Ma kakvih 500eu za kuciste, to u zivotu nece doci u domacu firmu, pogresio si debelo. Zapravo, nije Temjin nego Fortress je bio.
Mislim da je najmanji problem sto nije ocistio prasinu.. Nije koristio antistatic rukavicu :)
@Ognjeni Task manager, process manager pa vidi sta ti pravi problem.
:: Taj Temjin je bio preko pola soma evra. Znam koje je to kuciste, ima Jacob Freeman Manager EVGA, meni se to kuciste ne svidja, ogromno je, on u njemu drzi procesore na 5.5-5.6GHz za svaki dan, ali ima Phase Change cooler i ne menja ga vec godinama :: Samo menja platforme i stalno je 5.4GHz, 5.5GHz, 5.6GHz, i tako :: :: Ma Silverstone pravi OK kucista ali ga nije ocistio, dole su oni veliki ventilatori koji moraju imati filtere, kazu da je to najbolje hladjenje fabricko koje se dobija, sada ne znam. Neki Fortress modeli imaju 3x180 mm Air Penetrator na podu. :: :: Jeli jesi li ti instalirao ITBM Driver posto imas Broadwell-EX :: Tj Intel Turbo Boost Max Technology 3.0? Instaliraj i to :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: :: ::
Ma to kuciste je staro najmanje 5 godina bilo je kod nas. Kostalo je 600 eura. Pazi evo sada ga vidim, i to kosta sada 760 eura, to je Temjin 11. Znam koje je tacno. Neki veoma poznati modovi su radjeni sa njim. Bio je 600 eura kunem se 2011-2012.
Pa da na Newegg i Amazon su 580-590$, 600 mu je bila prava cena. Kako je kod nas doslo na 750 eura, bez inflacije, bez icega i jos niko ne kupuje to samo mogu da nagadjam. To je najpoznatije Silverstone, najelitnije kuciste njihovo, kosto je Cosmos za CM bio.
:: Ma kakvih 500eu za kuciste, to u zivotu nece doci u domacu firmu, pogresio si debelo. :: Zapravo, nije Temjin nego Fortress je bio. :: :: Mislim da je najmanji problem sto nije ocistio prasinu.. Nije koristio antistatic rukavicu : :: :: @Ognjen :: Task manager, process manager pa vidi sta ti pravi problem :: :: :: :: Taj Temjin je bio preko pola soma evra. Znam koje je to kuciste, ima Jacob Freeman Manager EVGA, meni se to kuciste ne svidja, ogromno je, on u njemu drzi procesore na 5.5-5.6GHz za svaki dan, ali ima Phase Change cooler i ne menja ga vec godinama :: :: Samo menja platforme i stalno je 5.4GHz, 5.5GHz, 5.6GHz, i tako :: :: :: :: Ma Silverstone pravi OK kucista ali ga nije ocistio, dole su oni veliki ventilatori koji moraju imati filtere, kazu da je to najbolje hladjenje fabricko koje se dobija, sada ne znam. Neki Fortress modeli imaju 3x180 mm Air Penetrator na podu. :: :: :: :: Jeli jesi li ti instalirao ITBM Driver posto imas Broadwell-EX :: :: Tj Intel Turbo Boost Max Technology 3.0? Instaliraj i to :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro-G7 :: :: :: :: ::
Instaliraj 368.22 od 23.05.2016. Samo instaliraj intel drajvere i visual c+ od 2008 do 2015 i adobe flash player i shockwave player. Probaj kako se ponaša. ZA SVAKI SLUČAJ PROVJERI NAPONSKI KABL OD GRAFIČKE. I VRATI BIOS PODEŠAVANJA NA DEFAULT. Ili grafička ili memorija. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ma nije do drajvera, probao sam sve zivo. Nikakav drajver nece dati 50% manji score nego sto treba.
Proverio sam kablove od graficke vec, da vidim slucajno da ne radi u low power modu tj na jednom od dva 6 pinska kabla.
Kako moze graficka uticati na extremno mali scor procesora ? I memorija isto..ili ce da crashuje ili radi ali provericu je posebno.
Da li je moguce da ova jebena matica ne odgovara, da kuler ne leze dobro na cpu ? Ali opet i da je to problem onda ne bi bilo logike da graficka baca extremno manji scor.
vec sam dva puta ucitao default podesavanja na biosu mada nista zivo nisam ni menjao.
Ako je procesor u problemu, graficka ce bacati manji skor, jer jednostavno bice ugusena od strane CPU-a.
Proveri temperature na procesoru i grafici ako nisi.
Ostavi neki program u pozadini i pogledaj koliko je opterecenje u igricama.
Odradi CPU Queen na primer iz AIDA64, i daj nam ovde rezultate da vidimo.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ma nije do drajvera, probao sam sve zivo. Nikakav drajver nece dati 50% manji score nego sto treba :: :: Proverio sam kablove od graficke vec, da vidim slucajno da ne radi u low power modu tj na jednom od dva 6 pinska kabla :: :: Kako moze graficka uticati na extremno mali scor procesora ? I memorija isto..ili ce da crashuje ili radi ali provericu je posebno. :: :: :: Da li je moguce da ova jebena matica ne odgovara, da kuler ne leze dobro na cpu ? Ali opet i da je to problem onda ne bi bilo logike da graficka baca extremno manji scor. :: :: vec sam dva puta ucitao default podesavanja na biosu mada nista zivo nisam ni menjao. :: :: Kao da je jebena ploca problem :: :: ::
Tebi i procesor baca bas malo.Prvo sredi win. tj plocu i CPU da rade kako treba.Jebo grafiku nju ces na krajuAko nisi do sad flesni novi bios.Pre flesovanja (ja radim) clear cmos pa flesujem.Kad zavrsim opet cmos.Samo F5 ponekad napravi problem.Cist windows,pa drajvere kako su ti napisali.One gluposti Asus utilites ja nikad ne instaliram.Testiras malo cpu pa tek se zezas sa grafikom.Ne moze nova platforma za sat vremena da se zavsi.Ja bi tim redom.Ili ako ti je to tesko zvekni neku cigancicu da malo skines taj maler.
Pustis igru sa instaliranim AB i posmatras opterecenje CPU/GPU, ako cpu probija na 100% a grafa zvrlji ne radi nista, onda nesto nije ok. Trebalo bi da grafa radi ~100%, a da cpu radi 20-50%. Mozes i u toku 3d marka.
Tako odma vidimo jel gpu ili cpu problem.
Ne znaci nam graph iz programa vec opali neki screenshot u toku rada doticnog. Pogotovo u trenutku kad pocne da secka. Valjalo bi da stavis i da se vidi cpu freq. i gpu freq.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
Ovo sto pise maca. Hint: Riva Tuner (MSI Burner) je u stanju da...
05.01.2017. 11:50
status: user broj poruka: 11017
precizno prati nekoliko parametara u ponasanju CPU/Graphics sistema, medju kojima su i frekvencija GPU-a, procenat angazovanosti GPU-a i zauzece video memorije (u megabajtima). Preporucujem.
Nije li malo previse 1.81 VCORE (Na drugoj slici poslednjeg posta gde si okacio HWMonitor)
Mogu ce da ti divljaju naponi, proveri to, mislim da je najbolje da ih rucno postavis, pogasis turbo, stavis neki blazi clock za CPU 4GHz recimo i tako testiras. Naravno sa ugasenim PowerSaving opcijama.
ASUS M5A97 R2.0 /AMD FX 6300 / 8GB HyperX Fury / 270X GAMING OC / WD Blue 500 & 1TB / SPS-630M / V3 BLACK
Hocete prestati da koristite dropbox jebo vas bog ne vidim nista. Koristite Postimage i gotovo. Prosto i jednostavno.
To su dobri skorovi sada. Normalni. Meni je 74.000 na CPU Queesn ali je klokovan na 4.2GHz, imas tu okvirno procesor koliko je i7-5820K. Sada ti je procesor veoma dobar... Tacno ti je skor kao i7-5820K na 4.0GHz...
Sta si uradio kada si ispravio to...Sta je bilo problem. Ja sam znao da CPU ne moze biti problem, jer su takve stvari redje od bilo cega drugog. Svi prolaze kontrolu pre pakovanja. Testira ih masina ogromna stotine u isto vreme i onda pokaze koji nije zdrav taj ne ide u pakovanje.
Ako cemo tako on i jeste pazljivo biran, niko nije slagao
05.01.2017. 16:47
status: user broj poruka: 351
Samo zbog cega je biran to je vec druga stvar, o tome nije bilo reci...
Taj ne izadje iz fabrike. Nije bas kao na 4.0GHz, i7-5820K na 4.0GHz je oko 15.900. Daje mu skor kao i7-5820K na 3.9GHz, a to je njemu default. Sto znaci odlican CPU. Meni je zao sto nisam nasao povoljno i7-6850K ES...
Sta je bilo problem? Mnogo ljudi uzme i instalira Windows i onda pravo na programe za testiranje, bez ikakvog update Windowsa, NET Frameworka i dxwebupdata sto nije dobro. Njemu je verovatno bio problem nesto sa klokom u toku testiranja, radio je na maloj idle modu verovatno.
Uradi ovo... da ostavis Windows update ali da ne instalira drivere ...
gpedit.msc nadji
Administrative Templates - Windows Components - Windows update
Do not include drivers with Windows updates - Enabled
Tako ti Windows 10 nikada vise nece instalirati sam driver. Ja sam imao zivu muku jer zvucna karta ni na Windows 7 nije mogla sem sa driverom sa CDa. Ostali su imali neki problem i svakih 5 minuta secne zvuk na delic sekunde... Svaki driver znaci, sem originalnog iz kutije sa CD. I kada sam instalirao Windows 10 sta cu sada... Novi Windows 10 driver takodje ta pojava. Ja uzmem instaliram njega. pa kroz device manager updejtujem samo driver onaj iz 2012. I uspe... Ali glupi Windows odmah registruje noviji i instalira ga. Onda sam ja uradio Rollback i za svaki slucaj onesposobio ludaka da instalira bilo koji driver. Kao NVIDIA driver mi je instalirao nesto sacuvaj boze, i sto treba i sto ne treba. Video sam nesto NVIDIA u device manager sto nikada nije bilo...I naravno da sam sve obrisao i ja instalirao driver.
Memorija, slabo podesesn Windows 10, driveri instalirani od strane Windowsa, nedovoljno instalirani updejtovi, instalirani u pogresno vreme ili ploca.
Ovo ti je redosled kada instaliras Windows 10 svez na obrisan SSD ili HDD. Instalacija sistema pustis da zavrsi sve do kraja i restartuje nekoliko puta. Internet je iskljucen i driver su spremni i ides. Iskljucis UAC da ne zapitkuje stalno...
Intel cipset driver Intel MEI Intel RST Intel LAN ASmerida USB 3.0 -usb 3.1 Asmeeida SATA NVIDIA Display driver i PhysX
Ako imas zvucnu dedicate ne instaliras Realtek jer se ona gasi u BIOSu. Posle ovoga odradis gasenje Windows update da ne instalira drivere kako sam objasnio gore. Tada se pali internet i odradis Windows update. Posle toga dxwebupdate mali fajli koji ce da downloduje sa interneta dx i da instalira sve potrebne. Tek kada zavrsis sa time i pogledas na internetu potrebne NET Framerwok i Microsoft Visual C++ onda se tek pristupa instalaciji benchmark softwara, CPU-Z, GPU-Z, itd. DXweb update...
Procesor daje potpuno ispravan skor. Skor Graphics za GTX970 u Firestrike treba da bude. 10-11-12.000. Da li imas od nekoga da probas 4x4 DDR4 2400-2800MHz...
Memoriju setuj rucno, ne zajebavaj se sa XMP, on nekada radi bolesno. Nego setujer parametre rucno.
evo sad sam ubacio od druga gigabyte 970 u moju masinu i graficka daje 10 vise frejmova, normalan scor a sad procesor daje 5k manji scor. ovo je ludilo, ludilo
Smiri se polako, zao mi je sto nisam tu da ti namestim. Cim je procesor pokazao da daje skor znaci u redu je radi i hardwarski sto se njega tice nije nista. Graficka kod druga radi. Jel mozes memoriju da proveris?
Pretpostavljam da se nesto desava na ploci da ne dize klok kako treba pa je zato rezultat manji nekada..
Graficka moja kod druga radi bolje ali o dalje ima skoro 10 fps razlike sto je ludilo. Dve 970 gtx. Mozr bitj 2 fps razlike. A onda cpu ne baca skorove iste
Probali smo drugu memoriju, sa drugom memorijom si nije ni upalio win. Corsair ddr4 1 stapic.
Fora je drugu se ekran biosa pojavi momentalno na x99 msi kad upali komp a meni je crn ekran 15 sekundi pa onda
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.