OK. Da skratim sebi (i drugima) muke:) Za kraj, recimo da ipak odlucim da uzmem Noctua kuler. Koji od ova dva? Noctua NH-U14S ili Noctua NH-U12S? Osim dimenzija (i buke koja mi je manje-vise nebitna) ja ne vidim neku preteranu razliku izmedju ova dva kulera... Da li ima neke veze povezivanje, prvi je 4pin, drugi 3pin konektor?
Au, covece... Sad si me bacio na debelo razmisljanje u vezi vodenog hladjenja. Iako sam iz nekog razloga hteo da ga izbegnem, sad vidim da postoje i dosta jeftinija vodena hladjenja nego sto su Noctua vazdusni kuleri. Pretpostavljam da je vodeno hladjenje u 99% bolje resenje nego vazdusno.. Ajmo sad iz pocetka... neee... :)
Ta jeftinija resenja nisu bas idealna. Vazdusni cooler-i u toj visoj klasi su bolji izbor ali i skuplji naravno.
Nema veze sto je vodeno hladjenje ne znaci da ce biti i bolje. Tu je stvar do same disipacije, koliko jedan sistem moze da iznese. Ti vazdusni cooler-i u visoj klasi se nose sa 300w siguran sam.
A vodeno zavisi od samih komponenti.
Ako te ta tema interesuje imas ovde pa procitaj malo :
Sto kaze Sky nije voda uvek bolja. Od top air coolera bolji su tek 240mm+ CLC sistemi. Custom loop ne pominjem jer kosta boga oca.
Ovaj H80 corsair bi trebalo da bude tu negde po performansama sa Noctua U14S, samo bucniji.
Ja iskreno zbog tisine preferiram vazdusno, jer vecina tih CLCova ima bucne pumpe, glasne ventilatore... Naravno ako se isprsis za custom loop, tu je druga prica.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Znaci, Noctua i kraj price. Onda, da ne duzim dalje, mislim samo da cu se na kraju ipak odluciti za NH-U12S, vise mi odgovaraju malo kompaktnije dimenzije. Hvala svima na predlozima i sugestijama, pozdrav i sve najbolje.
Mislis da dodam jos jedan sa druge strane kulera? To je ono o cemu sam ranije pisao, u principu, ako ne budem bio zadovoljan temperaturama, verovatno nakacim jos jedan... Mada mislim da nebi trebalo da dodje do toga...
Brate, ne sumnjam, s obzirom da si mi rekao da ti je trenutno hladjenje maltene skuplje od mog procesora. I verovatno si u pravu, ali kod mene je situacija trenutno malo drugacija, desktop racunar mi trenutno nije prioritetna masina (vecinu stvari radim preko laptopa), tako da planiram postepeno da pucam kintu za komponente, vec je otislo solidno samo za plocu i procesor. Srecom, ponesto od komponenti ostaje od stare masine, ali opet ce tu ostati da se dokupi DDR4, jace napajanje itd... O tom, potom:)
Vidim da Intel i7-5820K kosta 415e u Srbiji. A lik iz Novog Sada ga prodaje Novog sa garancijom za 340e. Divno. Izgleda da me Srpske prodavnice opet nece videti, sem za plocu. Ustedim 70e na procesoru. Dobro je da sam video. Pa to je razlika potpuno Ceo najnoviji CPU Vodeni block Br 1 na svetu EKWB Supremacy Evo razlika i jos provizija za donosenje. Heee, Heee, pa ko im to placa te cene, sta mislite. Kada i nas malo sto imamo da odvojimo jurimo da platimo fer cenu ne BOLESNU. Ovo nisu visoke cene, Srpske Cene Hardwara su za retardiranu naciju. Ponasa se drzava prema narodu kao da je retardiran i nijedan narod ovo ne bi tolerisao. Ali Stockholmski sindrom je najaci gde je mucenje najvece i najveca ljubav naroda je prema drzavama koje su najgore prema njima. Mislim to se ne ogleda u realnom patriotzmu kada bi ispala frka i kada bi zatrebalo nesto i kada bi svi Hrvati stali kao jedan za Hrvatsku a vise od pola Srba reklo ma nosite se bre za koga da se cimam, nego mislim na ono na recima, teorijama zavere, nada umire zadnja i te stvari na to mislim, e tu su pravoslavna braca prva.
Ako se niko ne bude javio za 2-3 nedelje na oglas za 5960X onda cu uzeti od tog sto donosi i7-5820K. Ko zna sta ima jos tamo u Madjarskoj od memorija i tih cuda. Ej bre 415e procesor kome je cena 350E. Pa ovo je prljavo poslovanje kakvo zemlja ne pamti.
Osim ako kupis od pouzdanog kolege, poznanika, prijatelja, hoces li se cimati za garancije, slanje i ostalo?
Moze im se, a mi osim da ne kupujemo, u ovom momentu ne mozemo nista. Znas li zasto? Zato sto nikoga nije briga za obicnog kupca, a neko prepametan iz neke firme ce uvek namestiti neki tender da se pokupuje odredjeni hardver. Shvatas li da obicni kupci nasim prodavcima zapravo nisu bitni? Znas li koliko je samo firmi se preorijentisalo iz maloprodajske u firmu za odrzavanje/opremanje/servisiranje na veliko. I uvek ce neko da otvori drzavnu kasu za to, a na stetu svih nas. Da im je ugrozen opstanak, drugacije bi se ponasali, ali to niko ne zeli.
Frapantno je da se zapravo slazem s tobom da nas tretiraju kao retardiranu klijentelu koja ce uvek leci na rudu. Ali to nema nikakve veze sa Srbima i srpstvom kao celinom, osim onog dela gde zaista postoje oni koji bi rekli `ma nosite se bre`, a iz ranijih izlaganja je opste poznato da si medju njima.
Dok ne urade s IT sektorom ono sto su s prehrambenim (koji po mom skromnom misljenju nije trebalo dirati, jer je tako domaca proizvodnja unistena, a roba iz uvoza umesto da bude jeftina - precenjena)., nikakvog boljitka nece biti. Nastavice se monopolizacija i neeticko udruzivanje, kao i nelojalna konkurencija uz manipulisanje trzistem...IT sektor liberalizacijom trzista ne bi bio unisten, vec spasen, jer zapravo ni ne postoji u ovoj zemlji, ma koliko neki tvrdili suprotno. Tako bi bili postavljeni kakvi-takvi zdravi temelji... Ali...
Ali, koga zanima dugorocno planiranje i ulaganje? Nikoga. Zivot od danas do sutra i ko koga odere... i to polako razjeda sve privredne grane...
:: Vidim da Intel i7-5820K kosta 415e u Srbiji :: A lik iz Novog Sada ga prodaje Novog sa garancijom za 340e :: Divno. Izgleda da me Srpske prodavnice opet nece videti, sem za plocu :: Ustedim 70e na procesoru. Dobro je da sam video :: Pa to je razlika potpuno :: Ceo najnoviji CPU Vodeni block Br 1 na svetu EKWB Supremacy Evo razlika i jos provizija za donosenje. Heee, Heee, pa ko im to placa te cene, sta mislite. Kada i nas malo sto imamo da odvojimo jurimo da platimo fer cenu ne BOLESNU. Ovo nisu visoke cene, Srpske Cene Hardwara su za retardiranu naciju. Ponasa se drzava prema narodu kao da je retardiran i nijedan narod ovo ne bi tolerisao. Ali Stockholmski sindrom je najaci gde je mucenje najvece i najveca ljubav naroda je prema drzavama koje su najgore prema njima. Mislim to se ne ogleda u realnom patriotzmu kada bi ispala frka i kada bi zatrebalo nesto i kada bi svi Hrvati stali kao jedan za Hrvatsku a vise od pola Srba reklo ma nosite se bre za koga da se cimam, nego mislim na ono na recima, teorijama zavere, nada umire zadnja i te stvari na to mislim, e tu su pravoslavna braca prva :: :: Ako se niko ne bude javio za 2-3 nedelje na oglas za 5960X onda cu uzeti od tog sto donosi i7-5820K. Ko zna sta ima jos tamo u Madjarskoj od memorija i tih cuda. Ej bre 415e procesor kome je cena 350E. Pa ovo je prljavo poslovanje kakvo zemlja ne pamti :: :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Nego sta cu, pa to je onaj covek iz Madjarske, jer kupio decko od njega EVGA napajanje koliko mi je poznato. Pa da necu da poklonim EMMIu Supremacy Evo koji mi treba. Ej 340e vs 420. To nije 10-20e razlika. Kada krenem tako procesor vise, memorija vise pa ja bi za iste komponente Srbima platio vise koliko kostaju blok za procesor i graficku kartu.
Mene su svojevremeno minirali u firmi E zbog hard diskova. Juce mog kolegu odbili u W firmi zbog navodno krivih pinova, a covek se zalio na bios cipove i uopste nikakav problem sa pinovima niti radom same ploce nema, danas Solaju maltretiraju u firmi G za napajanje. Koga ce sutra? Ako se taj trend nastavi, kupovina iz inostranstva moze i zaista postati opravdana i jedino moguce resenje za one koji to mogu i zele. A za sve ostalo, pruzanje otpora i revolt su zaista jedino trenutno resenje za sve...
MSI Big Bang Xpower II/Intel I7 3960X & Corsair H100/4x8GB G.Skill TridentX/2x R9 290 + Accelero Xtreme IV/Corsair Force GT 240GB SSD/Cooler Master Cosmos II/LEPA G Series 1600W/HP ZR2440w
Realna cena 5820K je 350-370e, a oni krnuli 50e vise na njemu. To im je zarada ovako bonus, oni na 350e vec imaju zaradu lepo. Nije ni cudo sto posle se otimaju kada treba da vrate pare ili reklamacija kada su ga naplatili ko zna koliko preko. Kada pomisle da toliko iz kase treba da daju njima nije dobro.
A mozda ce i Space master da pojavi sa nekim hardwarom da prodaje u kombinaciji za 1000e 5960X + Rampage 5 Extreme. Uzeo bih odmah ako bi imao garanciju na plocu preko broja bar. Mozda onda i ne bi cekao black verziju.
ASUS poceo da prodaje Rampage 5 Extreme komplet sa onom USB 3.1 karticom u kutiji. Ima i ta verzija i bez toga. Meni je bolje obicna verzija pa to posebno da se uzme.
Sad gledam testove Cinebench R15, pa 4690k i 4790k dobijaju 5820k u single core varijanti. Znaci tamo gde igrica iskoriscava dva ili cetiri jezgra, bolje dodje 4690k ili 4790k.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Ma ja uzimam ovo, kakav Supremacy Evo i koji kurac... Gledaj ovo ludilo... Monoblock za Rampage 5 Extreme... CPU i Maticni block. Kako bi bilo dobro da nadjem neki 5960X, joj... Ma sta crveno se nece ni videti kada ga prekrijem sa crnim memorijama...
Ajde Vlado daj mi neku sliku da vidim kako izgleda profesionalno vodeno hladjenje koje pokriva cpu i naponsku na ploci i sta vec, ali ne moraju grafe, to me nikako ne zanima.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
:: Ma ja uzimam ovo, kakav Supremacy Evo i koji kurac... Gledaj ovo ludilo.. :: Monoblock za Rampage 5 Extreme... CPU i Maticni block. Kako bi bilo dobro da nadjem neki 5960X, joj... Ma sta crveno se nece ni videti kada ga prekrijem sa crnim memorijama.. :: :: http://www.ekwb.com/shop/blocks/motherboard-blocks/full-board-blocks/intel-x99-series/ek-fb-asus-r5e-monoblock-acetal-nickel.htm :: :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Ej bre, pogledaj ti ovaj skor. Visera na 5ghz pravi oko 800, 4790k tu oko 900 klokovano do daske naravno, a sta je ovo majku ti...
Naravno, kada se stavi single core test Visera klokovana oko 110cb izvlaci, a 4690k/4790k oko 175cb.
:: Sta je to sunce ti poljubim, da nije mozda Ln2? Sumnjam da bilo koje vodeno moze ovako da ohladi :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Samo ti gledaj da li ga dobijaju. Jednome klok 3.4GHz a drugome 4.4GHz. Pa za takav klok dobro ga i dobijaju, ali kada se vec uporedi 5820k na 4.0GHz e to je vec druga prica. Danas sam cuo da dolaze neke igre koje ce registrovati jezgra koliko ima da ima i 8. Tu ce 6 komada na finih 4.0GHz dobro doci. Nije nategnuto, dobar prenos toplote preko flux soldera, ne boje se AVX instrukcija. A 4790K ukljucis na turbo kloku Prime95 AVX pomahnita. Verujem da bi na 4.4GHz koliko je 4790K turbo klok na dobrom vodenom hladjenju 5820K dobar primerak bio hladniji na tom kloku nego 4790K u testovima kao LinX i Prime95. Voda bi ga propisno hladila i bilo bi to fino. Mada ja ne volim toliko da klokujem procesore. Drugo single core aplikacije i test CINEBENCH single core nikada nisam uporedjivao svoj 3770k klokovan i neklokovan i sa 2600K ili 4770k jel su razlike po jezgru izmedju Intela generacija mizerne. One su male i kada se sakupe na gomilu a ne jos po jezgru da gledas. Drugo ovo je X99 DDR4 nova arhitektura za buducnost, DDR3 je zalazak. Mislim svaki i7 je dobar, ali se zna sta se sada treba uzimati ko uzima na duze staze. Meni je iskreno procesor maticna sekundarne stvari u kompu i bice tu samo da sto duze podrze graficke karte dobre.
Jebes bre Vlado silne megaherce i herce, ajde ti samnom veceras u stefan braun pustaju devedesete, bice picki kolko zelis. Ajde da i ti omastis brke, videces posle svega da su smesni svi ovi procesori, frejmovi i skorovi :D Ja idem sa svojom bracom, sa svojim vukovima, nisu losi momci u principu ali su veliki rodoljubi, valjda ti to nece smetati? :D Ajde, ne zajebavaj, ozbiljan sam, idemo da prskamo kokoske. Ja krecem za pola cuke!
:: Samo ti gledaj da li ga dobijaju :: Jednome klok 3.4GHz a drugome 4.4GHz. :: Pa za takav klok dobro ga i dobijaju, ali kada se vec uporedi 5820k na 4.0GHz e to je vec druga prica. Danas sam cuo da dolaze neke igre koje ce registrovati jezgra koliko ima da ima i 8. Tu ce 6 komada na finih 4.0GHz dobro doci. Nije nategnuto, dobar prenos toplote preko flux soldera, ne boje se AVX instrukcija. A 4790K ukljucis na turbo kloku Prime95 AVX pomahnita. Verujem da bi na 4.4GHz koliko je 4790K turbo klok na dobrom vodenom hladjenju 5820K dobar primerak bio hladniji na tom kloku nego 4790K u testovima kao LinX i Prime95. Voda bi ga propisno hladila i bilo bi to fino. Mada ja ne volim toliko da klokujem procesore :: Drugo single core aplikacije i test CINEBENCH single core nikada nisam uporedjivao svoj 3770k klokovan i neklokovan i sa 2600K ili 4770k jel su razlike po jezgru izmedju Intela generacija mizerne. One su male i kada se sakupe na gomilu a ne jos po jezgru da gledas. Drugo ovo je X99 DDR4 nova arhitektura za buducnost, DDR3 je zalazak. Mislim svaki i7 je dobar, ali se zna sta se sada treba uzimati ko uzima na duze staze :: Meni je iskreno procesor maticna sekundarne stvari u kompu i bice tu samo da sto duze podrze graficke karte dobre :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647790. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.