Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AsRock
STRANA 2 OD 2
imarkovic Re: ... 25.07.2018. 23:39 #648046

status: user
broj poruka: 19078
Onda je verovatno chip na ploci u problemu, ne verujem da je do procesora. Nosi to na servis

:: Ako je graficka,onda je problem oko procesora,jer koristim integrusu
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl Re: Re: ... 26.07.2018. 00:14 #648047

broj poruka: 1523

Ovo je nova ploca,kupio pre oko 10 ak dana.Pocinjem da sumnjam na tv jer sam probao da povezem lap top hdmi kablom i isto nema signala.A danas pre podne sam neki stari crt monitor povezao komp sa vga kalom i radilo je.Sutra pre podne nosim komp kod drugara koji ima nov lcd pa cu da vidim.

:: Onda je verovatno chip na ploci u problemu, ne verujem da je do procesora. Nosi to na servi
:: :: Ako je graficka,onda je problem oko procesora,jer koristim integrusu
:: ::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: ... 26.07.2018. 07:16 #648050

broj poruka: 19078
Aha, pa onda mozda je riknuo hdmi na tuneru za TV, nije iskljuceno. Ako ne radi ni sa laptopa, vrlo verovatno.

:: Ovo je nova ploca,kupio pre oko 10 ak dana.Pocinjem da sumnjam na tv jer sam probao da povezem lap top hdmi kablom i isto nema signala.A danas pre podne sam neki stari crt monitor povezao komp sa vga kalom i radilo je.Sutra pre podne nosim komp kod drugara koji ima nov lcd pa cu da vidim
:: :: Onda je verovatno chip na ploci u problemu, ne verujem da je do procesora. Nosi to na servi
:: :: :: Ako je graficka,onda je problem oko procesora,jer koristim integrusu
:: :: ::
srdjanl ... 26.07.2018. 08:08 #648051

Malo mi je cudno da su oba hdmi ulaza riknula.

neXus2000 .... 26.07.2018. 10:33 #648053

broj poruka: 3351
Stavio sam ti link sa video zapisom, jer je problem u cipu koji vozi HDMI u TV-u. Lik je sredio fenom. Verovatno hladan lem.

srdjanl Re: .... 26.07.2018. 11:16 #648056

Da li je fen bio na toplo duvao ili obicno duvanje,nisam bas dobar sa engleskim da razmem sve.

:: Stavio sam ti link sa video zapisom, jer je problem u cipu koji vozi HDMI u TV-u. Lik je sredio fenom. Verovatno hladan lem
neXus2000 ... 26.07.2018. 12:08 #648057

Na toplo, verovatno na vruce, da zagreje. On je prakticno skinuo masku televizora, pogledao koji vodovi od HDMI vode do kog cipa, ukljucio u struju, prikopcao HDMI (ukljucen uredjaj PC, laptop...sta god) i onda pustio fen da radi dok nije dobio signal. Tada je sklonio i iskljucio fen. Samo nemoj nista da pipas rukama dok je TV ukljucen u struju.

srdjanl .... 26.07.2018. 12:46 #648058

Ako resim da probam,javim rezultat.

djokosrb Asrock radi brutalne stvari sa vec neko vreme 26.07.2018. 13:16 #648060

broj poruka: 6876
Ploce za haswell, kaby, posebno coffee i ryzen su im u samom vrhu kvaliteta i pouzdanosti, uz fine cene. To mozes i sam da proveris online, a ne da pitas ovde likove pune stereotipa kojima nesto ne valja ili nista posebno, a asrock plocu novije generacije videli nisi.

Dete Partizana

neXus2000 .... 26.07.2018. 14:11 #648062

Ako uspe sa dogrevanjem i ako ti posle nekog vremena opet napravi problem, jedino ako ovde neko na forumu moze da ti zalemi taj IC kako treba. Tj. da mu osvezi lemove.

srdjanl Re: .... 26.07.2018. 16:07 #648063

Kako god,probacu nesto.A nista ide tv na oglas pod dijagnozom takva kakva je.Tv mi radi normalno bez greske.

:: Ako uspe sa dogrevanjem i ako ti posle nekog vremena opet napravi problem, jedino ako ovde neko na forumu moze da ti zalemi taj IC kako treba. Tj. da mu osvezi lemove
srdjanl ... 28.07.2018. 10:49 #648120

Upravo probao se fenom,ali nista.
Sad bio do drugara povezali komp na njegov tv i na monitor hdmi kablom i opet ne radi.Dodjem kuci opet probam na stari crt monitor VGA kablom i radi.Ovo je NEVEROVATNO.Ploca je nova nema dva meseca.Da li vredi slati na reklamaciju?Nisam vise pametan sta da radim.

https://postimg.cc/image/jlq0zbolt/

https://s8.postimg.cc/s3zh3nv4l/IMG_20180728_121524_1.jpg
Probali cak i drugu memoriju,izvadio zvunu karticu.Kad je stigla ploca,sigurno 2 nedelje je radilo HDMI kablom bez ikakvih problema.
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs