Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Spaljen i5... pitanje oko garancije i jos po nesto
STRANA 2 OD 3  
micika988 @vladats 05.10.2014. 10:27 #565855

status: user
broj poruka: 2094
Koristno za znati, ali sa intelom sam raskrstio jos 99`. Ako ikad i dodje mi pod sape, to je servisa radi ili kao kaucija, dok ne legnu pare. Nikad mi se nije svidjala njihova nadmena politika koju i aidivn popularise naveliko. Ali i to ce se promeniti, srednja klasa i tzv. visa-bogataska se trebi naveliko sirom sveta. U skladu s time ce se i ukusi ljudi menjati, a nadmene primadone ce ostati da se cesu i pitaju sta se zbi i zasto...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: @vladats 05.10.2014. 10:36 #565858

broj poruka: 4537

Pa pazi sad,zavisi sta radis i cime se bavis.Ljudi koji se bave grafickim dizajnom,pravljenjem filmova,igrica,renderingom svakako imaju benefita od dobrog i jakog procesora.Tu je intel svakako pobednik i neprikosnoven.Ja sam obican korisnik racunara internet,poneka igra i uglavnom excel i word,eventualno po neki tehnicki masinski crtez u mechanical desk topu.Na lap topu mi je Intel a na desk topu mi je amd.Da mi treba nesto za posao brze i bolje isao bih na intel ovako ... sta me briga.

quna ... 05.10.2014. 11:24 #565865

broj poruka: 1656
Trebao si da se iscimas da utvrdis da li je cpu ili mb i onda im ondeses u prodavnicu to sto ne radi i kazes `ovo ne radi dajte drugo`, meni su uvek davali novu stvar do max 7 dana cekanja ukljucujuci transport, servis tamo pregleda, potpise da je crklo ili sta vec, odobre prodavnici i daju mi novu stvar. Pravis se blesav, ako ulazis sa njima u polemike ostavljas im prostor da te vozaju.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats @quna 05.10.2014. 11:47 #565867

Problem je sto se vidi fizicko ostecenje na procesoru.To moze da zakomplikuje stvar.Mom klincu je prosle godine telefon upao u vodu,bio je star 7-8 dana.Kada sam odneo u servis posle 10 - tak dana su me obavestili da garancija ne vazi na telefone koji su potopljeni vodom.Ja sam pokusao da ga osusim pre odlaska u servis ali neki trag je ostao,eto neko moje iskustvo ..

quna ... 05.10.2014. 14:44 #565896

broj poruka: 1656
Aha, nisam ukapirao u prvom postu da se vidi neko fizicko ostecenje.
Pa telefoni imaju markere za vodu, a pad u vodu nema nikakvog osnova za garanciju.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

sweredom Re: Re: Re: 05.10.2014. 14:49 #565897

broj poruka: 819
Alti servis.... Ko tamo sve radi i ne radi...
http://valid.x86.fr/i32js6

:: Nosio u Alti servis, kao nije neki random servis uopste...
::
:: Najjace sto su oni pogledali (cekao sam 3h) pa su to rekli. To je najveci hit. Verovatno u fazonu ako lik nema pojma ima da ode i ne smara nas... Pa ako prodje, prodje
:: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev
:: :: Baš me zanima u koji si servis, tj čiji servis nosio, da neko bez pogleda na socket kaže okrenuo si procesor pogrešno....ili prosto blefiraju. Daj ime života ti
:: ::
:: :: Pre nego što odneseš BILO šta u naš sevis, prvo SLIKAJ
codeus -.- 05.10.2014. 15:30 #565902

broj poruka: 4054

ako cpu ima vidljivo fizicko ostecenje, na tvoju zalost mozes da ga duckas

sta se tacno desilo ostace u domenu misterije
codeus -.- 05.10.2014. 15:35 #565903

ako cpu ima vidljivo fizicko ostecenje, na tvoju zalost mozes da ga duckas

sta se tacno desilo ostace u domenu misterije
sweredom :) 05.10.2014. 15:39 #565904

To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :P

Kutalion redom odgovori 05.10.2014. 17:45 #565912

broj poruka: 2480
@Vladats, nije staticki elektricitet, ne prilazim komponentama dok ne dodirnem uzemljenje. (uglavnom radijator)

@quna: hteo sam sto pre da vrnem jer imas 24h da bude kao DOA, posle toga je normalna garancija. Da sam cekao i jurio drugi proc probio bih to vreme. Pritom nista ne bih postigao i da sam im rekao sta je odmah.

@codeus: pa vidljivo ostecenje je to da je pregoreo negde sa donje strane procesora, u ponedeljak idem pa trazim slike pa cu da okacim.. I da je vidljivo ostecenje, takvo je bilo fabricki, ili je pri prvom paljenju odmah nesto otislo. Sto ce reci VRM na ploci ili procesoru nije bio ispravan. Opet nije moja greska jer su oba kupljena kod njih i pod garancijom. Sve je pravilno montirano, samim time nije nepravilno rukovanje.

@sveredom, nemoj da se ljutis sto nisam kupio od tebe procesor, uzeo sam novi za malo vise para, da ako prodajem u toku garancije mogu da trazim vecu cenu.E sad sto sam bio baksuz ili me kaznio AMD sta ces...

Hvala svima na inputu, ce da dodje handy ako im se budem zalio i pretio.

Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo

imarkovic Re: :) 05.10.2014. 17:52 #565913

broj poruka: 19085
Pa uvek je najbolje kupiti novu stvar nego polovnu(otpakovanu), sa sat vremena manjom garancijom i sniženjem od 200din.

@Kutalion, meni se ovo u životu nije desilo, ni sa intelom, ni sa AMD-om, a inače se izuzetno retko dešava, to će ti sigurno reći, ali isteraj svoje.

:: To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :
:: http://valid.x86.fr/i32js
maxxio @Kutalion 05.10.2014. 18:21 #565915

broj poruka: 665

Baš nisi imao sreće. :/
Puno sreće sutra, nadam se da će sve proći ok.

vladats @Kutalion 05.10.2014. 19:36 #565921

Ja ti zelim sve najbolje daj boze da dobijes nov procesor.
Javi obavezno kako se prica zavrsila.
Vrlo interesantna i neobicna situacija.

MaliAbner Re: @Kutalion 05.10.2014. 23:29 #565953

broj poruka: 7779
Da mu nisi malo cepio OC pa je sve krenulo po Qurcu ?

Ovi sto ti savetuju svadjanje i pretnje inspekcijama to rade po inerciji... i samo te loze...

Ako je CPU nagoreo sa donje strane nemas nikakvih osnova da dobijes nov u zamenu buduci da to potpada pod fizicko ostecenje...

Treba biti realan a ne vulgaran...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Ja ti zelim sve najbolje daj boze da dobijes nov procesor
:: Javi obavezno kako se prica zavrsila
:: Vrlo interesantna i neobicna situacija
MaliAbner Re: @Kutalion 05.10.2014. 23:31 #565954

broj poruka: 7779
Da mu nisi malo cepio OC pa je sve krenulo po Qurcu ?

Ovi sto ti savetuju svadjanje i pretnje inspekcijama to rade po inerciji... i samo te loze...

Ako je CPU nagoreo sa donje strane nemas nikakvih osnova da dobijes nov u zamenu buduci da to potpada pod fizicko ostecenje...

Treba biti realan a ne vulgaran...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Ja ti zelim sve najbolje daj boze da dobijes nov procesor
:: Javi obavezno kako se prica zavrsila
:: Vrlo interesantna i neobicna situacija
sweredom Re: Re: :) 05.10.2014. 23:45 #565956

Ako je 150-160e bila visoka cena za i5 4690k onda super. Bitno je da vi pokusavate da prodate i5 2500k za 130e.

:: Pa uvek je najbolje kupiti novu stvar nego polovnu(otpakovanu), sa sat vremena manjom garancijom i sniženjem od 200din.
:: @Kutalion, meni se ovo u životu nije desilo, ni sa intelom, ni sa AMD-om, a inače se izuzetno retko dešava, to će ti sigurno reći, ali isteraj svoje
:: :: To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :
:: :: http://valid.x86.fr/i32js
Kutalion Re: Re: @Kutalion 06.10.2014. 01:08 #565967

broj poruka: 2480
Nope. A ko je kriv za to fizicko ostecenje, VRM ploce ili procesora? Oba kupljena kod njih, opet nije do mene.

Kolko se secam i kad su pokusavali da sprze intel procesore overclockom nisu uspeli.
Osim toga, objasnih u prvom postu da na prvi boot nije bilo nicega. Ne vidim sta bih dobio laganjem.

Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo

:: Da mu nisi malo cepio OC pa je sve krenulo po Qurcu
:: Ovi sto ti savetuju svadjanje i pretnje inspekcijama to rade po inerciji... i samo te loze..
:: Ako je CPU nagoreo sa donje strane nemas nikakvih osnova da dobijes nov u zamenu buduci da to potpada pod fizicko ostecenje...
Guest re 06.10.2014. 02:07 #565968

broj poruka: 583
Verovatno je krivac ploca

VMARC Imas pravo na DOA status 06.10.2014. 07:49 #565974

broj poruka: 9439
I zamenice ti procesor. Budi uporan. Bez ikakvog dizanja tenzije.
Taj procesor nisi mogao da spalis, sve i da si hteo. Stigao je felerican. Tebi ce uvoznik priznati garanciju a njima Intel i to je to...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

imarkovic Re: Re: Re: :) 06.10.2014. 07:58 #565976

Bitno je da bi ti ponudio 70eu
PS moj je problem koliko cu da tražim, ali neću da kukumavčim i prozivam nekog ako ne bude kupio od mene..

:: Ako je 150-160e bila visoka cena za i5 4690k onda super. Bitno je da vi pokusavate da prodate i5 2500k za 130e
:: :: Pa uvek je najbolje kupiti novu stvar nego polovnu(otpakovanu), sa sat vremena manjom garancijom i sniženjem od 200din.
:: :: @Kutalion, meni se ovo u životu nije desilo, ni sa intelom, ni sa AMD-om, a inače se izuzetno retko dešava, to će ti sigurno reći, ali isteraj svoje
:: :: :: To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :
:: :: :: http://valid.x86.fr/i32js
:: :: ::
codeus ... 06.10.2014. 08:39 #565977

kazem ja da ovo spada u domen misterije , nisam video mrtav intelov cpu jos od prvih celerona @ 775, prosto je nemoguce ubiti ih , a pogotovo dobiti fizicko ostecenje.

ukoliko i otkaze pwr sekcija na ploci , po pravilu rikne pwm drajver i par fetova - cpu prezivi

iz fabrike neispravan i ostecen - nemoze da izadje , nikako , postoji milion kontrola automatskih pre pakovanja, kao automatska inspekcija kamerama koja itkriva sve `nelogicnosti`

ono sto meni pada na pamet sto mi moglo da izazove fizicko ostecenje cpu-a je EM polje ili microwave udar , ili je cpu bio blizu neke razdrndane mikrotalasne ili je grom zveknuo u skladiste

Bobi4ever ili je mobo pri prvom butovanju pustila veci napon i ubila cpu. 06.10.2014. 09:00 #565979

broj poruka: 4891
Sto ume da se desi i nije nista cudno, ono sto je cudno je to da je ploca ispravna po prici servisera, sto znaci da je cpu stigao DOA.
Ima tema na Benchu za osakaceni 3570K, covek ga unistio i vratio, uzeo drugi, a taj unisteni je zavrsio u Bosni kod nekog lika, naravno `nov` kupljen u ******, sve u fullu. Koga interesuje, nek potrazi temu na doticnom forumu.

Edit: Admin
sweredom Re: Re: Re: Re: :) 06.10.2014. 11:20 #565993

Sta s**es?

Ja sam svoj prodao bas ovde preko pcberze za 100e pre dva- tri meseca.

:: Bitno je da bi ti ponudio 70e
:: PS moj je problem koliko cu da tražim, ali neću da kukumavčim i prozivam nekog ako ne bude kupio od mene.
:: :: Ako je 150-160e bila visoka cena za i5 4690k onda super. Bitno je da vi pokusavate da prodate i5 2500k za 130e
:: :: http://valid.x86.fr/i32js
:: :: :: Pa uvek je najbolje kupiti novu stvar nego polovnu(otpakovanu), sa sat vremena manjom garancijom i sniženjem od 200din.
:: :: :: @Kutalion, meni se ovo u životu nije desilo, ni sa intelom, ni sa AMD-om, a inače se izuzetno retko dešava, to će ti sigurno reći, ali isteraj svoje
:: :: :: :: To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :
:: :: :: :: http://valid.x86.fr/i32js
:: :: :: ::
Bobi4ever sweredom 06.10.2014. 11:31 #565996

broj poruka: 4891
Verovatno nije mislio na tebe, secam se i ja tvog oglasa. .-)
Na Benchu ih je bilo po 130€, ovde ne znam.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: :) 06.10.2014. 12:05 #566006

maniri.. umesto da se ugledaš na brata ccc

:: Sta s**es?
:: Ja sam svoj prodao bas ovde preko pcberze za 100e pre dva- tri meseca
:: :: Bitno je da bi ti ponudio 70e
:: :: PS moj je problem koliko cu da tražim, ali neću da kukumavčim i prozivam nekog ako ne bude kupio od mene.
:: :: :: Ako je 150-160e bila visoka cena za i5 4690k onda super. Bitno je da vi pokusavate da prodate i5 2500k za 130e
:: :: :: http://valid.x86.fr/i32js
:: :: :: :: Pa uvek je najbolje kupiti novu stvar nego polovnu(otpakovanu), sa sat vremena manjom garancijom i sniženjem od 200din.
:: :: :: :: @Kutalion, meni se ovo u životu nije desilo, ni sa intelom, ni sa AMD-om, a inače se izuzetno retko dešava, to će ti sigurno reći, ali isteraj svoje
:: :: :: :: :: To je ono `Pre cu da kupim nov i neotpakovan cpu sa garancijom, nego polovan bez` :
:: :: :: :: :: http://valid.x86.fr/i32js
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: ::
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647791.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs