Najpametnije, kad naučiš da se hladiš od želje za bespotrebnim upgrade-om (naročito ovde, gde uzimaš CPU predstavljen negde početkom 2007. i to zašto, zbo 3dmarka....!?!?!?!? ), tad ćeš znati da si počeo zrelo da razmišljaš.
Sve u svoje vreme, polako i hladne glave
:: Mislim da bi najbolje bilo da skupljam pare, pa ako nešto naleti do kraja ove godine, onda ću da izvršim neku zamenu, a ako ne, onda uzimam DDR 3. A tako sam se zagrejao za Q6600 i 2x2 GB 1066 MHz DDR 2 da je to strašno :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Aj i ja da ti kažem da pričekaš malo pa pređeš na ddr3 kad skupiš kintu ili ti naiđe nešto povoljno, sad da uzmeš to bilo bi ti krivo za nedelju dana. Ne zato što bi to bilo slabo, psiha je u ptanju. Kad pređeš na skroz novu platformu imaš više stvari da se zajebavaš s njima, držaće te duže oduševljenje.
Uvek po oglasima naleti nešto dobro, najbolja fora je da držiš kintu sa strane i uzimaš kad ti naleti nešto baš dobro i jeftino pai sklapaš lagano, samo jebiga moraš unapred da isplaniraš šta ćeš i kako ćeš. Najgore je kad uzimaš sve odjednom, retko se sve složi i uvek pukneš više para.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
moja 3 poslednja procesora hronoloskim redom su E5300/E8400/Q6700(promenjeno 5-6 kartica i jedno 5 ploca al ne bitno)
Realno ti doplacujes za taj quad nekih 40-50e, nece niko da da Q6600 ispod 100e, sto je sasvim logicno ipak je to CPU sa 4 jezgra i 8mb kesha, i svaki radi na 3.5GHz minimum...
Ako imas kintu doplati, samo ne znam sta ce ti sad kad realno nema ama bas nista da se igra normlano? Ako doplatis ti po meni nisi na gubitku, ti ces njega moci prodati za iste te pare za 3-4 meseca ako budes prelazio na neku drugu platformu, bices eventualno u nekom minusu od 10e ako ti neko spusti cenu i ti se slozis da biti ostisao sto pre...
Razmisli, da li ti treba sada taj Quad to jedino po meni, a da li se isplati - ispalti se za 40-50e doplate, relano ovi sto samraju sa 65nm grejanjem itd to je baljezganje, ja moj Q6700 na 3.5Ghz sa vendettom2 hladim odlicno, u leru 23-25C kad su bile vrucine oko 28-29C, opterecen ne prelazi nekih 67-68C i to je to...trosi 40-50W vishe od nove generacije sto po meni nije strasno...
A to sto neki pisu tvoj je noviji ovaj je stariji ne znaju ni sami sto to pisu :S koga bole patka sto je ovaj novini kada je slabiji i ama bas nista ne nudi bolje cak suprotno...posebno sto su ti E7xxx poznati kao loshiji klokeri od cele C2D familije...
DDR3 skup? Gde to? Imaš Mushkin 2x2 na 2000mhz za 11-12000, to je normalna cena... Sve sporije od toga je i jeftinije... __________________ Scourge of PCBerza
Pa malo li je za memoriju dati 100+ e? Pre 8 meseci je 2x2 GB 1066 MHz DDR 2 bila 5000-6000 RSD, a sada je 10000 RSD. Ali jbg, to je bilo pre 8 meseci, a sada je sada. Mada, s` obzirom koliko košta DDR 2, nije ni skup DDR 3.
@dautovic: Ma nisam ni na pameti imao da uzimam Q6600, još na početku godine sam zacrto sebi da ću do kraja ove godine uzeti DDR 3, međutim, videh na oglasima prodaju ovaj CPU za 100e, kao može zamena, pa reko sebi, za 40e mi se isplati doplata. Memoriju sam isto našao jednog lika koji želi da menja Mushkin 2x2 GB 1066 MHz za moju Geil Ultra 2x1 GB 800 MHz uz moju doplatu od 30e, što mi se i to isplati, ali lik se ne javlja. Za 70e bih nadogradio PC dobro, ali jedino što me koči je to što ću i dalje biti na DDR 2, a ja ne menjam često komponente, ne volim da se cimam.
Najbolje bi bilo da ostavim sve kako jeste, i da pređem na DDR 3 tamo negde u Novembru. Videću šta ću da radim...
The Way It`s Meant To Be Played
:: DDR3 skup? Gde to? Imaš Mushkin 2x2 na 2000mhz za 11-12000, to je normalna cena... Sve sporije od toga je i jeftinije.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: Ne planiram to sad da uradim, krajem godine ću preći na DDR 3. Sad su cene bezobrazno velike, ne pada mi na pamet da bilo šta kupim sada ::
@SSS Ti prelaskom na DDR3 (LGA 775) nista ne dobijas u odnosu na DDR2.Evo nadji mi brzi setup od mog sa DDR3 a ja imam DDR2 platformu!Bilo sta da je u pitanju.. Jedini pametan potez je skok na noviju seriju,drugi socket nesto poput i5 ! Kad je vec 1156 za nju vec moras DDR3 to je vec nesto drugo.. Ovako nema smisla da prelazis sa istog socket-a na isti samo zbog DDR3,malo je to smesno!Pamet u glavu pa razmisli! Sto se tice sadasnje situacije.Nista mnogo ne doplacujes.Imas novi CPU sa boljim mogucnostima.Dal ces ti njega iskoristiti,za sta ces ga koristisi totalno je nebitno vec je poenta da ne gubis vec dobijas!I danas/sutra za iste pare malte ne ga mozes uzeti sto kaze Dautovic mozda 10-tak eura samo na gubitku a to nije nista.Za to vreme ces imati mogucnost da osetis cari Quad Core-a.To da je Quad samo za render i za ozbiljnije namene ne pije vodu.To su gluposti.Gameri Quad uzimaju zbog sasvim desete stvari,zbog setupa-a,performansi,same komunikacije izmedju CPU-a i GPU-a itd..Pricao sam o tome dosta,necu da se ponavljam.. Slobodno uzmi CPU,nema tu dileme,zbog cega bise pokajao.Opet ponavljam,dobijas,ne gubis..Nikakva ulaganja nisu da bi ti sad ispirali moza za pisljivih 40 eur>?Ajde sam razmisli ,sta mozes sad za 40 eur da kupis?.. Kad bude vreme i finansijska potpora ti tipuj na neki i5 a ovo oko LGA 775 zaboravi jer ga vec imas..
Koji bre DDR 3 na LGA 775? Jel neko pričao o tome? Ja sam rekao da bih moju postojeću memoriju zamenio za 2x2 GB 1066 MHz DDR 2.
Videću kako će da ispadne, 70e mi stvarno nije mnogo, a za godinu-dve bih mogao da pređem na DDR 3.
The Way It`s Meant To Be Played
:: @SS :: Ti prelaskom na DDR3 (LGA 775) nista ne dobijas u odnosu na DDR2.Evo nadji mi brzi setup od mog sa DDR3 a ja imam DDR2 platformu!Bilo sta da je u pitanju. :: Jedini pametan potez je skok na noviju seriju,drugi socket nesto poput i5 :: Kad je vec 1156 za nju vec moras DDR3 to je vec nesto drugo. :: Ovako nema smisla da prelazis sa istog socket-a na isti samo zbog DDR3,malo je to smesno!Pamet u glavu pa razmisli :: Sto se tice sadasnje situacije.Nista mnogo ne doplacujes.Imas novi CPU sa boljim mogucnostima.Dal ces ti njega iskoristiti,za sta ces ga koristisi totalno je nebitno vec je poenta da ne gubis vec dobijas!I danas/sutra za iste pare malte ne ga mozes uzeti sto kaze Dautovic mozda 10-tak eura samo na gubitku a to nije nista.Za to vreme ces imati mogucnost da osetis cari Quad Core-a.To da je Quad samo za render i za ozbiljnije namene ne pije vodu.To su gluposti.Gameri Quad uzimaju zbog sasvim desete stvari,zbog setupa-a,performansi,same komunikacije izmedju CPU-a i GPU-a itd..Pricao sam o tome dosta,necu da se ponavljam. :: Slobodno uzmi CPU,nema tu dileme,zbog cega bise pokajao.Opet ponavljam,dobijas,ne gubis..Nikakva ulaganja nisu da bi ti sad ispirali moza za pisljivih 40 eur>?Ajde sam razmisli ,sta mozes sad za 40 eur da kupis?. :: Kad bude vreme i finansijska potpora ti tipuj na neki i5 a ovo oko LGA 775 zaboravi jer ga vec imas. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
:: Koji bre DDR 3 na LGA 775? Jel neko pričao o tome? Ja sam rekao da bih moju postojeću memoriju zamenio za 2x2 GB 1066 MHz DDR 2 :: :: Videću kako će da ispadne, 70e mi stvarno nije mnogo, a za godinu-dve bih mogao da pređem na DDR 3 :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: @SS :: :: Ti prelaskom na DDR3 (LGA 775) nista ne dobijas u odnosu na DDR2.Evo nadji mi brzi setup od mog sa DDR3 a ja imam DDR2 platformu!Bilo sta da je u pitanju. :: :: Jedini pametan potez je skok na noviju seriju,drugi socket nesto poput i5 :: :: Kad je vec 1156 za nju vec moras DDR3 to je vec nesto drugo. :: :: Ovako nema smisla da prelazis sa istog socket-a na isti samo zbog DDR3,malo je to smesno!Pamet u glavu pa razmisli :: :: Sto se tice sadasnje situacije.Nista mnogo ne doplacujes.Imas novi CPU sa boljim mogucnostima.Dal ces ti njega iskoristiti,za sta ces ga koristisi totalno je nebitno vec je poenta da ne gubis vec dobijas!I danas/sutra za iste pare malte ne ga mozes uzeti sto kaze Dautovic mozda 10-tak eura samo na gubitku a to nije nista.Za to vreme ces imati mogucnost da osetis cari Quad Core-a.To da je Quad samo za render i za ozbiljnije namene ne pije vodu.To su gluposti.Gameri Quad uzimaju zbog sasvim desete stvari,zbog setupa-a,performansi,same komunikacije izmedju CPU-a i GPU-a itd..Pricao sam o tome dosta,necu da se ponavljam. :: :: Slobodno uzmi CPU,nema tu dileme,zbog cega bise pokajao.Opet ponavljam,dobijas,ne gubis..Nikakva ulaganja nisu da bi ti sad ispirali moza za pisljivih 40 eur>?Ajde sam razmisli ,sta mozes sad za 40 eur da kupis?. :: :: Kad bude vreme i finansijska potpora ti tipuj na neki i5 a ovo oko LGA 775 zaboravi jer ga vec imas. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.