Uzeo sam 840Evo i razlika je ogromna u odnosu na stari hard. Ako vec idu igrice na SSD, ja ne znam ali ili ja poludeo il sve igrice minimum 25 GB...Ev imam jednu instalirana 37GB. Imati u vidu :D
Imam Emmi u Nisu, tako da ne moram da placam nikakve putne troskove. Odgovara mi ovaj Samsung EVO, tj vecina clanova su mi ga predlozili kao prvi izbor (plus sto je na akciji). Najvise me je zanimalo da li se dobijaju dovoljne performanse za ulozeni novac, tj da li se uopste isplati uzimati SSD.
Pa isplati se ako ozbiljno radis, ali samo ti znas da li je i koliko to slucaj. Generalno, da je brze, brze je. Ali ne bih uzeo SSD na ustrb memorije i procesora, ako bih bio prinudjen na izbor.
Dobijes 10x brzi hard, SSD keva! Imam 850 pro 256gb lomi!!! Ja se smorim sad kad pogledam ovaj mehanicki hdd, on mi sluzi kao storage svinja!
The Way It`s Meant to be Played
:: Imam Emmi u Nisu, tako da ne moram da placam nikakve putne troskove. Odgovara mi ovaj Samsung EVO, tj vecina clanova su mi ga predlozili kao prvi izbor (plus sto je na akciji). Najvise me je zanimalo da li se dobijaju dovoljne performanse za ulozeni novac, tj da li se uopste isplati uzimati SSD :: :: ::
Cim je stigo kod nas uzeo sam ga za 18 soma sad je oko 21k
Problem je sto sam na SATA2 pa nemam punu brzinu, uskoro menjam CPU i MB. Mogu da pustim neki test ako te zanima cisto da vidis samo reci koji?
The Way It`s Meant to be Played
:: :: Koliko si platio? Vidim da ga nema više u tom kapacitetu al` je stig`o od 128GB - bači neki test ako ti nije mrsko... :: :: :: i5-4690K | H60 | Z97-A | TridentX | 850 Pro | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP :: :: ::Imam 850 pro 256gb lomi!!!
:: :: Pa isplati se ako ozbiljno radis, ali samo ti znas da li je i koliko to slucaj :: Generalno, da je brze, brze je. Ali ne bih uzeo SSD na ustrb memorije i procesora, ako bih bio prinudjen na izbor :: U principu ima dosta eksportovanja is AutoCADa u 3DMax i tamo se 3D modeli dodatno obradjuju. Na kraju takav model ide u Photoshop na zavrsnu obradu. Koliko ima posla toliko se radi. Ponekad naleti dosta pa mi je problem vreme koje se nadam da dobijem ovom nadogradnjom.
:: :: :: :: Pa isplati se ako ozbiljno radis, ali samo ti znas da li je i koliko to slucaj :: :: Generalno, da je brze, brze je. Ali ne bih uzeo SSD na ustrb memorije i procesora, ako bih bio prinudjen na izbor :: :: :: U principu ima dosta eksportovanja is AutoCADa u 3DMax i tamo se 3D modeli dodatno obradjuju. Na kraju takav model ide u Photoshop na zavrsnu obradu. :: Koliko ima posla toliko se radi. Ponekad naleti dosta pa mi je problem vreme koje se nadam da dobijem ovom nadogradnjom.
1.) Nikakvu razliku neces primetiti sem kod prvog pokretanja programa... pogotovu ne u CAD/CAM... a tek u igrama je neces ni primetiti... 2.) Sto vece to bolje... 3.) Razlika izmedju pomenuta tri i svih ostalih je da ih zaobilazis... i to u sirokom luku...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Podmladio bih malo komp ubacivanjem dodatne RAM memorije i mozda SSD diska, pa me muce sledeca pitanja :: :: 1)Da li se isplati sama kupovina ukoliko su mi prioriteti rad u AutoCAD, 3DMax, Revit i igre (cuo sam da mu je najveca prednos brzi prenos podataka pa me zanima koliku cu razliku napraviti u ovim programima u odnosu na klasicni HDD :: :: 2)Da li je 60GB dovoljno ili da se ne stekam nego da idem na 120G :: :: 3)Koja je razlika izmedju Transcend, San Disc i Kingston sem u ceni ::
:: 1.) Nikakvu razliku neces primetiti sem kod prvog pokretanja programa... pogotovu ne u CAD/CAM... a tek u igrama je neces ni primetiti.. :: 2.) Sto vece to bolje.. :: 3.) Razlika izmedju pomenuta tri i svih ostalih je da ih zaobilazis... i to u sirokom luku.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: Podmladio bih malo komp ubacivanjem dodatne RAM memorije i mozda SSD diska, pa me muce sledeca pitanja :: :: :: :: 1)Da li se isplati sama kupovina ukoliko su mi prioriteti rad u AutoCAD, 3DMax, Revit i igre (cuo sam da mu je najveca prednos brzi prenos podataka pa me zanima koliku cu razliku napraviti u ovim programima u odnosu na klasicni HDD :: :: :: :: 2)Da li je 60GB dovoljno ili da se ne stekam nego da idem na 120G :: :: :: :: 3)Koja je razlika izmedju Transcend, San Disc i Kingston sem u ceni :: ::
:: Cim je stigo kod nas uzeo sam ga za 18 soma sad je oko 21k :: :: Problem je sto sam na SATA2 pa nemam punu brzinu, uskoro menjam CPU i MB :: Mogu da pustim neki test ako te zanima cisto da vidis samo reci koji? :: :: The Way It`s Meant to be Playe :: :: :: :: :: Koliko si platio? Vidim da ga nema više u tom kapacitetu al` je stig`o od 128GB - bači neki test ako ti nije mrsko... :: :: :: :: :: :: i5-4690K | H60 | Z97-A | TridentX | 850 Pro | AX750 | Stryker | U2412M | G15+G9 | C920 | ATP :: :: :: :: ::Imam 850 pro 256gb lomi!!!
Razlika je više nego primetna, kao što si čuo, mnogo brži prenos podataka, uz to, SSD se ne čuje i ne greje, za razliku od HDD-a.. uzmi slobodno, nećeš zažaliti ni jednog sekunda, već mu je pala cena dosta, ali uvek može još naravno..
:: Pa dobro bre, jel ima razlike u radu ili nema??? :: :: Ako je toliko neprimetna ne bih ni uzimao onda SSD (bar ne dok mu ne padne cena ::
Ma uzimaj tog Samsunga i ne brini. Razliku u brzini ćeš osetiti definitivno daleko više nego li zamenom procesora. Inače ispustih da ti kažem da Samsung daleko bolje radi od većine ostalih (SandForce baziranih) SSD-ova kada je u pitanju kopiranje kompresovanog materijala. Trenutno najbolji SSD je Samsung serije 850, mana je jedino cena koja je osetno veća od serije 840EVO. Jednom kad budeš probao rad sa SSD-om, nećeš više ni pomišljati bez njega. Probaj pa javi utiske.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647791. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.