Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i7 4790k preko 90c temperatura
STRANA 2 OD 3  
Gare87 obicno velike oscilacije 27.08.2018. 01:10 #649041

status: user
broj poruka: 4726
u temp znaci da kuler ne naleze dobro, ja sam tako bio probao da namontriam kuler sa bracketom za drugo podnozje, takodje je bilo novije samo nzm dal za drugu ili cetvrtu generaciju intel procesora, i uspeo sam da namontiram manje vise bez problema ali kuler nije skroz nalego na cpu i u 2d je radilo ok ali u 3d su temp bile isto tako mnogo visoke, ako si siguran da je taj bracket i kuler za to podnozje onda jedino da probas neki drugi hladnjak cisto da budes siguran da nije do njega...uopste ne treba da budu tolike temperature

Intel i7 3770 3.6Ghz
Ga-H77-D3H
Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 27.08.2018. 01:51 #649042

broj poruka: 4293
Čovjek je rekao da je namontirao da stoji ok hladnjak. Polazim od toga. Ako temperature variraju, znaju varirati i zbog napajanja i memorije.
Nisam jednom imao takav slučaj sa Intel i5 4670,i7 4770 i i7 4790.
Ne pričam napamet.
A ventilatore sam predložio, kako bi vidio da li je stvarno uzrok procesor ili ploča.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

f0rever .. 27.08.2018. 07:36 #649043

broj poruka: 3823
Sve i da temperature variraju zbog RAM-a i PSU-a, ne mogu da variraju 20C.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

operator re 27.08.2018. 07:56 #649044

Može i više od 20 stepeni. Izgori ploča, a napajanje uzrok.
Ali dok ne spališ ploču, ne pada ti takva mogućnost na pamet.
Memorija ni jednom nije bila uzrok spaljivanja ploče, ali jeste CPU-a.
Bar uu dosadašnjem iskustvu.
A čovjek se uči dok je živ i umre glupav.

filni ... 27.08.2018. 10:51 #649049

broj poruka: 1230
Samo jedno pitanje, gledam sliku koju si postavio kada si otvorio temu i kako je moguce da ti graficka u Idle gura 54 stepena? Meni to zabolo oci bas, pa ako ti nije dobro provetreno kuciste i onda moze dosta da pomogne u tome da procesor se greje kada krene sve da kuva djuture.

ASROCK AB350 Pro4
Ryzen 1200 4.0Ghz
8GB G.SKILL 2400mhz DDR4
1x 120GB SSD Patriot Blast, WD 320GB
Asus Cerberus GeForce GTX 1050Ti OC Edition
Asus DVD/RW

t3r2a re 27.08.2018. 13:15 #649055

broj poruka: 29
Ljudi ja imam takav procesor i nigde mi ne prelazi 58c, u Idle radi na 37- 40c, na MSI gaming 9 ploci sa onim jeftinim LC Power-om 120. Pogledaj ti dobro te pinove na CPU mislim da ti je to vise do ploce nego do CPU.
Gare87 Re: re 27.08.2018. 13:53 #649056

broj poruka: 4726
eto ti, cist dokaz.... :)

Intel i7 3770 3.6Ghz
Ga-H77-D3H
Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: Ljudi ja imam takav procesor i nigde mi ne prelazi 58c, u Idle radi na 37- 40c, na MSI gaming 9 ploci sa onim jeftinim LC Power-om 120. Pogledaj ti dobro te pinove na CPU mislim da ti je to vise do ploce nego do CPU.
f0rever Re: re 27.08.2018. 17:47 #649063

broj poruka: 3823
Treba covek da proveri da li zaista CPU ide na 90+ stepeni prvo, mozda su senzori ocitavanja temperature losi.

Nisam nikada video da ispravna ploca i ispravno napajanje mogu da nabiju 20C u odnosu na neku drugu, kompatibilnu (ispravnu) plocu, ali verujem da ovde pricas o neispravnom.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Može i više od 20 stepeni. Izgori ploča, a napajanje uzrok
:: Ali dok ne spališ ploču, ne pada ti takva mogućnost na pamet
:: Memorija ni jednom nije bila uzrok spaljivanja ploče, ali jeste CPU-a
:: Bar uu dosadašnjem iskustvu
:: A čovjek se uči dok je živ i umre glupav
::
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
operator re 27.08.2018. 19:45 #649069

Da pričam o neispravnom napajanju koje na svim digitralnim testerima prolazi, a spaljuje ploču.
Jedna takva je zamalo zadesila imarkovica, tako da sam jedva našao drugu, sa sličnim problemom, ali ne spaljuje ploče ni CPU.
To se najlakše testira običnim papirom, koji prisloniš uz hladnjak. Ako požuti za 30 sec, temepratura je stvarno preko 90C.
Ima CPU-a da je otišao termalni element, ali rijetko kod Intela.
Uglavnom prije crkne procesor.

imarkovic Re: re 27.08.2018. 20:27 #649073

broj poruka: 19085
Jednom sam se posvadjao sa jednim clanom bench-a koji i nije vise aktivan, zbog toga sto je testirao moj procesor na svojoj ploci, a tvrdoglavo nije hteo da stavi pastu, jer kako je rekao, ne moze da priusti da svaki cas stavlja pastu na procesore radi probe. Insistirao sam da stavi, jer je Gigabyte ploca lose ocitavala temperaturu u biosu (84c cim se upali ploca i udje u bios), a uostalom, to je moj procesor i ne moze tako da se zajebava jer jos nije postao njegov. Pametovao je da je procesor degradiran i da je neispravan, jedan od njegovih argumenata je bio, kako je on elektro-inzenjer i razume se u materiju

@operatore, koji ti je to termalni element kod procesora? Jel tako zoves termalnu pastu izmedju IHS-a i jezgra ispod IHS-a?

:: Da pričam o neispravnom napajanju koje na svim digitralnim testerima prolazi, a spaljuje ploču
:: Jedna takva je zamalo zadesila imarkovica, tako da sam jedva našao drugu, sa sličnim problemom, ali ne spaljuje ploče ni CPU
:: To se najlakše testira običnim papirom, koji prisloniš uz hladnjak. Ako požuti za 30 sec, temepratura je stvarno preko 90C
:: Ima CPU-a da je otišao termalni element, ali rijetko kod Intela
:: Uglavnom prije crkne procesor
:: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice
vladarko Re: Re: re 27.08.2018. 20:49 #649077

broj poruka: 4228
The Rma Lelement, novi filmi igraju Brus Vilis i Mila Jovović, na početku deliduju procesor i dolaze vanzemaljci zbog reklamacije...

Inače, slažem se sa operatorom da bi mogao da proba sa drugim napajanjem.

Pozdrav!

Vlada

:: @operatore, koji ti je to termalni element kod procesora?
operator re 27.08.2018. 21:14 #649080

Da.
I kako vrijeme odmiče, mnogo će biti više tog tipa problema.
Sitnije proizvodni proces, ali i mnogo viša temperatura elemenata u procesoru, pa varaju kako će da hlade procesor, tj. obaraju mu temperaturu.
Samsung je to prevazišao i svima dere kožu sa leđa.
Interesantno da se ni AMD, ni Intel nisu obratili nakon završenog dogovora 15 avgusta. Još interesantnije je da ni jedan novinar nije napisao reportažu na tu temu.

imarkovic Re: re 27.08.2018. 21:27 #649082

AMD nije imao taj problem, a intel od Ivy bridge procesora je poceo s tim, osim onih top serija procesora.

:: Da.
:: I kako vrijeme odmiče, mnogo će biti više tog tipa problema
:: Sitnije proizvodni proces, ali i mnogo viša temperatura elemenata u procesoru, pa varaju kako će da hlade procesor, tj. obaraju mu temperaturu
:: Samsung je to prevazišao i svima dere kožu sa leđa
:: Interesantno da se ni AMD, ni Intel nisu obratili nakon završenog dogovora 15 avgusta. Još interesantnije je da ni jedan novinar nije napisao reportažu na tu temu
operator re 27.08.2018. 21:36 #649083

različiti pristupi, različita riješenja. Meni samo nije jasno što do sada Intel ne izbaci bolju integrisanu grafičku,,

imarkovic Re: re 27.08.2018. 22:07 #649084

Ma ne, o cemu pricas, zna se odlicno da intel stavlja zvaku umesto paste i zbog toga su temperature znatno vise. To radi od pomenute serije pa na gore, Sandy je bio normalan.

:: različiti pristupi, različita riješenja. Meni samo nije jasno što do sada Intel ne izbaci bolju integrisanu grafičku,
millanche re: 28.08.2018. 07:48 #649093

broj poruka: 312
Cao ljudi. Pre svega da kazem, hvala sto ucestvujete u diskusiji.

Dalje, juce sam imao malo vise slobodnog vremena pa sam se malo vise i posvetio tematici. Naime, ponovio sam proces ciscenja racunara komplet od prasine, izvadio procesor, prebrisao ga alkoholom, ostavio da se osusi malo, prebrisao oko soketa, produvao kontakte na soketu, produvao kuler, ocistio cetkicom sve sto je zapeklo i na samom kraju sve to lepo vratio na mesto. Cekam i da mi stigne nesto kvalitetnija termalna pasta, pa cemo da vidimo da li i to utice, ovo je neka koja dolazi uz BeQuiet. Dalje... Onda sam poceo da gledam malo temperature iz drugog ugla. Nisam primetio da se racunar nesto jace cuje kada krene neki zahtevniji proces, tj. mislio sam da ima veze sa samim modelom BeQuieta, jer po recenzijama kazu da je necujan. Maksimalan broj obrtaja mu je 2000 rpm, na nesto ispod 30db. Skontam da on ne povecava sam broj obrtaja, i kroz cackanje skontam da ima veze izgleda sa Asus ROG Front Panelom, koji manuelno regulise ventilatore. Okrenem ga na 90%, sa fabrickih 50%, i iako i dalje tih, sada se makar malo cuje ventilator. Azuriram panel na najnoviji Firmware i BIOS ploce i nakon toga na samom panelu ocitava temperature od oko 60c max (idle 30-40) na panelu, a na programima do max 86c, nakon sat-sat i po igranja GTA 5, sve max, 1920x1080p. Graficka ide max do 72c u igrici, oko 45c mirovanje.

Imam i infrared termometar, sobna temperatura oko 28c, kada uperim u kuler ili heatpipe, blize pokazuje temperaturi sa panela. Kojoj temperaturi verovati, s obzirom da se razilaze? Vcore sam ostavio na 1.180, ceo sistem radi stabilno u bilo kom opterecenju (realnom), jedino i dalje prekida ili zabode na vestacka opterecenja.
imarkovic Re: re: 28.08.2018. 07:57 #649094

A cpu?

:: Cao ljudi. Pre svega da kazem, hvala sto ucestvujete u diskusiji
LVirt re 28.08.2018. 08:16 #649095

broj poruka: 289
Pa sto odmah ne rece da imas front panel?

millanche re: 28.08.2018. 09:20 #649097

@imarkovic - CPU na front panelu ide do max 60c, dok igram GTA 5. Na hwinfo i slicnim softverima, pokazuje i dalje visoke temperature. Maksimalna je juce bila 86c, na sobnoj od oko 28c.

@LVirt - nisam mislio da je bitno, iskreno. Mislio sam da on sam regulise ventilatore, osim ako ja ne podesim, a onda sam video da on ustvari drzi uvek konstantni broj obrtaja, onoliko koliko podesim.

Koja je temperatura merodavnija?
imarkovic Re: re: 28.08.2018. 09:29 #649098

Merodavniji je hwinfo po meni, a ja bih upali CoreTemp recimo, on je po meni najmerodavniji.
A takodje je merodavan i prst.

Najbolje je za test da koristis LinX najnoviju verziju za opterecenej CPU-a, pa prati temperature preko CoreTemp-a.

:: @imarkovic - CPU na front panelu ide do max 60c, dok igram GTA 5. Na hwinfo i slicnim softverima, pokazuje i dalje visoke temperature. Maksimalna je juce bila 86c, na sobnoj od oko 28c
:: @LVirt - nisam mislio da je bitno, iskreno. Mislio sam da on sam regulise ventilatore, osim ako ja ne podesim, a onda sam video da on ustvari drzi uvek konstantni broj obrtaja, onoliko koliko podesim
:: Koja je temperatura merodavnija?
millanche re: 28.08.2018. 11:58 #649100

@imarkovic Mislim na to da li je softverska temperatura pouzdanija ili ova preko front panela? Sto se programa tice nema koji nisam probao i svi pokazuju manje vise isto :-D
imarkovic Re: re: 28.08.2018. 12:02 #649101

Nisam ispratio sve sto si napisao, ali ako ima velike razlike izmedju front i svih ostalih programa, znaci da ne valja nesto senzor na tom panelu, onda nemoj vise da mu verujes.

Meni program nije gresio.

:: @imarkovic Mislim na to da li je softverska temperatura pouzdanija ili ova preko front panela? Sto se programa tice nema koji nisam probao i svi pokazuju manje vise isto :-D
vladarko Re: Re: re: 28.08.2018. 12:49 #649102

broj poruka: 4228
+1 za CoreTemp.

Takođe, slažem se sa merodavnošću prsta, ali po mogućstvu ako može tuđ prst.
Pozdrav!

Vlada

:: Merodavniji je hwinfo po meni, a ja bih upali CoreTemp recimo, on je po meni najmerodavniji.
:: A takodje je merodavan i prst.
:: Najbolje je za test da koristis LinX najnoviju verziju za opterecenej CPU-a, pa prati temperature preko CoreTemp-a
:: :: @imarkovic - CPU na front panelu ide do max 60c, dok igram GTA 5. Na hwinfo i slicnim softverima, pokazuje i dalje visoke temperature. Maksimalna je juce bila 86c, na sobnoj od oko 28c
:: ::
:: :: @LVirt - nisam mislio da je bitno, iskreno. Mislio sam da on sam regulise ventilatore, osim ako ja ne podesim, a onda sam video da on ustvari drzi uvek konstantni broj obrtaja, onoliko koliko podesim
:: ::
:: :: Koja je temperatura merodavnija?
operator re 28.08.2018. 13:08 #649103

Prema prst prognozi Kamenka Katića more bidne da taj procesor stvarno gori. Trebalo bi i pomirisati. Milka Canić će da te pozdravi sa dobro veče.

Bobi4ever Sto volim ovu mrtvu berzu 30.08.2018. 02:34 #649152

broj poruka: 4891

gde ne mozes ni fotku da zakacis na ovaj mrtvi forum.

Milanche, ti ako si skinuo 15c samo sa otvaranjem stranice kucista, nije ni cudo sto ti taj cpu ide i do 90c, po onome sto sam procitao.

GPU 54c u idle. lol

Koja je to grafa? NV Felermi?

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs