Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ASUS ROG STRIX X99 GAMING – NOVO u X99 seriji matičnih ploča!
STRANA 2 OD 2
alrad 23.06.2016. 13:21 #619996

status: user
broj poruka: 4870

Ništa ne zezam, tražim kartu. Imam x-fi (modovan audigy) i na drugom integrisani Realtek. Vezano je analogno jer mi optika ne znači bez 5.1. Moj Audigy i Realtek i onako nemaju optički nego 3.5mm digitalni izlaz. (Hteo sam da vežem preko njega da imam barem stereo, ali nisam uspeo da nadjem kabl 3.5 na RCA).

DG i integrisane grafike nemaju optički surround u ovom univerzumu, veruj mi na reč.

Dakle, DX bi bila neka najjeftinija stvar s kojom bi imalo smisla ekperimentisati, ako sam shvatio Zdebeli?.
Neki Creative u tom rangu možda, ne znate?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: 23.06.2016. 13:33 #619997

broj poruka: 19085
Ok, verujem ti. Ako ti radi analogno, nema potrebe za optikom, jer nema razlike u zvuku, e sad, ako hoces novu zvucnu pored realtek, to je ok, ali nemoj da te opterecuje cak i da ne radi preko optickog, vrati na analogni i cao.

Ako trazis ovaj kabl - http://puntogee.com/images/atrex/6947532000877.jpg
To imas u Player-u, i kanibalu, mogu da ti naprave kakav god hoces kabl.

::
:: Ništa ne zezam, tražim kartu. Imam x-fi (modovan audigy) i na drugom integrisani Realtek. Vezano je analogno jer mi optika ne znači bez 5.1. Moj Audigy i Realtek i onako nemaju optički nego 3.5mm digitalni izlaz. (Hteo sam da vežem preko njega da imam barem stereo, ali nisam uspeo da nadjem kabl 3.5 na RCA)
:: DG i integrisane grafike nemaju optički surround u ovom univerzumu, veruj mi na reč
:: Dakle, DX bi bila neka najjeftinija stvar s kojom bi imalo smisla ekperimentisati, ako sam shvatio Zdebeli?.
:: Neki Creative u tom rangu možda, ne znate
alrad 23.06.2016. 15:42 #619998

`Taj`, samo MONO :)
Nigde nema gotov iz nekog razloga, mora da se pravi.

imarkovic Re: 23.06.2016. 16:42 #620002

Mono? Ti rece da ti treba stereo, kako hoces.
Bilo je u Plejeru, proveri tamo, samo ima verovatno sa bananom 6.3mm, pa moras da kupis adaptercic za 3.5 i to je to. Samo, verovatno moras da kupis na 2 mesta, ili da ti naprave u kanibalu, ali i to je dobro jer mozes da tacno odaberes i koji ces kabl i koje konektore, mozes da napravis kvalitetan kabl, samo sto ce biti malo skuplji, zato ja to najradije sam pravim kako ja hocu.

:: `Taj`, samo MONO :
:: Nigde nema gotov iz nekog razloga, mora da se pravi
alrad 23.06.2016. 16:53 #620003

Mono kabl za stereo zvuk iz digitalnog izlaza karte za ovaj narandzasti coaxial ulaz na risiveru http://goo.gl/u6sbbD
Tako mora, ne mozes koristiti stereo kabl za digitalnu vezu (koliko ja znam).
Enivej, da ne smaramo vise oko kabla, nije tolko bitno, moze da se napravi...

imarkovic Re: 23.06.2016. 17:18 #620005

Aha, kapiram, najbolje da iskoristis kabl za mic, onaj coax, konektore imas jeftine i kvalitetne na kp raznih nemackih i japanskih proizvodjaca. Bilo bi vrlo pozeljno da se zalemi kvalitetnim kalajem.

:: Mono kabl za stereo zvuk iz digitalnog izlaza karte za ovaj narandzasti coaxial ulaz na risiveru http://goo.gl/u6sbb
:: Tako mora, ne mozes koristiti stereo kabl za digitalnu vezu (koliko ja znam)
:: Enivej, da ne smaramo vise oko kabla, nije tolko bitno, moze da se napravi..
Nato011 ASUS X99 STRIX 18.11.2016. 18:38 #626597

broj poruka: 351
Ova ploca je dosla dosta kasno ali bi bila najbolja opcija za vlasnike X99, jeftinije od toga ne vredi ici.
Sa druge strane Rampage V Black Edition je za mene verovatno najlepsa ploca ikada napravljena. Ubedljivo je najbolja X99 i pokenjala se na sve high end ploce ukljucujuci i Godlike. Jednostavno ja nisam cuo neki los komentar o toj ploci. Cak je meni ona lepsa kada ne radi RGB LED. Sve ima, prednosti u odnosu na moju su brojne stvarno.

Na pocetku sam ja imao problem sa mojom plocom koji sam resio kasnije i mislio sam ako budem morao da menjam zamolicu da doplatim 160-170 evra za Black verziju. Ali kada sam poceo da menjam parametre koji su pre pravili problem ovaj put je savrseno radila. Sada jedino mi ostaje da se pomolim bogu da radi kada promenim BIOS jer moj BIOS je 0603 to je drugi BIOS izasao za moju plocu, stariji cak od fabrickog BIOSa i kada mi stigne Samsung 960 PRO ja hteo ne hteo moram da updejtujem BIOS zbog podrske za NVMe. Inace da nije njega ne bi nista dirao jer sam savrseno sve podesio da u idle obara CPU frequency, Cache Frequency i Voltagu na 0.900V a u full load da podize na 4.2GHz CPU Frequency, 3.5GHz Cache Frequency i 1.200V.
Tako da sve radi OK. A problem koji sam imao na pocetku cim sam kupio je bio BSOD kada promenim bilo koji parametar za klokovanje, znaci cak i ako downlockujem, ako menjam voltazu, CPU Clock, i to. 2 dana mi je trebalo da ga resim. Zato sto nije pokazivao isti problem kada ploca automatski overklokuje ima 4.0 I 4.2 GHz opciju. Tada je uspevalo, ali onda voltaza ide na mnogo vise nego sto treba. Meni je na 1.200V dizao voltazu kada automatski klokuje ploca na 4.0GHz iako sam ostavljao voltazu na default. I onda sam nekako jedan po jedan parametar menjao pa memoriju spustao latencije i postigao sta sam hteo. E onda sam koristio tako par meseci i resio da vidim sta ce se desavati dalje da li je problem nestao ili da RMA plocu i kada sam krenuo da menjam parametre sve je bilo u redu. Majke mi ne bi menjao BIOS da ne treba u zivotu.
Ali ovaj BIOS ne moze da podrzi M.2 NVMe kao Boot drive, za to mi treba 1302 najmanje. Pogledajte koji je moj BIOS na listi a koji mi treba najmanje...

https://postimg.org/image/6w4pz4l63/

ASUS ima neku ekstra opciju gde mozes da updejtujes BIOS na maticnoj ploci samo sa napajanjem, bez procesora, bez memorije i bez graficke, HDDa, monitora. Samo ti treba Flash driver, preimenovan file da stavis pozadi u poseban USB Port i pritisnes jedno dugme i cekas 1-2 minuta. Po treptanju USBa vidis da je zavrsio updajte. I to je veoma siguran metod za update. Moze da se desi u malom procentu slucajeva da ne uspe ali uradis ponovo. Rampage V Extreme je ekstra ploca. Prava high end ploca.
Samo sto je Rampage V Edition 10 daleko bolja i na njoj su ispravili sve bagove prethodne sto su imali. Ipak su imali mnogo vise iskustva sa X99 platformom u vreme pojavljivanja Black verzije nego obicne. Obicna je bila na policama i pre procesora maltene tako da je bio rizik ali opet mislim da je trenutno best buy ko moze da nadje polovnu ispravnu Rampage V Extreme i da ubode neki Broadwell-EX ili Haswell-EX i da bude miran godinama.

Imam kolekciju slika obe Rampage ploce, kada sam snimao Rampage V Edition 10 meni je osmeh celo vreme bio na licu. Pogledajte samo PCB te ploce, izmedju PCI-E slotova svi je slozeno u perfektnom redu i po meni je ovo najlepsa Rampage ploca.
Onda back Port da li ste videli kakav je...

https://youtu.be/XxUL8iPySp8

Da je bila u moje vreme iskesirao bi 550e ili koliko traze ali je ploca takva da naprosto je tesko posle da promenis platformu kada imas tako dobru plocu sa svim funkcijama i kada je procesor i dalje sasvim dovoljan za sve.
Ja sam rekao ostajem u Rampage klasi, tj cak ni Maximus i Z cipset nece biti opcija.
Samo X cipset. Ako prodam moju Rampage V i i7-5820K i pokrijem trosak novog Skylake Xtreme onda mi je izdatak samo ploca a memorija ce za prvo vreme da ostane 16GB a kroz 3-4 meseca da uzmem nesto bolje. Najveca fora ce biti kada taj sto kupi mi javi da procesor moze da radi na ko zna kom kloku. Jer ja sem 4.2GHz i 1.200V nisam probao nista sem propisnog testiranja stability na ovom setovanju. Da li moze manje voltaze, koliko jos gore moze na istoj voltazi, koliko moze sa 1.300V ja nemam blage veze a ni ne zanima me. Cilj je bio da procesor radi na 4.0GHz na default voltazi, Ipak je stock 3.3GHz a turbo 3.6GHz i nije bilo sigurno da moze, ali mogao je i ja sam sa tim bio zadovoljan i onda kada se pojavio Broadwell-EX sam podigao na 4.2 cisto da mi procesor daje performanse kao i7-6850K na Turbo kloku, pa cak i bolje.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1TB
SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs