Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Mali Benchmark...
STRANA 3 OD 5  
skar vratili ste se na staro.... 08.01.2010. 19:07 #178788

status: user
broj poruka: 3992
koliko ja vidim...
to valjda radi NG ajmo Jovo na novo

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 08.01.2010. 19:09 #178789

broj poruka: 8138
Koristim nVidiu 4 god.Za te 4 god. sam imao problem sa samo par igrica.Resio sam pre 9-10 mesec dai uzmem 4870.Mesec dana sam je koristio.Za to vreme dok sam je imao,pokidao sam kosu da namestim ATI drajvere.Nisam mogao jednu igru da predjem.Znaci,problemi postoje,ili su postojali.Mozda su sad dobri,nisam ih probao.Ne kazem da ne bih uzeo opet ATI,ali tek bih ga uzeo kad bi se licno uverio da ne postoji sada problem.Ko zna,mozda meni nije sudjeno da imam ATI,a mozda ne znam da namestim njihov drajverSto kaze Daum,nije problem do korisnika,najlakse je reci da neko ne zna da namesti drajver.

Opet kazem,rado bih posedovao neku kartu iz 58xx serije.Sto da ne,mozda su stvarno sad dobri.

The Way It`s Meant To Be Played

DaSickSyst Re: Re: 08.01.2010. 19:09 #178790

broj poruka: 2909
:: @DS
:: Nikad nisam rekao da nvidia daje zamućenu, osiromašenu....sliku
Znam nego sam zaboravio da stavim smajlija na kraju recenice,ali malo ironije nije na odmet...
Kapiram i da nisi popio ni BSOD...Mislim da ne tereba da naglasavam.

DaSickSystem
dautovic Re: Re: 08.01.2010. 19:13 #178791

broj poruka: 2856
Imao sam je i ja u to vreme, nisajednom igrom nisam imao problema, niti sada imam problelema a dosta sam ih i probaoi preshao...

Nemam nikakvih problema niti sa jednom igrom i voljan sam da stavim igru koju mi vi kazete, neka koja je vama bila problematicna...

Neprepucavam se samo pokushavam da vas shvaim iskreno, ali ne ide mi, meni niu NFS shift nije padao fps kao nekima...

Pozdrav

E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2
Asus P5K PRO
2x2GB GAIL Black Dragon 900MHz
ATi Powercolor 4890 900/1100
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung SH-S223B DVDRW
Lian Li Lancool PC-K62
Corsair TX650W 650W
LG W2252TQ 22`` 2ms DVI

:: Koristim nVidiu 4 god.Za te 4 god. sam imao problem sa samo par igrica.Resio sam pre 9-10 mesec dai uzmem 4870.Mesec dana sam je koristio.Za to vreme dok sam je imao,pokidao sam kosu da namestim ATI drajvere.Nisam mogao jednu igru da predjem.Znaci,problemi postoje,ili su postojali.Mozda su sad dobri,nisam ih probao.Ne kazem da ne bih uzeo opet ATI,ali tek bih ga uzeo kad bi se licno uverio da ne postoji sada problem.Ko zna,mozda meni nije sudjeno da imam ATI,a mozda ne znam da namestim njihov drajverSto kaze Daum,nije problem do korisnika,najlakse je reci da neko ne zna da namesti drajver
::
:: Opet kazem,rado bih posedovao neku kartu iz 58xx serije.Sto da ne,mozda su stvarno sad dobri
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: Re: 08.01.2010. 19:13 #178793

Tu si u pravu,ATI je tu bolji,nVidia nema sta da trazi.Sa ATI-jem sa bez problema pustio sliku na LCD TV-u.S nVidom sam isto bez problema pustio,ali sam morao da vucem kabl za zvuk,jer GF 9600 GT nema integrisan zvuk u sebi,dok ATI ti ima na skoro svakoj karti.I pravo da vam kazem,slika ja malcice bila bolja sa ATI-jem,dok sam gledao filmove na TV-u.

:: @DS
:: Nikad nisam rekao da nvidia daje zamućenu, osiromašenu....sliku. Mada na oko TV out-a i HDMI-a, nV nema šta da traži
:: ::Poenta
:: ::Ako neko nema nista pametnije da radi u zivotu nego da trazi dlaku u jajetu uvek ce je naci...Na ovaj ili onaj nacin...Ali svi ti problemi su lako resivi uz osnovno poznavanje hardvera softvera
:: Konačno, zaključak jasan kao dan!
skar Re: Re: 08.01.2010. 19:14 #178794

broj poruka: 3992
kakav je to tezak problem,evo vec 3god koristim crvendaca i bas nisam video da nisam igrao neku igru radi nje....
mada ni sa nvidia kartom isto,valjda sam srecnik

IZA UGLA CIGLA U VUGLA:)

:: Koristim nVidiu 4 god.Za te 4 god. sam imao problem sa samo par igrica.Resio sam pre 9-10 mesec dai uzmem 4870.Mesec dana sam je koristio.Za to vreme dok sam je imao,pokidao sam kosu da namestim ATI drajvere.Nisam mogao jednu igru da predjem.Znaci,problemi postoje,ili su postojali.Mozda su sad dobri,nisam ih probao.Ne kazem da ne bih uzeo opet ATI,ali tek bih ga uzeo kad bi se licno uverio da ne postoji sada problem.Ko zna,mozda meni nije sudjeno da imam ATI,a mozda ne znam da namestim njihov drajverSto kaze Daum,nije problem do korisnika,najlakse je reci da neko ne zna da namesti drajver
:: Opet kazem,rado bih posedovao neku kartu iz 58xx serije.Sto da ne,mozda su stvarno sad dobri
Equinoxe Re: Re: Re: 08.01.2010. 19:21 #178796

broj poruka: 12057

E sad si ubaksuzirao, opet.....

:: :: @DS
:: :: Nikad nisam rekao da nvidia daje zamućenu, osiromašenu....sliku
:: Znam nego sam zaboravio da stavim smajlija na kraju recenice,ali malo ironije nije na odmet..
:: Kapiram i da nisi popio ni BSOD...Mislim da ne tereba da naglasavam
:: DaSickSystem
Scyter Re: Re: Re: 08.01.2010. 19:22 #178797

Imao sam problem u Crysisu,izbacivao me je u nekoliko misija.Menjao sam gomilu krekova,ali nije do toga.Takodje sam imao problem sa GTA 4,ali tu mi nisu bili grafika i drajveri problem,nego se igra izbagovala,jer sam presao sa nVidia na ATI,bez prethodnog reinstaliranja Win-a.Taj problem sam ustanovio tako sto mi je u tom momentu dao drug svoju 8800 GT.Ista stvar je bila i sa njom,samo se to desilo malo kasnije,dok sa 4870 se desi posle 5 min.Isto sam imao problem sa Football Manager-om 2009,pojavljivale su mi se raznorazne teksture.Imao sam problem i sa Fallout-om 3,isto su mi se pojavljivale raznorazne teksture.Problem je sto ja najvise od svega mrzim da me nesto zeza.Na primer:igram igru i samo me u trenutku izbaci u Win.U tom trenutku toliko popizdim da je to nemoguce.Jednostavno,volim da mi bude sve pod konac.

:: Imao sam je i ja u to vreme, nisajednom igrom nisam imao problema, niti sada imam problelema a dosta sam ih i probaoi preshao..
:: Nemam nikakvih problema niti sa jednom igrom i voljan sam da stavim igru koju mi vi kazete, neka koja je vama bila problematicna..
:: Neprepucavam se samo pokushavam da vas shvaim iskreno, ali ne ide mi, meni niu NFS shift nije padao fps kao nekima..
:: Pozdra
:: E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2
:: Asus P5K PRO
:: 2x2GB GAIL Black Dragon 900MH
:: ATi Powercolor 4890 900/110
:: Samsung SpinPoint F3 1T
:: Samsung SH-S223B DVDR
:: Lian Li Lancool PC-K6
:: Corsair TX650W 650
:: LG W2252TQ 22`` 2ms DV
:: :: Koristim nVidiu 4 god.Za te 4 god. sam imao problem sa samo par igrica.Resio sam pre 9-10 mesec dai uzmem 4870.Mesec dana sam je koristio.Za to vreme dok sam je imao,pokidao sam kosu da namestim ATI drajvere.Nisam mogao jednu igru da predjem.Znaci,problemi postoje,ili su postojali.Mozda su sad dobri,nisam ih probao.Ne kazem da ne bih uzeo opet ATI,ali tek bih ga uzeo kad bi se licno uverio da ne postoji sada problem.Ko zna,mozda meni nije sudjeno da imam ATI,a mozda ne znam da namestim njihov drajverSto kaze Daum,nije problem do korisnika,najlakse je reci da neko ne zna da namesti drajver
:: ::
:: :: Opet kazem,rado bih posedovao neku kartu iz 58xx serije.Sto da ne,mozda su stvarno sad dobri
:: :: The Way It`s Meant To Be Played
dautovic ... 08.01.2010. 19:26 #178799

Sve navedene igre sam igrao i preshao...osim menagera, njega ne igram...imam ga na kompu jer sam ga skidao drugu koji inace ima 4850 i pika ga i nisam ga cuo da se zali ali ako treba instaliracu...

Krizu, gta4, Fallout, sve sam preshao nijedan problem nisam imao...

Asus P5K PRO
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung SH-S223B DVDRW
Lian Li Lancool PC-K62
Corsair TX650W 650W
LG W2252TQ 22`` 2ms DVI

Scyter Re: ... 08.01.2010. 19:28 #178801

Ma ok,ne moras da instaliras FM-a,verujem ti da su ti igre radile bez problema.Ne znam stvarno zasto sam imao sve one probleme,sve sam uradio po propisu...

:: Sve navedene igre sam igrao i preshao...osim menagera, njega ne igram...imam ga na kompu jer sam ga skidao drugu koji inace ima 4850 i pika ga i nisam ga cuo da se zali ali ako treba instaliracu..
:: Krizu, gta4, Fallout, sve sam preshao nijedan problem nisam imao..
Daum Re: ... 08.01.2010. 19:37 #178808

broj poruka: 12810
E o ovome bas pricam. Za svaku igru moras da cekas hotfix ili patch...

:: Nema problema, evo
:: zaboravio sam da je FarCry izašao pre 6 godina
:: zaboravio sam da sam igrao Bioshock sa 4850
:: zaboravio sam da sam SkyFire-u pre pola godine isto ovako postavljao screenshot-ove, samo za Call Of Juarez, jer opet neki drajveri bejaše teško sranje i nemogući za korišćenje, a njegovo viđenje situacije jedino smisleno.
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=4&topid=18447&forid=12&katid=
:: Što se tiče igrica uopšte, koliko sam pratio, od datuma pojavljivanja uvek prođe bar još 2-3 nedelje dok se ``prašina ne slegne``
:: To znači da ili
:: 1. Izađe patch/fix same igre, jer je nešto nedovršeno, nedovoljno dobro napravljeno
:: 2. Pojavi se hotfix, ako je problem do drajvera, dok ne izbace novi drajver uz koji igra radi sa par fps-a više. Mada, od kako sam prešao na PCI-E varijantu, nisam imao potrebe NIJEDAN hotfix da instaliram, ni sa jednom igrom nikakve probleme, a ne bih znao da navedem koju NISAM igrao
:: 3. Pojavi se ponovo, ali ``ispravna`` cela igra
:: Kao što svi znamo, na obe strane dolazi do nekoliko % povećanja fps-a i nekih sitnica prvim novim drajverom
:: Rekao bih da se poslednja igra pojavila POSLE poslednjih drajvera i da ćeš je bez HotFix-a igrati za 5-10 dana, mada razmišljam da je odmah stavim u JDownloader, tek da se i sam uverim da ne može da radi bez hotfix-a, to jest da taj fix nije fix nečega što neko jeste ili nije zaboravio da podesi u CCC-u
:: Ako je problem da se godišnje jedna igra ne igra istog dana kada se zvanično pojavi, ja ti se izvinjavam
:: Attachment: http://i45.tinypic.com/k2jvnk.jpg
dautovic Re: Re: ... 08.01.2010. 19:38 #178811

Moj drug...taj sa 4850(sada ima 4870) sa tom 4870 nije jednostavno mogao da igra NFS SHIFT...ne znam zasto ali FPS je bio kriminalno mali...

To je da kazem jedini problem sto se tice ATI-a s kojim sam se licno susreo...nadam se i poslednji...

Da znam da su ljudi imali problema zna,...da li do njih da li do samih karti i drajvera to ne mogu da sudim...

Al shvaite da svi mi igramo pirateriju tesku, ripovane igre, razne reloaded, krekovi su isto bitni, npr pojavi se igra sutradan imash ej na torentu sa sve krekom. i kako mi da znamo da je krek full...ako me razumete na sta ciljam...

u narednih 4-5 dana cu dobiti 5850 ne znam koji proizvodjac, ali nadam seda ce me `sreca` pratiti.

Asus P5K PRO
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung SH-S223B DVDRW
Lian Li Lancool PC-K62
Corsair TX650W 650W
LG W2252TQ 22`` 2ms DVI

:: Ma ok,ne moras da instaliras FM-a,verujem ti da su ti igre radile bez problema.Ne znam stvarno zasto sam imao sve one probleme,sve sam uradio po propisu..
:: :: Sve navedene igre sam igrao i preshao...osim menagera, njega ne igram...imam ga na kompu jer sam ga skidao drugu koji inace ima 4850 i pika ga i nisam ga cuo da se zali ali ako treba instaliracu..
:: :: Krizu, gta4, Fallout, sve sam preshao nijedan problem nisam imao..
:: :: E8400 E0 450x9 1.26V / Vendetta 2
:: :: Asus P5K PRO
:: :: 2x2GB GAIL Black Dragon 900MH
:: :: ATi Powercolor 4890 900/110
:: :: Samsung SpinPoint F3 1T
:: :: Samsung SH-S223B DVDR
:: :: Lian Li Lancool PC-K6
:: :: Corsair TX650W 650
:: :: LG W2252TQ 22`` 2ms DV
Daum ... 08.01.2010. 19:39 #178812

Za 2D prikaz takodje mogu da potvrdim da je slika malo `lepsa` sa ATI kartama. Cak i onaj matori 2400Pro koji sam drzao privremeno daje lepsu sliku nego GTX275... Sad da li je to do nekih podesavanja u driverima ili je do hardvera ne znam, ali razlike ima...

Daum Re: Re: Re: ... 08.01.2010. 19:44 #178815

Ja sam bas pricao par puta na forumu da sam taj isti problem imao sa Sapphire 4890 i naravno, svi su me napushavali kako nisam instalirao driver kako treba 100%, zeza me verovatno frizider u kuhinji ili smeta karti sto pijem koka kolu a ne coctu i slicna proseravanja...

:: Moj drug...taj sa 4850(sada ima 4870) sa tom 4870 nije jednostavno mogao da igra NFS SHIFT...ne znam zasto ali FPS je bio kriminalno mali..
raic re 08.01.2010. 19:48 #178818

broj poruka: 9006
eto nisam imao nekih posebnih problema u poslednjih tri-četir godine ni sa crvenima ni zelenima a dosta igara koje izađu bar probam da vidim na šta liče. menjam s vremena na vreme hardver, windows takođe, obično iz radoznalosti a drajvere unutar nedelju dana pri pojavljivanju, sistem pokušavam da držim što skromnije bez mnogo nepotrebnih stvari.
ne sećam se da sam osobito čupao kosu zbog nečega, bio nvidia, bio ati, a uvek ću da kupim onog koji bude davao više za manju kintu, trenutno ati, možda sutra bude nvidia, ko zna.
i jedni i drugi žive dobro i bez mog urlanja i mahanja šalovima.
Daum Re: ... 08.01.2010. 19:48 #178819

Naravno, uvek je igra kriva. Kako se to ne desava sa nVidia kartama ako je igra nedovrsena kao npr Saboteur?

:: Izađe patch/fix same igre, jer je nešto nedovršeno, nedovoljno dobro napravljeno
Sax92 re: 08.01.2010. 19:52 #178822

broj poruka: 79
Sa GTA4-orkom nikad kraja jedva sam uspeo da savladam igru tj da mi radi kako valja na 4890 !
Svi pljuju po 8800GT karti a verujem da je mnogi vrlo rado koriste, ja ne pravim mnogu razliku izmedju ATI-ja i nVidi-e naravno sto se tice kupovine... zato sto mom drugaru sa i5, 4GB DDR3 memorijom i 8800GT grafom radi GTA 4 boli glava i view distance mu je na 70 dok je ostalo sve na high......

na starom kompu imam 4670 pali sve igrice i fino rade osim gta4 sve na high view distance na 1-cu ali patch sam ubacio sa detail shader-ima i td. ne znam napamet radi poprilicno lepo ponekad zabode ali moze da se iskulira....

za par meseci uzecu 5870 imao sam je i prodao.... bzvz....

Intel Core2Quad Q9400 @3.2GHz
ASUS P5Q DELUXE
Kingston 2X 2GB DDR2 1033MHz HiperX
ATI Sapphire HD4890 1GB GDDR5 256BIT
WD 1TB
2x Optiarc DVD-RW
Thermaltake Soprano DX
LC Power 750W LC8750
BENQ E2200HD

dautovic Re: Re: ... 08.01.2010. 19:54 #178823

Pitam i ja tebe to isto...

Da nije neka zavera protiv ati-a?

Nisam video da ima problema sa igrama ciji je `sponzor` ati...

Mozda j zavera mozda nije, mozda ti znas? Mozda treba da se ocuva mit o losihm drajverima pa retardirane igre kao ta(probao tuga je) zazaju na ati-u...i ako je katalist daleko daleko napredniji i bolje osmisljeniji software od nvidia control panela s cim cemo se svi sloziti i crveni i zeleni i neutralni...

Asus P5K PRO
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung SH-S223B DVDRW
Lian Li Lancool PC-K62
Corsair TX650W 650W
LG W2252TQ 22`` 2ms DVI

:: Naravno, uvek je igra kriva. Kako se to ne desava sa nVidia kartama ako je igra nedovrsena kao npr Saboteur
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Izađe patch/fix same igre, jer je nešto nedovršeno, nedovoljno dobro napravljeno
SkyFire Re: Re: ... 08.01.2010. 19:54 #178824

broj poruka: 18472
Mali demant..The Saboteur!Istu igru sam dva puta pokretao i dva puta mi spucavala na istom mestu.Na kraju sam odustao i izbrisao je sa harda!E sad postoji mogucnost i loseg crack-a,nisam trazio ni jedan drugi,ovo me je smorilo u samom pocetku i batalio sam igru..Ipak se desava i na NV,mozda zato sto ja imam zver GTX295 pa se igra uplasila heheheh.

:: Naravno, uvek je igra kriva. Kako se to ne desava sa nVidia kartama ako je igra nedovrsena kao npr Saboteur
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Izađe patch/fix same igre, jer je nešto nedovršeno, nedovoljno dobro napravljeno
Slavuj ... 08.01.2010. 19:57 #178826

broj poruka: 2236
Pogledajte na https://www.warez-bb.org iskustva sa Saboteur-om.

Bez obzira na nalepnicu na karti, igra i radi i ne radi.

Dakle, špijuni su među nama.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sax92 re: raic pametan covek !!! 08.01.2010. 19:58 #178829

svako normalan tako misli a, ne neki koji ko da im zivot znaci od toga ! isto tako sad ja imam ati i nvidia je s*anje e pa nije tako !!!

najvise mrzim kad udjem na neku temu kad ono klanje ATI-jevca i nVidi-evca :) koji je smisao toga? da mogu pobili bi ze medjusobno zbog gluposti !!! nemam druga posla :)

ASUS P5Q DELUXE
WD 1TB
2x Optiarc DVD-RW
Thermaltake Soprano DX
LC Power 750W LC8750
BENQ E2200HD

dautovic Re: re: raic pametan covek !!! 08.01.2010. 20:03 #178834

To vec zavisi od lika do lika...ima ljudi koji otvoreno favorizuju neku od strana, al je to zbog licnih iskustava, ja sve postujem i volim da saslusam, ucim od svih ovde koji imaju nesto pametno da kazu...

Evo sad sam video da ova usrana igra ne radi ni na nVidiji : )

Ja sam obozavao 9600GT i to PALIT-a, sjajna je bila, led-ledena, tiha, i klokovala se ko blesava...brutalno parce hardware-a

Videce

Asus P5K PRO
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung SH-S223B DVDRW
Lian Li Lancool PC-K62
Corsair TX650W 650W
LG W2252TQ 22`` 2ms DVI

:: svako normalan tako misli a, ne neki koji ko da im zivot znaci od toga ! isto tako sad ja imam ati i nvidia je s*anje e pa nije tako !!!
:: najvise mrzim kad udjem na neku temu kad ono klanje ATI-jevca i nVidi-evca :) koji je smisao toga? da mogu pobili bi ze medjusobno zbog gluposti !!! nemam druga posla :)
:: Intel Core2Quad Q9400 @3.2GH
:: ASUS P5Q DELUX
:: Kingston 2X 2GB DDR2 1033MHz Hiper
:: ATI Sapphire HD4890 1GB GDDR5 256BI
:: WD 1TB
:: 2x Optiarc DVD-R
:: Thermaltake Soprano D
:: LC Power 750W LC875
:: BENQ E2200HD
Scyter Re: Re: re: raic pametan covek !!! 08.01.2010. 20:13 #178839

Slazem se.Zao mi je sto sam je prodao.Ta karta je jedna od najhladnjijih 9600 GT kartica.Pritom je i skoro necujna,a i OC-ovala se dobro.

Nisam razmisljao.Mogao sam da je stavim da mi bude karta za PhysX pored GTX 275-ice.Perfomanse bi bile ocaravajuce.

:: Ja sam obozavao 9600GT i to PALIT-a, sjajna je bila, led-ledena, tiha, i klokovala se ko blesava...brutalno parce hardware-
:: :: svako normalan tako misli a, ne neki koji ko da im zivot znaci od toga ! isto tako sad ja imam ati i nvidia je s*anje e pa nije tako !!!
:: :: najvise mrzim kad udjem na neku temu kad ono klanje ATI-jevca i nVidi-evca :) koji je smisao toga? da mogu pobili bi ze medjusobno zbog gluposti !!! nemam druga posla :)
:: :: Intel Core2Quad Q9400 @3.2GH
:: :: ASUS P5Q DELUX
:: :: Kingston 2X 2GB DDR2 1033MHz Hiper
:: :: ATI Sapphire HD4890 1GB GDDR5 256BI
:: :: WD 1TB
:: :: 2x Optiarc DVD-R
:: :: Thermaltake Soprano D
:: :: LC Power 750W LC875
:: :: BENQ E2200HD
Sax92 re: dautovic 08.01.2010. 20:15 #178840

jbt vec smo 72 posta nabili mislim da je dosta :)....

odlicna grafa palit 9600GT iamo sam ali gigabyte skoro eno kaze pufi da sa njom moze samo san asdreas na high da se igra i on mnogo tupi !!!

covek nije ni rekao dali ce igrati igre na kompu posto uzima nov oni vec poceli sa njihovim postovima....

ASUS P5Q DELUXE
WD 1TB
2x Optiarc DVD-RW
Thermaltake Soprano DX
LC Power 750W LC8750
BENQ E2200HD

OCz re 08.01.2010. 20:31 #178846

broj poruka: 2900
Slavuj, ja se sto se tice drajvera drzim iste price.

Doduse nisam imao sta dalje da napisem u onoj temi kada je covek izneo stvari kako je i rekao.
Ja sam ne mogu da se uverim pa da `istrazujem` zasto je tacno tako i nepristojno je da nastavim tamo da kontriram.

Po prici sam odma igrao na loptu i bio sam poprilicno ubedjen da je u pitanju neobaranje klokova.

I ja i dalje stojim da drajver ne moze da utice na temp. na nacin na koji mi se cini da neki od vas misle. Tipa ` pa daje vece performanse mora vise da se greje`. To su za mene gluposti i sama recenica je glupost.

Ako je kako i jeste po onim screen-ovima stvar naravno jeste do samog drajvera. A ja bi licno rekao da je to zato sto taj drajver ili daje vise struje karti ili senzor laze ili je i nesto trece ali ne ona prica koju sam gore napisao ..

Eh da...sto se tice cele ATI vs nVidia `diskusije`, ja sebe nikada nisam smatrao za nekoga ko upada u te diskusije i favorizuje nekoga.
Ali evo u zadnje vreme je cak i meni koji trenutno ne posedujem ATI kartu, dosao na kur*c ATI.

U zadnjih 3-4 meseca sam par puta bio isciman od strane drugara na telefon ili da banem do njih jer se zale na 50 stvari gde je problem bio do ATI drajvera.

A evo neki od primera:

Secka Dirt 2 - trebao novi drajver. Ovo je bilo za vise igara ..
Inst. novi drajver CCC nece radi ...
Inst. nove drajvere i sve OK ali u control panelu nemam da promenim rezoluciju na native.
Ocistim kompletno stare drajvere - monitor nece se pali ..
1 BSOD sa nekim error-om vezanim za ATI drajver.

I posle toga meni vise padne mrak na oci ako me neko od njih zove a tema je vezana za masinu ..

Ja sa nVidia kartom nisam nikada imao nikakvih problema osim sa ovom novom serijom gde karta nije htela da spusta clock-ove u 2D sa dual monitorima - a ponekada ni sa jednim, problem je bio do nekih drajvera a sada u zadnje vreme hvala k. nemam vise nikakvih problema.
A sto se tice drajvera, inst. nove preko starih i gotovo, 2-3 klika zavrsena prica, plug&play.

Doduse da se razumemo, nisam ja neki advanced korisnik koji je isprobao sve i svasta sa kartom tipa povezivao TV i te stvari pa da sam i imao prilika da naidjem na ko zna kakve problema.

Sve u svemu slozio bi se sa DSS da problema imaju i jedni i drugi, svako neke svoje ..to je neizbezno. Ali po onome sto sam ja doziveo ATI ume da bude katastrofalan sto se tice drajvere za najobicnijeg korisnika.

STRANA 3 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs