Ja imam malo stariju plocu od tvoje , koja je realno jeftina, 5300 me je kostala, na njoj sam kloknuo Athlona II 620 sa 2.6 na 3.2Ghz radilo sve bez problema.Sada je na istoj ploci Phenom II x6 1055, njega sam sa 2.8 meto na 3.0 , cisto reda radi da zaokruzim i sve radi ok.Imam dobro hladjenje ali mi ne pada na pamet da natezem plocu radi daljeg OC koji mi realno ne treba.
Iste stvari se desavaju i na giga ,asus i ostalim plocama jbg, zapadne ti los primerak ili ko zna sta vec krene naopako.
Inace nisam fanboy bilo cega , pogotovo firmi , da ne mislis da branim MSI, neko se kune u nesto, dok ce vec neko drugi da kaze da je to isto najgori krsh...
Pa, da! Još uvek pratimo temu, napiši iskustva i sa ovlašćenim servisom!
Pozdrav!
Vlada
:: Ja imam malo stariju plocu od tvoje , koja je realno jeftina, 5300 me je kostala, na njoj sam kloknuo Athlona II 620 sa 2.6 na 3.2Ghz radilo sve bez problema.Sada je na istoj ploci Phenom II x6 1055, njega sam sa 2.8 meto na 3.0 , cisto reda radi da zaokruzim i sve radi ok.Imam dobro hladjenje ali mi ne pada na pamet da natezem plocu radi daljeg OC koji mi realno ne treba :: :: Iste stvari se desavaju i na giga ,asus i ostalim plocama jbg, zapadne ti los primerak ili ko zna sta vec krene naopako :: :: Inace nisam fanboy bilo cega , pogotovo firmi , da ne mislis da branim MSI, neko se kune u nesto, dok ce vec neko drugi da kaze da je to isto najgori krsh.. :: :: Aj pa javi sta si uradio u servisu :: :: Pozdrav i srecno :: :: AMD Phenom II x6 1055 - 2.8Ghz :: 5 Gb RAM Kingston hyperX genesis 1600MHz cl :: 470 gtx gigabyte 1280 ddr5 320 bi :: MB:MSI 760GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan-Vanes :: Mouse:mx518 :: ::
@Mixer zasto si razocaran MSI plocom ... pa nije je MSI ubio vec TI :) .. jumpere si premestao dok je ploca bila pod naponom !!!!
po tvrdnji MSI-a .. ukoliko neuspe OC .. trebalo bi vratiti OC jumpere u neutralni polozaj i upaliti plocu .. ploca bi trebalo 3 puta da se resetuje i tada automatski brise cmos (sama) ..
koliko se puta tebi resetuje ? ... a da je ostavis tako da se resetuje sama jedno 10 min .. ko joj ebe mater .. mozda se seti da proradi ..
da sam dobio novu plocu! :) imao sam srece samo to da kazem. 29.3 sam odneo u prodavnicu,i danas su me zvali da nisu mogli otkloniti kvar pa sam podigao novu.
:: da sam dobio novu plocu! :) imao sam srece samo to da kazem. 29.3 sam odneo u prodavnicu,i danas su me zvali da nisu mogli otkloniti kvar pa sam podigao novu :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: ::
Jos ne... Sad sam se opeko,ali naravno,tesko da ce se desiti da je neklokujem ponovo. Ali nikad vise automatski, fazon je sto mi je sve u biosu zakljucano,pa bi morao da update-ujem bios, a to nisam nikad radio, i sve to vuce nesto za sobom. Tako da necu imati volje bar nekoliko meseci a onda cemo videti. .)
Verovatno su čitali berzu i dopala im se njegova iskrenost, pa ga častili password-om.
Pozdrav!
Vlada
:: Valjda je stavljena sifra za ulaz u bios.Uradi clear cmos i vise nije zakljucano,kakav bre apdejt biosa :: :: (ili mozda postoji neki drugi sistem zakljucavanja za koji ne znam ::
:: ali i pre nego sto sam zeznuo maticnu, odma kad sam je kupio, sve je bilo zakljucano. tj. nemogu da selektujem nijednu opciju,fsb,multiplier,itd.. :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: ::
Pa nikakav im nije problem da stave PW...
Ako ipak hoces da ga skines.
Iskljuci komp. iz struje, izvadi bateriju s maticne ploce na 2-3 min, vrati, i to je to.
:: :: :: :: :: ali i pre nego sto sam zeznuo maticnu, odma kad sam je kupio, sve je bilo zakljucano. tj. nemogu da selektujem nijednu opciju,fsb,multiplier,itd.. :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: Pa nikakav im nije problem da stave PW.. :: :: Ako ipak hoces da ga skines :: :: Iskljuci komp. iz struje, izvadi bateriju s maticne ploce na 2-3 min, vrati, i to je to.
Ta ploca moze sasvim fino da se klokuje sa tim AMD 640.
Pa covece, ja sam na krsevima sa 690V AMD chipsetom tipa FOXCONN drzao Athlon II 240 na 3,7GHz.
Ne moze niko da me ubedi da ti ne mozes barem na 3,5GHz za 24/7 sa tim CPU i MB.
To je odlicna ploca, ja cu je sebi uzeti uskoro. Desio ti se peh, Boze moj, nista strasno, zato je tu garancija, mada je zaista paradoksan slucaj da crkne ploca zbog OC-a...
Evo ja upravo przim jednog Intela na 945GZM chipsetu na nekoj Gigabyte ploci.
Kada bi video kakav krs je to za OC, iz prve bi overklokovao to tvoje cudo. :)
Mada, ako nemas potrebe za OCom - nemoj ni da OCujes...
Ali u planu mi je da kupim nesto tipa 212+, i pa da ga doteram spolja malo, neki svetleci ventovi,i onda kad mu sve to nabacim, kontam do leta, onda cemo se igrati.
:: Koliko sam sada shvatio, on i nema pass na BIOS-u, već treba da omogući dostupnost opcija za OC :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: :: :: :: :: :: :: Teska matematika skinuti PW.
Hahaha... Ne boj se. .) Necu jos kao sto sam rekao,i zakljucak je da nemam potrebe sa ovom grafickom da klokujem cpu. Kasnije kad dodje neka graficka koja daje vise fps-a onda pocinju igre.
:: Gde mu reche ,sad ce da opet cacka... :: :: : :: :: AMD Phenom II x6 1055 - 2.8Ghz :: 5 Gb RAM Kingston hyperX genesis 1600MHz cl :: 470 gtx gigabyte 1280 ddr5 320 bi :: MB:MSI 760GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan-Vanes :: Mouse:mx518 :: :: :: ma vrednosti u biosu menjas sa + i - ! ! ! ! ! :: :: Nema svaka opcija padajuci meni,nego dodjes na ono sto hoces da promenis,pa sa + i :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.