Da li je zapravo Ryzen 7 1700 najisplativija investicija za CPU 8c/16t
STRANA 2 OD 3
Dejzan
Re: Re: kako
21.03.2017. 19:58
status: user broj poruka: 3730
po meni je to turbo bust do neke granice,a X serija je vec ozbiljna igranka kako god cekamo jos uvek neke testove i cene kako ce se formirati
:: Svi Ryzeni mogu da se OC, samo sto su ti sa X binovani primerci koji imaju veci potencijal plus bolji boost clock od onih bez te oznake, koji deka zove (XFR=Extended Frequency Range) :: :: Vidi sam: https://youtu.be/gjXar4bQ9p :: :: Every AMD Ryzen processor can also be overclocked with a compatible motherboard. Chips with an “X” designation at the end support SenseMI’s Extended Frequency Range technology full 100MHz boost, while non-X CPUs have the potential for a mere 50MHz boost :: :: Intel Pentium G4560+CM Seidon 120V|ASRock H110M|Patriot 4GB DDR4|Samsung 850EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax Thunder 535W|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/kjsh4 :: :: :: 1700 ne moze da se kolukuje tek od 1700X moze da se klokuj :: :: Cekam novembar mesec do tad ce i Intel izbaciti nove ili sniziti ove procesor :: :: :: :: :: :: :: ::
znaci (XFR=Extended Frequency Range),mada i AMD Ryzen 5 1600X 6c 12t deluje dosta primamljivo cena ce biti malo jaca od 200 $, a Cinebench rezultat je slican Core i7 6800K. Treba sacekati ,jer mozda i Intel ide na dumping cene .
Koja podvala, koji bakrači i `stručnaci` o igricama. Ko god poredi 7700k i sve tri verzije Ryzena sada, taj je - KRETEN. I to zlonamerni. 8/16T ovih taktova - manjih i gigaherc od pomenutog intela, su prvenstveno, PRVENSTVENO za teži procesorski rad, u stvari, najteži, a MOGU i igre, i to kako, i sigurno će moći još godinama kad igre budu koristile i više jezgara.... samo igre su SPOREDNA stvar, ovi procesori nisu za to pravljeni. Isto, potpuno isto važi i za 10 jezgarni Intel. Ko ga kupuje zbog igre, taj je kreten. Zato što je preskupo, nepotrebno i zato što je proizvod iste firme daleko bolji u tome, da taj 7700k... ali sve to već dooobro znaju ona tri lika i njihovi avatari i nalozi ovde, nebitno....
Ova tri Ryzena treba (u čemu god, pa i u igricama) da se mere sa 8-jezgarnim Intel procesorima, od dna do vrha, čak i sa onim od 10 jezgara. I to su benchmarci koji nešto govore. Koliko su ti 8 jezgarni inteli dobri za igre u odnosu na 7700K... neka to gleda ko hoće. To je kretenizam. Totalni. A kretenizam je zato što je inferiornost u benchmarcima dokazana u odnosu na 8 i 10 jezgarne intele prema 7700k koji je uz to jeftiniji, i sad se samo otkriva topla voda kod AMD-a.... Ali za koji dan izlaze procesori serije Ryzen koji MOGU da se porede sa 7700k, ne po tome da li će biti najbrži, nego po tome da ih ima smisla uzimati samo za igre a sporedno za bilo šta drugo. Zato što imaju isti broj ili za dve jezgre više a cena im dozvoljava da ne budu glupa kupovina za pretežno igre. I to će biti neka lepa konkurencija (još kad bi intel malo skresao cenu?), gde imaš šta da biraš, od najverovatnije i dalje najbržeg intela u igrama do kompromisa u 4 ili 6 jezgarnim ryzenima koji u nekim drugim stvarima razvaljuju taj intel, a negde kaskaju, pa cena, pa cena celog sistema. Miriše na nešto dobro za kupce iako su cene i dalje monopolski velike, ipak ih je AMD malo prizemljio. Što se tiče teme, ja sam to već negde pomenuo, upravo ti procesori (nije samo 1700) koji će biti na 65W su za mene No1, po pitanju ne samo potrošnje, nego, neke umerenosti u svemu od napajanja, do ploče, samog procesora... i iz toga očekivane stabilnosti i dugotrajnosti. Ljudi, šta god se nateže, da li kod kuće klokovanjem, da li od strane žutaća, na kraju vam se obije o glavu, zajebava vas kad vam najmanje treba, nestabilno, prevruće, prebučno, prekratko.... Postoje situacije i limiti gde overklok stvarno, stvarno dolazi na tacni i ima više koristi od štete plus, donosi stvarno neko poboljšanje, ali ovde uglavnom gledamo o ponekoj sekundi, ili plus 6 do 26 frejmova gde to na ukupnu količinu čini +2-5% na koje se ladno poserete..... živela niža potrošnja! Da ne bude da sve hvalim kod ryzena, ne se mi se sviđa porast temperature i potrošnje pri porastu klokova, zato i hvalim 65w primerke. Čak i 4 giga je blesav klok u ovoj reviziji procesora, mnogo skače potrošnja i temperatura. Stavili bi oni sami da ide toliko, nisu blesavi.
Jesi li ti pročitao koji će to procesor da se pojavi u junu? Izgleda nisi, jer se radi o 16-ojezgarcu sa 32 treda, koji će imati četvorokanalnu memoriju i specijalni čipset, slično Intelovim X99 čipsetovima, tako da nema svrhe da ga čekaš, jer nešto ne verujem da pucaš tako visoko.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A90
:: Koja podvala, koji bakrači i `stručnaci` o igricama. Ko god poredi 7700k i sve tri verzije Ryzena sada, taj je - KRETEN. I to zlonamerni. 8/16T ovih taktova - manjih i gigaherc od pomenutog intela, su prvenstveno, PRVENSTVENO za teži procesorski rad, u stvari, najteži, a MOGU i igre, i to kako, i sigurno će moći još godinama kad igre budu koristile i više jezgara.... samo igre su SPOREDNA stvar, ovi procesori nisu za to pravljeni. Isto, potpuno isto važi i za 10 jezgarni Intel. Ko ga kupuje zbog igre, taj je kreten. Zato što je preskupo, nepotrebno i zato što je proizvod iste firme daleko bolji u tome, da taj 7700k... ali sve to već dooobro znaju ona tri lika i njihovi avatari i nalozi ovde, nebitno... :: :: Ova tri Ryzena treba (u čemu god, pa i u igricama) da se mere sa 8-jezgarnim Intel procesorima, od dna do vrha, čak i sa onim od 10 jezgara. I to su benchmarci koji nešto govore. Koliko su ti 8 jezgarni inteli dobri za igre u odnosu na 7700K... neka to gleda ko hoće. To je kretenizam. Totalni. A kretenizam je zato što je inferiornost u benchmarcima dokazana u odnosu na 8 i 10 jezgarne intele prema 7700k koji je uz to jeftiniji, i sad se samo otkriva topla voda kod AMD-a.... Ali za koji dan izlaze procesori serije Ryzen koji MOGU da se porede sa 7700k, ne po tome da li će biti najbrži, nego po tome da ih ima smisla uzimati samo za igre a sporedno za bilo šta drugo. Zato što imaju isti broj ili za dve jezgre više a cena im dozvoljava da ne budu glupa kupovina za pretežno igre. I to će biti neka lepa konkurencija (još kad bi intel malo skresao cenu?), gde imaš šta da biraš, od najverovatnije i dalje najbržeg intela u igrama do kompromisa u 4 ili 6 jezgarnim ryzenima koji u nekim drugim stvarima razvaljuju taj intel, a negde kaskaju, pa cena, pa cena celog sistema. Miriše na nešto dobro za kupce iako su cene i dalje monopolski velike, ipak ih je AMD malo prizemljio :: Što se tiče teme, ja sam to već negde pomenuo, upravo ti procesori (nije samo 1700) koji će biti na 65W su za mene No1, po pitanju ne samo potrošnje, nego, neke umerenosti u svemu od napajanja, do ploče, samog procesora... i iz toga očekivane stabilnosti i dugotrajnosti. :: Ljudi, šta god se nateže, da li kod kuće klokovanjem, da li od strane žutaća, na kraju vam se obije o glavu, zajebava vas kad vam najmanje treba, nestabilno, prevruće, prebučno, prekratko.... Postoje situacije i limiti gde overklok stvarno, stvarno dolazi na tacni i ima više koristi od štete plus, donosi stvarno neko poboljšanje, ali ovde uglavnom gledamo o ponekoj sekundi, ili plus 6 do 26 frejmova gde to na ukupnu količinu čini +2-5% na koje se ladno poserete..... živela niža potrošnja! Da ne bude da sve hvalim kod ryzena, ne se mi se sviđa porast temperature i potrošnje pri porastu klokova, zato i hvalim 65w primerke. Čak i 4 giga je blesav klok u ovoj reviziji procesora, mnogo skače potrošnja i temperatura. Stavili bi oni sami da ide toliko, nisu blesavi :: :: Budale računaju na sreću. :: : Bravo Pisko,sustina cele price sublimirana u destak recenica.Po meni najbitnije odnos cena,ulozeno,dobijeno i naravno da to bude stabilno na duze staze
@obradmi, ako trazis nesto dobro a jeftino, iskreno bolje od 1700 neces naci, taj ce 24/7 raditi na 3.8-3.9GHz uz najmanje kinte (i to svih 8 jezgara a ne turbo gde pola radi pola ne radi). I s obzirom na njihovu prethodnu arhitekturu (konkretno FX serijal) 52% IPC je ogroman skok, ako ga poteras na tih 3.9, dodje ti bukvalni isto kao kad bi FX neki terao na 6GHz... znam da ce mnogi odmah da krenu da pljuju FX, ali kad predje magicnu granicu od 4.7-4.8, taj procesor nije los... problem je sto retki to mogu, a o potrosnji i przenju ploce da ne pricam.
Ryzen 1700, trenutno best buy definitivno...
Pozz...
Pozz...
:: Jesi li ti pročitao koji će to procesor da se pojavi u junu? Izgleda nisi, jer se radi o 16-ojezgarcu sa 32 treda, koji će imati četvorokanalnu memoriju i specijalni čipset, slično Intelovim X99 čipsetovima, tako da nema svrhe da ga čekaš, jer nešto ne verujem da pucaš tako visoko :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A9 :: :: ::
A opet ga mnogi kude kako je los za gaming, nije uopste los, ali ako je gaming/primarna opcija, za isti novac (350e) je 7700K bolji izbor. Ali to je vec apsolvirano, da se ne ponavljamo vise.
Meni je drago sto se AMD vratio posle vise od pola decenije, ipak sto je najvaznije i sto ce biti konacan sud, su Ryzen 5 i Ryzen 3 modeli, ipak 95% procesora koji se prodaju, kostaju
R7 procesori nisu namenjeni za gaming vec za ozbiljan rad gde rastavljaju na sastvane delove mnogo skuplje procesore a mogu odlicno i za gaming da posluze.
Sto se tice price o klokovanju moze/ne moze mogu da kazem samo sackejte da ljudi isprave decije bolesti i razne bagove sa win10 , memorijom i sta ja znam. Na kraju krajeva koji to Intel od 8 jezgara fercera tako lako na vise od 4.2,4.5 i vise ?
TDP od 95W : 8 jezgara = 11.875W po jezgru i to je to mozda jos malo preko 4.1ghz i to je to vise ne moze dalje sem ako nije neki test sa LN2 ili sta ja znam.
Kad izadju bolje verzije i kad izadje recimo R5 1600 X koji ima takodje TDP od 95 a koji ima dva jezgra manje i vise struje na raspolaganju taj procesor ce po mojoj proceni lagano da ide na 4.6-4.8ghz.
Da ne pricam o R5 1500X 4/8 koji ima 65W TDP na koliko ce on da siba ..tako da i7 7700k je trenutno najbolja opcija za gamere u tom cenovnom rangu ali kad izadju pomenuti Ryzeni R5 i R3 mislim da ce se stvari okrenuti za 360 stepeni.Bice mnogo brzi u single core performansama. Ne smemo ni da zanemarimo cinjenicu da vac godinama developeri igrica svoje naslove optimizuju za Intel jer AMD-a nije bilo nigde 5 godina.Stvari se sad menjaju + ne slazem se da ce igre jos dugo biti optimizovane za par jezgara najvise ..vec sada ima dosta naslova koji koriste 4+ jezgara a vec sledece godine ce to drasticno da skoci jer je AMD pokrenuo lavinu+DX12+Vulkan..mislim da Intel mora da odgovori na izazov ili da spusti cene jer njihov bezobrazluk je svima dokurcio....ma sjajno vreme dolazi za nas potrosace.
Mi jos uvek mozemo da nagadjamo sta i kako ali jedno je sigurno AMD IS BACK !!!
Da su Ryzen 5 modeli u stvari osakaceni Ryzen 7, odnosno sa fizicki uklonjenim dodatni jezgrima i threadovima, krace receno, ista jezgra su i Ryzen 5 i Ryzen 7. Jeste sve ovo nagadjanje i jako je rano, ali recimo sto je ovaj lik odradio, vrlo lako bi moglo da se pokaze kao tacno. U tom slucaju Ryzen 5 1500x koji je krece za 189$ ili ti slicno(cak i nesto manje od i5 7500), ce biti bang for the buck:
Da dodam jos jednu bitnu stvar, ono sto me nervira kod testiranja CPU-ova je to da likovi kao izbace GPU bottleneck tako sto stave Titana XP ili GTX 1080 TI i onda testiraju, ovde je recimo test sa GTX 1070 i GTX 1060 sto je odlican pokazatelj i pravi primer, ili bi barem trebao biti, realnog. Onaj ko kupuje GTX 1080 Ti nece sigurno to upariti sa procesorom od 200e, a velika vecina onih koji uzimaju karte tipa GTX 1060 ili RX 480 ce gledati i5, r5 i r3.
Šestojezgarci možda i jesu osakaćeni osmojezgarci, ali za kvadove čisto sumnjam. Ne vidim razlog zašto bi `onemogućavali` pola osmojezgarca da bi dobili kvad.
i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A90
Za tipicne gamere trenutno posao moze da odradi G4560 kaby lake sa gtx 1060 pristojni su to fps ,sudeci po testovima,jeste G4560 2c/4t ali ima gomilu novih instrukcija tdp 54 W i udri . Taj CPU je 64 $ i ima Intel grafiku.
R7 Ryzen serija je za produktivne aplikacije .R3 serija ce biti konkurencija G4560 ili APU varijante.R5 je mainstream za produktivne aplikacije takodje ja koliko vidim nece biti ispod 100 $.
:: Da su Ryzen 5 modeli u stvari osakaceni Ryzen 7, odnosno sa fizicki uklonjenim dodatni jezgrima i threadovima, krace receno, ista jezgra su i Ryzen 5 i Ryzen 7 :: Jeste sve ovo nagadjanje i jako je rano, ali recimo sto je ovaj lik odradio, vrlo lako bi moglo da se pokaze kao tacno. U tom slucaju Ryzen 5 1500x koji je krece za 189$ ili ti slicno(cak i nesto manje od i5 7500), ce biti bang for the buck :: :: https://www.youtube.com/watch?v=O5cqOtWz5s :: :: Da dodam jos jednu bitnu stvar, ono sto me nervira kod testiranja CPU-ova je to da likovi kao izbace GPU bottleneck tako sto stave Titana XP ili GTX 1080 TI i onda testiraju, ovde je recimo test sa GTX 1070 i GTX 1060 sto je odlican pokazatelj i pravi primer, ili bi barem trebao biti, realnog. :: Onaj ko kupuje GTX 1080 Ti nece sigurno to upariti sa procesorom od 200e, a velika vecina onih koji uzimaju karte tipa GTX 1060 ili RX 480 ce gledati i5, r5 i r3 :: :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Ovo je za gamere trenutno najjeftinija varijanta ,sem u Civilizaciji koja trazi dosta threadova ovo je sasvim pristojno za 1080 P gaming.Mislim na varijantu sa gtx 1060 .
:: G4560, sasvim pristojno. Perfect match za taj cpu je GTX 1050 ti, solidno se ponasaju i GTX 1060 i RX 470, vec sa RX 480 brdo problema :: :: Videcemo jos, nije daleko 11 april, ali sva je prilika da ce 1500x biti vrh prica :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Ma gluposti. Tako su pricali da nece imati ni blizu 40% IPC u odnosu na faildozer i da ce biti negde izmedju haswell-a i skylake-a i slicne gluposti. Praviti osmojezgarni procesor a onda ga izdrkati i prodavati kao cetvorojezgarni..dajte malo realnosti. Da je to slucaj vec uveliko bi imali u radnjama R3 i R5..tj. od prvog dana bi bili u ponudi.
p.s
Slazem se za G4560...ekstremno dobra kupovina. Jeste dvojezgarac (ali sa HT) i sve to ali sa cenom od 60 evrica sta ces vise.
Sumnjam da ce AMD imati odgovor medju ovim R5 i R3 procesorima...jedino neki APU kasnije.
:: Šestojezgarci možda i jesu osakaćeni osmojezgarci, ali za kvadove čisto sumnjam. Ne vidim razlog zašto bi `onemogućavali` pola osmojezgarca da bi dobili kvad :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A9 :: :: ::
Re: Re: Re: Vec postoje najave, sto je vec ovde bilo
24.03.2017. 01:07
status: user broj poruka: 933
Zavisi koliko je Yield, moguce je da ce se neki 6c/12t moci otkljucati na 8c/16t to je vec vidjeno...
:: Ma gluposti :: Tako su pricali da nece imati ni blizu 40% IPC u odnosu na faildozer i da ce biti negde izmedju haswell-a i skylake-a i slicne gluposti :: Praviti osmojezgarni procesor a onda ga izdrkati i prodavati kao cetvorojezgarni..dajte malo realnosti :: Da je to slucaj vec uveliko bi imali u radnjama R3 i R5..tj. od prvog dana bi bili u ponudi :: :: p. :: :: Slazem se za G4560...ekstremno dobra kupovina :: Jeste dvojezgarac (ali sa HT) i sve to ali sa cenom od 60 evrica sta ces vise :: :: Sumnjam da ce AMD imati odgovor medju ovim R5 i R3 procesorima...jedino neki APU kasnije :: :: :: :: Šestojezgarci možda i jesu osakaćeni osmojezgarci, ali za kvadove čisto sumnjam. Ne vidim razlog zašto bi `onemogućavali` pola osmojezgarca da bi dobili kvad :: :: :: :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A9 :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Vec postoje najave, sto je vec ovde bilo
26.03.2017. 18:19
status: user broj poruka: 1661
to bi bila vrh prica.
:: :: Zavisi koliko je Yield, moguce je da ce se neki 6c/12t moci otkljucati na 8c/16t to je vec vidjeno.. :: :: :: Ma gluposti :: :: Tako su pricali da nece imati ni blizu 40% IPC u odnosu na faildozer i da ce biti negde izmedju haswell-a i skylake-a i slicne gluposti :: :: Praviti osmojezgarni procesor a onda ga izdrkati i prodavati kao cetvorojezgarni..dajte malo realnosti :: :: Da je to slucaj vec uveliko bi imali u radnjama R3 i R5..tj. od prvog dana bi bili u ponudi :: :: :: :: p. :: :: :: :: Slazem se za G4560...ekstremno dobra kupovina :: :: Jeste dvojezgarac (ali sa HT) i sve to ali sa cenom od 60 evrica sta ces vise :: :: :: :: Sumnjam da ce AMD imati odgovor medju ovim R5 i R3 procesorima...jedino neki APU kasnije :: :: :: :: :: :: :: Šestojezgarci možda i jesu osakaćeni osmojezgarci, ali za kvadove čisto sumnjam. Ne vidim razlog zašto bi `onemogućavali` pola osmojezgarca da bi dobili kvad :: :: :: :: :: :: :: :: :: i5 2500K/Enermax T40-TB/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Fury 12GB 1866/Samsung 850 EVO 250GB/Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GB/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/NZXT H440 V2/SF Golden Green Pro 650W/MS Thunder Pro/A4Tech A9 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Najjeftiniji r3 bice cenovno na nivou i3 procesora tako da je preskupo i nesiplativo sad kad postoji g4560 a vec sad se znaju cene svih r5 i r3 proceora. Intel je ovo majstorski odradio. Najzad imamo ekstra proceor za male pare. Koji odgovor može dati amd.Mora parirati tom procesoru nekako. Kolko vidim vlada prava pomama za g4560 svuda u svetu pa i kod nas.Zašto bi kupovali polovne i3 ili i5 proceore (da ne pricam o fx proceorima koji polovni sad nemaju nikakvu šansu za prodaju osim kao apgrejd za neki fenom a da ne menjaju plocu i memoriju) kad za manje para imaš procor iste snage i to nov. Najjeftiniji r5 bice 200 a r3 140 evra.Preskupo.
ima odličnu cenu, ali porediti punokrvne kvadove (posebno ove sa 8 tredova) sa dualkorom (sa ili bez HT-a) je na nivou poređenja igranja na konzolama i igranja na PC-u. Dakle, krajnje neozbiljno.
Ja bih rekao da je pitanje isplativosti vezano za namenu racunara... Ako ces se igrati trenutno se vise isplati CPU sa visokim radnim taktom... Ako ces modelovati u nekom 3D prgramu opet se najvise isplati CPU sa visokim radnim taktovima... Rendering kao i uvek bolje radi na sto vise jezgara... bez obzira na taktove CPU...
Naravno ovo je moj licni zakljucak na osnovu trenutne situacije trzista SW koji definitivno nije optimizovan za rad na vise jezgara... a sto je zalosna konstatacija buduci da su visejezgarni CPU odavno prisutni na trzistu...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
I quad-ovi ce biti skart od 8-jezgaraca, znaci 2 CCX-a. (3+1 ili 2+2) A ti Gang nisi u pravu bukvalno ni po jednom misljenju koje si izneo :)
TDP je thermal design power, nije direktno vezan za potrosnju iako se na osnovu istog moze zakljuciti potrosnja odokativno. Kako raste klok(i potrebni napon za isti) tako exponencijalno raste i potrosnja. Za Ryzen je idealan klok 2.8ghz-3.2ghz, i tu ima efikasnost o kojoj cak i Intel ne moze da prismrdi. Sve preko toga efikasnost opada i dobija se sve veca potrosnja eksponencijalno. Za to je zasluzan proizvodni proces iskljucivo, i kako bude sazrevao, tako da visi klokovi biti moguci.
Trenutno na 4.1ghz(bolje receno na 1.5v), Ryzen trosi oko 200w u aida stress testu.
Ni R7 nije limitiran potrosnjom niti toplotom, vec proizvodnim procesom. Tek R5 niti R3 nece biti. Tako da ce klokovi biti max 100-150mhz visi.
U pravu si doduse da ce se stvari okrenuti za 360 stepeni po izlasku r3 i r5. Ide u kruge cinjenica da je 7700k ultimativni gaming cpu, ali daleko od toga da je najisplativiji.
5820k @ 4.5ghz | Custom loop 360/NB Eloop/D5 | Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock | ASUS RX 480 Strix 8GB | 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 | Samsung 840 EVO 256gb | 5 TB WD server diskova | Seasonic 760w XP2 Platinum | Asus PB287Q/P2414h
:: R7 procesori nisu namenjeni za gaming vec za ozbiljan rad gde rastavljaju na sastvane delove mnogo skuplje procesore a mogu odlicno i za gaming da posluze :: :: Sto se tice price o klokovanju moze/ne moze mogu da kazem samo sackejte da ljudi isprave decije bolesti i razne bagove sa win10 , memorijom i sta ja znam :: Na kraju krajeva koji to Intel od 8 jezgara fercera tako lako na vise od 4.2,4.5 i vise :: :: TDP od 95W : 8 jezgara = 11.875W po jezgru i to je to mozda jos malo preko 4.1ghz i to je to vise ne moze dalje sem ako nije neki test sa LN2 ili sta ja znam :: :: Kad izadju bolje verzije i kad izadje recimo R5 1600 X koji ima takodje TDP od 95 a koji ima dva jezgra manje i vise struje na raspolaganju taj procesor ce po mojoj proceni lagano da ide na 4.6-4.8ghz :: :: Da ne pricam o R5 1500X 4/8 koji ima 65W TDP na koliko ce on da siba ..tako da i7 7700k je trenutno najbolja opcija za gamere u tom cenovnom rangu ali kad izadju pomenuti Ryzeni R5 i R3 mislim da ce se stvari okrenuti za 360 stepeni.Bice mnogo brzi u single core performansama :: Ne smemo ni da zanemarimo cinjenicu da vac godinama developeri igrica svoje naslove optimizuju za Intel jer AMD-a nije bilo nigde 5 godina.Stvari se sad menjaju + ne slazem se da ce igre jos dugo biti optimizovane za par jezgara najvise ..vec sada ima dosta naslova koji koriste 4+ jezgara a vec sledece godine ce to drasticno da skoci jer je AMD pokrenuo lavinu+DX12+Vulkan..mislim da Intel mora da odgovori na izazov ili da spusti cene jer njihov bezobrazluk je svima dokurcio....ma sjajno vreme dolazi za nas potrosace. :: :: Mi jos uvek mozemo da nagadjamo sta i kako ali jedno je sigurno AMD IS BACK !! ::
r7 1700 je na neweggu jeftiniji od i7 7700 za 20ak dolara, slazem se da je 7700 daleko bolja kupovina za gaming i za ljude koji vijaju 144-288fps, ali ako hoces da streamujes a da pri tome ne uzimas jos gomilu opreme, onda je pak r7 1700 bolja opcija.
U svakom slucaju, ja cekam r5 pa da napokon odmenim ovo mrtvilo koje me sluzi skoro pa 8 godina.
Sa Intelom sam se opekao na Northwood-u, al bukvalno...
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.