To ja pricam vec mesecima, ali vlada misljenje da to mora da se otkljuca i da bude 100 % stabilno. A sto se tice procesora mislim da su sada Phenomi X4 relativno ok sa cenama i da ih treba uzeti. Dakle stekni pare i uzmi pravu stvar.
Pozdrav!
:: :: Ne mora da znaci da nemas muda ako uzmes athlon x4. Evo ja sam imao muda i uzeo phenom x2 i sta sam uradio? Izdutjkao! (nije postojao 555 kad sam ja uzeo, a izsto se tako pricalo da se 90% otkljucava). Eto, samo kazem da ako ne zelis da se ukopas sa dvojkom, uzmes atII x :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black :: :: :: @Snoopy buraz dobar je Athlon taj tu nema razgovora, ali to sto si se ti opekao i nisi otkljucao 550 to je tvoj slucaj zasebno. a i nisi trebao uzimati 550 nego 55 :: :: :: :: ja sam od 6 procesora otkljucao 5 komada :: :: :: :: 4 x Phenom II X2 555 BE u X4 B5 :: :: 1 X Athlon II X4 635 L3 cash :: :: 1 x Phenom II X2 555 BE nije hteo da se otkljuca :: :: :: :: Svakom ko zeli malo da reskira bih preporucio 555 BE za 80e da proba da ga otkljuca.. :: :: :: :: Ko nema muda za njega je Athlon II X4 i tu je kraj price na ovu temu :: :: :: :: Imam Phenom II X4 B55 na 3.9GHz 1.43V i dugo se to nece manjati.. :: ::
Re: Re: Evo ako baš nećeš da rizikuješ sa otključavanjem
20.11.2010. 19:58
status: user broj poruka: 77
:: Da, stavi MSI G45 ploču, ovi je nemaju u ponudi pa nisam mogao da stavim :: :: A miš je ok, samo mogao bi da uzmeš 740K ili 747H, laserski su a onaj što si ti mislio je optički. I još jednom da kažem da mi je bez veze da podloga bude skuplja od miša, osobito što sam 740K godinu dana vozao po stolu bez problema, podlogu sam dobio posle na poklon i nije da mi znači bog zna koliko :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: http://img44.imageshack.us/img44/862/11111ku.jp :: :: :: :: Doduše 1000din više ispada. Ako ti je mnogo para stavi neku 5770 :: :: ::
ne bi menjao nista na od cpu, posebno je hd ovaj sto sam stavio po meni best buy VRH 32mb buffer i odlicno radi u praksi koristio sam ga, memoriju ovu nisam koristio samo sam cuo da je dobra, fala na preporuci za misa bas cu da vidim :)
Jeste , a probaj da klokiras taj Athlon pa ces da vidis sta ces dobiti, ovaj moj 955 je isao do 4.3ghz, a sto izvuces vise od 3.85 stabilno kod Athlona i to sa 1.5v naponom daj Boze, tako da ne mozes to da poredis...
Gledas ti taj benchmark , a pogledaj u stvarnosti, ja sam imao prilike da radim i sad jednim i drugi procesorom, tako da ima razlike poprilicne!
:: :: teme vezane za napajanja na ovom forumu.....ima ih podosta, pa odluc :: :: E da. Sta znaci ono: AMD i ATI kidaj :: :: (ako si mislio da ce AMD procesor sa ATI grafikom raditi bolje nego sa Nvidia, to si se malo zeznuo.Radice jednakoi dobro sa obe
evo to znaci znaci da amd i ati kidaju zajedno pogotovo sa fusion-om nbt nema veze sa temom
:: :: teme vezane za napajanja na ovom forumu.....ima ih podosta, pa odluc :: :: E da. Sta znaci ono: AMD i ATI kidaj :: :: (ako si mislio da ce AMD procesor sa ATI grafikom raditi bolje nego sa Nvidia, to si se malo zeznuo.Radice jednakoi dobro sa obe
evo to znaci znaci da amd i ati kidaju zajedno pogotovo sa fusion-om nbt nema veze sa temom
:: :: :: Da, stavi MSI G45 ploču, ovi je nemaju u ponudi pa nisam mogao da stavim :: :: :: :: A miš je ok, samo mogao bi da uzmeš 740K ili 747H, laserski su a onaj što si ti mislio je optički. I još jednom da kažem da mi je bez veze da podloga bude skuplja od miša, osobito što sam 740K godinu dana vozao po stolu bez problema, podlogu sam dobio posle na poklon i nije da mi znači bog zna koliko :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: http://img44.imageshack.us/img44/862/11111ku.jp :: :: :: :: :: :: Doduše 1000din više ispada. Ako ti je mnogo para stavi neku 5770 :: :: :: :: :: :: :: ne bi menjao nista na od cpu, posebno je hd ovaj sto sam stavio po meni best buy VRH 32mb buffer i odlicno radi u praksi koristio sam ga, memoriju ovu nisam koristio samo sam cuo da je dobra, fala na preporuci za misa bas cu da vidim :)
Re: Re: Re: Re: Evo ako baš nećeš da rizikuješ sa otključavanjem
20.11.2010. 20:15
status: user broj poruka: 77
:: `Na od cpu`? Pa de se već oblesavi tako crni sine. Aj najbolje da popričamo sutra, al tek kad te prođe mamurluk :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: :: Da, stavi MSI G45 ploču, ovi je nemaju u ponudi pa nisam mogao da stavim :: :: :: :: :: :: A miš je ok, samo mogao bi da uzmeš 740K ili 747H, laserski su a onaj što si ti mislio je optički. I još jednom da kažem da mi je bez veze da podloga bude skuplja od miša, osobito što sam 740K godinu dana vozao po stolu bez problema, podlogu sam dobio posle na poklon i nije da mi znači bog zna koliko :: :: :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: :: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: :: :: http://img44.imageshack.us/img44/862/11111ku.jp :: :: :: :: :: :: :: :: Doduše 1000din više ispada. Ako ti je mnogo para stavi neku 5770 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ne bi menjao nista na od cpu, posebno je hd ovaj sto sam stavio po meni best buy VRH 32mb buffer i odlicno radi u praksi koristio sam ga, memoriju ovu nisam koristio samo sam cuo da je dobra, fala na preporuci za misa bas cu da vidim :
konacno se neko setio da napise pravu stvar .) to je ustvari cod kojim ces saznati dal je propus jezgro ili na tvoju srecu deneb,ako je propus nema nista od otkljucavanja l3-a da znas...
:: pitaj jel imaju sa stepping code-om CACYC zbog otkljucavanja L3 cache-a. :: ::
Na top Phenomu moze da se otkljuca cetvrto jezgro, a na Athlonu l3 pa ako je sve ok onda mu dodju na isto. Ko sto rece Morow to se gleda po kodu na procesoru. Kad sam ja uzimao Athlon x3 440 ja sam bas tragao za Ranom od Deneba (posto ima i od Probusa, ali on nema l3), i uspesno je otkljucano u x4 sa l3.
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.