Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i5 3570k i temperature
STRANA 2 OD 5  
Milos1975 Re: Re: Na ovaj forum 11.04.2015. 14:52 #590511

status: user
broj poruka: 417
U redu je slika kutije i potpis i sve to, ali zao mi je. Nisi primljen. Previse lep rukopis imas, znaci bio si streber u skoli. Nema dalje.
A i nisi pruzio dokaz da si nekog izbo srafcigerom, stanglirao ili izbejzbolisao. U poslednje vreme smo povisili uslov za upis.

:: Za takve samo mogu da kaze
::
:: http://img661.imageshack.us/img661/5052/ZVyC2L.jp
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Wllaxy Re: ... 11.04.2015. 14:59 #590512

broj poruka: 96
Na CPU-Z mi se Core Speed menja otprilike na svakih sekundu-dve od 1601,35 do 3803,03 (Pise za Core#0).
Pod Multiplier mi se takodje na sekundu-dve menja od x16.0 do x38.0 (u zagradi stoji 16-38).
Ispod mi na Bus Speed stoji 100,08.

I temperature mi se prema CPUID HW Monitor non stop menjaju na svakih sekund - dve, u zavisnosti od jezgra i to za po nekoliko stepeni. Trenutno su mi temperature u idle 42-47C a max je bio 51-56C.

:: Pasta ti je ok i lepo si ti to stavio. Sta ti pokazuje cpu-z kada si promenio ono sto sam ti rekao? Cpu bi trebalo da radi na najnizem kloku kada ne radis nista i da temp bude prosek 30
:: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3
:: Gigabyte G.1 Sniper B
:: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh
:: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin
:: Seagate Baracuda 1T
:: Seasonic G550 550W Gol
:: Fractal Design Define R4 Black Pear
:: Dell P2414H.
Wllaxy Re: Re: Re: Na ovaj forum 11.04.2015. 15:01 #590513

Mea Culpa...

:: ... Previse lep rukopis imas, znaci bio si streber u skoli. Nema dalje.::
ZooLoo ... 11.04.2015. 15:06 #590514

broj poruka: 3975
Dobro tako i jeste, ne stoji non stop na low kloku. Stavi tamo 5% i bice ti oko 800mhz u idle.

Oko 40 u idle je nekako da kazemo ok, koliko se nesto kroz maglu secam, meni na haswellu bilo oko 40, ali ne ispod 30 kao sto je sada, a max je isao do 60-65 sa stock kulerom kada sam mu bacio prime95 i drzao neko vreme.

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Wllaxy Re: ... 11.04.2015. 15:15 #590515

To je sa 5% posto sam prvo stavio 10% ali sam onda odmah stavio na 5%.

Mnozilac u BIOS-u ne moze da mi ide ispod 16x tako da je minimum na koji moze da obori tih 1600 MHz.

Ovo je sad u idle ~45C, ukljucen samo MBAM da skenira i ide od 49-54C, dok je max dosao do 62C...

Temperaturu cu videti da resim novim kulerom (ne bas odmah ali dobro) ali mi ostaje dilema visokih clockova i cestog rada u turbo modu pri ne tako velikom opterecenju (svih cetiri jezgra), kao i nemogucnost da se vcore smanji sa sadasnjih od 1,02 do 1,25V, posto sam negde video da se ljudima voltaza krecena 0,86 kao neki minimum. Ali je to valjda i do maticne...

:: Dobro tako i jeste, ne stoji non stop na low kloku. Stavi tamo 5% i bice ti oko 800mhz u idle.
:: Oko 40 u idle je nekako da kazemo ok, koliko se nesto kroz maglu secam, meni na haswellu bilo oko 40, ali ne ispod 30 kao sto je sada, a max je isao do 60-65 sa stock kulerom kada sam mu bacio prime95 i drzao neko vreme
:: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3
:: Gigabyte G.1 Sniper B
:: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh
:: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin
:: Seagate Baracuda 1T
:: Seasonic G550 550W Gol
:: Fractal Design Define R4 Black Pear
:: Dell P2414H.
zerocool55 re 11.04.2015. 16:00 #590517

broj poruka: 1131
Eto vidis da si polsao odmah sliku takvu ja bi ti se izvinuo,bespotrebna rasparava..

DOBRODOSAO NA PC BERZU :D

Bokisd1 Re Wllaxy 11.04.2015. 16:05 #590518

broj poruka: 272
@Wllaxy, ne mogu da pohvatam ko je ko, jer ima tema za ovaj I5 3570k i na bench forumu, pa cu tamo da se prebacim i tamo cu da objasnim kako sam ja rasio taj problem sa nestabilnim mnoziocem i nestabilnim taktom proca u idle-u.

Wllaxy Re: re 11.04.2015. 16:15 #590520

Nemaš ti zbog čega meni kao pojedincu da se izvinjavaš - jednostavno sav nastup ti je generalno veoma pogrešan pošto niti si ti imenovan za troll huntera niti iko ima potrebe da tebi niti ikom sličnom bilo šta dokazuje!

Ako želiš da pomogneš onda to i uradi a ako ne želiš jer misliš da neko troluje, nađi neku temu gde će tvoj lov na veštice (trolove) da bude manje smešan.

:: Eto vidis da si polsao odmah sliku takvu ja bi ti se izvinuo,bespotrebna rasparava.
:: DOBRODOSAO NA PC BERZU :
Wllaxy Re: Re Wllaxy 11.04.2015. 16:17 #590521

Može i tako, mada kad već postaviš tamo iskopiraj je i ovde - možda bude od pomoći nekom drugom ko nije na benchu.

:: @Wllaxy, ne mogu da pohvatam ko je ko, jer ima tema za ovaj I5 3570k i na bench forumu, pa cu tamo da se prebacim i tamo cu da objasnim kako sam ja rasio taj problem sa nestabilnim mnoziocem i nestabilnim taktom proca u idle-u
Srdjanc Re: re 11.04.2015. 16:59 #590525

broj poruka: 3106
@Wllaxy
Posedujem i5 3570k i terao sam ga ko budala na stock kuleru jedno dva meseca dok nisam shvatio da od toga nema leba. Meni su temperature isle i preko 75stepeni.
-Tako da potvrdjujem da mu je stock kuler jako los i da na OC sa njim ne pomisljas.

Za drugo jezgro da je hladnije od ostalih mi je cudno jer kod mene je uvek suprotno, tj uvek je topliji. http://www.dodaj.rs/f/2R/11R/2r8HY3oH/untitled.png

Sto se tice toga da ti je skoro uvek zakucan na maximumu, ja ne znam kako je to moguce, a vidim da clanovi vec pomazu da ustanovis problem. Meni je on super, ode na 4000GHz samo kad pokrecem ili teram nesto.

-Da zakljucim dugu pricu, spremaj se da uzmes nov kuler za procesor. Ja sam uzeo Xigmatek Gaia (onu prvu) za 3000din u to vreme.

@Offtopic za starije clanove
Ovde pasuju one codeusove reci: brateuu ko prezivi prva tri posta ostaje dozivotno

:: DOBRODOSAO NA PC BERZU :
Wllaxy prime95 11.04.2015. 17:14 #590526

Trenutno sam startovao Prime95 da ga malo traumiram i nema ni pola sata kako radi a on je već došao do 86C na drugom jezgru koje je najtoplije.

Još malo ću da ga testiram pa ako nastavi da raste preko toga prekidam test.

Srdjanc Re: prime95 11.04.2015. 17:45 #590530

Gasi odmah, dzabe ga mucis. Mora drugi kuler.

:: Trenutno sam startovao Prime95 da ga malo traumiram i nema ni pola sata kako radi a on je već došao do 86C na drugom jezgru koje je najtoplije.
:: Još malo ću da ga testiram pa ako nastavi da raste preko toga prekidam test.
Wllaxy Re: Re: prime95 11.04.2015. 17:50 #590532

Nakon tih peakova temperatura se ustalila vec neko vreme na oko 70C i nije prelazila 75C ni u jednom momentu sto je jedna stvar koja je bar donekle pozitivna...

:: Gasi odmah, dzabe ga mucis. Mora drugi kuler
:: :: Trenutno sam startovao Prime95 da ga malo traumiram i nema ni pola sata kako radi a on je već došao do 86C na drugom jezgru koje je najtoplije.
:: ::
:: :: Još malo ću da ga testiram pa ako nastavi da raste preko toga prekidam test.
Srdjanc ... 11.04.2015. 19:14 #590535

To ima naziv Cpu throttling. To uravnotezenje temperature je nesto sto se moralo desiti, ali neuzdaj se u to.

Dynamic frequency scaling (also known as CPU throttling) is a technique in computer architecture whereby the frequency of a microprocessor can be automatically adjusted `on the fly,` either to conserve power or to reduce the amount of heat generated by the chip.

Kutalion kao sto rekoh jos ventova. 11.04.2015. 19:51 #590537

broj poruka: 2480
Jednostavno moras i da imas bolju cirkulaciju vazduha u kucistu, sa jednim ventom, vruc vazduh ostaje u kucistu.

Dodatno imas negativan pritisaka vazduha i onda ti se taj vent sto izbacuje i cpu cooler bore ko ce da uzme vazduh na raspolaganju i onda rade jedan protiv drugog.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

Wllaxy pusti ventovi... 11.04.2015. 23:14 #590554

Za sada je prioritetno da zamenim ovaj stock box cooler nekim boljim a posle cemo da vidimo da stavim neki koji ubacuje hladan vazduh i mozda jos jedan koji izbacuje ovaj topao vazduh...

Srdjanc ... 11.04.2015. 23:16 #590555

Koje ti je kuciste zapravo? Ili jos bolje, uslikaj unutrasnjost da vidimo.
Inace da, upravu si da zamena kulera je prioritetna, ali barem da vidimo kakvo je kuciste da znamo koliku valjdu da ocekujemo?
Wllaxy kuciste 11.04.2015. 23:44 #590557

Kuciste je Thermaltake v3 i u njemu ima sasvim dosta prostora da nije prenatrpano svim i svacim... Videcu sutra da ga slikam pa da postavim sliku unutrasnjosti kucista.

Srdjanc ... 12.04.2015. 02:08 #590584

Pa dobro je to kuciste. Napajanje da izvlaci od dole i direktno napolje, od prednje strane treba jedan da ubrizgava, nabavi ako mozes jos sledece nedelje, ako ne mozes onda prebaci onog sto izvlaci pozadi sto dobijes po default na prednje mesto i jos nesto bitno sad.

Probaj dok ne kupis hladnjak za CPU da napravis rolnu koja ce pomoci onom malom ventilatoru sa fabrickog hladnjaka da dovlaci vazduh direktno sa gornjeg mesta na stranici. Ako nisi vican ili ne bitno koji razlog, onda ipak stavi onaj jedan sto izvlaci na to mesto da direktno duva na CPU. Evo slike gde bi to trebalo da se odigra http://www.dodaj.rs/f/l/gF/36CyK0Ly/v3vl8000airflow.jpg

Wllaxy ventovi 12.04.2015. 13:01 #590612

Jedino me sad jos kopka koliko je komplikovana ugradnja ovih procesorskih hladnjaka od 120 mm - za box sam vec imao mesta gde upadaju one zabice i to je bilo bas brzo, da li i kod recimo CM EVO 212+, LC-CC-120 ili neki treci postojeci otvori odgovaraju ili treba da se radi jos nesto dodatno?

EDIT:

Gledam sad u BIOS-u i tamo sam nasao neke stavke pa me interesuje treba li da ostanu tako ili bi ih trebalo promeniti?

- Limit CPUID maximum - stoji disabled (ima disabled i enabled)
- C3/C6 state support - stoji auto (ima auto, disabled i enabled)
- ErP - stoji disabled (ima disabled i enabled)

Da budem iskren ne znam ni cemu sluze te stavke, ali rekoh bolje da pitam...

gliga79 Re: i5 3570k i temperature 12.04.2015. 13:15 #590616

broj poruka: 4641
Problem ti pravi ili Windows ili neki program (mozda crv) koji podize mnozioc non stop i opterecuje procesor.
To ne sme da se desava. Kad ne radis nista mnozioc mora da bude spusten non stop. Ne pravi ti problem ni kuciste ni pasta ni kuler.
Imas problem sa Softverom.

Udji u task menadzer pa pogledaj sta to opterecuje procesor.

Koji Windows koristis ?

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
http://valid.x86.fr/lv7d95

:: Pozdrav svima
:: Ddanas sam stavio navedeni procesor sa box kulerom i CM termalnom pastom (ne previse i nisam razmazivao vec sam odmah stavio kuler na procesor kao i uvek do sada) i temperature su mi u idle, bez nekog opterecenja od 40-45C sa peakovima koji povremeno dostizu do 58C (max temperatura), minimum je 32-35C (Core 2 je 32 ostala tri su 35), tokom Valley Benchmarka (kad je zavrsio ceo test na Ultra i AAx8 i 1650x1080 rezoluciji) temperature CPU su bile preko 62C (temperatura graficke je bila 70C), dok je nakon pola sata igranja DA III: Inquisition temperatura dosla do 71C
:: Napon procesora se krece od 1,02-1,20 V (min-max). Klokovi su cesto 3803 MHz (znaci u turbo modu iako ne radim nista zahtevno)..
:: U BIOS-u mi je multiplier 34 a frekvencija 100 a baš često mi ide na 3,8 GHz iako nema potrebe za turbo boostom... Takodje u BIOS-u na auto mogu samo da mu manualno odredim neku vrednost (trenutno je na 34) a frekvencije su od 1,6 do 3,8 ali su najcesce na 3,8... Cudi me da kad nema opterecenja on ne radi duze na 1,6 GHz ili nekoj slicnoj vrednosti..
:: E sad, ove temperature i ovaj clock mi se cine nesto prilicno visokim ili mozda gresim? Ako je visoko, sta bi mogao biti problem koji izaziva ovako visoku temperaturu i zbog cega je clock tako cesto na max vrednosti?
Wllaxy Re: Re: i5 3570k i temperature 12.04.2015. 13:39 #590620

Koristim Windows 7 64-bitni.

Sinoc sam odradio full scan sa MBAM i sa Kaspersky 15 (oba sa poslednjim update) i nije nasao ama bas nista. Znam da bi mnozilac trebao da bude dole a ne da skace non-stop svake sekunde ali nikako da nadjem sta ga zeza, a skeniranje na gamad nije nista pronaslo...

U procesima takodje nista spektakularno nisam uocio a od procesa koji jedu malo vise memorije tu je Kaspersky (sasvim normalno) za njega, Opera koja ima masu procesa ali pretpostavljam da je to vezano za broj tabova i jedan windowsov svchost.exe proces.

:: Problem ti pravi ili Windows ili neki program (mozda crv) koji podize mnozioc non stop i opterecuje procesor
:: To ne sme da se desava. Kad ne radis nista mnozioc mora da bude spusten non stop. Ne pravi ti problem ni kuciste ni pasta ni kuler
:: Imas problem sa Softverom
:: Udji u task menadzer pa pogledaj sta to opterecuje procesor
:: Koji Windows koristis
gliga79 Re: Re: Re: i5 3570k i temperature 12.04.2015. 13:49 #590621

broj poruka: 4641
A procesi koji opterecuju procesor? Sta opterecuje procesor?
Ugasi sidebar pa pogledaj kako radi ili probaj da deinstaliras Kasperski.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
http://valid.x86.fr/lv7d95

:: Koristim Windows 7 64-bitni
:: Sinoc sam odradio full scan sa MBAM i sa Kaspersky 15 (oba sa poslednjim update) i nije nasao ama bas nista. Znam da bi mnozilac trebao da bude dole a ne da skace non-stop svake sekunde ali nikako da nadjem sta ga zeza, a skeniranje na gamad nije nista pronaslo..
:: U procesima takodje nista spektakularno nisam uocio a od procesa koji jedu malo vise memorije tu je Kaspersky (sasvim normalno) za njega, Opera koja ima masu procesa ali pretpostavljam da je to vezano za broj tabova i jedan windowsov svchost.exe proces
:: :: Problem ti pravi ili Windows ili neki program (mozda crv) koji podize mnozioc non stop i opterecuje procesor
:: :: To ne sme da se desava. Kad ne radis nista mnozioc mora da bude spusten non stop. Ne pravi ti problem ni kuciste ni pasta ni kuler
:: :: Imas problem sa Softverom
:: :: Udji u task menadzer pa pogledaj sta to opterecuje procesor
:: :: Koji Windows koristis
Wllaxy Re: Re: Re: Re: i5 3570k i temperature 12.04.2015. 14:34 #590629

Sa iskljucenim Kasperskym u Sistem Idle Process vrednost mi se trenutno krece od 95 do 99%.

Sa Kasperskym mi je opterecenje CPU potpuno isto (pokazuje da je Kaspersky 1-2%)...

Znaci, po Task Manageru nista ga ne opterecuje posebno.

:: A procesi koji opterecuju procesor? Sta opterecuje procesor
Wllaxy Re: ... 12.04.2015. 15:28 #590638

http://img537.imageshack.us/img537/5666/uYmVCB.jpg

http://img673.imageshack.us/img673/2323/x5CktE.jpg

:: Koje ti je kuciste zapravo? Ili jos bolje, uslikaj unutrasnjost da vidimo.
:: Inace da, upravu si da zamena kulera je prioritetna, ali barem da vidimo kakvo je kuciste da znamo koliku valjdu da ocekujemo
STRANA 2 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647785.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs