Decko je kupio delove ipon se zove firma dal samga bas dobro razumeo iz madjarske je roba. Sad tipa nije sve uzeo od jednom iz sami znate kako je sa delovima kupljenim od madjara salje se pase ceka 45 dana. Mada on je i kukao kad je zmaenio graficku 3070ti uzeo 4070Ti rog da mn je opao fps u CS2 sa 1000 na 800-900. A racuanr nisam kupio ja vec je donet kod mene da mu se zmeni maticna i vodeno kao sto sam naveo.
opet je windows povukao neki updejt i opet sistem sam od sebe ode u pizduh. Restartuje se sam od sebe, nekad kad gledas bs plejer, nekad kad crtas u kedu, nekad dok si u brovseru. Je**no me zanima kako da resim to. Instalirao drajvere direktno sa amd-a, ryzen master upaljen gledao i temperature i klokove. Sve ok. Jedino sto me jebava i zasto mislim da se to dogadja je voltaza koja varira jako puno. 5900 ryzen je u pitanju, ploca gigabajt x570 aorus elite, memorija corsair dominator. Kaze drugar i njemu na 5600x pocelo isto to...
:: Decko je kupio delove ipon se zove firma dal samga bas dobro razumeo iz madjarske je roba. Sad tipa nije sve uzeo od jednom iz sami znate kako je sa delovima kupljenim od madjara salje se pase ceka 45 dana. Mada on je i kukao kad je zmaenio graficku 3070ti uzeo 4070Ti rog da mn je opao fps u CS2 sa 1000 na 800-900. :: A racuanr nisam kupio ja vec je donet kod mene da mu se zmeni maticna i vodeno kao sto sam naveo
Kolege `mađari` veoma često brže rešavaju reklamacije nego naši servisi, koji do maksimuma guraju te rokove od 8 dana za odgovor i 30 dana za reklamaciju tehničke robe, a nekad ih i prevazilaze na svojevrsne načine (npr. tako što ti robu vrate kao `ispravnu`, pa sebi daju još 30 dana za novu reklamaciju). Zbog količine robe kojom trguju, `mađari` kod IPON-a imaju neku vrstu prioriteta pri rešavanju reklamacija proizvoda, tako da bar taj deo ide brže, dok je sam transport onakav kakav je. -Ne stajem ni na čiju stranu. Možda u globalu i nisam u pravu, ali moje iskustvo je bilo takvo.
Što se tiče problematike između 3070TI i 4070TI - to je verovatno do drajvera ili/i OS-a. Čisto sumnjam da je do samih karti. S druge strane, ako je to primetio samo u CS-u, onda razlika u praksi ni ne postoji - jer tih 100-200 FPS, između 1000 i 800, sigurno ne može da vidi svojim okom, čak i kada bi imao monitor koji je sposoban da to prikaže...
@eliot, Napravi posebnu temu. Pokrećeš nešto što ide u potpuno drugom smeru, a nema nikakve veze sa problemom ili hardverom iz opisa ove teme.
:: Pa nije kupio gotovu konfiguraciju pa da hvata prodavca za gušu. Jedino ako neka komponenta baš ne radi ili je falična. Njegov izbor komponenti i na njemu je da sve podešava. :: Vreme za pitanja i informacije je PRE kupovine, ne posle. Da je pitao na vreme preporučio bih mu Kingston memoriju, uvek je bila naj kompatibilnija sa AMD-om. U tom rangu memorije Kingston ima naj bolje, Hynix-a čipove :: :: :: Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,. :: :: :: Ploča povlači i DDR-5 :: :: Odnosno da MB + CPU + RAM idu na preko 1.000 evra :: :: Sa napajanjem, kućištem i grafičkom na preko 2.000 evra :: :: :: :: Ne razumem nekoga ko iskešira 2.000 evra i na forumu traži odgovor :: :: Prodavca za gušu ako je legalna nabavka ili u dobar servis ako je kupovano od Mađara. :: :: Dobar servis je neplaniranih 100 evra :: :: :: :: :: ::
Sad kad je napravio ovo sa memorjiom da vidim reko sta je problem sa grafickom... On ROG Strix OLED XG27AQDMG a rezolucija us CS2 1024x768 4:3 podesavanja u igri zamalo sve na low. Pa cemu onda pc od 5k eura ne kapiram majkemi!!!! Samo sam rekao ne znam i zaglvio na vrata!
:: :: Decko je kupio delove ipon se zove firma dal samga bas dobro razumeo iz madjarske je roba. Sad tipa nije sve uzeo od jednom iz sami znate kako je sa delovima kupljenim od madjara salje se pase ceka 45 dana. Mada on je i kukao kad je zmaenio graficku 3070ti uzeo 4070Ti rog da mn je opao fps u CS2 sa 1000 na 800-900. :: :: A racuanr nisam kupio ja vec je donet kod mene da mu se zmeni maticna i vodeno kao sto sam naveo :: :: Kolege `mađari` veoma često brže rešavaju reklamacije nego naši servisi, koji do maksimuma guraju te rokove od 8 dana za odgovor i 30 dana za reklamaciju tehničke robe, a nekad ih i prevazilaze na svojevrsne načine (npr. tako što ti robu vrate kao `ispravnu`, pa sebi daju još 30 dana za novu reklamaciju). :: Zbog količine robe kojom trguju, `mađari` kod IPON-a imaju neku vrstu prioriteta pri rešavanju reklamacija proizvoda, tako da bar taj deo ide brže, dok je sam transport onakav kakav je. :: -Ne stajem ni na čiju stranu. Možda u globalu i nisam u pravu, ali moje iskustvo je bilo takvo. :: :: Što se tiče problematike između 3070TI i 4070TI - to je verovatno do drajvera ili/i OS-a. Čisto sumnjam da je do samih karti. S druge strane, ako je to primetio samo u CS-u, onda razlika u praksi ni ne postoji - jer tih 100-200 FPS, između 1000 i 800, sigurno ne može da vidi svojim okom, čak i kada bi imao monitor koji je sposoban da to prikaže... :: :: @eliot, :: Napravi posebnu temu. Pokrećeš nešto što ide u potpuno drugom smeru, a nema nikakve veze sa problemom ili hardverom iz opisa ove teme.
Nema to veze, ja koristim G-skill obicne memorije sa liste i prave problem dok se ne podese manuelno. Drugar na primer uzeo Kingston, postavio sam mu profil 3200mhz i radi sve bez problema. Neke memorije jednostavno odbijaju da rade sa auto podesavanjima.
:: :: Sledeci put neka kupi memoriju sa QVL liste i nece imati problema :: :: Ja imam G.Skill Royal DDR4 3600, sa ROG plocom od novembra 2020, promenio dva procesora, probao je i na mom drugom racunaru, nikada nijedan problem :: ::
Moj G.Skill ima DOCP profil, odaberes profil i vozis bez problema.
:: Nema to veze, ja koristim G-skill obicne memorije sa liste i prave problem dok se ne podese manuelno. Drugar na primer uzeo Kingston, postavio sam mu profil 3200mhz i radi sve bez problema. Neke memorije jednostavno odbijaju da rade sa auto podesavanjima :: :: :: :: :: :: :: :: Sledeci put neka kupi memoriju sa QVL liste i nece imati problema :: :: :: :: Ja imam G.Skill Royal DDR4 3600, sa ROG plocom od novembra 2020, promenio dva procesora, probao je i na mom drugom racunaru, nikada nijedan problem :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.