Postoji nesto sto se zove obmana ..Kad nesto kazes red bi bio da to potkrepis validnim rezultatima kako dolikuje na jednom IT forumu! Cak i da te neko prozove bez razloga tvoja duznost je da mu dokazes da nije u pravu a ne da se vadis recima koje ovde nista ne znace. Evo ja ti kazem da mi moj AMD Kuma bez kuma :) radi na 4.5 Ghz na stock coleru i naponu od 1.25v a nije mu ni Vid toliki nego veci.Jel ti meni sad verujes.Veruj mi,ljudi smo,princip je to
Sta ja mogu to je vec diskutabilno i samo moja stvar i to zadrzavam za sebe..
Inace ti ovu kanticu zoves kolima?Golf? Jesi ti ovo vozio slalom?
Izgleda da cu morati da dodjem sa M-om da te provozam da vidis sta je brzina i sta je auto. Nesto si mi se mnogo izdigao,vreme je da ti spustimo krila
Štangliranje
:: @SkyFir :: Mnogo si se druze opteretio tim mernim instrumentima,postji valjda neki princip pa nisam ja kod istraznog sudije da igram po njegovim notama.Ponudio sam ti lepo da dodjes i uveris se :: Mnogo si mi nesto uzrujan,nevidim zasto kad imas tako sredjen zivot i mozes sebi da priustis gomilu HW i to sa sve pozlatom :: Ovo je momak moja nova masina :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Ap5-B2MPO9o
@SkyFire Hoces da ti nabavim jednog Phenom-a X6 da se nepatis sa tom Kum-om,ipak ti si stari overkloker sto sam se uverio u tvoju strucnost kad si klokovo moj stari Q6600.Davno bese to zaboravio si prijatelja
Nesto se ne secam.Mnogo ljudi sam upoznao,mnogima pomagao..Ako sam te zapostavio ili se tako osecas veruj mi da nije namerno,to je iz nehata..Godine su ucinile svoje,postao sam senilan :) Nema veze,napravices neki rostilj ,gajbu piva da castis za masinu a i da ucvrstimo to buduce prijateljstvo i saradnju.
A tih 4.5 Ghz cemo da vidimo koliko su stabilni kad pustis LinX i srusi ceo sistem :)
Jel dogovoreno?Znaci dolazis po mene limuzinom,crveni tepih da ne gazim po travi i betonu,nebih da probusim vazdusni djon od Nike-a :) Phenom X6 znaci dobijam na poklon.E ti si pravi covek a ne ko ove barabe sto vacare narod
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
: Jednom sam te pitao za koju firmu radis pa bi bio red konacno da kazes
Bogami, radio sam gde sam stigao, onako nomadski Ali ako ti kažem gde i šta morao bih da te ubijem Šalu na stranu, nova, avalon, dl i grappolo ... i još par Uvek me isteraju brzo, nemaju smisla za moj talentat :)))) Ubiće me jedan Živko ako vidi ovo :))))) Od ove 2011. više nisam u IT-u, sad mi to dođe samo hobi koji mi je onako baš drag i interesantan... Za 7 godina, od 2004. sam naučio više nego što sam mogao i da sanjam, i iako nemam ET osnovu, nisam se loše snašao. Lepo beše :) E sad da begam nazad u svoju struku i živim ko Bog - samo što opet moram da učim ispočetka, doći će mi knjige glave na kraju... :)
:: Ako su tebi sve ploce iste onda se tu svaka prica zavrsava.I ti bi MSI da poredis sa Asus-om.Ekstra
Pa ploča i ploča, neću valjda da poredim MSI sa NEC-om i Asus sa LG-em...
:: Ja nisam rekao da je MSI los ali da nije u rangu sa Asus vala i nije. Naravno da nije u istom rangu. U 100+ evra klasi, Asus je redovno klasu bolji, uz par izuzetaka, u nižoj klasi i nema neke razlike, štaviše. Doduše, kod Sandija ploča mnogo malo utiče na OC, pa je isto MSI od 100 ili Asus od 160 što se klokovanja tiče, razlika jedino u opremi. Puno puta MSI ima daleko bolji uloženo/dobijeno odnos od Asus-a, ali slabo im to prolazi zbog užasne reputacije koju imaju. A koja jeste posledica njihovih idiotluka...
:: Inace ja ne pijem ako si an mene mislio .
Lečeni, je li, priznaj!
:: I da,sve se i `svodi` na primerak ali takav je jedan od 100
Naravno, samo sada više utiče primerak procesora nego kvalitet ploče, zaje*o ih Intel stručno...
Da preskocim ono sa cim se slazem na ono sa cim se ne slazem.. Kvalitet MSI-a u globalu nije kao kod Asus-a definitivno naravno zavisi od segmenta u kom su te ploce namenjene..Realno vise volim Gigabyte od MSI dok MSI graficke karte su zaista odlicne.. I ponovicu daleko od toga da su losi ali nisu klasa ta o kojoj mi ovde pricamo. To je poenta.. Uci,uci i muci se.Bez skole nema nista mada ni sa skolom u ovoj nasoj hebenoj zemlji!
Pijem samo sokice,lecim se od zena ,tu sam definitivno preterao :)
@SkyFire Sto si mi tako nepoverljiv,nemas poterbe za to tu smo blizu dodji pa ces videti ovako neprihvatam nikakav ultimatum.Nego da ta pitam mozda bih trebo da kontaktiram tvog menadzera pre tvog dolaska,dal to nije Gospodin Kajmakovic sa Renome-a.Da nebi posle trazio neku nadohnadu za tebe.
Menadzer?Otkud ti to sad?Pa ti rece da radim za Asus.U Asus-u znas ko je menadzer pa mu se obrati .Mozda konacno uzmes i valjanu plocu ,mogu da ti zavrsim da zamenis taj MSI
E moj Bobane,nista od tebe.Polagao sam nade da ces postati pravi forumas ali ti procerda sve u samom pocetku. Ko sad da te shvati za ozbiljno?Fail.
Nit dokaz,nit kompromis za rostilj,pivo..Tebi teze izbiti pare iz dzepa nego oko izvaditi.. Eeee..Ne radi se to tako..
Ne kaze niko da je MSI los brand ,ali nije za poredjenje sa vrhunskim Asusovim plocama,nije to samo ima vise USB-ova i slicno, nego mogucnosti u biosu kao sto su sitniji koraci za dodavanje voltaze,iskljucenje i ukljucenje CPU kulera na odredjenoj temperaturi ,smanjivanje broja obrtaja kod chasis fun i slicne perverzije ..kao i kvalitet same izrade itd..(govorim o vrhunskim Asus plocama) Ovo ne znaci da treba kupovati samo Asus jer i MSI zavrsava posao isto kao i Asus. Jednostavno ko sta voli neka kupi.
Sa svakom od navedenih ploca u ovoj temi (da, i sa onima od 150e) ces dogurati do 4.2GHz, osim u slucaju da dobijes najgori cip u istoriji svih SB cipova.
Uopsteno govoreci (ne racunajuci situacije sa ekstremnim OC poduhvatima i egzoticnim hladjenjima) `normalan` OC ce ti primarno zavisiti od chipa koji ti zapadne, vise nego od ploce.
:: Asus SABERTOOTH P67 :: :: Jel moze iz nje da se izvuce preko 4.2 Ghz sa i7 2600k jel ima neko iskustva sa ovom plocom :: ::
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: Ne kaze niko da je MSI los brand ,ali nije za poredjenje sa vrhunskim Asusovim plocama,nije to samo ima vise USB-ova i slicno, nego mogucnosti u biosu kao sto su sitniji koraci za dodavanje voltaze,iskljucenje i ukljucenje CPU kulera na odredjenoj temperaturi ,smanjivanje broja obrtaja kod chasis fun i slicne perverzije ..kao i kvalitet same izrade itd..(govorim o vrhunskim Asus plocama :: Ovo ne znaci da treba kupovati samo Asus jer i MSI zavrsava posao isto kao i Asus :: Jednostavno ko sta voli neka kupi ::
Ne kažem ni ja da je vrhunski, ali u pogledu OC-a Sandy Bridge-a, nema razlike između MSI od 100 i duplo skupljeg Asusa (ili MSI/GA od 200 evra). Jednostavno, ploča tu igra malu ulogu...
Baš si ubo za kontrolu ventilatora na Asus-u.... Po tome su najviše poznati, već par godina ne mogu da naprave krštenu kontrolu ventilatora. Koju ploču imaš? Jesi video kako je to rešeno kod GA npr? Kakva njihova kontrola bre...
Asus redovno ima bolji BIOS (intuitivniji, lakši za OC) i bolju naponsku. MSI je jeftiniji i kad odrade krštenu naponsku (a mogu, samo su stipse) i kada naprave ljudski BIOS (obično reviziju-dve posle prvog) itekako su konkuretni. Kažem, u nižoj klasi, ko kupuje ploče od 200+ evra - zna se :) Zna i Asus da brljavi itekako - na P7P55 Deluxe model stavili PCI Gb lan (?!?), one njihove VIA zvučne su obično muka (P5B serija je bila nadaleko čuvena po tome) i tako... ali generalno su i dalje best-buy u većini slučajeva, uz izuzetke kao što je ovaj :)
@korica: Sabertooth je super ploča, za te pare nema bolje (uz nju se čak dobija i adapter za prednje 3,5` USB 3.0 portove). Što se OC-a tiče, već sam ti rekao, koju god da uzmeš - pogrešiti nećeš, više zavisi od primerka CPU-a... I ako je kupiš, baci onu plastiku sa nje u đubre, života ti...
ih ako baci platsiku od Sabertooth ploce nece vise biti smekerska ploca .==) ja sam se dvoumio izmedju Sabertooth i EVO ploce i kupio EVO. EVO ima bolju naponsku, za mene licno bolji raspore PCI , blutut kome to treba
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: Ne kaze niko da je MSI los brand ,ali nije za poredjenje sa vrhunskim Asusovim plocama,nije to samo ima vise USB-ova i slicno, nego mogucnosti u biosu kao sto su sitniji koraci za dodavanje voltaze,iskljucenje i ukljucenje CPU kulera na odredjenoj temperaturi ,smanjivanje broja obrtaja kod chasis fun i slicne perverzije ..kao i kvalitet same izrade itd..(govorim o vrhunskim Asus plocama :: :: Ovo ne znaci da treba kupovati samo Asus jer i MSI zavrsava posao isto kao i Asus :: :: Jednostavno ko sta voli neka kupi :: :: :: :: Ne kažem ni ja da je vrhunski, ali u pogledu OC-a Sandy Bridge-a, nema razlike između MSI od 100 i duplo skupljeg Asusa (ili MSI/GA od 200 evra). Jednostavno, ploča tu igra malu ulogu.. :: :: Baš si ubo za kontrolu ventilatora na Asus-u.... Po tome su najviše poznati, već par godina ne mogu da naprave krštenu kontrolu ventilatora. Koju ploču imaš? Jesi video kako je to rešeno kod GA npr? Kakva njihova kontrola bre.. :: :: Asus redovno ima bolji BIOS (intuitivniji, lakši za OC) i bolju naponsku. MSI je jeftiniji i kad odrade krštenu naponsku (a mogu, samo su stipse) i kada naprave ljudski BIOS (obično reviziju-dve posle prvog) itekako su konkuretni. Kažem, u nižoj klasi, ko kupuje ploče od 200+ evra - zna se :) Zna i Asus da brljavi itekako - na P7P55 Deluxe model stavili PCI Gb lan (?!?), one njihove VIA zvučne su obično muka (P5B serija je bila nadaleko čuvena po tome) i tako... ali generalno su i dalje best-buy u većini slučajeva, uz izuzetke kao što je ovaj : :: :: @korica: Sabertooth je super ploča, za te pare nema bolje (uz nju se čak dobija i adapter za prednje 3,5` USB 3.0 portove). Što se OC-a tiče, već sam ti rekao, koju god da uzmeš - pogrešiti nećeš, više zavisi od primerka CPU-a... I ako je kupiš, baci onu plastiku sa nje u đubre, života ti...
Imao sam asus k8n-e deluxe socket 754 AMD pre par godina,pa posle Asus M2A-VM -hdmi ,nemam sada deluxe seriju sad imam, ASUS M3A78-EM Meni je to sa venitaltorima radilo ok ,ima bios update dosta to je tacno.Gigabyte ima dobre zezalice isto.I ja razmisljam da uzmem MSI ,Asus se obezobrazio po pitanju cena ,ali mislim da imaju najbolje ploce.
Sta ima da se zeza sa OC to je otkljucan mnozilac na 2600 K ,Povecava mnozilac samo (Hvala AMD-u za ovaj pronalazak)i trebao bi da ima dobro napajanje.Velik OC povuce struju..
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: Ne kaze niko da je MSI los brand ,ali nije za poredjenje sa vrhunskim Asusovim plocama,nije to samo ima vise USB-ova i slicno, nego mogucnosti u biosu kao sto su sitniji koraci za dodavanje voltaze,iskljucenje i ukljucenje CPU kulera na odredjenoj temperaturi ,smanjivanje broja obrtaja kod chasis fun i slicne perverzije ..kao i kvalitet same izrade itd..(govorim o vrhunskim Asus plocama :: :: Ovo ne znaci da treba kupovati samo Asus jer i MSI zavrsava posao isto kao i Asus :: :: Jednostavno ko sta voli neka kupi :: :: :: :: Ne kažem ni ja da je vrhunski, ali u pogledu OC-a Sandy Bridge-a, nema razlike između MSI od 100 i duplo skupljeg Asusa (ili MSI/GA od 200 evra). Jednostavno, ploča tu igra malu ulogu.. :: :: Baš si ubo za kontrolu ventilatora na Asus-u.... Po tome su najviše poznati, već par godina ne mogu da naprave krštenu kontrolu ventilatora. Koju ploču imaš? Jesi video kako je to rešeno kod GA npr? Kakva njihova kontrola bre.. :: :: Asus redovno ima bolji BIOS (intuitivniji, lakši za OC) i bolju naponsku. MSI je jeftiniji i kad odrade krštenu naponsku (a mogu, samo su stipse) i kada naprave ljudski BIOS (obično reviziju-dve posle prvog) itekako su konkuretni. Kažem, u nižoj klasi, ko kupuje ploče od 200+ evra - zna se :) Zna i Asus da brljavi itekako - na P7P55 Deluxe model stavili PCI Gb lan (?!?), one njihove VIA zvučne su obično muka (P5B serija je bila nadaleko čuvena po tome) i tako... ali generalno su i dalje best-buy u većini slučajeva, uz izuzetke kao što je ovaj : :: :: @korica: Sabertooth je super ploča, za te pare nema bolje (uz nju se čak dobija i adapter za prednje 3,5` USB 3.0 portove). Što se OC-a tiče, već sam ti rekao, koju god da uzmeš - pogrešiti nećeš, više zavisi od primerka CPU-a... I ako je kupiš, baci onu plastiku sa nje u đubre, života ti...
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647798. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.