Stvarno zelim da verujem da ce biti sve u redu, sto zbog mene sto zbog drugih. Biznis kao biznis ali nece moci da opravdaju kupcima ako iseku podrsku za 7xxx i preslikanu r7/9 seriju jer DX12 koliko god bitnih novina da donosi na nizem nivou, i koliko god da cemo ih oberucke docekati, po meni, opet koliko sam upoznat, ova verzija je vise softverska, u stvari, ako podrze i makar ovu generaciju, to je softverski update. Za DX11 je trebao tesellator itd to je hardverski aspekat vec.. Sto se tice nVidije tu moze svasta isto da ispadne, generacijski skok je veci nego kod AMD-a i mozda ukinu podrsku za celu 400 seriju i eventualno deo 500 jer ce za neke biti preveliki load samog DX-a.
edit: Sto se moje kupovine tice sacekacu maj jer tad treba da mi uleti neka kinta za graficku pa ce valjda biti jasnija situacija.
Evo sad upravo citam da neke instrukcije apsolutno nece biti aktivne sve do sledece generacije kartica. Znaci vec postaje ocigledno da teraju narod na buducu generaciju sa nativnom podrskom sa DX12.
Svi ce biti srecni i zadovoljni ako i 70% funkcionalnosti `dopuste` trenutnim karticama, opet ce i to znaciti nesto makar 2 godine nakon izlaska DX-a. Postoji vise mogucnosti, treba sacekati kao sto si rekao, uvek sam optimista, videcemo. Pozdrav
Ma odma su oni rekli jos da ce kao stare kartice PODRZAVATI DX12. Nisu rekli da ce iskoriscavati do kraja. Igra recima, naravno da ce nas terati da uzmemo nove :-)
I zbog laptopova i windowsa jos vise.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Ja samo kazem ako covek skupi dovoljno para da mozda moze da uzme neku AMD kartu sa nativnom podrskom koja bude u performans rangu recimo sa sadasnjom R9 280x. Meni tako logika nalaze. Pominje se taj jun osim ako ne odloze opet.
Ni ja ne bih uzimao sad da sam na njegovom mestu. Sacekaj da izbace novu seriju, a i da vidimo kad ce uopste DX12. Pa da vidimo sta od mogucnosti nece podrzavati ove starije kartice.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647790. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.