Svaka cast na hrabrosti i volji da kupis novog buldija ali nemoj da pricas kako si prosao extra posto si mogao sa 955 30% bolje....Ali to i sam znas pa necu da ti solim pamet a i3 2100 je bolji procesor od 955 ali nema za 100e ovako dobra ploca za Intela...Inace vise smoriste sa raspravama stvar je jasna ko ima pare Intel/Nvidia ko hoce za manje pare AMD stvar je prosta a inace sve je to isti k**** Pozz svima!
:: Svaka cast na hrabrosti i volji da kupis novog buldija ali nemoj da pricas kako si prosao extra posto si mogao sa 955 30% bolje....Ali to i sam znas pa necu da ti solim pame :: a i3 2100 je bolji procesor od 955 ali nema za 100e ovako dobra ploca za Intela...Inace vise smoriste sa raspravama stvar je jasna ko ima pare Intel/Nvidia ko hoce za manje pare AMD stvar je prosta a inace sve je to isti k**** Pozz svima :: :: AMD Phenom II 955+CM 212plus/ASUS M5A97 Pro/MSI N460GTX-M2D1GD5/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430+Lamptron FC4/DELL UltraSharp U2311 :: ::
Ortakov zet otkljucao 960T bez problema i cepa ga u najvece. Opet ti generalizujes o AMD-u ! Aman, dokle vise? I kako je to Buldozer x4 bottleneck 6850, kojoj ni najsporiji x2 nije bottle neck?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: gori i od najgorih fanboyeva :: :: Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanj :: :: Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
A ti bi, cisto informativno da znas trebao da imas preko 20k u `06 sa 6850.
No posto GPU radi na 1280x1024 u 2006 3D marku, ocigledno taj FX-4100 nije u stanju da isprati grafiku kao Phenom II x4(cak i Athlon II x4 izbaci blizu 20k - fali mu mozda 400 poena).
Sa 6850 i Phenom II x4(deneb) sam izvlacio i po 21k. :)
Evo ti i CPU skor sa Phenom II 960t na 4GHz sa 6950 otkljucanom na 880/1375(mozda je 900, nisam 100% siguran - ali nije preko toga).
U sintetici FX-4100 gusi 6850, ocigledno (vidi se iz Vladats skora sa 06 3D Markom) - cak se 6850 vise gusi sa FX-4100 u 3D Markovima nego sa Athlon Ii x4.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ortakov zet otkljucao 960T bez problema i cepa ga u najvece :: Opet ti generalizujes o AMD-u :: Aman, dokle vise :: I kako je to Buldozer x4 bottleneck 6850, kojoj ni najsporiji x2 nije bottle neck :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: gori i od najgorih fanboyeva :: :: :: Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanj :: :: :: Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao :: :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: ::
Ti si ocigledno u gadnom tripu. Je l` tebe uvredio ovde neko?
Ili te mozda boli sto Athlon II x4 na 3,4GHz pojede tvog FX-4100 u 3D marku?
Sta sam ja to lose rekao, pa si ti napisao da sam ja na `opiatima`?
Bravo za tebe. Odlicni argumenti, vrhunski stav.
Opasan si. LOL... : - )
:: Kad se budes rastreznio javi se na mejl sa berze :: :: P.S :: :: Da te podsetim samo da si od skoro postao Satro neki poznavalac racunara :: Ucio sam te prosle godine da klokujes C2D Procesor :: :: .................................Ov3R and OuT............................................
Nije do gusenja CPU vec nema patch-eva za 3D markove i slicna cuda koji bi iskoristili Zambezi arhitekturu, videli smo sta je bilo sa W7 patchem. Vlado aj uradi Unigine Heaven u FullHD i na max podesavanjima. Btw zar ti nisi kupio taj komp za klinca?
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: U sintetici FX-4100 gusi 6850, ocigledno (vidi se iz Vladats skora sa 06 3D Markom) - cak se 6850 vise gusi sa FX-4100 u 3D Markovima nego sa Athlon Ii x4 :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ortakov zet otkljucao 960T bez problema i cepa ga u najvece :: :: Opet ti generalizujes o AMD-u :: :: Aman, dokle vise :: :: I kako je to Buldozer x4 bottleneck 6850, kojoj ni najsporiji x2 nije bottle neck :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: :: :: :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: :: :: :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: :: :: gori i od najgorih fanboyeva :: :: :: :: Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanj :: :: :: :: Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: :: ::
Bez da zapocinjem ikakvu svadju(ponovnu sa tobom), reci cu ti da nisi u pravu.
Mozda sledeca revizija Bulldozera bude doprinela boljitku, ali ovaj FX-4100 je po misljenjima mnogih fail procesor.
Ja sam sa HD6950 i Athlon II x4 na 3,8GHz imao nesto oko 19,9k u 3D mark 2006. Nebitno da li klokujem procesor na 4GHz, da li klokujem grafu do maksimuma ili je drzim na stock - prosto tu famoznu cifru od 20000 nisam mogao da predjem nikako.
Neki su cak mislili da je napajanje problem, stavise, cak sam i ja poverovao da je to u pitanju - sve dok nisam ubacio po prvi put Deneba na 3,8GHz umesto ovog Athlona.
Nije neka velika razlika bila u odredjenim igricama, medjutim u 3D marku sam dobio 2k poena vise, GTA IV vise nije imao FPS drop ispod 50, Windows je nekako `zivnuo`...
Ono sto hocu da kazem je da njegov rezultat nema veze sa `patchevima` niti sa time sto je 3D Mark 2006 mator, pa ne moze da pokaze ono sto treba da pokaze sa FX-4100.
Prosto sirova snaga samog procesora je u pitanju. Gusi se u sintetici sa grafickom karticom kao sto je 6850.
Nece mu tu niti jedan patch pomoci.
Neka provrti i Vantage ,u 3D Mark 2011, svugda ce videti da ce gubiti od 500 do 2000 poena(u zavisnosti koji 3D mark vrti).
Dakle, ja ovde pricam o celokupnom 3D Mark skoru. Cinjenica je da FX-4100 u igricama moze da isprati verovatno i jacu karticu od 6850. No opet, zavisi u kojim igricama. U nekim bi Phenom II x4 sigurno to bolje odradio..
:: Nije do gusenja CPU vec nema patch-eva za 3D markove i slicna cuda koji bi iskoristili Zambezi arhitekturu, videli smo sta je bilo sa W7 patchem :: Vlado aj uradi Unigine Heaven u FullHD i na max podesavanjima :: Btw zar ti nisi kupio taj komp za klinca? :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: U sintetici FX-4100 gusi 6850, ocigledno (vidi se iz Vladats skora sa 06 3D Markom) - cak se 6850 vise gusi sa FX-4100 u 3D Markovima nego sa Athlon Ii x4 :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Ortakov zet otkljucao 960T bez problema i cepa ga u najvece :: :: :: Opet ti generalizujes o AMD-u :: :: :: Aman, dokle vise :: :: :: I kako je to Buldozer x4 bottleneck 6850, kojoj ni najsporiji x2 nije bottle neck :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: :: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: :: :: :: :: :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: :: :: :: :: :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Sapphire 5850/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: :: :: :: :: gori i od najgorih fanboyeva :: :: :: :: :: Do juce clan plavo zelene koalicije, a sad u skroz crvenom izdanj :: :: :: :: :: Vlado, stvarno si mogao da kupis 960T, mnogo bi bolje prosao :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Tvoj je novac u pitanju, ako te lepo sluzi i ti si zadovoljan, onda polemika tipa `bolje ovo ili ono da si uzeo` pada u vodu. Ja sam primera radi uzeo 960T i otkljucao ga u X6, lepo radi i lepo me sluzi, pritom mislim da sam dobro prosao, jer sam za malo novca sa X2 presao na X6, dok bi za 2500K i drugu plocu potrosio dosta vise. Jeste Intel bolji, ali tu je i veca cena. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1605T @ 3.7Ghz Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 950/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Ma to i ja kazem. Intel je svakako bolji procesor tu nema ni trunke razmislanja...ali... Kad meni treba racunar za konstrukcije prostog tipa u Cad-u,multimediju i Gejming sa portovanim X-box naslovima onda mi vise i ne treba.
Nemoj da zapocinjues raspravu samnom jer znas kako si prosao u prosloj. FX x4 jeste losiji od Phenoma x4 (i po tome jeste fail) ali ni u kom slucaju nije bottle neck 6850. 3Dmark je bencmark koji testira i gpu i cpu i to sto vidis na kraju je konacni skor. Nepostojanje Buldozer patcheva mislim da sam vec spomenuo U igrama nema sanse da gusi 6850, ni TEORETSKE !!! Na stranu sto su ti 3D markovi vecinom optimizovani za Intel
@Vladots Zajebo si se brate, dobice klinac i tablet i taj komp, cim mu ono dojadi (2-3 nedelje) eto njega na desktopu.
:: Bez da zapocinjem ikakvu svadju(ponovnu sa tobom), reci cu ti da nisi u pravu :: :: Mozda sledeca revizija Bulldozera bude doprinela boljitku, ali ovaj FX-4100 je po misljenjima mnogih fail procesor :: :: Ja sam sa HD6950 i Athlon II x4 na 3,8GHz imao nesto oko 19,9k u 3D mark 2006. Nebitno da li klokujem procesor na 4GHz, da li klokujem grafu do maksimuma ili je drzim na stock - prosto tu famoznu cifru od 20000 nisam mogao da predjem nikako :: :: Neki su cak mislili da je napajanje problem, stavise, cak sam i ja poverovao da je to u pitanju - sve dok nisam ubacio po prvi put Deneba na 3,8GHz umesto ovog Athlona :: :: Nije neka velika razlika bila u odredjenim igricama, medjutim u 3D marku sam dobio 2k poena vise, GTA IV vise nije imao FPS drop ispod 50, Windows je nekako `zivnuo`... :: :: Ono sto hocu da kazem je da njegov rezultat nema veze sa `patchevima` niti sa time sto je 3D Mark 2006 mator, pa ne moze da pokaze ono sto treba da pokaze sa FX-4100 :: :: Prosto sirova snaga samog procesora je u pitanju. Gusi se u sintetici sa grafickom karticom kao sto je 6850 :: :: Nece mu tu niti jedan patch pomoci :: :: Neka provrti i Vantage ,u 3D Mark 2011, svugda ce videti da ce gubiti od 500 do 2000 poena(u zavisnosti koji 3D mark vrti) :: :: Evo ti jos jedno poredjenje :: :: Phenom II 960t 4GHz 6950 @ 6970 : http://imageshack.us/photo/my-images/823/20113dmark90013504000mh.png :: :: Athon II x4 3,8GHz: http://imageshack.us/photo/my-images/23/zzadasd.jpg :: :: Dakle, ja ovde pricam o celokupnom 3D Mark skoru. Cinjenica je da FX-4100 u igricama moze da isprati verovatno i jacu karticu od 6850. No opet, zavisi u kojim igricama. U nekim bi Phenom II x4 sigurno to bolje odradio. :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Nije do gusenja CPU vec nema patch-eva za 3D markove i slicna cuda koji bi iskoristili Zambezi arhitekturu, videli smo sta je bilo sa W7 patchem :: :: Vlado aj uradi Unigine Heaven u FullHD i na max podesavanjima :: :: Btw zar ti nisi kupio taj komp za klinca? :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: U sintetici FX-4100 gusi 6850, ocigledno (vidi se iz Vladats skora sa 06 3D Markom) - cak se 6850 vise gusi sa FX-4100 u 3D Markovima nego sa Athlon Ii x4 :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ortakov zet otkljucao 960T bez problema i cepa ga u najvece :: :: :: :: Opet ti generalizujes o AMD-u :: :: :: :: Aman, dokle vise :: :: :: :: I kako je to Buldozer x4 bottleneck 6850, kojoj ni najsporiji x2 nije bottle neck :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa isto bi napunio on dzep amd-u i sa phenom II 955 ili 965 c3 , ali mislim da je daleko bolji izbor... pa i taj 960 t, mada cuo sam da se ne klokuje toliko kao ova 2, a otkljucati 2 dodatna jezgra,po meni i nema neku poentu,jer ih je amd zakljucao sa razlogom,znam sta pricam jer je ortak imao otkljucan phenom II 555, klokovo se sa 4 jezgra na 4,1 prodje linx skoro 20h,nikad ne puca,a opet procesor nestabilan, cak desavalo se kolko puta,butuje ga sa 2 jezgra,pa se tripuje,pa drz nedaj....Da me pita u svako doba dana i noci ja bih uvek glasao za 955 i 965.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: taj 955 u odredjenim testovima na default bolji od komplet svih buldozera :-) dakle i fx8150 i fx6100... negde je naravno a retko gori za nijansu u sintetickim testovima i od fx4100, ali to je sintetika i to 955 na 3,2 ghz, a ovi ostali barem 3.6 .. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Taj phenom 955 na 4,0 ghz,gura sta oces, dok evo fx4100 je bottleneck za 6850, skor od grafike je 15300 a procesora 11250,sto znaci da je tu procesor usko grlo... Probaj da stavis 955 pa da vidis sta on kaze .- :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
A ko je spominjao indijance? xD Koliko baca GFlops-a? :) NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 950/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Nisam indijanac, prosao Linx 60 krugova stiszao do 60 c :: Stabilan klok 100%.[ ustvari 99,100 je mnogo ozbiljan broj ]
Vuk te proždrnuo, f0rever, nemoj da pričaš da ne kontaš da se to u 3dmarku diže CPU skor kad staviš jači procesor, tome i služi taj deo testa.
Da ti se promenio GPU skor onda bi mogao da kažeš da imaš usko grlo - za šta je 3dmark da napomenem malo nerealan aršin jer su mu gpu testovi namerno tako konstruisani da opterećuju cpu minimalno.
Ko hoće da proveri da li ima cpu bottleneck prepručujem mu game-based benčmarke, kao što je dirt3 ili crysis2 bench, u kojima će da provrti testove sa klokovanim i neklokovanim procesorom, ako bude uočio značajniju razliku - ima bottleneck.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.