Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koju Z97 maticnu plocu za i5 4670k? (budzet max. do 15.000 din.)
STRANA 2 OD 2
sSHarK Re: Re: Re: 09.08.2014. 21:05 #559533

status: user
broj poruka: 990

Čeka novog vlasnika, uz`o vanilu zbog DP-a, kome treba cena je sportska... (50€)

i3-4340 | H60 | Z97-A | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2713HM | G15+G9 | C920 | ATP3

:: Sharky di je tvoj asrock iz potpisa
::
:: ::
:: :: Asus Z97-A...
:: :: i3-4340 | H60 | Z97-A | TridentX | 840 Pro | AX750 | Stryker | U2713HM | G15+G9 | C920 | ATP3
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrowBgd ...... 10.08.2014. 00:34 #559545

broj poruka: 1376
npr ima li tu neke razlike?
http://img.photobucket.com/albums/v187/bizket/Ext4.png
http://images.anandtech.com/doci/4019/JFS_3913_x.jpg
http://valid.canardpc.com/7wegij

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JE3A .. 10.08.2014. 00:52 #559547

broj poruka: 913
Razmislicu za ASUS Z97-A, sad imam dilemu..
Javljam sta sam odlucio.
Hvala na savetima i veliki pozdrav svima!

CM HAF 932+Seasonic SS-750 W
AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder1283
GA-990XA-UD3
Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED
Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4
ASUS ATI 270 oc 2GB DDR5
Dell U2412M
Logitech G105+MX518
Bobi4ever Re: Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa. 10.08.2014. 03:31 #559548

broj poruka: 4891
I ja sam mislio to, da je ASRock bio deo ASUSA ranije pa su se odvojili itd.
Medjutim to je bio samo `hype` na netu, vrsta reklame.
Mozda su saradjivali ali nisu bili deo ASUS-a to je sigurno.
ASRock se znatno popravio pojavom z68 serije, od tada samo napreduju.
ASUS je standardno dobar. :)

:: Cekaj bre, zar se ti nisi ironicno izrazio
:: Pa ja koliko znam Asrock je bio cerka firme Asus? Ili mozda gresim
:: Kao sto je i Gang rekao da su koristili starije cipove Tate Asusa i prodavali jeftinije ploce (bud zasta - zato ih nekada ii nisam voleo ali evo jedna AsRock iz potpisa mi drzi komp vec par godina...savrseno...bez ijedne jedine zamerke..
:: Cpu: Intel Q6600 @2.4Ghz @1066Mh
:: CpuCooler: Cooler Master GeminI
:: MB: AsRock G41M-VS
:: Ram: 4Gb Kingston DDR3 @133
:: GPU: Msi HD 6850 OC 1gb/ddr
:: Case: Chiefte
:: Mis: Genius Gil
:: Tastatura: Logitech K35
:: ViewSonic 24` 1920x108
:: :: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem
:: :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. .
:: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu
:: :: ::
:: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock
:: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. .
:: :: :: ::
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Bobi4ever Re: Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa. 10.08.2014. 03:35 #559549

broj poruka: 4891
A ti si se nasao uvredjenim? Kakav si odgovor ocekivao na svoj post?
Iskreno nije mi bila namera da te uvredim, ali ti opet nisam rekao da lupas i u fazonu `mojne mi se kurcis ovde` itd.
Pa smesno je da tako nesto napises za dvoje ljudi koji rade u pomenutim firmama al ok.
Da, da, sve si pogodio. Bambi za tebe.

:: Pa kad nekome kazes `ko nema u vuglu ima u guglu` normalno da nece da ti kulturno odgovopri vec ces da dobijes propisan odgovor na vredjanje
:: Bilo kako bilo taj koji ti je to rekao nema blage veze ni sa asusom a kamlo si asrock-om.Vec smao jos jedni u nizu koji bi da sebe promovisu u neke znalce iz oblasti IT industrije
:: Da si ih pitao jel znaju sta doruckuje Bill-i i to bi znali :
:: Aj nemoj da si smesan
:: :: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem
:: :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. .
:: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu
:: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock
:: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. .
:: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto
:: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
djokosrb MSI Z97-G45 GAMING 10.08.2014. 10:36 #559560

broj poruka: 6876
Bih ja uzeo.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

solaja777 ASUS Z97-A 10.08.2014. 11:00 #559563

broj poruka: 3278

Godinama uzimam asus ploce - preporuka.
JE3A re 10.08.2014. 19:29 #559618

@solaja
taj ASUS ce me izaci 15.000 din., a najverovatnije cu kupiti Gigabyte Z97X-SLI (usteda skoro 3000 din., pa cu umesto 280X uzeti 290 graficku).
kontam da nema velike razlike medju plocama, pogotovo sto ja moj procesor necu mnogo klokovati.

GA-990XA-UD3
ASUS ATI 270 oc 2GB DDR5
Dell U2412M
Logitech G105+MX518

nisavici @JE3A 10.08.2014. 19:51 #559620

broj poruka: 908

Gigabyte ili Asus,druge nemoj ni da gledas,bar sto se tice naseg trzista

I ja merkam tog Asusa za isti cpu,nego onaj sugavi emmi ne daje na cekove a WW dere po usima a kao daju na cekove

i ozbiljno bih razmislio za dve r9 270 u CF
JE3A @nisavici 10.08.2014. 20:05 #559622

Pa zato sam se i dvoumio oko ASUS-a i Gigabyte-a, znam da su obi jedino OK sto se tice kvaliteta, a i imaju solidnu podrsku kod nas (za ASUS garantujem sigurno).
Pazi, ako bih vec uzeo tog ASUS-a (ASUS Z97-A), onda je bolje i dodati tih 1700 din. razlike za onu ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 ali ova Gigabyte je sasvim OK ploca, pogotovo za te pare (13.000 din.).
Da imam i7 procesor, pa i da mogu da dam 17.000 din. za plocu ali imam procesor od 200e, a kontam da mi je bolje dati vise para za graficku (290 umesto 280x) nego za plocu (svakako ce raditi i jedna i druga, pogotovo ono malo OC kog planiram, 4 GHz. necu muciti ni plocu ni procesor).

GA-990XA-UD3
ASUS ATI 270 oc 2GB DDR5
Dell U2412M
Logitech G105+MX518
nisavici Re: @nisavici 10.08.2014. 20:17 #559623

broj poruka: 908
Ja cu verovatno uzeti ASUS Z97-A,za I7 nema potrebe bar za ono sto ja radim na kompu

I ja sam isto u tranziciji sa AMD na Intel grafika mi je msi 290x gaming ostala od proslog kompa.

Cak sam hteo da uzmem neku 780ti ali ne mogu da dobijem neke pare za ovu moju kartu pogotovo sto je iz Nemacke pa ne vazi garancija kod nas,a necu da je dam za neke male pare

Sta god da uzmes neces pogresiti jer taj CPU smesno koliko malo struje vuce

UZeo bih i ja Gigabyte bas tu plojku nego me se ne svidja raspored chais fanova kod Asusa su svi gore a ovde negde na sredini pa bih morao da budzim one molexe na cm 690

Pozdrav,javi kako radi

:: Pa zato sam se i dvoumio oko ASUS-a i Gigabyte-a, znam da su obi jedino OK sto se tice kvaliteta, a i imaju solidnu podrsku kod nas (za ASUS garantujem sigurno)
:: Pazi, ako bih vec uzeo tog ASUS-a (ASUS Z97-A), onda je bolje i dodati tih 1700 din. razlike za onu ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 ali ova Gigabyte je sasvim OK ploca, pogotovo za te pare (13.000 din.)
:: Da imam i7 procesor, pa i da mogu da dam 17.000 din. za plocu ali imam procesor od 200e, a kontam da mi je bolje dati vise para za graficku (290 umesto 280x) nego za plocu (svakako ce raditi i jedna i druga, pogotovo ono malo OC kog planiram, 4 GHz. necu muciti ni plocu ni procesor)
:: CM HAF 932+Seasonic SS-750
:: AMD FX 6300@4GHz+Xigmatek Balder128
:: GA-990XA-UD
:: Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LE
:: Seagate 1TB+Samsung 2 TB F
:: ASUS ATI 270 oc 2GB DDR
:: Dell U2412
:: Logitech G105+MX518
gang1978 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A najveca ironija je to sto ASRock nikada nije bio deo Asusa. 10.08.2014. 21:59 #559630

broj poruka: 1661
Iznesi jedan valjan dokaz koji potvrdjuje tvoju tvrdnju, mani me tih prica rekla kazala.

:: A ti si se nasao uvredjenim? Kakav si odgovor ocekivao na svoj post?
:: Iskreno nije mi bila namera da te uvredim, ali ti opet nisam rekao da lupas i u fazonu `mojne mi se kurcis ovde` itd
:: Pa smesno je da tako nesto napises za dvoje ljudi koji rade u pomenutim firmama al ok
:: Da, da, sve si pogodio. Bambi za tebe.
:: :: Pa kad nekome kazes `ko nema u vuglu ima u guglu` normalno da nece da ti kulturno odgovopri vec ces da dobijes propisan odgovor na vredjanje
:: :: Bilo kako bilo taj koji ti je to rekao nema blage veze ni sa asusom a kamlo si asrock-om.Vec smao jos jedni u nizu koji bi da sebe promovisu u neke znalce iz oblasti IT industrije
:: :: Da si ih pitao jel znaju sta doruckuje Bill-i i to bi znali :
:: :: Aj nemoj da si smesan
:: :: :: Ne mislim za sebe da sam bitna licnost ali da, radim sa pojedinim ljudima pa imam od koga da dobijem proverene informacije. Ako ne umes kulturno da diskutujes to opet nije moj problem
:: :: :: Ovo nije forum vezan za glumu, vec za IT. .
:: :: :: :: Da ti si veoma bitna licnost pa ce zaposleni iz Asusa tebi da saopste tako bitne informacije, ajde bezi molim te i ne glumi mi ovde neku velicinu
:: :: :: :: Asrock je bio deo asustek-a, a postoji realna mogucnost da opet bude jedno jer asus hoce da kupi asrock
:: :: :: :: :: Nema sta da guglam druze, info sam dobio od zaposlenih u Asusu i ASRock-u. Drzi se ti guglanja. Jer ko nema u vugla, taj gugla. .
:: :: :: :: :: :: Proguglaj malo pre nego sto lupis nesto
:: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: :: :: :: :: ::
Adzem o boze 11.08.2014. 01:11 #559644

broj poruka: 3797
Kako mozes nekome da preporucis gigasit? Od tog bredna sta valja kosta preko 200 evra, evo ga pravi primer ploce:

http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-z97x-gaming-gt/comp_comp_mboard/16/2862

E to kao nesto vredi, a sta cemo sa 990fx cipsetom za AMD koji su izbacili u milion verzija i revizija, a opet nisu resili problem pregrevanja naponske sekcije? ZNACI LUDILO U BOJI BURAZERU. Evo jedna takva ploca pored mene, 8320 takmicarski primerak, lapovan vozim ga na 4.8ghz i prolazi 50 krugova u linksu. Ploca oce da se zapali, i na defu a kamoli ovako. Samo cekam da rikne govno smrdljivo.

Dalje, sta je sa silnim safirom i gigabajtom sto se tice kartica za kopanje 280x i jace koje su se koristile zimus? Na 20 modela, 6-7 kartica u proseku rikne ili produva vent. Sta je sa Asusom 280x DC ? Na 20 kartica, jedna ili dve kartice riknu ili produvaju...
To najbolje znaju ljudi koji su upuceni u cinjenicno stanje trzista i robe, zato ne savetujte molim vas ako vec nemate iskustva.

Znaci da ponovim, Asus je broj jedan za nase trziste i to je trenutno tako. Msi sve bolji i bolji i odmah posle njega dolazi na red. Ostalo necu da komentarisem.

:: Gigabyte ili Asus,druge nemoj ni da gledas,bar sto se tice naseg trzist
:: I ja merkam tog Asusa za isti cpu,nego onaj sugavi emmi ne daje na cekove a WW dere po usima a kao daju na cekov
ZooLoo ... 11.08.2014. 01:39 #559646

broj poruka: 3975
Ko ti je kriv sto koristis AMD, i molim te ne lupetaj da Gigabyte ne valja, jer nemas blage veze sto se tice pojedinih stvari. AMD ploce su kurton bilo MSI, Asus ili Giga, svaka treca ima problem, tako da je jednostavno tako, i zajebi sa tim forama.

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window
Dell P2414H...

Adzem ... 11.08.2014. 01:46 #559647

Okej brate, pogresio sam. Bolji je ipak gigabajt, evo keve mi nevenke. Ti si jedan od onih sto ce da me ubedjuje da je audi bolji od mecke? Nemoj prijatelju, promenio sam poslednjih 3 godine toliko hardvera da ni trecinu sada ne bi mogao na papir da stavim...

Za ostale ljude koji razmisljaju o novim z97 cipsetovima i sklapanju intel konfiguracije:

http://www.itsvet.com/proizvod/msi-z97-gaming-5/comp_comp_mboard/24/2899

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-sabertooth-z97-mark-2/comp_comp_mboard/20/2840

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-maximus-vii-ranger/comp_comp_mboard/20/2847

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-maximus-vii-hero/comp_comp_mboard/20/2848

Poredjane su cenovno i vazi za ljude koji imaju otkljucane modele, znaci za klokovanje. Za losije od ovoga nemam preporuku, jer svaki svoj hardver klokujem do pozara i naravno da prolazi sve bencmark testove.

:: Ko ti je kriv sto koristis AMD, i molim te ne lupetaj da Gigabyte ne valja, jer nemas blage veze sto se tice pojedinih stvari. AMD ploce su kurton bilo MSI, Asus ili Giga, svaka treca ima problem, tako da je jednostavno tako, i zajebi sa tim forama
JE3A re 11.08.2014. 10:35 #559650

@nisavici
Meni bas odgovara raspored za fanove, zbog ove grdosije od kucista (taman kacim svuda po jedan vent, bez molex-a).
Cim uzmem-javljam.

@Adzem
Cao druze.
Ja imam 990XA-UD3 plocu i kod mene se naponska ne pregreva.
Znam za taj problem kod 990FX i zato nisam uzeo tu plocu, a znam i da 970 isto imaju problema.
Ne znam da li znas da su ASUS ploca 970 chipset isto imale gomilu problema.
I znam da Gigabyte 7950 ima ogromnih problema sa naponskom jer se kartica grejala po 15-20 stepeni vise od istog ASUS-a kog sam imao u kucistu, a i bila je bucnija (imao sam obe kartice, bio sam `rudar` nekad).
Ali ne mozes da kazes da ti ploca ne radi, jeste hot ali radi (ipak je Gigabyte)!
A znam da i neke Z97 ASUS maticne ploce imaju problema sa zvukom..
E, sad si me pokolebao-razmisljam se o ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2.
A zao mi da dam toliko para kad cu opet sve menjati za dve godine, ako ne i pre.
Kupio sam ovu 990XA-UD3 i nisam imao problema (osim sa memorijom, nece bas svaka memorija da radi preko 1600 MHz), kod mene je dve i po godine. A ploce sa Intelovim socketom se menjaju kako izadje nova serija procesora.
Adzem ... 11.08.2014. 16:12 #559684

Sve sto si naveo je opravdano i argumentovano, a ne ko ovaj, dosao da serucne i ode.
Moja prica se odnosi na to, kada se povuce generalna crta i uzme sve u obzir, Asus je bolji i kraj price.

Sto se tice tvoje slatke muke, samo cu ti reci da uzmes sablju bez razmisljanja, jer je stvarno jedan uskladjen proizvod, pravi mali tenk. Takodje je dobar podatak sto ces moci i sledecu generaciju intela da stavis na tu plocu, odnosno z97 cipset. Kupi pravu stvari i jednom kad probas sablju ili rog plocu, samo ces to i kupovati posle godinama... :D

:: @nisavic
:: Meni bas odgovara raspored za fanove, zbog ove grdosije od kucista (taman kacim svuda po jedan vent, bez molex-a)
:: Cim uzmem-javljam
:: @Adze
:: Cao druze
:: Ja imam 990XA-UD3 plocu i kod mene se naponska ne pregreva
:: Znam za taj problem kod 990FX i zato nisam uzeo tu plocu, a znam i da 970 isto imaju problema
:: Ne znam da li znas da su ASUS ploca 970 chipset isto imale gomilu problema
:: I znam da Gigabyte 7950 ima ogromnih problema sa naponskom jer se kartica grejala po 15-20 stepeni vise od istog ASUS-a kog sam imao u kucistu, a i bila je bucnija (imao sam obe kartice, bio sam `rudar` nekad)
:: Ali ne mozes da kazes da ti ploca ne radi, jeste hot ali radi (ipak je Gigabyte)!
:: A znam da i neke Z97 ASUS maticne ploce imaju problema sa zvukom.
:: E, sad si me pokolebao-razmisljam se o ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2
:: A zao mi da dam toliko para kad cu opet sve menjati za dve godine, ako ne i pre.
:: Kupio sam ovu 990XA-UD3 i nisam imao problema (osim sa memorijom, nece bas svaka memorija da radi preko 1600 MHz), kod mene je dve i po godine. A ploce sa Intelovim socketom se menjaju kako izadje nova serija procesora.
gang1978 Re: ... 11.08.2014. 22:38 #559710

broj poruka: 1661
Pa svako od nas zna sta valja i svako od nas bi kupovao proizvode iz visoke klase ali nemamo svi pare za to, naprotiv za to pare ima 2% ljudi u Srbiji.

Sve je to lepo ali u naslovu pise ploca MAX. BUDZET 15k dinara, bas me zanima gde ces da kupi ASUS MAXIMUS, SABERTOOTH, uopste rog ploce za te pare.

:: Sve sto si naveo je opravdano i argumentovano, a ne ko ovaj, dosao da serucne i ode
:: Moja prica se odnosi na to, kada se povuce generalna crta i uzme sve u obzir, Asus je bolji i kraj price
:: Sto se tice tvoje slatke muke, samo cu ti reci da uzmes sablju bez razmisljanja, jer je stvarno jedan uskladjen proizvod, pravi mali tenk. Takodje je dobar podatak sto ces moci i sledecu generaciju intela da stavis na tu plocu, odnosno z97 cipset. Kupi pravu stvari i jednom kad probas sablju ili rog plocu, samo ces to i kupovati posle godinama... :
:: :: @nisavic
:: :: Meni bas odgovara raspored za fanove, zbog ove grdosije od kucista (taman kacim svuda po jedan vent, bez molex-a)
:: :: Cim uzmem-javljam
:: :: @Adze
:: :: Cao druze
:: :: Ja imam 990XA-UD3 plocu i kod mene se naponska ne pregreva
:: :: Znam za taj problem kod 990FX i zato nisam uzeo tu plocu, a znam i da 970 isto imaju problema
:: :: Ne znam da li znas da su ASUS ploca 970 chipset isto imale gomilu problema
:: :: I znam da Gigabyte 7950 ima ogromnih problema sa naponskom jer se kartica grejala po 15-20 stepeni vise od istog ASUS-a kog sam imao u kucistu, a i bila je bucnija (imao sam obe kartice, bio sam `rudar` nekad)
:: :: Ali ne mozes da kazes da ti ploca ne radi, jeste hot ali radi (ipak je Gigabyte)!
:: :: A znam da i neke Z97 ASUS maticne ploce imaju problema sa zvukom.
:: :: E, sad si me pokolebao-razmisljam se o ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2
:: :: A zao mi da dam toliko para kad cu opet sve menjati za dve godine, ako ne i pre.
:: :: Kupio sam ovu 990XA-UD3 i nisam imao problema (osim sa memorijom, nece bas svaka memorija da radi preko 1600 MHz), kod mene je dve i po godine. A ploce sa Intelovim socketom se menjaju kako izadje nova serija procesora.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647791.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs