Taj test je bio dobar pre nekoliko godina sad je apsolutno beskoristan, nema ni min ni max fps, nemas framtiming itd. Ako je meni GPU usage u svim sa sim procesorima u odredjenoj igri isti nema svrhe ubadati jos jednu kartu u test i samo ga zakomplikovati jos vise. CPu usage kao GPu usage zavisi pre svega od toga kako je igra programirana i kakvi su drajveri, ostalo je skroz nebitno.
PS Kog to mog ortaka znas?
:: A gde sam ja napisao da nije tako, da bi ti to mogao etiketirati kao pogrešno? A da, drajver ume itekako da napravi problem, taman da nemaš uvid u pravo stanje, tako da ni to što si napisao ne stoji, ali si se zato potrudio da istakneš nešto što ja nisam napisao. Idemo dalje, evo kako se to radi, a da ne ispadne na 20 i kusur strana, sećaš se sigurno ovog testa :: http://alturl.com/d3eq :: Potom, dve različite arhitekture karti se moraju testirati, da bi se dobila potpuna slika o uticaju cpu-a na gejming, multi gpu je takođe poželjan. Da ste samo ubacili 7970 ili 280X, svega ovoga ne bi bilo :: :: Engleski ti je u par navrata začinjen sa `just` više nego što treba, odnosno u meri da je nepotreban i da populacija sa engleskog govornog područja ne konstruiše rečenice na taj način. Po mojoj proceni, engleski ti je negde između medium i advanced nivoa (bliće advanced) , nije nerazumljiv da bi neko ulagao prigovore, mada kad već nešto radiš, treba da radiš kako treba :: :: p.s. Znam ti ortaka : ::
Pa kontam da je u pitanju stvar sirih razmera, ali ajde da se Mortificat sam izjasni....
:: Istog ko i ja stim sto se izgleda radi o pogresnom coveku : :: :: Imas mail. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: :: P :: :: Kog to mog ortaka znas :: :: :: :: ::
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: Pa kontam da je u pitanju stvar sirih razmera, ali ajde da se Mortificat sam izjasni... :: :: :: :: Istog ko i ja stim sto se izgleda radi o pogresnom coveku : :: :: :: :: Imas mail. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: P :: :: :: Kog to mog ortaka znas :: :: :: :: :: :: :: ::
Intel 3630QM brise patos sa Fx8350, oa sa po 8GB RAM memorije s tim da je AMD na sistemu sa 1920x1200 a Intel samo 1920x1080...
Prilicno sam iznenadjen da je mobilni CPU brzi od desktop CPU...
No za par dana ce se situacija verovatno drasticno promeniti osvezavanjem GPU u desktopu...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Pogresno :: Iskoriscenost procesora pre svega zavsi od optimizacije samo igre i kako je programirana :: E sad ako se zadesi da CPU usage pada zbog GPU-a (drajvera) kao sa cuvenom Thermi serijom to nije nesto sto se ne bi pomenulo. Znaci nije se desilo :: Nijedan relevantan sjat ne radi CPU sa vise GPU-a test, osim u extremnim primerima kad gledaju multi GPu konfiguracije, upravo zbog toga da bi korisniku bilo lakse da se snadje u celom tom karambolu :: Ne znam dal znas ali sajtovi vole da prave sto je moguce vise stranica da klikces zbog veceg broja hitova, ali negde razumna granica mora da se napravi u suprotnom po ovom kako bi ti, ovo bi otisli na preko 20 stranica sto nikome ne cini nista dobro :: :: P :: :: 60% citalaca je iz amerike a jos 155 is Uk i Austrlije sto mu dodje oko 3/4 svih posetialaca na sajtu i samo si ti provalio da mi engleski ne valja :: Svaka cast :: :: @djol :: :: Rome Total War 2 nije bio u kombinacijij zbog ocajnog stabnja i optimizacije u kom se igra nalazila. Bili su neki patchevi ali realno nisam bio dovoljno upoznat sa stanjem igre u trenutku kad se formirala lista igara koje ce da se testiraju. Drugo ne znam kako bih ga benchovao. SC2 je testiran u najextremnijoj (a opet koliko-toliko realnoj )situaciji i poginuo sam dok nisam nasao nacin da se svi procesori istestiraju u istom scenariju :: Civilization 5 je bila na spisku narocito zato stom ima built-in benchmark, medjutim taj benchmark ili ne radi ili ne radi kako valja (2-3 dana sam izgubio samo na Civ 5) i na kraju sam morao da dignem ruke :: Poenta je bila da se napravinajbolji moguci primer svih igara koje se nalaze na trzistu i da se to onda testira :: :: :: Vidiš, opet grešiš, jer da ste ubacili kartu drugog proizvođača imali bi realniju sliku, na polju iskorišćenosti procesora. Drajver se uvek na testu koristi poslednji dostupan, a to da može uzrokovati slabiju iskorišćenost se moglo desiti (možda i jeste) i sa ovom GTX 770. Pojedinačne primedbe, nijsu opravdanje, jer takvima je najbolje sve saopštiti u jednoj rečenici, da im se ne aktivira neka dedukciona, svesno kreirana klauzula, pa da posle ne mogu da se igraju, ako počne nešto da ih kopka. : :: :: Drugo, sveobuhvatnost je itekako poželjna, a protiv velikog broja prikaza, odnosno podataka se `boriš` adekvatnim, tabelarnim rešenjem, koje daje presek na osnovu svih rezultata i na osnovu kog se može izvesti zaključak, takoreći bez čitanja poslednje strane gde su sumirani utisci testa :: :: :: :: Vezano za više rezolucije, tu smo `na pola puta`, jer su razlike manje, mada je to više nešto na šta bih ja obratio pažnju jer je sve veći broj ljudi koji koriste monitore više rezolucije, od `ustoličene gejmerske full HD`, tako da bi to bio samo plus testu. Da nekim slučajem niste imali monitor 2560x1440 ovo bi imalo logičko opravdanje, ovako.. :: :: :: :: Sve se može lepo prikazati i objasniti, samo je problem u konceptu, koji je ovog puta izostao, pa ste uradili sve ovo sa izvesnim brljotinama. Pohvale za trud stoje, ali to može i mora mnogo bolje. :: :: :: :: p.s. Engleski na par mesta deluje kao da je pisao osnovac, mada je korektan većim delom testa :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.