:: Je l` te to žena pustila da sedneš za komp? : :: Pazi, thuban je šampion u pogrešnim očitavanjima, ne mislim samo na inverzne tripove cpu-jezgra, nego i na nivou regularnih termalnih očitavanja. Drugim rečima, kod njega je senzor ubagovan,bilo je priče o tome na domaćim forumima(da budem iskren, ni sam nisam znao za to u trenutku kupovine Thubana, mada me to ne bi sprečilo da ga kupim, dobar CPU, bar onaj moj primerak...) Elem, da se vrnem na temu.. :: @f0rever :: AMD ima tu boljku odavno, za Intel E3xxx ne mogu da govorim, jer nikad nisam imao taj cpu. Po svemu sudeći, ovde igra ulogu i problem senzora koji se nalazi u samom procesoru i senzora na socketu :: I sviđa mi se tvoj nastup. Veoma kulturno, pozz :: :: :: :: :: Sasvim je moguce :: :: kod mene je u sobi oko 20c, :: :: ali kada se pali komp tih prvih par minuta je cpu x6 u core tempu 16c :: :: a gtx 470 rerna 29c , i sto je najbolje kada se upalio bilo je 32c a zatim nakon minut dva 29c,jer sam stavio na 10 000 monitoring da prati sto vise moguce :: :: :: :: inace realan idle mi je 33c za grafiku i 22-23 za cp :: :: :: :: Ako ti je ledeno u sobi sasvim su ok temperature, dobra su ocitavanja :: :: :: :: temperature - -> http://goo.gl/cKC5 :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: ::
Epa konacno pametna pretpostavka od tebe. Da mozda senzori nisu kalibrisani isto. Taj za sam procesor ne?
Slozices se da u rerni ne moze biti hladnije nego van nje kad ista radi?
Moze da budu jezgra hladnija od oklopa, ali samo kad CPU idluje a pre toga je bio pod opterecenjem pa je oklop preuzeo temperaturu a jos je nije disipirao.
Ali ako si od starta ukljucio merenje ne moze Tmax jezgra da bude manja od Tmax oklopa, nema sanse. Trenutna moze, maksimalna ne moze.
Kod mene su jezgra 2-4 stepena toplija od oklopa za Tmax.
najidealnije idealno
:: Jedino sto meni pada na pamet je ovo :: :: Ako CPU ima interno ocitavanje unutar (ispod) same plocice za jezgra, eksterno ocitavanje bi trebalo da bude ono ocitavanje koje ocita maticna, ne :: :: Nije mi jasno kako se uopste meri temperatura jezgra i temperatura procesora :: :: Jer definitivno ne stima da i Intel i AMD u 45nm imaju vecu CPU temp. nego temp. jezgra, ako kazes da tu nesto ne valja :: :: AMD Phenom II 850 3,7GHz @ CM Hyper TX2 - 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu -GA-770T-UD3 AM3+-Sapphire HD6850 - WD 1,5TB EARS 64MB - LCpower 6550 v2 GP- Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: Je l` te to žena pustila da sedneš za komp? : :: :: Pazi, thuban je šampion u pogrešnim očitavanjima, ne mislim samo na inverzne tripove cpu-jezgra, nego i na nivou regularnih termalnih očitavanja. Drugim rečima, kod njega je senzor ubagovan,bilo je priče o tome na domaćim forumima(da budem iskren, ni sam nisam znao za to u trenutku kupovine Thubana, mada me to ne bi sprečilo da ga kupim, dobar CPU, bar onaj moj primerak...) Elem, da se vrnem na temu.. :: :: @f0rever :: :: AMD ima tu boljku odavno, za Intel E3xxx ne mogu da govorim, jer nikad nisam imao taj cpu. Po svemu sudeći, ovde igra ulogu i problem senzora koji se nalazi u samom procesoru i senzora na socketu :: :: I sviđa mi se tvoj nastup. Veoma kulturno, pozz :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sasvim je moguce :: :: :: kod mene je u sobi oko 20c, :: :: :: ali kada se pali komp tih prvih par minuta je cpu x6 u core tempu 16c :: :: :: a gtx 470 rerna 29c , i sto je najbolje kada se upalio bilo je 32c a zatim nakon minut dva 29c,jer sam stavio na 10 000 monitoring da prati sto vise moguce :: :: :: :: :: :: inace realan idle mi je 33c za grafiku i 22-23 za cp :: :: :: :: :: :: Ako ti je ledeno u sobi sasvim su ok temperature, dobra su ocitavanja :: :: :: :: :: :: temperature - -> http://goo.gl/cKC5 :: :: :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: :: Mis: Mx51 :: :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: ::
Na godisnjem sam, zato me slabo ima, ceo dan na poslu sam za kompom + jos i kad dodjem kuci, e pa bar na godisnjem cu da smanjim koliko god mogu :)
Pozdrav ljudi i laku noc!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Je l` te to žena pustila da sedneš za komp? : :: Pazi, thuban je šampion u pogrešnim očitavanjima, ne mislim samo na inverzne tripove cpu-jezgra, nego i na nivou regularnih termalnih očitavanja. Drugim rečima, kod njega je senzor ubagovan,bilo je priče o tome na domaćim forumima(da budem iskren, ni sam nisam znao za to u trenutku kupovine Thubana, mada me to ne bi sprečilo da ga kupim, dobar CPU, bar onaj moj primerak...) Elem, da se vrnem na temu.. ::
:: Epa konacno pametna pretpostavka od tebe :: Da mozda senzori nisu kalibrisani isto :: Taj za sam procesor ne :: :: Slozices se da u rerni ne moze biti hladnije nego van nje kad ista radi :: :: :: Moze da budu jezgra hladnija od oklopa, ali samo kad CPU idluje a pre toga je bio pod opterecenjem pa je oklop preuzeo temperaturu a jos je nije disipirao :: :: Ali ako si od starta ukljucio merenje ne moze Tmax jezgra da bude manja od Tmax oklopa, nema sanse. Trenutna moze, maksimalna ne moze :: :: Kod mene su jezgra 2-4 stepena toplija od oklopa za Tmax :: :: najidealnije :: idealno :: :: :: Jedino sto meni pada na pamet je ovo :: :: :: :: Ako CPU ima interno ocitavanje unutar (ispod) same plocice za jezgra, eksterno ocitavanje bi trebalo da bude ono ocitavanje koje ocita maticna, ne :: :: :: :: Nije mi jasno kako se uopste meri temperatura jezgra i temperatura procesora :: :: :: :: Jer definitivno ne stima da i Intel i AMD u 45nm imaju vecu CPU temp. nego temp. jezgra, ako kazes da tu nesto ne valja :: :: :: :: AMD Phenom II 850 3,7GHz @ CM Hyper TX2 - 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu -GA-770T-UD3 AM3+-Sapphire HD6850 - WD 1,5TB EARS 64MB - LCpower 6550 v2 GP- Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: :: :: Je l` te to žena pustila da sedneš za komp? : :: :: :: Pazi, thuban je šampion u pogrešnim očitavanjima, ne mislim samo na inverzne tripove cpu-jezgra, nego i na nivou regularnih termalnih očitavanja. Drugim rečima, kod njega je senzor ubagovan,bilo je priče o tome na domaćim forumima(da budem iskren, ni sam nisam znao za to u trenutku kupovine Thubana, mada me to ne bi sprečilo da ga kupim, dobar CPU, bar onaj moj primerak...) Elem, da se vrnem na temu.. :: :: :: @f0rever :: :: :: AMD ima tu boljku odavno, za Intel E3xxx ne mogu da govorim, jer nikad nisam imao taj cpu. Po svemu sudeći, ovde igra ulogu i problem senzora koji se nalazi u samom procesoru i senzora na socketu :: :: :: I sviđa mi se tvoj nastup. Veoma kulturno, pozz :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sasvim je moguce :: :: :: :: kod mene je u sobi oko 20c, :: :: :: :: ali kada se pali komp tih prvih par minuta je cpu x6 u core tempu 16c :: :: :: :: a gtx 470 rerna 29c , i sto je najbolje kada se upalio bilo je 32c a zatim nakon minut dva 29c,jer sam stavio na 10 000 monitoring da prati sto vise moguce :: :: :: :: :: :: :: :: inace realan idle mi je 33c za grafiku i 22-23 za cp :: :: :: :: :: :: :: :: Ako ti je ledeno u sobi sasvim su ok temperature, dobra su ocitavanja :: :: :: :: :: :: :: :: temperature - -> http://goo.gl/cKC5 :: :: :: :: :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: :: :: Mis: Mx51 :: :: :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: :: :: ::
To zavisi i od samog proizvođača matičnih ploča, pozicije senzora, kalibracije, softvera i sl. Eh kada bi znali tačan razlog :) Npr. dok sam imao Sandy Bridge,očitavanja su bila dobra, nije bilo nelogičnosti u rezultatima.
Edit: @Dexter Hajde odmaraj, ali nemoj da nas zaboraviš. Pozz i laku noć.
I da niko ne zna uzrok ovome? Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu. Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu. Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao.
Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga. ``Albert Ajnštajn``
Kako niko nije pretpostavio uzrok? Nemoj da zekiš...
:: I da niko ne zna uzrok ovome :: Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu :: Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. :: Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. :: Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. :: Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu :: Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. :: Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. :: Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: ::
Heheh, pa ja onako na prvu, nisam mogao sve da citam ali vidim tri strane nicega :)
:: Kako niko nije pretpostavio uzrok? :: Nemoj da zekiš.. :: :: :: :: :: :: I da niko ne zna uzrok ovome :: :: Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu :: :: Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. :: :: Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. :: :: Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. :: :: Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu :: :: Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. :: :: Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. :: :: Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao :: :: :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: ::
Re: Re: Re: 3 strana lupetanja, a ni blizu resenja
28.10.2011. 01:25
status: user broj poruka: 3519
Aha, selektivna logika :) A svi ovi članovi što su pokušali da dođu do rešenja?
:: Heheh, pa ja onako na prvu, nisam mogao sve da citam ali vidim tri strane nicega : :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: Kako niko nije pretpostavio uzrok? :: :: Nemoj da zekiš.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I da niko ne zna uzrok ovome :: :: :: Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu :: :: :: Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. :: :: :: Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. :: :: :: Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. :: :: :: Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu :: :: :: Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. :: :: :: Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. :: :: :: Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao :: :: :: :: :: :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: 3 strana lupetanja, a ni blizu resenja
28.10.2011. 01:30
status: user broj poruka: 4641
Mnogo im je trebalo, zajedno sa tobom Nema izgovora.....Fail
Ali zato kad je svadja po pola strane se objasnjava i dokazuje.
:: Aha, selektivna logika : :: A svi ovi članovi što su pokušali da dođu do rešenja? :: :: :: :: Heheh, pa ja onako na prvu, nisam mogao sve da citam ali vidim tri strane nicega : :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: :: :: Kako niko nije pretpostavio uzrok? :: :: :: Nemoj da zekiš.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: 3 strana lupetanja, a ni blizu resenja
28.10.2011. 01:38
status: user broj poruka: 3519
Ne razumem, bilo je mnogo nejasnih pojmova za razjasniti...zamisli koliko bi im trebalo bez mene... Nego šta, kad je svađa, ima da puca! :D
:: Mnogo im je trebalo, zajedno sa tobo :: Nema izgovora.....Fai :: Ali zato kad je svadja po pola strane se objasnjava i dokazuje :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: Aha, selektivna logika : :: :: A svi ovi članovi što su pokušali da dođu do rešenja? :: :: :: :: :: :: :: Heheh, pa ja onako na prvu, nisam mogao sve da citam ali vidim tri strane nicega : :: :: :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: :: :: :: :: Kako niko nije pretpostavio uzrok? :: :: :: :: Nemoj da zekiš.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I da niko ne zna uzrok ovome :: :: :: :: :: Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu :: :: :: :: :: Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. :: :: :: :: :: Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. :: :: :: :: :: Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. :: :: :: :: :: Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu :: :: :: :: :: Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. :: :: :: :: :: Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. :: :: :: :: :: Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: :: :: :: :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
????????????????? Jesi li ti bas autoru ove teme bas pre neki dan rekao da kalibrise senzore ? On te pitao kako, ti mu rekao nesto otprilike on rekao da ne zna da podesi i da to sto si mu rekao nije jasno i tu je bio kraj. I on sad otvara temu i ubedjuje sve zive da su mu rezultati dobri. Sta mi bese sad tu treba da mu kazemo? Da ga ucimo da misli? Kao i sve zive koji ovde ne mogu da izvedu prostu deduktivnu misao? No, thank you. Ovde se uopste nije doslo do toga da se diskutuje o uzrociima kvara, vec o tome da li kvara uopste ima. I nije samo do kalibracije senzora, i zeznutog CPU vec i do zastarelog BIOS-a same ploce i jos tuce drugih stvari... Ali kako ti da savetujes nekog ko vec sve zna, i ne samo sto zna nego i tebe uci? Mogao si da procitas postove...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
:: I da niko ne zna uzrok ovome :: Da li si kalibrisao senzor za pravilno ocitavanje temperatura u programu :: Ovoliko ne znanje me zabrinjava, shodno tome da sam vec pisao o ovome. :: Najsmesniji su mi likovi koji instaliraju Core Temp, Aidu ili sl., i iscitavaju temperature onako iz prve. :: Ne moze to tako. Mora da se ubaci vrednost za Tj,. max u programu kako bi se ocitavanja pravilno vrsila. :: Ne cudi me da se niko nije javio da objasni od ovih koje znam da znaju. Verovatno ih mrzi ili nemaju volju da objasne. Ta bezvoljnost me i plasi na ovom forumu :: Previse Negativnosti na IT forumu dovodi do posledica. Evo samo koliko bljuvotina sam video ovde za par dana. :: Od Groznih spotova do najbolesnijih droga. :: Da sam administrator(na srecu nisam) sve bih to momentalno brisao :: :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: ::
@Misko Samo bez nervoze. Opusti se i uzivaj u blagodetima Interneta. Hvala boze sto nam dade Berzu :) Bilo bi nocu dosadno u P.M. :))) Osim u slucajevima kad nam je devojka tu .)
:: ???????????????? :: Jesi li ti bas autoru ove teme bas pre neki dan rekao da kalibrise senzore :: On te pitao kako, ti mu rekao nesto otprilike on rekao da ne zna da podesi i da to sto si mu rekao nije jasno i tu je bio kraj :: I on sad otvara temu i ubedjuje sve zive da su mu rezultati dobri :: Sta mi bese sad tu treba da mu kazemo :: Da ga ucimo da misli :: Kao i sve zive koji ovde ne mogu da izvedu prostu deduktivnu misao :: No, thank you :: Ovde se uopste nije doslo do toga da se diskutuje o uzrociima kvara, vec o tome da li kvara uopste ima :: I nije samo do kalibracije senzora, i zeznutog CPU vec i do zastarelog BIOS-a same ploc :: i jos tuce drugih stvari.. :: Ali kako ti da savetujes nekog ko vec sve zna, i ne samo sto zna nego i tebe uci :: Mogao si da procitas postove.. :: :: :
Niko na ovom forumu jos nije doziveo da me `cuje` kad sam nervozan Ovo se jednostavna reakcija na akciju, u kojoj ako cemo da budemo fer ni ti nisi bio nesto posebno uzdrzan
Inace sad mi je slobodno vece, pa se trudim da ga maximalno iskoristim...
Clearly you`re lacking in the intelligence department.
@Misko Ne moj da se uzrujavas, Ja najvise volim da turiram te nervozne. Ima da popenavis ko govedo :) Jos si mlad i zelen. Moj Prijatelj Sky Fire je tu tehniku utanacio do savrsenstva i uziva u blagodetima zivota, a bio je u pocetku kao i ti. Sve dolazi vremenom :)
:: Niko na ovom forumu jos nije doziveo da me `cuje` kad sam nervoza :: Ovo se jednostavna reakcija na akciju, u kojoj ako cemo da budemo fer ni ti nisi bio nesto posebno uzdrza :: :: Inace sad mi je slobodno vece, pa se trudim da ga maximalno iskoristim... :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Sve zavisi kakvo kucite imas, kakav BIOS, kako si kalibrisao Program ? Kompjuter nije trenutna zanmacija i ubijanje vremena kad nema sta da se radi.
:: Kod mene je situacija ista kao kod dexa, sto se tice cpua. U sobi je oko 19C. Evo ti SS da se zanimas :: :: http://www.dodaj.rs/f/v/DN/12D4ZYwl/capture.jp :: :: LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 :: GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: ::
sve zavisi kakva je temperatura sobe, npr ljetos je isao do 35C u idle a sada kako su nastupili ovi hladni dani ide do 23C u idle znaci ne grijem sobu ali se moze biti u njoj nije hladno
http://www.youtube.com/watch?v=hwjeD0nfkao AMD Athlon II 445 Kingston HiperX 2x2GB 1066mhz Gigabyte 770-DS3 Gigabyte 5870 SOC GX-550W 2xSamsung F3 Spinpoint RAID0 CM V8 HP Kuciste
:: Temperature nize od sobnih ili na nivou sobnih za CPU ili jezgra je nemoguce dostici bilo kojim vazdusnim kulerom :: :: :: Clearly you`re lacking in the intelligence department. :: ::
Pa kazi nam kako da kalibrisemo program, koliko ja vidim u HWMonitoru nema nikakvih opcija... Taj program je valjda dizajniran da automatski ocitava temp sa senzora, sto bi ja tu ista trebao da namestam?
:: Ako veruje u te rezultate onda ce mirno da spava : :: Ne znam sta da kazem i kako da pomognem :: :: Što više istražujem kosmos, sve više verujem u Boga :: ``Albert Ajnštajn`` :: :: :: Nasmejao sam se slatko veceras.. :- :: :: Evo da potvrdim covekovu pricu. :: :: :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/253/unle.jpg :: :: :: :: :: ::
Uzmete digitalni unimer (neki bolji Fluke, Voltcraft,...) i pritisnete sondu za merenje temp na hladnjak cpu-a, imaces gresku od par stepeni, ali dobijes pribliznu sliku realnog stanja. Ako meris recimo 25c, onda kuciste cpu-a ima realno izmedju 25-30c. Onda lepo u CoreTempu-u promenis vrednost za Tj dok ne doteras vrednost na malo vecu od one ocitane sa unimerom.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60438. Broj poslatih odgovora: 647796. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.