:: ma ne interesuje me `rad windowsa`, nego razlika izmedju ove 3 generacije procesora, tipa na primer ako je razlika izmedju i7 3770 i i7 4770 10% onda je totalno nebitno dal bila 3a i 4a generacija : :: :: Ma i ja koristim PC samo za gaming i bilo kakav drugi oblik multitaskinga, ne treba mi za ra :: :: Izvinjavam se sto malo spamujem temu : :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Odlicno zahvaljujem :D Dakle Skylake ovoliko bolji frame rate ima od ostalih jbt :S
Cool, dakle dal imao 3ku ili 4ku totalno nebitno, male su razlike, sa tim sam zavrsio nadalje dok ne padnu cene pa uzmem ddr4 platformu(nece skoro biti) :)
striktno govorim za gaming sad,na stranu posao ali ja ne znam od kad je 20pa do cak 40 fps mala razlika ?Naravno negde je 5 fps samo + Ima nesto je bitnije od average framerate boosta izmedju procesora a to je minimum framerate i ne vidim na snimku i jednom da je 6700k imao takav huge drop kao svi ostali procesori.
Ovaj baja da se nabavi preko Suboticara je 100eu, a ovako 89$, mnogo brate, obzirom na kritike, da sistem za montazu nije dovoljno dobro razvijen i da blokira prvi slot na ploci, odmah mi je to zapalo za oko i plasticni delovi. Za iste pare ima ruznija Noctua, koja je bolja sveobuhvatno. Ja licno sam ljubitelj manjih hladnjaka koji imaju jedan heatsync koji spaja sve pajpove, jer je 50% manji, jeftiniji, a zanemarljivo u nijansama manji u performansama.
70 jura porucen nov iz Madjarske, ne blokira nikakav slot vise u odnosu na druge top ventove ali za razliku od konkurenata mozes da dignes prvi vent za 12 mm u slucaju da je hladnjak rama previse velik + Sistem za montazu je laganini ,imas klipova na yt, samo ljudi pristupaju na isti nacin montazi kao ostalim ventovima pa se pitaj koji je ovo djavo, kako se montira :D .
Ali i da jeste tako, to sto je najtisi je zlata vredno bar meni nocu dok sljakam.
Pa super onda, ok je cena, u stvari odlicna. Verujem da ces se snaci
:: 70 jura porucen nov iz Madjarske, ne blokira nikakav slot vise u odnosu na druge top ventove ali za razliku od konkurenata mozes da dignes prvi vent za 12 mm u slucaju da je hladnjak rama previse velik + Sistem za montazu je laganini ,imas klipova na yt, samo ljudi pristupaju na isti nacin montazi kao ostalim ventovima pa se pitaj koji je ovo djavo, kako se montira :D :: :: Ali i da jeste tako, to sto je najtisi je zlata vredno bar meni nocu dok sljakam. :: :: ::
U vecini igara izmedju 3ke i 4ke nisam.video neke vece.razlike, da imao je negde drop tu i tamo primetio sam, ali bitno da na primer u Unity radi dobro, ta igra a i ostale novije traze jaci cpu...to me je iteresovalo...
:: striktno govorim za gaming sad,na stranu posao ali ja ne znam od kad je 20pa do cak 40 fps mala razlika ?Naravno negde je 5 fps samo + Ima nesto je bitnije od average framerate boosta izmedju procesora a to je minimum framerate i ne vidim na snimku i jednom da je 6700k imao takav huge drop kao svi ostali procesori.
Cega da padnu cene? Ako mislis na DDR4 cene su kao i DDR3 odavno. Potpuno se napravio prelaz. Ako mislis da padne cene DDR4 platforme mozda ako Intel i AMD naprave velike skok sa performansama Skylake-Extreme i Ryzen. Ali tada ces opet biti u zaostatku. Kada su padale cene Intel procesora. Kada si zadnji put video da procesor kosta manje od 350 eura. Cak i polovni Intel kosta mnogo. Koliko je i7-4790K? 250 eura mogu da se kladim. Jedino kako mozes da prodjes dobro sa Intel je da imas pare stalno pa kada naleti dobra ponuda da kupis. Sve moze samo ako imas kes, ako imas kes mozes i da biras frekvenciju na kojoj radi. Da li ces ovoliko ili onoliko. Mene jedino sto zanima je da nadjem nov u kutiji povoljno ili super jeftin ES.
Samo ES moram da probam prvo. Nista drugo me ne zanima. Sada da moj i7-5820K moze na 4.7GHz i da trazi nego, rekao bi moze, daj i7-6850K zapakovan nov ili da nije potpuni krs, samo da radi na prostojnom kloku na manjoj voltazi. Zato sto se ljudi plase da kupe procesore bez garancije i sto je skuplji teze se prodaje. Kada bi se pojavio i7-6900K bez garancije bi se tesko prodao i za 500e. Malo ljudi sme da se kocka sa pola soma evra. Kada se pojavi Skylake-EX ja moju plocu i procesor prodajem toliko da pokrijem cenu novog Intel 6 core sa 48 lanes. I o cu da prodam nekome ko zeli samo da doda memoriju i da je setuje i da nastavi procesor da mu radi na 4.2GHz, 1200V i boli ga uvo. Ima DDR4, ima super plocu ima i7-5820K koji na 1.2 moze na 4.2 sigurno moze jos 200-300 sa dobrim hladjenjem vodenim. Memoriju cu prodati ali kada vidim kakvi su kitovi kompatibilni za Skylake-EX uzecu 32GB. Sada nisam hteo ni da povecavam jer mi je sada dovoljno 16 a ne znam koji ce tada kit biti dobar. Uzecu Rampage 6 i i7 Skylake-EX i nista vise ne trazim samo da rade kao ovi sada. Samo to i ja cu biti presrecan. Da vidim kakvo je to poboljsanje najvece posle Nehalema koje Intel najavljuje.
:: Odlicno zahvaljujem :D Dakle Skylake ovoliko bolji frame rate ima od ostalih jbt : :: :: Cool, dakle dal imao 3ku ili 4ku totalno nebitno, male su razlike, sa tim sam zavrsio nadalje dok ne padnu cene pa uzmem ddr4 platformu(nece skoro biti) : :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Kingston 2x4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: WD1003FZEX 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: :: :: Mislis ovo http://bit.ly/2h0GsN :: :: :: :: :: :: ::
Njega nisam ja birao,, nema drugo da se izabere. Mnogo gotovih konfiguracija nudi njih zadnje 2-3 godine. Sta je bilo sa onim Seasonic Prime, jer su izbacili oni 1000W verziju. Ali je kic onaj grill za fan, Ajoj. A bruka napajanje. Jedino bolje AX1500i. Vec 2 godine dominira bez promena. Jebali su mu kevu, coil whine ne mozes da nadjes na netu nikoga sa njim, nafilovali su ga kao tortu sa onim lepkom ili masom onom...dobro nema ni EVGA ne zale se, ali sa tim muci muku Seasonic i izgleda da mu nije stalo bas da se napregnu da nadju sta je problem bio pre. Meni se zgadilo AX1500i kada sam cuo da koriste kapacitore sa kracim vekom trajanja nego Japanski. Kazu i da su jebeno osetljivi na toplotu u poredjenju sa Japancima i to mi se gadi kada kompanija kao CORSAIR uzme tako otpatke i nakaci na dobro napajanje. Znaci oni ne igraju nikakvu ulogu u naponu i nicemu jer da to rade ne bi rezultat bio ali mogu da pokvare napajanje izazovu nesrecu u kompu i slicno. Oni se redovno pale po drugim uredjajima, monitorima i slicno i to jen poznato elektricarima kao jeftin igrac.
nego citaj napisano(ako umes), pogledaj cene za polovno, ja ne zaradjujem 1000e mesecno pa da gledam procesore od 200+e ono sam gledao jer je povoljnije i7 na 2011 je oko 100-120e(zbog skupih ploca) i7 3770 do 150e kosta, 4tu, 5tu generaciju nisam gledao....
Uvek uzimam proslu ili pretproslu generaciju, ali sada se toliko cesto izbacuju nove generacije da mi je apsolutno sve jedno dal uzeo 3cu ili 4tu generaciju jer nema vecih razlika u performansama sto sam isto pitao i pisali smo...
Cene ce biti nizi za 2 3 godine kad cu opet menjati ako se ne promeni finansijska situacija na bolje u medjuvremenu...
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.