Otkud ti znas ko koliko zaradjuje na forumu? __________________ Scourge of PCBerza :: I jos jedna stvar vidim ovde su se pre nipodastavale neke vrednosti tipa harmonikas itd. Hteli vi ili ne harmonikas (bilo koji) zaradi vise para za godinu dana nego bilo ko na ovom forumu, i da ovo je moje misljenje i nicije vise
@obradmi nisam stigao da editujem poruku :). Ja najvise volim stav zavrsis fakultet i otvoris svoju firmu, a ne da trazis posao, uz minimalna ulaganja i odredjena poznanstva mozes odlicno da prodjes, u pocetku nece biti bas sjajno, ali posle mozes da zaradjujes mnogo novca. Evo ti primer Pozega gde cveta mala privreda. Covek je imao jednu malu halicu pre 10-ak godina i u njoj prodavao lim, sada ima 3 hale, masine, izvlaci lim svih profila i zaradjuje veoma dosta, ovo je jedan od bezbroj primera. Evo taj covek je zaradio i zaradjuje vise novca od nekog naseg naucnika koji je studirao na stranom fakultetu, sada postao doktor nauka i radi negde i sto je najvaznije ovaj radi i trosi kod nas i tu mu je sva rodbina, a onaj doktor nauka, radi i trosi u inostranstvu, a rodbina mu je u Srbiji.
Naopako kopcas stvari. Po tebi bi svi trebali da otvaramo firme, idemo u mala privredna drustva i sviramo na svadbama.
Podji od tog primera koji si naveo. Zivot je jedan i kratak. Bolje ga provesti kao siromasni doktor pomagajuci drugima, nego kao zanatlija koji je tu gde je jer nije znao bolje u zivotu, pa ma koliko zaradjivao... __________________ Scourge of PCBerza
:: @bax ok :) :: :: @obradmi nisam stigao da editujem poruku :). Ja najvise volim stav zavrsis fakultet i otvoris svoju firmu, a ne da trazis posao, uz minimalna ulaganja i odredjena poznanstva mozes odlicno da prodjes, u pocetku nece biti bas sjajno, ali posle mozes da zaradjujes mnogo novca. Evo ti primer Pozega gde cveta mala privreda. Covek je imao jednu malu halicu pre 10-ak godina i u njoj prodavao lim, sada ima 3 hale, masine, izvlaci lim svih profila i zaradjuje veoma dosta, ovo je jedan od bezbroj primera. Evo taj covek je zaradio i zaradjuje vise novca od nekog naseg naucnika koji je studirao na stranom fakultetu, sada postao doktor nauka i radi negde i sto je najvaznije ovaj radi i trosi kod nas i tu mu je sva rodbina, a onaj doktor nauka, radi i trosi u inostranstvu, a rodbina mu je u Srbiji :: :: Pozdrav!
Gile, opet spamuješ. Po koji put? U pravu je SkyFire, ma koliko se on trudio, ne može da te prestigne u spamovanju, tj. nabijanju postova. Ti ćeš uvek biti prvi, on drugi...
@Daum ne znam tacno, ajde ima ljudi ovde koji sigurno dosta zaradjuju ali ne zele o tome da pricaju, ali nisam jos ovde video nekoga ko je prepun para, jedino za koga nesto otprilike znam je DaSick jer je pre pisao nesto o tome, i stvarno te cifre koje su spominjane u toj temi (ne samo za njega) su stvarno fascinantne, ali to samo kada ima posla :). Malo sam preterao hteo sam prvo da napisem 90% ali aj sad :).
Mozda je moje misljenje pogresno, ali sve u zavisnosti od mogucnosti ljudi. Neko ima stan i prezivljava nekako, on mora da nadje neki posao jer da bi startovao neki svoj privatni biznis mu treba vise novca, pogotovu u Beogradu. Inace ti zivis u Beogradu, gde se posao nadje relativno lako, ako imas fakultet i iole znanja, podji malo dalje od Beograda, videces da ljudi sa fakultetom ne mogu da nadju posao, i sta ce da rade da sede ili da rade za dnevnicu da beru maline ili u hladnjaci. Evo covek radi od 8 ujutru do 8 uvece sve i svasta za 30 000 mesecno i to je dobro jer mu uplacuje gazda radni staz, ljudi rade neprijavljeni i sta ce posle kada ode u penziju, nadam se da ti se tu zakljucak sam nazire :).
@eseses prestize on mene i to debelo, nikako da ga stignem jbg :), racunao ja nema sanse da ga stignem :).
Pa naravno, ali sve se deli :), pesme se na svadbi placaju :).
Pozdrav!
:: Ono sto se uzme na ulazu uvek se deli na sve u `orkestru :: :: Provereno :: :: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi :: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb :: ::
kad zavrsis skolu niej sve u parama, stices neki ugled i status, kreces se u nekim drugim krugovima, za laksi posao dobijas pare, a i nije sve u parama, a ne crkavas i ne ubijas se od posla kao neki zanatlija makar on i vise zaradio. Jedno je fizicki a drugo posao za stolim ili pred kopmpom itd. Ti sto imaju fabrike i ne znam ni ja sta a nisu nikakvu skolu zavrsili trebali su dosta da se pomuce plus ne prodju svi tako dobro. Opet sve zavisi od coveka koliko je snalazljiv...
kad je svima odavno jasno da sam najveca budala ja, bar u nekim bitnim sferama :)))) tako da nema potrebe da se glozite medjusobno, sam sebe proglasavam kraljem sto se tice naivnosti i ispada i gotovo...i vuci siti i koze na broju :P
P.S. mrtav sam ozbiljan, slobodno sta god ne valja ili je u - kontekstu svalite na mene (bez obzira sto nisam ucesnik niti sam u toku), nesto sam u poslednje vreme izdresiran da lecim tudje fobije, unutrasnja kolebanja i nemire pa mi dodje u neku ruku kao normalnost...ma i Sigmund Freud je zabaviste za ono cega sam se nagledao i doziveo...samo opusteno...
Boze mili. Ti stvarno mislis da zato sto TI ne znas da neko ima puno para to znaci da nema...
Ko god ima para, nece sigurno o tome javno da prica, a pogotovo nece na forumu...
Nisi jos video da je neko pun para? Jel treba u potpis da stavljamo sta vozimo, koliki stan imamo, koje lokale drzimo itd??? __________________ Scourge of PCBerza
:: @Daum ne znam tacno, ajde ima ljudi ovde koji sigurno dosta zaradjuju ali ne zele o tome da pricaju, ali nisam jos ovde video nekoga ko je prepun para, jedino za koga nesto otprilike znam je DaSick jer je pre pisao nesto o tome, i stvarno te cifre koje su spominjane u toj temi (ne samo za njega) su stvarno fascinantne, ali to samo kada ima posla :). Malo sam preterao hteo sam prvo da napisem 90% ali aj sad :) :: :: Mozda je moje misljenje pogresno, ali sve u zavisnosti od mogucnosti ljudi. Neko ima stan i prezivljava nekako, on mora da nadje neki posao jer da bi startovao neki svoj privatni biznis mu treba vise novca, pogotovu u Beogradu. Inace ti zivis u Beogradu, gde se posao nadje relativno lako, ako imas fakultet i iole znanja, podji malo dalje od Beograda, videces da ljudi sa fakultetom ne mogu da nadju posao, i sta ce da rade da sede ili da rade za dnevnicu da beru maline ili u hladnjaci. Evo covek radi od 8 ujutru do 8 uvece sve i svasta za 30 000 mesecno i to je dobro jer mu uplacuje gazda radni staz, ljudi rade neprijavljeni i sta ce posle kada ode u penziju, nadam se da ti se tu zakljucak sam nazire :) :: :: @eseses prestize on mene i to debelo, nikako da ga stignem jbg :), racunao ja nema sanse da ga stignem :) :: :: Pozdrav!
Ma bre gamecopyworld, ili gameburnworld... ako nema jbg, upregni google sa searchom `rapidshare.com/files Settlers 7 crack` __________________ Scourge of PCBerza
Gile pa mozda si u pravu za armonikase ali evo ja cu svoj primer... Redovni posao + privatni = 20000 evreja godisnje. Mislim da je i previse za nekoga ko je poceo a ipak nije zavrsio fakultet.
Slazem se ja da armonikas mozda i zaradi vise ali iza njega nista ne ostaje sem mamurluka i bezveznog osecaja sutradan ujutru, a iza mog rada ipak ostaje nesto opipljivo i vrlo vidljivo sto doprinosi boljitku drustva koje to ipak manje ceni od grandolikih dostignuca.
I da napomenem da svaka kinta ide legalnim tokovima i za sve je placen porez i doprinosi (ovo me boli ali tako je kako je).
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: DSS, Sky i Gliga vode istu pricu vec nekoliko meseci na forumu, trazio sam temu, gde je DSS ispisao ono hahaha x 100000, da sam morao da skrolujem u desno minut jbt, ali nema teme, ali odakle bax u celoj toj prici nemam pojma :: :: @bax slazem se sa tobom da nekom racunar sluzi za OC i igranje igrica tj. zajebanciju, a nekome za neki ozbiljan rad i zaradjivanje kesa, ja sam to na vreme shvatio o poceo da ucim neke programe koji ce mi kasnije biti izuzetno korisni (pokusao sam to da iskoristim da zaradim ali slabo :)), ali takodje mislim da neke stvari ipak ne treba preskakati, ne samo uvek raditi nesto na racunaru uciti, nego se nekad malo opustiti uz neku igru, ponekad OC grafu ili proc,.. :: :: I da dodam nesto, ovde i na mnogim drugim mestima se potencira neko znanje koje ne moze nigde da se iskoristi, licno mislim da bi trebalo potencirati na sticanju znanja koje se negde moze iskoristiti i zaraditi neki novac :: :: I jos jedna stvar vidim ovde su se pre nipodastavale neke vrednosti tipa harmonikas itd. Hteli vi ili ne harmonikas (bilo koji) zaradi vise para za godinu dana nego bilo ko na ovom forumu, i da ovo je moje misljenje i nicije vise :: :: Pozdrav!
Daj reci čime se baviš, da pocnem i ja da zarađujem toliko, jer ni ja nisam fax završio :)
Be the change you want to see in the world.
:: Gile pa mozda si u pravu za armonikase ali evo ja cu svoj primer.. :: Redovni posao + privatni = 20000 evreja godisnje :: Mislim da je i previse za nekoga ko je poceo a ipak nije zavrsio fakultet :: :: Slazem se ja da armonikas mozda i zaradi vise ali iza njega nista ne ostaje sem mamurluka i bezveznog osecaja sutradan ujutru, a iza mog rada ipak ostaje nesto opipljivo i vrlo vidljivo sto doprinosi boljitku drustva koje to ipak manje ceni od grandolikih dostignuca :: :: I da napomenem da svaka kinta ide legalnim tokovima i za sve je placen porez i doprinosi (ovo me boli ali tako je kako je) :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: DSS, Sky i Gliga vode istu pricu vec nekoliko meseci na forumu, trazio sam temu, gde je DSS ispisao ono hahaha x 100000, da sam morao da skrolujem u desno minut jbt, ali nema teme, ali odakle bax u celoj toj prici nemam pojma :: :: :: :: @bax slazem se sa tobom da nekom racunar sluzi za OC i igranje igrica tj. zajebanciju, a nekome za neki ozbiljan rad i zaradjivanje kesa, ja sam to na vreme shvatio o poceo da ucim neke programe koji ce mi kasnije biti izuzetno korisni (pokusao sam to da iskoristim da zaradim ali slabo :)), ali takodje mislim da neke stvari ipak ne treba preskakati, ne samo uvek raditi nesto na racunaru uciti, nego se nekad malo opustiti uz neku igru, ponekad OC grafu ili proc,.. :: :: :: :: I da dodam nesto, ovde i na mnogim drugim mestima se potencira neko znanje koje ne moze nigde da se iskoristi, licno mislim da bi trebalo potencirati na sticanju znanja koje se negde moze iskoristiti i zaraditi neki novac :: :: :: :: I jos jedna stvar vidim ovde su se pre nipodastavale neke vrednosti tipa harmonikas itd. Hteli vi ili ne harmonikas (bilo koji) zaradi vise para za godinu dana nego bilo ko na ovom forumu, i da ovo je moje misljenje i nicije vise :: :: :: :: Pozdrav!
Projektovanjem... (energetika) Ali ovo se ne postize preko noci... Jednostavno kao i u svemu ostalom moras da pocnes od `O` i onda lagano dok ne naucis posao nakupis poznanstva itd... i najbitnije da nisi besan i bezobrazan, da marljivo i vredno radis bez obzira na rokove, ponekad moras i na sebe da zaboravis na mesec dva (ne uvek ali svakako jednom godisnje) dana kako bi nesto zavrsio na vreme ali to se placa malo bolje.
A sa takvim stavom `daj reci cime se bavis da i ja zaradjujem toliko` to moze odmah samo ako ces da jebes babe, cak i tu moras da pocnes od `0` dok ne upoznas kriticnu masu baba.
:: Daj reci čime se baviš, da pocnem i ja da zarađujem toliko, jer ni ja nisam fax završio : ::
@abner to za harmonikase si 100% u pravu, ima zaradu, ali iza njega ne ostaje mnogo stvari. Inace stvarno lepa zarada na godisnjem nivou :).
Inace mnogo novca moze da se zaradi u nekim delatnostima tipa masinstvo, energetika, arhitektura, u pocetku malo, ali kasnije te cifre su stvarno fascinantne. Ali stvar je u tome sto juznije od Beograda slabo ko moze da uspe u nekoj gorepomenutoj delatnosti jer nema razvijene industrije.
Pa i to je realtivno... Recimo cuh od jednog kolege da on u preduzecu za puteve Nis tuce prilicno dobru kintu. Recimo nekad su solidna primanja bila u DIV-u od privatizacije na ovamo vise nisu. Oni koji rade u Lazarevackim rudnicima imaju frapantne pare no i to nije tako juzno.
Znas sta je problem sa JUGOM SRBIJE nedostatak ambicija, mada ima casnih izuzetaka i ljudi koji imaju viziju i to ispunjavaju. I jos jedna stvar generalno dole nema obrazovanih ljudi koji su bar malo proputovali svet pri cemu u svet ne smatram letovanje u grckoj, zimovanje u makedoniji itd... ima tamo dosta gastarbajtera ali oni su i tamo gde odu sljakatori znaci oni koji ne znaju celokupnu telhnologiju u bilo kojoj oblasti tako da tamo nema buducnosti zbog odliva mozgova na sever a kasnije i preko granice.
Evo ja bih bas voleo da saznam ima li na jugu iole solidne firme za recimo projektovanje iz oblasti hidroenergetike, dvadeset godina se bavim time i ja za takvu firmu nisam cuo. Ima ih dosta koji se bave gradjevinom ali su 90% cisti dundjeri bez zelje da uvredim ili nipodastavam dundjere, ali meni za dundjeraj nisu potrebni majstori to umem i sam.
E sad pogledaj sledecu cinjenicu kad gradis kucu to donosi jednokratnu korist izgradis kucu i prodas je i tu je kraj, ako pak gradis zgradu da bi je izdavao to je nesto povoljnija situacija posto ces na kraju izvuci daleko vise love nego da si je odmah prodao a na kraju ostaje ti nesto sto mozes da remujes za kredit. No sve jedno bavljenje stambenim prostorom na kraju ne donosi adekvatnu dobit jer kad odbijes sve one korumpirane troskove na kraju ti i ne ostaje veliki procenat.
Jednom prilikom sedimo na nekoj terasi sa jednim velikim investitorom koji nas u jednom trenutku zamoli da cutimo i slusamo, i pita nas jel cujete nesto, svi rekose cujemo reku Quiroz, a on odgovara nije tacno to se cuju dolari kako teku dok moja elektrana stoji i ne proizvodi nista zbog remonta, pozurite sa remontom.
Sve u svemu samo ti marljivo uci programe poput AutoCAD - REVIT - Civil 3D, Microstation, ProENGINEER i onaj francuki cini mi se da je Catia, i pare ce doci, mozda ne kad budes imao 22-23 ali sa 27-30 bice para.
Cim zavrsis srednju skolu mozes naci posao za 5K + varijabila ima firmi ima oglasa samo treba biti uporan, i pravilo je sto manja firma to veca nesigurnost i naravno PLATA.
:: @abner to za harmonikase si 100% u pravu, ima zaradu, ali iza njega ne ostaje mnogo stvari. Inace stvarno lepa zarada na godisnjem nivou :) :: :: Inace mnogo novca moze da se zaradi u nekim delatnostima tipa masinstvo, energetika, arhitektura, u pocetku malo, ali kasnije te cifre su stvarno fascinantne. Ali stvar je u tome sto juznije od Beograda slabo ko moze da uspe u nekoj gorepomenutoj delatnosti jer nema razvijene industrije :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.