Uzimati i3 pa ga prodavati i doplacivati je bacanje para, da si rekao da se OC podrazumeva, pa i ajde da uzimas besnu plocu sa i3 cpu-om, ali kad vec neces OC da radis svaki i5 ce da radi ok sa svakom plocom koja ga podrzava.
Ako ides na AMD varijantu i mozes da se malo strpis dok ne uzmes graficku. fx 6300 neki kuler od 30e +- i ploca od 80e +- mozes da ga nasviras da leti i da je ladan ko zmija.
Pa ako bih uzeo I3, ne bih ga menjao odmah, posle godinu dana, sta znam... Mada kada stanem i razmislim, razumnije je odmah ici na I5. Sto se tice ploce ne volim da kupujem one najjeftinije...
Konkretno ovde mAtx B85?Ne treba ti oc,ako si prosecan gamer,ne treba ti tona ulaza i dodataka.Ovde imas koliko sam video kod onog gigashita b85 3x usb3 npr. Te ploce su napravljene da rade i taj posao rade dobro,nista vise prosecnom korisniku ne treba. Sta se kvaliteta tice,nista neces dobiti ako dodas 30-40e,dobices samo plocu sa vise mogucnosti koje neces koristiti,baci ces pare. E sad mozda gresim,mozda tebi treba vise PCI slotova,onda oces SLI/CF?Ili ne?
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Oprostite, ali samo zelim kvalitetniju plocu, i u tripu sam da su te od 5 hiljade nikakve, sto je ocigledno moje neznanje. Ne planiram oc jer nikada to nisam radio, i ne vuce me previse, kao ni sli, vise sam za jednu malo bolju graficku. Sto se tice portova, ni tu nisam nesto zahtevan.
Ako se ne siluje OC gde su onda bitni hladnjaci, naponska, broj faza bla bla bla... ne kacis 8 hdd-ova i 2 rezaca ne turas tonu zvucnih i slicnih kartica u tone slotova ne ides na sli/cf ne turas 4 ili vise stapova rama
Svaka ploca koja podrzava neki cpu ce da radi sasvim lepo na default vrednostima i sa jednom grafickom + 2 ili 4 stapa rama.
Apsolutno isto kao i neka od 20 000 din sa apsolutno istim vrednostima u bisou i sa istim ostalim komponentama.
Ta gigashit je lepo ocenjena po netu u toj klasi,tako to je to.Ima i Asrock solidnih ploca,ali oni daju 2 godine garancije,pa zbog toga po meni ispadaju. Gigabyte i Msi imas izbor za 5300-6000 plocica koje bi ti radile posao.Asus je nesto skuplji,ti vidi kako ti se sve uklapa u budzet.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
ja bih za 20 000 uzeo pre fx 6350 i klokovao ga + neki kuler da dokupim i radilo bi sve manje vise kao i ovi i5 bez k.
ali ako te mrzi da se cimas oko klokovanja onda lepo ispljuni 23 000 za taj haswell , nema ti druge.
i za onaj komentar da i3 radi kao quad core neam rechi... njega shije 6300 gde stigne a tu im je negde cena. jedino ako poredis i3 sa i5 u nekim matorim igrama koje ne `vide` vise od 2 jezgra tipa wow itd...
Ove modele sam i imao na umu, samo me zanima da li ima razlike u Kingston Beast ili Corsair Vengeance memoriji i ovoj klasicnoj? Pitanje i u vezi obicnog harda od 1 terabajta, koji uzeti?
:: Sto se tice rama ja uvek preporucujem ono sto i sam koristim :: i ono to me nikad nije izdalo za 15 godina. Kingston :: :: 2x4 - http://goo.gl/J46L :: 1x4 gb pa onda x cvaj - http://goo.gl/Tf08 :: 1x8 gb - http://goo.gl/hCS7f :: :: A ssd samsung 840 evo, koji svi zivi hvale: http://goo.gl/m8edk :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ovaj se sprda , pominje vrlo skupe memorije a gleda plocu i CPU da skrpi za 200e + samo za GPu i ram izdvojice jos 300e minimum jer kaze da zeli preko 200e da ulozi za GPU.,SSD 85e, ne kapiram sto ne doda malo i ne kupi K cpu i z87 plocu izacice ga 50e preko a imace ono sto `zeli` dobru i kvalitetnu plocu uprarenu sa sjajnim CPU...
:: Hard disk najjeftiniji 1TB, jer ce ti kasnije koristiti kao storage kada uzmes SSD :: Kasnije SSD najjeftiniji od 128GB :: :: I to ti je to.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Pa video sam ih na sajtu, ima ih milion verzija, i malo su skuplje od ovog plavog modela, pa me zanima u cemu je razlika, nisam rekao da njih zelim, napisao sam lepo. :)
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.