Jebeno je jeben za montazu, ustvari i nije ako pazis i radis sve redom...
30.10.2013. 00:53
status: user broj poruka: 17098
Mora ploca da se vadi skroz iz kucista jer gornji srafovi koji se stezu sa nekim kao kljucem je nemoguce stegnuti jer ne moze da se pridje a i da se pridje ne moze da se odradi vodoravni polu krug kljucem da bi se pritegao, aj ok vadi sve napolje...
A onda sex (nevezano za kuler) odbojnice od ploce se vrte zajedno sa srafovima, fataj kljestima od iza a od napred vrti sraf sa unutrasnje strane...
skinuo plocu namestio kuler ( OBAVEZNO ZA SVE KOJI GA KUPUJU) dok je ploca jos napolje ubacite je da gornji deo skoro legne gde treba a onda druga osoba radi sledece
povezite napajanje za cpu povezice cpu fan povezite ventilatore ako se bockaju na taj skroz gornji deo
jer kad se skroz namesti ne moze ni malecka zenska ruka tu da se ugura i pobode to sve, aj vadi opet plocu bockaj sve opet redom...
I na kraju kad sam sve napokon namestio i prikljucio milina za oci :)
Evo kako izgleda pre montaze i nakon montaze, slike su lose je je svetlo katastrofa u sobi 40w sijalica aparat je u principu solidan ali nije do njega.
Svaka cast za kupovinu, neka te sluzi u zdravlju! Kako si me samo nasmejao u vezi ugradnje.. Verujem da na uputstvu kao prva stavka pise (sa sve ilustracijom druge osobe) u vezi ugradnje da su potrebne dve osobe (ako ste sami zovite prijatelja, brata, rodjaka, komsiju ili komsinicu, NE POKUSAVAJTE SAMI DA UGRADITE COOLER)!). Ma te temperature je sredio u photoshopu jer je morao da pravda kupovinu i sebi i zeni. zamisli da mu je pokazao 50-60 stepeni, koilko jeste, verujem da bi sam sebe ujeo za dupe. A ja mu lepo govorio da proda taj procesor i te pare sto je bacio na cooler ulozi u neki Intel. Kakav je to racunar ako ima AMD procesor, ne znam ni kako uopste radi, a kamoli da moze da igra igrice. Je l` mozes da ukljucis samo Winamp i da se cuje muzika bez problema ili ti i to nekad secka na tom 6-to jezgarnom procesoru? Nego, ti si to namerno kupio zimi, da te greje ali ja znam da ces leti na njemu (V8 GTS) da opicis neki rostilj, ipak je to AMD. Sta uopste radis sa tim procesorom, je l` to radi kako valja? Uostalom, sto te pitam za procesor-necu da ulazim u tvoju intimu. Znas da moram MALO da te zezam, nemoj da se jedis.
Verujem da se isplatio trud (bolje da si se znojio u vezi neceg drugog, umesto za cooler..makar da si zamenio tu sijalicu od 40W ... Znaci imas sijalicu od 40W, da li imas i neke lustere i koliko imas u svakoj prostoriji? Ko je gledao Tesnu Kozu, zna o cemu pricam.), uzivaj u novom cooleru druze. Sad promeni potpis.
CM HAF 932 AMD FX 8320@4GHz+Xigmatek Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600MHz Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 ASUS ATI 7950 3GB DDR5 ASUS Xonar STX+Genius SW 120W Dell U2412M Seasonic SS-750 W G105+MX518
Sinoc sam se namucio, a prethdno vece sam uzasno malo spavao tako da sam samo pustio prime otisao da radim sta treba za pred spavanje da sto pre legnem, vratio se, lupio printskrin i okacio. Danas cu kako treba da ga testiram + OC naravno.
Inace nije toliko tesko koliko moras da pazis pri montazi kad sta kako, a ploca mora da se vadi napolje, ne moze da prodje bez toga.
Inace + je sto ne smeta hladnjacima za ram uopste mogu opusteno oni visoki.
@phoboskv+peki22 cool and quiet, radi cpu u leru na 1400mhz, ali svejedno idle nije dobar iz ko zna kog razloga, load je dobar jer sam ga prvi put testirao na stock kuleru i isao je do 60c a 62 je gornja radna ok granica.
@Jeza NE ULAZI MI U INTIMU!
@pajsgudgud Meni vise lici na glavu optimus prajma.
Potreban ti je, ne kompresor.. ne cetkica, vec............... ELECTRIC DUSTER!!!
:: samo me zanima koliko će biti lako očistiti ga od prašine. Juče sam konačno raskantao mašinu kad sam menjao napajanje (stigla Super Cveta Golden Green Pro od 650W) i zaprepastio sam se koliko je bilo prašinčine u hladnjaku od 212+ i na ploči oko kulera, iako redovno čistim filtere i ventilatore od prašine. Taj V8 mi deluje kao sve samo ne jednostavan za održavanje :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXUhttp://www.youtube.com/watch?v=TUc3WXCzAbEhttp://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA :: :: :: ::
AI OC TUNER- MANUAL CPU RATIO- 22.5 TURBO CORE - DISAB CPU BUS- AUTO PCIE- AUTO CPU/NB FREQ IS 2400MHZ HT LINK SPEED IS 2400MHZ CPU SPREAD SPECTRUM- AUTO PCIE SPREAD SPECTRUM- AUTO EPU? POWER SAVING MODE- DISA CPU LLC- ENAB CPU/NB LLC- ENAB CPU&NB VOLTAGE- OFFSET MODE VCORE 1.4 Sve ostalo je na auto
ADVANCED / CPU CONFIG
COOL N QUIET ENABLED C1E- ENAB SVM- DISA CORE C6- DISA HPC- ENAB APM- AUTO
Sad cu da probam da malko smanjim voltazu i da nadjem neki sweet spot
Meri te temperature nekim valjanim programom.Imas ih za AMD koliko hoces.Zbog ovog sam ti rekao na 30min testa http://bit.ly/1cr3x3k Pusti malo OCCT ,pa stavi neki screen
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Dexteru salabajzeru :) pa jel se tako testira sistem? Prime95 full load najmanje 1h , pozeljno 3h. HWmonitoring ili Core Temp ili Real Temp ! LinX 50 krugova najmanje..
Nemoj to da nam radis,daj kako dolikuje .. Nemoj mi price nemam vremena i sl..Ako radis radi temeljno. Pogledaj kako se to radi ,moj test sa 4820K : -> Prime95 6h
P.S.Tek posle 30 min krece tortura a posle 1h vec moze da se ima neki uvid u stanje.. Sve posle toga je ozbiljnije testiranje.. Poenta i jeste da se vidi kakav je Cooler na duze staze kad krene pravo opterecenje.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.