolerima, nego ima veze i sa kapacitetom, tačnije brojem NAND lipova u okviru samog SSD-a.
3. Cenovno je daleko bolje uzeti 240-250GB SSD nego 2 x 120GB.
:: :: Treca opcija mi je da za*ebem sve ovo, kupim 2 komada HyperX 3K 120GB i stavim ih u stripe... a onda bih opet cekao par meseci za puno iskoriscenje ovih diskova posto su na trenutnoj ploci SATA2 portovi...
Ok, neka normalna Z87 ploca kosta isto kao ona 970+grafika, to je podnosljivo. Intel bi me onda izasao samo ~3.000 vise. Ali se namece pitanje da li je i5-4440 bolji od FX-8320 (@4.0GHz+) za ono sto meni treba, a to je virtuelizacija (osim ocigledne prednosti `normalnog` koriscenja OS X virtuelnih masina)?
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.