ne bih da placam sminku kad se cpu svakako nece OC-ti zato pitam a racunam da bi mogao raditi ok i sa plocom od 100e. Racunam da je cpu zver i na default-u.
:: Sta ce ti OC ploca namenjena cak I za LN2 na procesor koji ni nemoze da se OC-uje :: Bacas novac bzvz :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Lepo je uzeti kvalitetnu i skupu komponentu, ali mislim da u ovom slucaju nema potrebe previse ulagati u plocu. Moja preporuka ide za Asus H87-pro koja ima 6 faza, 3 PCI slota (2 su odvojena od grafike), hladna je i radi sasvim ok u kombinaciji sa 4670 (radice dobro i sa 4770). Samo da znas oko turbo frekvencija, tih 3.9 mozes konstantno dobiti samo ako iskljucis u biosu 2 jezgra, inace kad su sva 4 aktivna, npr video obrada, rendering, radice na 3.6 ili 3.7 (ne znam tacno kod mene na i5 je 3.6 kad su sva 4, 3.7 kad su 3, a 3.8 kad su 2).
e ,svasta nisam ynao da treba nesto iskljucivati da bi radio turbo ?.? mislio sam da cpu sa 3.4ghz pod opterecenjem sa ukljucenim turbo ode na 3.9ghz za sva jegra...
:: Lepo je uzeti kvalitetnu i skupu komponentu, ali mislim da u ovom slucaju nema potrebe previse ulagati u plocu. Moja preporuka ide za Asus H87-pro koja ima 6 faza, 3 PCI slota (2 su odvojena od grafike), hladna je i radi sasvim ok u kombinaciji sa 4670 (radice dobro i sa 4770) :: Samo da znas oko turbo frekvencija, tih 3.9 mozes konstantno dobiti samo ako iskljucis u biosu 2 jezgra, inace kad su sva 4 aktivna, npr video obrada, rendering, radice na 3.6 ili 3.7 (ne znam tacno kod mene na i5 je 3.6 kad su sva 4, 3.7 kad su 3, a 3.8 kad su 2). :: :: ::
I ja sam to mislio i tako je i pisalo po netu, da koristi maksimalni turbo kada je ukljucen mce, ali na licu mesta sam se uverio da nije tako, postavljao pitanja po stranim forumima gde niko nije znao da mi kaze konretno da li nije nesto u redu, i na kraju kontaktirao asus gde sam im poslao screenshotove i sl. da bi mi rekli da je to apsolutno normalno i da tako treba da bude... Tako da je to mali marketinski trik intela, voleo bih da gresim, ali izgleda da sam u pravu...
Ovo za gasenje jezgara da bi imao turno, mislim da nije bas tacno, ali za turbo je provereno da ne idu sva jezgra na veci takt vec samo jedno ili dva, zavisi koji cpu i kod amd-a i kod intela, ali nikad ne idu sva jezgra na taj turbo mod frekFRenciju.
:: e ,svasta nisam ynao da treba nesto iskljucivati da bi radio turbo ?.? mislio sam da cpu sa 3.4ghz pod opterecenjem sa ukljucenim turbo ode na 3.9ghz za sva jegra.. :: :: :: :: Lepo je uzeti kvalitetnu i skupu komponentu, ali mislim da u ovom slucaju nema potrebe previse ulagati u plocu. Moja preporuka ide za Asus H87-pro koja ima 6 faza, 3 PCI slota (2 su odvojena od grafike), hladna je i radi sasvim ok u kombinaciji sa 4670 (radice dobro i sa 4770) :: :: Samo da znas oko turbo frekvencija, tih 3.9 mozes konstantno dobiti samo ako iskljucis u biosu 2 jezgra, inace kad su sva 4 aktivna, npr video obrada, rendering, radice na 3.6 ili 3.7 (ne znam tacno kod mene na i5 je 3.6 kad su sva 4, 3.7 kad su 3, a 3.8 kad su 2). :: :: :: :: :: ::
Kod Haswell-a je Turbo definisan po jezgrima 2/3/4/4, što je slučaj kod tebe, čak i kad uključiš `mce`. Jesi li siguran da to nije izolovan problem (samo kod tebe)?
To sam dobio a ne konkretan odgovor. Sta je 200 batina po tudjim ledjima? Uzmi plocu od 100€, ne treba ti skuplja. Nemoj stedeti na napajanju. A 2500K radi na Z77 plocama od 70€ na preko 4GHz hodinama bbez problema. Poredjenje motora i sasija je, u ovom slucaju, potpuno neadekvatno. Ako hocete da ga izvodite, onda bolje da kazemo ovako: Sta ce ti sasija za 300KS turbo , kada ces koristiti 250KS atmosferca?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Tehnicka podrska asusa kaze da je sve ok, meni u linx-u npr. sva 4 jezgra rade na 3.6. Ionako tih ~5% ubrzanja nije vredno nerviranja... A da li je izolovan slucaj, stvarno ne znam, zato sto nikog ne poznajem ko ima haswella, a kamoli jos bez k :)
:: Kod Haswell-a je Turbo definisan po jezgrima 2/3/4/4, što je slučaj kod tebe, čak i kad uključiš `mce`. Jesi li siguran da to nije izolovan problem (samo kod tebe) :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ :: :: :: :: :: :: @mortifica :: :: trebalo bi, al ne radi : :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.