Drugari sa PCBERZE pala ja odluka. Ovo cu da narucim pa samo da se javim jer nisam od onih koji otvore temu pa ih nema. Jedini razlog sto uzimam u radnji na E... a ne preko kupujem prodajem je placanje karticom na rate sto mi znaci. znaci:
MB LGA1151 B150M MSI B150M MORTAR https://www.msi.com/Motherboard/B150M-MORTAR.html#hero-overview - - - - - - - - - - - Intel Pentium G4560 - - - - - - - - - - - Crucial 8GB DDR4 (pa ce kasnije jos 8) al prvo ide graficka od sledece plate :) - - - - - - - - - - -
Vase misljenje za plocu? To je najeftinija ploca novije generacije, a da podrzava ddr4 i ima 4 slota, a i svakako zbog kasnijeg upgrade. Ne bi da kupujem plocu na pola godine.
Dobar izbor, sve je odlično, još i ploča svetli crveno kao semafor Samo ne zaboravi da im napomenes da ti stave na ploču BIOS koji podržava Kabylake procesore inače nećeš moći da koristiš to! Pošto sam i ja skoro naručio komplet sličan tvom i čekam da mi to odrade pa pošalju nazad, da znaš. Smorio sam se bez kompa skoro nedelju dana, sve sam uzeo samo ploču čekam... xD
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/y8x90d
Ako je memorija na 2133 i 2400 radiće kako treba. Ako je na 3000 ili 3200 onda treba podešavati u BIOS-u, jer meni sa tom pločom poslije update BIOS-a nije htio da učite xmp 2.0 profil. Ručno sam podesavao voltažu i još par parametara da bi radila na 3200. Obrati pažnju i na tajminge. Dvije memorije jedna sa cl14 i jedna sa cl 15 na 2666, pa je ova na cl15, ali sa bržim sekundarnim latrncijama dosta brže radila. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Evo i ja da se pohvalim nadogradnjom, uzeo sam isti procesor, sve mi stiglo juce a sklopio PC tek sad.. Bilo je ovo dugih nedelju dana bez istog :D Za sada prvi utisci sa novom platformom veoma dobri i pozitivni, videcemo dalje vremenom! Pentium ftw
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.