Nisu ni oni dobro prosli, a ni ti. Svako je dobio svoje. Oni vracaju plocu proizvodjacu, a ti si dobio novac koji si ulozio. Zajebi tu pricu oko povecanja PDV-a, to nije do njih.
Inace 20% PDV je u svim okolnim zemljama...
Skyfire: ...frekfencija...
:: ni su isli na tu kartu ako prihvatim salbiju plocu ok ako ne onda vracaju novac i opet su prosli dobro ::
Sto se tice ostalih koji posluju u evrima, mislim da je isto samo im je valuta stabilna, pa ti sve jedno kad ti vrate novac na istom si skoro, kod nas je problem sto steluju inflaciju i kurs, tako da 100 evra danas i 100 evra pre 1 god nije ista svota u dinarima.
Sto se tice zamene, ne gledaju oni kvalitet i jacinu vec cenu ako je 4870 kostala 100e a danas 6750 kosta isto ( 100e ) dace ti nju ili nesto slicno iz tog cenovnog ranga, nece oni da stete ni malo, problem je u ljudskom poslovanju to kod nas ne postoji, niko ne mari sto ti nemas racunar kod sebe ( za misli jos da moras da odradis nesto na njemu i da od njega zaradjujes novac ) kolike gubitke ti onda imas zbog njihove greske ili greske proizvodjaca, to u normalnim zemljama postoji pa ti daju ili jaci hardver koji je skuplji za 10-tak evra ( do 50 ) ili ti daju neki poklon za pretrpljenu stetu koju si imao, jer ako ih tuzis debele pare ima da im uzmes ako si stetio u poslu a oni su krivi.
Kod nas jos uvek gledaju na racunare kao skupe igracke za decu a ne kao sretstvo za rad.
kad su mi poslali umesto amd hd 4870 gt 9800 bez naravno da me išta pitaju rekli su da je to isto cenovno koliko je bila zadnja 4870 koju su imali. Naravno tad me nisu konstatovali kako sam ja to platio tu kartu 220 evra (ne secam se kolko je to bilo u dinarima) vec su mi dali nešto što je u tom trenutku vredelo 130 evra ako se dobro secam a pod izgovorom da i 4870 vredi toliko kod drugih prodavaca pošto je oni nisu imali. Stvar je u tome da ce uvek da te na sve moguce nacine zakinu. Rekto kad je neko dobio i cent vredniju robu od one koju je imao. Ovde ako je ta ploca vredela tad toliko a sad vredi toliko kolko vredi zar nebi trebalo da dobije maticnu sa istim performansama.Ali ne oni se pozivaju na povecanje poreza. Šta cemo kad pocne da crkavaju graficke koje smo kupovali za 17.000 dinara a sad vrede 23.000 dinara kao recimo r9 270x. Dace nam verovatno r7 260x jer ona toliko sad vredi ???
Procesljaj ti temu jos jednom i pazljivije citaj. To sto su te zajebali i uspelo im je to ide i na tvoju dusu istok koliko i na njihovu 50:50
Ti uzimas novac sa fisklanog racuna! Nema tu nikakve poslednje cene, koliko je karta vredela tad, koliko sad, itd...
ICEsd je lepo citirao zakon:
Zakon kaze sledece:
`Уложили сте рекламацију и она је усвојена. Међутим, трговац нема робу исте врсте, нити може да је поправи.
У том случају вам трговац нуди повраћај новца. Без обзира да ли је у међувремену роба појефтинила или поскупела, ви трговцу враћате робу, а он вама износ који сте платили приликом куповине без обзира на тренутну цену.`
Koliko je prodavac kriv sto si dobio tu 9800GT toliko si i ti kriv ako si je prihvatio.
Ako je neko zajeban to je zato sto ne zna svoja prava i takav covek zasluzuje da bude ostecen, kraj price...
Skyfire: ...frekfencija...
:: kad su mi poslali umesto amd hd 4870 gt 9800 bez naravno da me išta pitaju rekli su da je to isto cenovno koliko je bila zadnja 4870 koju su imali. Naravno tad me nisu konstatovali kako sam ja to platio tu kartu 220 evra (ne secam se kolko je to bilo u dinarima) vec su mi dali nešto što je u tom trenutku vredelo 130 evra ako se dobro secam a pod izgovorom da i 4870 vredi toliko kod drugih prodavaca pošto je oni nisu imali :: Stvar je u tome da ce uvek da te na sve moguce nacine zakinu. Rekto kad je neko dobio i cent vredniju robu od one koju je imao. Ovde ako je ta ploca vredela tad toliko a sad vredi toliko kolko vredi zar nebi trebalo da dobije maticnu sa istim performansama.Ali ne oni se pozivaju na povecanje poreza :: Šta cemo kad pocne da crkavaju graficke koje smo kupovali za 17.000 dinara a sad vrede 23.000 dinara kao recimo r9 270x. Dace nam verovatno r7 260x jer ona toliko sad vredi ?? :: :: :: ::
meni nisu dali 17000 rsd sa fiskalnog za moju grafičku, već su mi priznali 10000. i čovek mi reče: uzmi ili ostavi. ako nećeš, žali se inspekciji. trebaće ti još love i strpljenja. i šta? to znači da sam ja zaslužio takav epilog zato što nisam uzeo zakon i mahao mu ispred nosa? ma daaaaaj... trebalo je da uzmem par dana neplaćeno i da doputujem do Bg. i onda da se svadjam: rek`o mi jedan lik sa foruma da vi niste u pravu, a ja jesam. u Zakonu piše, a ja ne živim u Srbiji...
@Jamire Ili dobijes slicno po ceni ili dobijes pare nazad - iznos sa racuna. Ako je nesto skuplje obicno pitaju za doplatu... Manite se PDVa i koliko je bio evro 2007 godine...
@cokla Tebe su zajebali... Ali sam si to dozvolio...
Dali su mi tad gt 9800 a da me nisu ni pitali a sve je išlo preko jedne trgovine u Leskovcu. To su uradli jer je cena te gt 9800 bila ista kao 4870 koju nisu ni imali ali je zadnja cena te bila upravo kao i ove gt. Imali su brdo gtx 260 i 5770 ili nekih slicnih. Zašto me nisu prvo pitali dali pristajem na išta drugacije i što ne ponudiše neku gtx 260 ???. To rade i danas gotovo svi trgovci i na svim mestima. A ja to nisam prihvatio al sam se nacekao da se smiluju i da mi daju 5770 i to tek kad sam se na nekog ili nešto pozvo.To je bio ****** od pre 3-4 godine a to je ****** i dan danas. Bežao sam od njih i bežim i dalje. I dalje ne poštuju ni slovo od zakona i uvek prekorace rok. Znam ljude koji su po nekolko meseci cekali na reklamaciju. Za zadnju reklamaciju sam cekao nedelju dana više i na kraj su mi poslali istu tastaturu koja je ista kao i prethodna tj dugmici su se (sivi) izlizali za mesec ipo. Pokušavam da pobegnem od ****** al neide kad su monopolisti.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647691. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.