Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: Radi, za sada. Ima vremena, jos je rano, daj im sansu : :: I ja glasam za asus, posto imam slicno iskustvo kao machina, po pitanju GA ploca :: :: :: :: :: Imam G B5 Sniper i ploca je odlicna. Imam Gigabyte G1 Gaming GTX 970 najbolju kartu za dati novac i radi perfektno. Ako si Asus Fan Boy, uzmi Asus, ako nisi, uzmi ono sto radi i sto je provereno :: :: :: :: :: ::
Gigabajt je daleko od sranja, ali je Asus generalno bolji proizvodjac U ovom slucaju, ploce su barabar, ali Gigabajt je ipak za nijansu kvalitetnije odradjena.
Neozbiljno je govoriti o ova dva brenda u kontekstu jedan je dobar a drugi djubre. Daleko je Gigabajt od djubreta. Pa ne poredimo ih sa MSI ili Asrock U poslednjih (recimo) 5 godina, ugradio sam vise od 200 Asus i isto toliko Gigabajt ploca i NI JEDNA nije crkla. Sto se tice grafickih karti, tu je Asus klasa za sebe i ko god zeli sebi da prisuti standardno dobru kartu, ne treba da razmislja o drugom brendu. Za divno cudo, na drugom mestu bih uvek razmatrao MSI a Gigabyte bih tek razmatrao ako bih morao da se uklapam u dinar.
Dakle, neces pogresiti ni ako uzmes Asus ni Gigabajt, samo je u ovom slucaju GA malo bolje odradjena. To opet ne mora nista da znaci.
Hvala svima na odgovorima. Nisam fan boy tako da mi je svejedno koji je proizvodjac samo da proizvod radi posao kako treba. Sta prvo nadjem od pomenutih to kupujem odmah posle praznika. Hvala svima jos jednom!!!
@spasic87 Pazari sta ti je volja, samo garancija od 3 godine obavezno. Graficke i ploce najvise crkavaju!!
@ostali Gigasit hvale stari nostalgicari koji pate za njihovim plocama od pre 10 i vise godina, besmisleno je pricati o gigasitu poslednjih godina. Setite se samo koliko crkotine medju 6850, 6970, 7970, a to sve zbog naponske koja se bukvalno zapali i prouzrokuje kvar na uredjaju. Ako neko prati forume, onda se seca popularne teme na bencu kada je coveku bukvalno izgorela karta...
Slazem se da je MSI sve bolji i bolji, priblizio se Asusu opasno, da ga je prestigao smesno je govoriti, ali je veoma veoma blizu. Videcemo sta ce se desavati kroz godinu dana, mozda se bukvalno budu klali po kvalitetu u svim segmentima...
:: Kanalizacionih kanala? :D Poceo si kao preCednik, podzemlje i cuda luda. :: :: Dobri su svi, nzm zasto ste toliko privrzeni proizvodjacima.. Koliko para, toliko muzike.. Ali samo Evga da je gace i carape, i to nekom treba.. : ::
MSI mi tu deluje najkvalitetnije i najbolje po specifikacijama i naravno ima sve sto treba verujem a i izgled ko voli :) Lako ces OC tog Pentiumomcica ne brini se :D Srecna kupovina!
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/qsxjtg
Kad su ploce u pitanju nemaju sta da traze ni MSI ni Gigashit pored Asusa. Sto je najgore Asrock ploce su blize po kvalitetu i opcijama nego ova druga dva brenda.
5820k @ 4.3ghz Alpha NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz ba
Odluka postaje relativna jer većina, a tu i ja spadam, uglavnom sudi po ličnom iskustvu, koje objektivno nije reprezentativni uzorak.
Vidim da se MSI i dalje satanizuje u Srbiji. Da se bazira na ličnom, ja bi trebalo da nikad ne preporučim ASUS ploču do kraja života, što je apsurdno i ne bi bilo racionalno.
Uzmi ASUS ploču u ovom slučaju, čisto zbog najsređenijeg BIOS-a, ako planiraš overklok i čini mi se da je naponska za malu nijansu bolja od ostalih.
codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno
Kao i uvek, trudim se da u sudove unosim sto manje promenljivih.
Asus je gigantska kompanija sa velikim sektorom za testiranja koja se bavi bugovima i automatskim stress testovima. Asus prozivodi su klasa iznad svih koje mozemo naci na trzistima sveta. Bacite pogled na Wiki pa cete videti da je odmah iza Della (koji je gigant). Pretekao ja Acer-a, drzeci preko 10% trzista, svega duiplo manje od velikog i jakog HPa
Asus je toliko jak da se i dalje smejem na nekadasnje price po forumu kad su napravili konzorcijum sa slabasnim Gigabyte brandom i kad je neko odvaljivao kkao GA ima vecisnka prava u paketu pri odlucivanju. GA je NEUPOREDIVO manja firma od MSI a kamo li od ASUS-a. U klasama GA nikada nije mogao da parira u serverskim i industrijskim tehnologijama ASUSu (Asus i dalje radi neke servere ili radi serverske komponente za druge). GA i MSI su to samo pokusali da urade.
Asus pravi dobre monitore, smart telefone, laptopove...gde su tu ostale kompanije (GA, MSI, Biostar, eVGA...) ??? Lestvica (formula odnos cena + kvalitet + procenat otkaza) otprilike ide ovako
1. Asus 2. MSI 3. Asrock 4. GA 5. Biostar ...
Ja GA ne bih nikad uzeo za sebe, to je objektivan iskaz zasnovan na sumi licnih iskustava i iskustava ostalih mojih prijatelja koji se profesionalno bave tehnologijama (tj. zive od te struke, nije im hobi).
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Gigabyte je izbacio Z170 plocu od 800e koja ne moze uopste da clockuje procesore koliko je usran BIOS. Za plocu od 800e!? Ne postoje na mojoj mapi :)
Em sto je ASus ispred po hardveru koji stavljanju na ploce (mosfeti, induktori, kondenzatori,...), em im je BIOS par klasa iznad svih drugih. Ono bios u kom mozes preko napona da kontrolises 3 pin ventove, bios koji uspeva PWM ventove da spusti ispod fabrickog RPM i da zapravo rade! (meni je sa min 700 rpm spustio na 480)
Asrock je poceo jako kvalitetne delove da stavlja na ploce, ali po BIOS-u i dalje malo zaostaju. MSI jedino mpower/xpower ploce, ostalo im je prilicno krsh, Giga.. pa ono. NI stapom :D
5820k @ 4.3ghz Alpha NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h @ 80hz ba
Uzeo sam ASUS B85M-GAMER i to sam jedva nasao jer po sajtovima je ima a u prodavnicama nigde cekao sam 10 dana da stigne. Gigabyte sniper takodje nema nigde samo sam u jednoj radnji nasao ali je cena malo veca, nije mi se uklapalo u budzet. Prvi utisak je da ploca obecava. Deluje nekako ``malo`` ali i mocno , videcemo rezultate kad sve sklopim.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647785. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.