:: Ne znam,ja sam mislio da ce ove konzole doneti boljitak sto se tice vise jezgara u pc gamingu..kad ono trt ili nekom tak oodgovar I hoće, ali ne odjednom. Seti se koliko je developerima trebalo da nauče da programiraju Cell procesor nakon što je izašao PS3.
Ja sam u decembru prešao na tamnu stranu. Imao sam K6 II 400MHz, Athlon64 3000+ (i Semprona u drugom kompu), Athlon II X2 240 i Phenom II X4 940 i svima sam bio zadovoljan, ali kad je trebalo napraviti upgrade sa Phenoma, izbor je pao na i7.
AMD FX-6300 i 8300 imaju odličan value u nižem mainstream segmentu i to je super, ali osim te dve oni praktično ne nude ozbiljne opcije. Ko želi jeftinije - Celeron, a ko želi brže i/ili normalniju potrošnju - i5 i i7 (pogotovo što mi se jeftinije AMD ploče uopšte ne dopadaju - za Intel postoje ploče od ~90€ na kojima i7 može bezbedno da radi na preko 4GHz, a kod AMD-a, kome je veća frekvencija potrebnija, su takve ploče primetno skuplje).
Pazi, ja imam 2500k i za mene nema zime, ali ovo je tragedija. 2015 je godina, prvi Kentsfild kvad je izasao, koliko se secam, 2007, to je pre osam godina. Od tada realno nije se napredovalo ni malo u igrama, delom zbog Intelovog monopola, a delom zbog AMD Buldozer debakla. Ko se tome raduje, taj nije zdrav u glavi. To je, realno, tapkanje u mestu 8 godina. A 8 godina je u tehnologiji vecnost. Ako Directx 12 ne bude promenio stvari, furacemo kvadove i 2020. A i tada je pitanje da li ce biti potpuno iskorisceni. Hteo sam da ubedim sebe da dam do nekih 70 eur da se nadogradim na 3770k (podrzava pciexpress 3.0 i ima hajpertreding, vise od toga mi ne treba), ali izgleda da je za sada to samo bacanje para, a ne renderujem nista i retko radim sta u fotosopu. A tek se ne moze oprostiti AMDu sto ni cipset sa podrskom za pciexpress 3.0 bar nisu izbacili. Bar su toliko mogli da napreduju. Ovako - svako ce se odluciti za Intel, i zbog igara, i zbog podrske za duplo brzu magistralu.
:: :: ukoliko ne gotivite GTA naslov nema razlog da bacite vase AMD procesore . :: :: :: Inace po objavljivanju teme GTA V CPU tragedija povecala se ponuda amd procesora na KP.
Da je PCIe 3.0 toliko brži u odnosu na 2.0 i da donosi nešto revolucionarno, je l` misliš da ga AMD ne bi implementirao u 9x0 čipsetove?
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Da je PCIe 3.0 toliko brži u odnosu na 2.0 i da donosi nešto revolucionarno, je l` misliš da ga AMD ne bi implementirao u 9x0 čipsetove :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: ::
u smislu da ne rade ni 2% brze na pciexpress 3 maticnoj, ali zar pciexpress 3 nema duplo veci teoretski protok od pciexpress 2? Osim toga, AMD je isto bar mogao da ubaci i noviju grafiku u cipset, koliko znam stali su sa directx 10, i to nekom bedom, jos 2010?
Protok i jeste duplo veći, ali je postojećim karticama i PCIe 2.0 16x, odnosno PCIe 3.0 8x sasvim dovoljno. U suštini, uvek se gleda da protok bude malo ispred potreba, što je i ok.
EDIT: Ali jeste glupo što AMD uopšte nije implementirao standard koji toliko dugo postoji i koji koriste sve savremene kartice, uključujući i njihove sopstvene, nego se oslanjaju na backward compatibility.
:: Ko ima AMD procesore - tragedija: uzasno lose optimizovana za AMD. Ni Hyperthreading ne *ebe ni 2%. Igra realno koristi do 4 treda maksimalno, i jedino je interesuju sto veci megaherci. Na 4770K ce raditi prakticno isto kao na sestojezgarnom i7 3970x. Kad se ukljuci hajpertreding na sestojezgarnim Intelima FPS cak i pada. Isto skoro da nema nikakve razlike izmedju kvadova sa hajpertredingom i obicnim. Znaci samo realna jezgra, do 4, i sa sto vise megaherca :: :: http://www.pcgameshardware.de/GTA-5-Grand-Theft-Auto-5-PC-219948/Tests/GTA-5-PC-Test-Benchmark-1156215 :: :: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=242816
Kako si zaključio da ne skalira? Gledajući drugi link koji si postavio i HT i veći broj jezgara daje sasvim solidno ubrzanje.
Meni ovo (za igru) deluje kao sasvim pristojno skaliranje... Procesori ne rade na istoj frekvenciji, ali su svi tu negde između 3.0 i 3.5Ghz.
4770 je Hasvel jezgro i neću opet da se vraćam na tu priču, ali podržava set insrtukcija koje Sendi bridž jezgro tj. 3970X sa kojim ga porediš ne podržava, AVX2 vs AVX... To je ono što daje najveće ubrzanje Hasvel procesorima u odnosu na Sendi i Ajvi bridž. Stara priča, ispričana mnogo puta do sada.
E pa jbg ja sam gledao vise ovaj prvi link gde su nasadili jednu krivulju sa FPS na drugu, delovao mi je nekako legitimnije :) Na toj drugoj se vidi da hajpertreding skoro uopste ne cini razliku (4 realna jezgra + HT je isto kao 4 realna bez HT). Ali dobro, tu smo da jedni druge ispravimo. A i videcemo kad neki jos ozbiljniji sajt odradi test, jer se i performanse grafika razlikuju od sajta do sajta. Guru3D je nasao da AMD radi vrlo pristojno, dok ovi drugi sajtovi, poljski, ruski itd. su nasli suprotno: da nvidija radi bolje. Sad - ko je tu koristio adekvatan drajver, ko nije... *ebe lud zbunjenog.
Kakvu bre noviju grafiku u čipset? Di ga si ti čoveče bio prethodnih nekoliko godina? AMD je tu `noviju` grafiku prebacio u procesor i nazvao ga APU. Za AM3+ procesore nema integrisane grafike, osim onih budželacija od ploča sa 760G i eventualno 880G čipsetom koje podržavaju Buldoždere. Ono što jeste interesantno i pomalo nelogično je da ploče za APU-e imaju PCIe 3.0.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Pa upravo to: i sam AMD prodaje pciexpress 3 grafike, a nema pciexpress 3 maticne za te pciexpress 3 grafike. Malo (vise) nelogicno.
:: EDIT: Ali jeste glupo što AMD uopšte nije implementirao standard koji toliko dugo postoji i koji koriste sve savremene kartice, uključujući i njihove sopstvene, nego se oslanjaju na backward compatibility :: :: ::
Znam za APUe, i molim te, samo polako, moja kritika je dobronamerna. Ja samo zelim jacu konkurenciju, jer to znaci brzi napredak i manje cene za nas, krajnje kupce. Upravo to sam i mislio: da su mogli isto Directx 11 grafiku da ubase u cipsetove za AM3+ maticne, jer su vec imali pristojnu grafiku (za ono vreme) u cipsetovima. Jeste to i tada bilo slabo, ali je bilo bolje od Intela, sto se tice integrisane grafike.
:: Kakvu bre noviju grafiku u čipset? Di ga si ti čoveče bio prethodnih nekoliko godina? AMD je tu `noviju` grafiku prebacio u procesor i nazvao ga APU. Za AM3+ procesore nema integrisane grafike, osim onih budželacija od ploča sa 760G i eventualno 880G čipsetom koje podržavaju Buldoždere. Ono što jeste interesantno i pomalo nelogično je da ploče za APU-e imaju PCIe 3.0
Pa i meni nije neka tragedija, nije to toliko lose, naravno svako ima svoje misljenje.Ja sam npr kupio ovaj fx 8300 za 13600 din kod nas, po meni to je super ponuda.Inace procesor se lagano oc na 4.4 bez neke vece potosnje/voltaze.Po meni od DX12 korisnici amd procesora mogu samo da odbiju nikako da izgube, tako da ako sam ja sad zadovoljan u sledecim godinama cu biti jos zadovoljniji sa `dekom` inace nisam fanboy ni jednog tabora :) Imao sma sve moguce kombinacije AMD/INTEL/NVIDIA i uvek hocu najbolje za ulozen novac.
E to upravo sam to hteo da napisem.Jebe mi se dali se zove amd ili intel ili je nvidia ili ati(amd) zanima me samo koliko kosta , i sto bi davao 30k+ dinara za neki intel procesor sa 4 jezgra kad za duplo manje para mogu da kupim osmojezgarni amd koji kad se malo klokne ima da tera sve trenutne igre na max a + ne zna se sta nosi vreme..moze lako da se desi da ih amd prejebe sa politikom vise jezgara u skorije vreme ili sa pojavom dx12 ili onog mantle cuda ili sta vec.
a da ne pricam o tome da sam uvek mrzeo pederisanje sa cenama intela kad ovi drugi podbace sa arhitekturom
mislim koliko god da su u pravu ali dati na primer 170 evra za i5-4440 a za iste pare moze da se uzme FX8350 BE pa uvek cu pre uzeti AMD pa makar i bio jaci i5-4440
Ajde molim vas za skoro sam vrh ponude amd procesora ja treba da dam pare za neki budzet intel isto vazi i za gpu , i isto bi napisao da je obrnuto
Posto imam Intel q6600 sa kojim sve igre i dalje igram nemojte da mislite da sam amd fan.E sad druga je stvar ovih koji imaju para na bacanje pa hoce da igraju sve igre na 60+ fps-a na 3-4 monitora sa po 27 incha na extra-ultra-giga-mega detaljima i sta ja znam
:: Pa i meni nije neka tragedija, nije to toliko lose, naravno svako ima svoje misljenje.Ja sam npr kupio ovaj fx 8300 za 13600 din kod nas, po meni to je super ponuda.Inace procesor se lagano oc na 4.4 bez neke vece potosnje/voltaze.Po meni od DX12 korisnici amd procesora mogu samo da odbiju nikako da izgube, tako da ako sam ja sad zadovoljan u sledecim godinama cu biti jos zadovoljniji sa `dekom` inace nisam fanboy ni jednog tabora :) Imao sma sve moguce kombinacije AMD/INTEL/NVIDIA i uvek hocu najbolje za ulozen novac. :: :: AMD FX 8300+CM 212plus/ASUS M5A99X EVO R2.0/MSI R9 280X/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430/DELL UltraSharp U2311 :: :: ::
Drugari, ja nisam imao nameru nikoga da nipodastavam. Ako su ovi lagali na grafikonima, onda sam i ja lagao. I ja, isto kao i vi, zelim jacu konkurenciju i samim tim, nize cene - a brze procesore za sve nas, bez obzira na brend. Nije se uopste radilo o taborisanju i navijanju za ovaj ili onaj brend. Meni je bilo neshvatljivo da Intel dual core postize iste ili bolje rezultate u ovoj igri kao sestojezgarni AMD, i zato sam napisao da je igra tragicno lose optimizovana, a nisam napisao `AMD je tragicno los`, iako realno jeste zaostao. Ali ne toliko koliko ova igra to pokazuje, ako je verovati ovim grafikonima i krivuljama.
:: E to upravo sam to hteo da napisem.Jebe mi se dali se zove amd ili intel ili je nvidia ili ati(amd) zanima me samo koliko kosta , i sto bi davao 30k+ dinara za neki intel procesor sa 4 jezgra kad za duplo manje para mogu da kupim osmojezgarni amd koji kad se malo klokne ima da tera sve trenutne igre na max a + ne zna se sta nosi vreme..moze lako da se desi da ih amd prejebe sa politikom vise jezgara u skorije vreme ili sa pojavom dx12 ili onog mantle cuda ili sta vec :: :: a da ne pricam o tome da sam uvek mrzeo pederisanje sa cenama intela kad ovi drugi podbace sa arhitekturo :: :: mislim koliko god da su u pravu ali dati na primer 170 evra za i5-4440 a za iste pare moze da se uzme FX8350 BE pa uvek cu pre uzeti AMD pa makar bio jaci ovaj drugi :: :: Ajde molim vas za skoro sam vrh ponude amd procesora ja treba da dam pare za neki budzet inte :: isto vazi i za gpu , i isto bi napisao da je obrnut :: :: Posto imam Intel q6600sa kojim sve igre i dalje igram nemojte da mislite da sam amd fan.E sad druga je stvar ovih koji imaju para na bacanje pa hoce da igraju sve igre na 60+ fps-a na 3-4 monitora sa po 27 incha na extra-ultra-giga-mega detaljima i sta ja zna :: :: :: :: Pa i meni nije neka tragedija, nije to toliko lose, naravno svako ima svoje misljenje.Ja sam npr kupio ovaj fx 8300 za 13600 din kod nas, po meni to je super ponuda.Inace procesor se lagano oc na 4.4 bez neke vece potosnje/voltaze.Po meni od DX12 korisnici amd procesora mogu samo da odbiju nikako da izgube, tako da ako sam ja sad zadovoljan u sledecim godinama cu biti jos zadovoljniji sa `dekom` inace nisam fanboy ni jednog tabora :) Imao sma sve moguce kombinacije AMD/INTEL/NVIDIA i uvek hocu najbolje za ulozen novac. :: :: :: :: AMD FX 8300+CM 212plus/ASUS M5A99X EVO R2.0/MSI R9 280X/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430/DELL UltraSharp U2311 :: :: :: :: :: ::
Ma nemam ni ja nista protiv bilo koga ovde pa ni protiv tebe vec sam samo hteo da kazem da to : intal super, amd sranje i obratno ne volim
I naravno ovo dzibersko otimanje para i dizanje cena u nebesa od strane trenutno Intela i nvidije kao da su njihove karte i procesori od zlata i platine a ovi drugi prave od drveta.
:: Drugari, ja nisam imao nameru nikoga da nipodastavam. Ako su ovi lagali na grafikonima, onda sam i ja lagao. I ja, isto kao i vi, zelim jacu konkurenciju i samim tim, nize cene - a brze procesore za sve nas, bez obzira na brend. Nije se uopste radilo o taborisanju i navijanju za ovaj ili onaj brend. Meni je bilo neshvatljivo da Intel dual core postize iste ili bolje rezultate u ovoj igri kao sestojezgarni AMD, i zato sam napisao da je igra tragicno lose optimizovana, a nisam napisao `AMD je tragicno los`, iako realno jeste zaostao. Ali ne toliko koliko ova igra to pokazuje, ako je verovati ovim grafikonima i krivuljama :: :: :: E to upravo sam to hteo da napisem.Jebe mi se dali se zove amd ili intel ili je nvidia ili ati(amd) zanima me samo koliko kosta , i sto bi davao 30k+ dinara za neki intel procesor sa 4 jezgra kad za duplo manje para mogu da kupim osmojezgarni amd koji kad se malo klokne ima da tera sve trenutne igre na max a + ne zna se sta nosi vreme..moze lako da se desi da ih amd prejebe sa politikom vise jezgara u skorije vreme ili sa pojavom dx12 ili onog mantle cuda ili sta vec :: :: :: :: a da ne pricam o tome da sam uvek mrzeo pederisanje sa cenama intela kad ovi drugi podbace sa arhitekturo :: :: :: :: mislim koliko god da su u pravu ali dati na primer 170 evra za i5-4440 a za iste pare moze da se uzme FX8350 BE pa uvek cu pre uzeti AMD pa makar bio jaci ovaj drugi :: :: :: :: Ajde molim vas za skoro sam vrh ponude amd procesora ja treba da dam pare za neki budzet inte :: :: isto vazi i za gpu , i isto bi napisao da je obrnut :: :: :: :: Posto imam Intel q6600sa kojim sve igre i dalje igram nemojte da mislite da sam amd fan.E sad druga je stvar ovih koji imaju para na bacanje pa hoce da igraju sve igre na 60+ fps-a na 3-4 monitora sa po 27 incha na extra-ultra-giga-mega detaljima i sta ja zna :: :: :: :: :: :: :: Pa i meni nije neka tragedija, nije to toliko lose, naravno svako ima svoje misljenje.Ja sam npr kupio ovaj fx 8300 za 13600 din kod nas, po meni to je super ponuda.Inace procesor se lagano oc na 4.4 bez neke vece potosnje/voltaze.Po meni od DX12 korisnici amd procesora mogu samo da odbiju nikako da izgube, tako da ako sam ja sad zadovoljan u sledecim godinama cu biti jos zadovoljniji sa `dekom` inace nisam fanboy ni jednog tabora :) Imao sma sve moguce kombinacije AMD/INTEL/NVIDIA i uvek hocu najbolje za ulozen novac. :: :: :: :: :: :: AMD FX 8300+CM 212plus/ASUS M5A99X EVO R2.0/MSI R9 280X/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430/DELL UltraSharp U2311 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Bez konkurencuje nema nizih cena i napredovanja, nadam se da ce doci do neke optimizacije za vise jezgara i da ce da se vodi borba za bolje performanse na 8 jezgara u igrama. Ali, sada trenutno Intel ima bojli i visi IPC, koji daje tu prednost Intelu u igrama, a i cini mi se da intel procesori bolje skaliraju sa overklokom od amd proceva. Narocita je prednost u minimalnom framerate-u u igrama. I svaki sledeci Intel ima sve bolji IPC i razlika postaje sve veca i to je to, tu nema promena, samo ova neka promena u optimizaciji za vise jezgara moze pomoci AMD-u jer ipak ima 8 fizickih jezgara, mozda ce imati neku prednost jer ne zna se jos kako bi se ponasali Intelovih 4 fizickih i cetiri virualnih jezgra u nekim buducim optimizovanim igrama. Mozda se zbog toga i Intel smiluje i izbaci neki osmo-jezgrani procesor za neki desktop gaming za neku normalnu cenu.
kako god sve sto sa tim intelima igrate moze da se igra lepo i sa amd procesorima za duplo manju cenu a sad sto neki vole i hoce da se igre igraju na 100+ fps-a a to amd ne moze uvek da im pruzi hebiga...neka prodaju kuce,stanove,njive pa neka kupe intel
:: Bez konkurencuje nema nizih cena i napredovanja, nadam se da ce doci do neke optimizacije za vise jezgara i da ce da se vodi borba za bolje performanse na 8 jezgara u igrama :: Ali, sada trenutno Intel ima bojli i visi IPC, koji daje tu prednost Intelu u igrama, a i cini mi se da intel procesori bolje skaliraju sa overklokom od amd proceva. Narocita je prednost u minimalnom framerate-u u igrama. :: I svaki sledeci Intel ima sve bolji IPC i razlika postaje sve veca i to je to, tu nema promena, samo ova neka promena u optimizaciji za vise jezgara moze pomoci AMD-u jer ipak ima 8 fizickih jezgara, mozda ce imati neku prednost jer ne zna se jos kako bi se ponasali Intelovih 4 fizickih i cetiri virualnih jezgra u nekim buducim optimizovanim igrama. Mozda se zbog toga i Intel smiluje i izbaci neki osmo-jezgrani procesor za neki desktop gaming za neku normalnu cenu :: :: ::
Ja bih sad svasta rekao,al sam fin, tako da ukratko INFORMISITE SE,IMATE YOUTUBE,GOOGLE,SAJTOVE,TESTOVE...
AKO VOZIS GOLFA 100 na sat,i pored tebe ferrari 100 na sat, oni idu isto,precice isto,pa neko ce reci,pa isti kurac kad idem 100 na sat sto bih bacao pare na ferrari... Al stisni gas na jednom i drugom,izadji na auto put,uleti u krivinu,tjuniraj i dodaj turbo i supercharger u golfa,pa ima da se raspadne jureci ferari...
DAKLE, DOKLE GOD IMATE 1 GRAFICKU KARTU I IGRATE SE U 1080p,NEMA TOLIKE RAZLIKE IZMEDJU 2.0 i 3.0. Predjite na 4k i bice razlike. PRedjite na 2 grafike,i 3 monitora, i videcete solidnu razliku. Spojite 4 grafike,i 6 monitora,videcete ozbiljnu razliku....
Dok ne zazivi dx12,i iskoriscenost jezgara, dotle shvatite da imate losu platformu,i da AMD samo ulaze u grafike, koje su hvala Bogu solidne...APU,serveri,tu su kolko pratim dobri, mobilne platforme,itd...
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: Da je PCIe 3.0 toliko brži u odnosu na 2.0 i da donosi nešto revolucionarno, je l` misliš da ga AMD ne bi implementirao u 9x0 čipsetove :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: ::
Sve je to lepo samo mi reci koliko ljudi u Srbiji ima para da vozi ferrarri a koliko golfa, cak ni za golfa nemaju pa tako i da u kucistu drze po dve,tri,cetiri grafike,ko u Srbiji ima para da kupi i drzi na stolu tri monitrora, pa cak i za jedan 4k monitor.
:: Ja bih sad svasta rekao,al sam fin, tako da ukratko INFORMISITE SE,IMATE YOUTUBE,GOOGLE,SAJTOVE,TESTOVE.. :: :: AKO VOZIS GOLFA 100 na sat,i pored tebe ferrari 100 na sat, oni idu isto,precice isto,pa neko ce reci,pa isti kurac kad idem 100 na sat sto bih bacao pare na ferrari... Al stisni gas na jednom i drugom,izadji na auto put,uleti u krivinu,tjuniraj i dodaj turbo i supercharger u golfa,pa ima da se raspadne jureci ferari.. :: :: DAKLE, DOKLE GOD IMATE 1 GRAFICKU KARTU I IGRATE SE U 1080p,NEMA TOLIKE RAZLIKE IZMEDJU 2.0 i 3.0 :: Predjite na 4k i bice razlike. PRedjite na 2 grafike,i 3 monitora, i videcete solidnu razliku :: Spojite 4 grafike,i 6 monitora,videcete ozbiljnu razliku... :: :: Dok ne zazivi dx12,i iskoriscenost jezgara, dotle shvatite da imate losu platformu,i da AMD samo ulaze u grafike, koje su hvala Bogu solidne...APU,serveri,tu su kolko pratim dobri, mobilne platforme,itd.. :: :: Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380 :: :: :: Da je PCIe 3.0 toliko brži u odnosu na 2.0 i da donosi nešto revolucionarno, je l` misliš da ga AMD ne bi implementirao u 9x0 čipsetove :: :: :: :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647785. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.