Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Neverovatan lik sa oglasa!
STRANA 3 OD 5  
imarkovic Re: znaci kriv je gigabyte 09.06.2012. 23:16 #423892

status: user
broj poruka: 19086
da li si procitao sve? Da li shvatas da su nebitni tih 90c samim tim nakon onih 46c nakon stavljanja paste? Apsolutno mi je nebitno ni da sam bio ostecen ni to sto nisam prodao procesor, vec to da je lik pokusao da me ubedi najopustenije da je nebitno koji procesor u pitanju, moze bez problema da se ne stavlja pasta... uz to je dodao `pa brate kad bih ja tako stavljao pastu svaki cas ja ne bih imao vise paste uopste`

:: Pa dobro ako je gigabyte pokazao 90 stepeni i ako je lazirao normalno je da se postavi pitanje da li je procesor ispravan ili ne. Iskren da budem ne vidim razlog za neku raspravu otisao si kod coveka nisi mu prodao procesor i sta je tu sada problem? Koliko ja vidim problema nema niti si ti nesto ostecen a koliko vidim ni on pa prema tome ovoliko prasine ni oko cega
::
:: Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz
:: Asus M$A88T EV
:: 8GB Kingston DDR3 1600 MH
:: Gigabyte 550 ti 1GB DDR
:: maxtor 160gb + samsung 1T
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz Re: Nisam video 90, ali 84 jesam (stepeni naravno) 09.06.2012. 23:27 #423896

broj poruka: 801
Klasican muljator,na 5200 senzoor je ok ,a na 8400 nije ...e ...
imarkovic se kao ne razume..

:: Drugov kolega sa posla doneo mašinu, na kojoj sam utvrdio da je riknula grafička. Međutim, napajanje i kuler (Intelov boks, CPU E2180), kao i ostatak kućišta prepuni prašine. Kada sam prvi put uključio komp i ušao u BIOS, temperatura procesora je bila 84 stepena. Sutradan kada sam čistio komp, primetio sam da su se dve žabice od kulera izvukle iz ploče. Sa očišćenim kompom i pravilno montiranim kulerom temperatura je pala za samo 50 stepeni. Novu grafičku je naravno morao da kupi
:: U tvom slučaju se radi i klasičnom muljatoru i `ekspertu` za računare, da ne kažem kompLjutere
:: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
f0rever adsdsad 09.06.2012. 23:29 #423897

broj poruka: 3823
Evo ovako, ja cu se potruditi da budem objektivan.

Pre svega, E5200 je derivat E8400, dakle, sve je to Wolfdale jezgro, tako da - ona prica kako je `e8400 ozbiljniji CPU` i nema bas logike, po mom misljenju. To jeste jaci CPU, i ako mislis na to, u redu - onda jeste ozbiljniji.

Ja sam kacio mnogo procesora bez, ili sa izuzetno malo termalne paste, i nikada razlika u temp. nije bila veca od 5 do 7C.

Moze biti da je problem ono sto je rekao TheBear, ili da ploca prosto brljlavi, jer nema najnoviji BIOS, ili jer covek nije lepo namontirao hladnjak.

Istina, da ne mozes porediti Q6600 i E8400 na primer, jer ta dva procesora imaju razlicit TDP, drugaciji proizvodni proces (45 nm vs 65nm) - ali E5200 i E8400 su Wolfadle jezgro u 45nm, tako da - temperature ne bi trebale da se razlikuju drasticno.

Svaka cast tebi na tome sto si otisao do njega, i na tome sto si ispostovao lika do kraja, cak i pretrpeo da CPU stavi bez termalne paste(ipak je to tvoj CPU, mislim da je trebao da te ispostuje).

No, samo zelim da budem objektivan. I meni bi bilo cudno da CPU nabije 90c bez termalne paste, i nisam siguran da bih ga 100% uzeo.

Inace, lika znam, saradjivali smo dosta puta, i nikada nisam imao problema sa njim.

Ne branim nikog, samo sam iskren.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

ICEsd re: 09.06.2012. 23:39 #423900

broj poruka: 2158

Ajd da pogledamo stvar sa logicke strane:

Prvi faktor koji utice na temperaturu je senzor koji se nalazi na procesoru, sto moze dovesti do zakljucka da senzor na procesoru nije lepo ocitao temperature.

Drugi faktor je sam BIOS na ploci, kad menjas procesor sa slabijeg na jaci, moras i bios da promenis na noviju verziju.Senzor je lose ocitan od strane ploce.

Treci faktor posto nema paste lose naleganje, hladnjaka na cpu.(vracanjem starog cpu-a, koji ima na sebi pastu i paste sa hladnjaga ipak stvara neku bolju provodnost od golog procesroa bez paste).

Senzor koji meri temperaturu CPU-a se nalazi na ploci, usled loseg naleganja hladnjaka i procesora, dolazi do veceg zagrevanja, a senzor je octao losu starnu (bas tamo gde je lose naleganje).

Desava se i da senzor ne ocita temperaturu kako treba, npr. efekat foto greja naocara, kada sa sunca udjete u sobu naocare su i dalje tamne, hocu da kazem posto je doslo do promene CPU-a, senzor nije stigao da se prilagodi novom procesoru i prikazao je pogresne vrednosti.

Ptanje je sta bi bilo da je procesor crko, tj. da ga je spalio, dali bi reko pa ovaj CPU neradi ili bi reko izvini trebao sam da stavim pastu, ja sam ga sprzio?

Inace AMD samom promenom paste snizava temperaturu za oko 10-20 stepeni, iz licnog iskustva ovo govorim, jer i pored 6 ventilatora, procesro je poceo da se pregreva tj da prelazi 60 stepeni, 3 dana sam se ubio trazeci razlog dok nisam pastu promenio, i temperature su se vratile u normalu.

P.S: Ako mene neko pita nikad ne bih stavljao procesor bez hladnjaka i paste, pa ne bi oni isporucivali kutiju sa hladnjako koji na sebi ima pastu, vec bi to prodavali zasebno, sto bi povecavali sebi trosak ako nemoraju.Isto bi bilo kao kad bi neko uzeo da testira kola bez kapi ulja da vidi kako rade.

@dinky nije stvar u prodaji vec u teoriji da se cpu isprobava bez paste.
ICEsd re: 09.06.2012. 23:48 #423906

@f0rever Nisi u pravu, jeste isto jezgro i tehnologija izrade ali:

E5200:
Processing Die Size
82 mm2
# of Processing Die Transistors
228 million
E8400:
Processing Die Size
107 mm2
# of Processing Die Transistors
410 million

Razlika je `samo` 182 miliona tranzistora, sto je malo vise od 50% nego sto ima E5200, jos ako uzmemo da E5200 radi na 2.5 Ghz a E8400 na 3 Ghz, , normalno je da ce E8400 da se vise greje i to osetno vise ako nije lepo hladjen.Plus E8400 ima vise tehnologije ubaceno u njega nego E5200.

Evo poredjenja:

http://ark.intel.com/compare/33910,37212
f0rever Re: re: 09.06.2012. 23:50 #423907

U pravu si, nisam o tome razmisljao.

Hvala na ispravci. :)

:: @f0rever Nisi u pravu, jeste isto jezgro i tehnologija izrade ali
:: E5200
:: Processing Die Siz
:: 82 mm
:: # of Processing Die Transistor
:: 228 millio
:: E8400
:: Processing Die Siz
:: 107 mm
:: # of Processing Die Transistor
:: 410 millio
:: Razlika je `samo` 182 miliona tranzistora, sto je malo vise od 50% nego sto ima E5200, jos ako uzmemo da E5200 radi na 2.5 Ghz a E8400 na 3 Ghz, , normalno je da ce E8400 da se vise greje i to osetno vise ako nije lepo hladjen.Plus E8400 ima vise tehnologije ubaceno u njega nego E5200
:: Evo poredjenja
:: http://ark.intel.com/compare/33910,3721
ICEsd re: 10.06.2012. 00:10 #423910

@f0rever ma nemas frke i ja hocu da budem realan, tj. da vise nikome ne pada napamet da testira dali je CPU ispravan tako sto ce da ga stavlja bez paste.

Evo sta nauka ima da kaze ovome:

Thermal performance challenges from silicon to systems

http://ocw.nthu.edu.tw/ocw/upload/2/news/Thermal%20performance%20challenges%20from%20silicon%20to%20systems.pdf

Lepi diagrami.

O kucistu i kulerima:

http://www.journal.au.edu/ijcim/2010/jan2010/4-p27-36-Jan-Apr-2010.pdf

Sta je pasta i kako radi (ne vezano za marku vec default primer) VEOMA KORISNO:

http://www.infineon.com/dgdl/Infineon+-+PCIM-Paper+2012+-+Optimizing+Thermal+Interface+Material+for+the+Specific+Needs+of+Power+Electronics.pdf?folderId=db3a304412b407950112b4095af601e2&fileId=db3a3043372d5cc80137791a67835413

f0rever Re: re: 10.06.2012. 00:15 #423912

Ne mogu sada da gledam to jer nemam instaliranu bilo kakvu PDF aplikaciju.

Ali nevezano zato, zar zaista mislis da razlika bez i sa paste moze da bude, khm, 50c? :)

Sto se tice same termalne paste, svakako sam za to da se doticna stavi.

:: @f0rever ma nemas frke i ja hocu da budem realan, tj. da vise nikome ne pada napamet da testira dali je CPU ispravan tako sto ce da ga stavlja bez paste
:: Evo sta nauka ima da kaze ovome
:: Thermal performance challenges from silicon to system
:: http://ocw.nthu.edu.tw/ocw/upload/2/news/Thermal%20performance%20challenges%20from%20silicon%20to%20systems.pd
:: Lepi diagrami
:: O kucistu i kulerima
:: http://www.journal.au.edu/ijcim/2010/jan2010/4-p27-36-Jan-Apr-2010.pd
:: Sta je pasta i kako radi (ne vezano za marku vec default primer) VEOMA KORISNO
:: http://www.infineon.com/dgdl/Infineon+-+PCIM-Paper+2012+-+Optimizing+Thermal+Interface+Material+for+the+Specific+Needs+of+Power+Electronics.pdf?folderId=db3a304412b407950112b4095af601e2&fileId=db3a3043372d5cc80137791a6783541
imarkovic Re: Re: re: 10.06.2012. 00:29 #423915

lock teme, naravno, i treba:)
brate.. kad moram da objasnjavam 100 puta.. khm.. da.. 50c NE MOZE da bude razlika bez paste, naravno, ali moze da POLUDI senzor ploce, kao sto je i bio slucaj, tako da eto, zbog jebene paste je poludeo senzor i pokazivao je bio temp. u pm.. nakon nanosenja paste ploca je proradila najnormalnije bez alarma i sve je bilo ok.. eto objasnjenja i razresenja, ali onaj bolid i dalje misli da je do procesora, i mislice verovatno dok je ziv.. ali nece da se nauci da moze da postoji druga opcija..

:: Ne mogu sada da gledam to jer nemam instaliranu bilo kakvu PDF aplikaciju
:: Ali nevezano zato, zar zaista mislis da razlika bez i sa paste moze da bude, khm, 50c? :
:: Sto se tice same termalne paste, svakako sam za to da se doticna stavi
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: ::
:: :: @f0rever ma nemas frke i ja hocu da budem realan, tj. da vise nikome ne pada napamet da testira dali je CPU ispravan tako sto ce da ga stavlja bez paste
:: :: Evo sta nauka ima da kaze ovome
:: :: Thermal performance challenges from silicon to system
:: :: http://ocw.nthu.edu.tw/ocw/upload/2/news/Thermal%20performance%20challenges%20from%20silicon%20to%20systems.pd
:: :: Lepi diagrami
:: :: O kucistu i kulerima
:: :: http://www.journal.au.edu/ijcim/2010/jan2010/4-p27-36-Jan-Apr-2010.pd
:: :: Sta je pasta i kako radi (ne vezano za marku vec default primer) VEOMA KORISNO
:: :: http://www.infineon.com/dgdl/Infineon+-+PCIM-Paper+2012+-+Optimizing+Thermal+Interface+Material+for+the+Specific+Needs+of+Power+Electronics.pdf?folderId=db3a304412b407950112b4095af601e2&fileId=db3a3043372d5cc80137791a6783541
ICEsd re: 10.06.2012. 00:29 #423916

Iskreno, Ne, mislim da je ili BIOS ili senzor zeznuo stvar, plus jos cpu bez paste sa hladnjakom od drugog cpu-a, moze dovesti do ovakvih rezultata, mada uvek postoji ona najgora mogucnost da je imarkovic hteo da mu uvali los cpu, medjuti posto taj cpu jos uvek radi kako treba ta mogucnost otpada.

Usustini meni ne ulazi u lgavu ( ne vidim logiku) da se CPU testira preko bios-a, bez paste, da se vidi temperatura???!!???To me najvise zbunjuje, sta je cilj, koja je svrha toga?Razlika izmedju phenom II x2 550 C2 stepping i istog tog samo C3 stepping je ogromna i po pitanju temperatur i samom kvalitetu izrade, hocu da kazem da nisu svi CPU-ovi isti, jesu iz iste fabrike (mozda i nisu) ali od istog proizvodjaca, neke mozes da OC do besvesti, neki nece, nekome otvoris 2 jezgra nekome samo 1 a nekome nemoze ni jedno, tako je i sa temperaturama.

P.S: Linkove obavezno pregledaj veoma su poucni, a i korisni ako ulazis sa u rasprave ovo su ipak naucni radovi na temu i samim time dokazuju teorije koje su iznete u njima.
Mortificat Re: 10.06.2012. 00:32 #423918

broj poruka: 3519
@turok
Znam da ćeš pročitati :)

Obzirom da pratiš oba foruma...

Kako jasno deklarišeš entitete `mi` i `oni` dovodiš sebe u kontradikciju, a samim tim i sopstvene iskaze...ako se na jednom forumu(pretpostavljam) ne oglašavaš, ali ga uvažavaš(čim mu posvećuješ vreme, što je krajnje indikativno, doslovce neupitno), ne znači da nisi član zajednice na inicijalnom nivou, dok si na drugom aktivan i tzv. `izolovan od prvog`. Obrati pažnju, ne mislim da si loš lik, ali malo lakše sa zauzimanjem strana :)

imarkovic Re: re: 10.06.2012. 00:33 #423919

pa ne vidim ni ja logiku, sam sam predlozio da probamo da ucitamo windows i tamo pogledamo temperature.. ali covek je strucan, sta reci, naziva me lazovom, ja sam izmislio ovo, ono, i eno iznapusavase me svi sa bencha maltene i lock teme.

Zanimljivo je jako koliko ljudi su ovde kvalitetnije i kompletnije komentarisali sa pokricem, dok tamo dza bu i to je to..

:: Iskreno, Ne, mislim da je ili BIOS ili senzor zeznuo stvar, plus jos cpu bez paste sa hladnjakom od drugog cpu-a, moze dovesti do ovakvih rezultata, mada uvek postoji ona najgora mogucnost da je imarkovic hteo da mu uvali los cpu, medjuti posto taj cpu jos uvek radi kako treba ta mogucnost otpada
:: Usustini meni ne ulazi u lgavu ( ne vidim logiku) da se CPU testira preko bios-a, bez paste, da se vidi temperatura???!!???To me najvise zbunjuje, sta je cilj, koja je svrha toga?Razlika izmedju phenom II x2 550 C2 stepping i istog tog samo C3 stepping je ogromna i po pitanju temperatur i samom kvalitetu izrade, hocu da kazem da nisu svi CPU-ovi isti, jesu iz iste fabrike (mozda i nisu) ali od istog proizvodjaca, neke mozes da OC do besvesti, neki nece, nekome otvoris 2 jezgra nekome samo 1 a nekome nemoze ni jedno, tako je i sa temperaturama
:: P.S: Linkove obavezno pregledaj veoma su poucni, a i korisni ako ulazis sa u rasprave ovo su ipak naucni radovi na temu i samim time dokazuju teorije koje su iznete u njima.
imarkovic odg.(na benchu) za turoka a i gosn brankonija koji nisam uspeo da editujem 10.06.2012. 00:36 #423920

ovo nisam namerno paste-ovao ovde jer su ovde pravila drugacija:)
Ali slazem se da nije lepo kaciti PM, to sam uradio u afektu, izvinjavam se zbog toga brankoniju, priznajem da to nije bilo u redu, totalno si u pravu za to turok, nemam obicaj da se bavim tim stvarima. Ali tu je i druga zanimljivost, forum kao forum, ali interesantna je razlika i koncepcija, kako tehnicka tako i ovako u postovanju ovde u odnosnu na drugi forum.

@filipfg, pasta od 20 dinara nece spustiti temp. za 30c, ali cak i da se ne stavi ta pasta na cpu to moze da utice na ocitavanje senzora na ploci, kao sto je to bio slucaj sada, tako da to je bio uzrok.
@brankoni, kapiram ja zasto ti tako mislis o meni, iskreno nije mi vazno, ali mozda zato sto sam odreagovao na par tvojih ispada, i ono, malo je bilo jadno ono kad si mi bacio onako onu pastu i kao `evo ti, posto volis da stavljas pastu da imas`, mislim ne znam ko je tu ispao sta.. ali svakako opet mozda sam i bio malo `nervozniji`, valjda zbog vrucine, izvini ako nisam bio preterano ljubazan prema tebi, ali izvini molim te ni ti nisi bio cvecka.. da se ne ponavljam ko papagaj, mislim da svi znamo zasto.. mislim da niko ne voli `pametovanje`.. priznajem da i ja ponekad pametujem, kao i svako ponekad, ali danas to nije bio slucaj.

Dakle, da rezimiramo, po svemu ovome zakljuceno je da je problem bio do ploce, ali izbegava se da je takodje uticala i pasta, odnosno pasta koje nije bilo.. Objasnite mi onda pravilno ponasanje ploce nakon nanosenja iste..? Dakle ploca i pasta su crucialne u ovoj temi. Ti si brankoni uperio prst na procesor.. jasno je sve i ko je koliko dorastao.

Jos jednom izvinjavam se na svemu, mislim da je dalja rasprava suvisna.

dinky Markovicu sumnjiv si :) 10.06.2012. 00:41 #423921

broj poruka: 43
Tebe kao da je mnogo obradovalo to sto je na bencmarku zakljucana tema. Citao sam i tamo i ovde i nisam bas izvukao zakljucak da je brankoni 100% tvrdio da je procesor u pitanju. Ono sto je covek napisao je da pasta nije uzrok drasticnom skoku temperature. Ipak zanimljivije je bilo citati dok ste obojica imali sta da kazete ovako tvoje izlaganje ovde na pc berzi mu malo dodje nefer.

Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz
Asus M$A88T EVO
8GB Kingston DDR3 1600 MHz
Gigabyte 550 ti 1GB DDR5
maxtor 160gb + samsung 1Tb

f0rever Re: re: 10.06.2012. 00:42 #423922

Sve je lepo konstruisano i slazem se.

Evo ja cu ovako otvoreno da kazem da sam preprodavac, i da uvek kada kupujem nesto, testiram to malo ozbiljnije i dalje od BIOS-a. :)

Dakle, barem Prime95 i Linx.

:: Iskreno, Ne, mislim da je ili BIOS ili senzor zeznuo stvar, plus jos cpu bez paste sa hladnjakom od drugog cpu-a, moze dovesti do ovakvih rezultata, mada uvek postoji ona najgora mogucnost da je imarkovic hteo da mu uvali los cpu, medjuti posto taj cpu jos uvek radi kako treba ta mogucnost otpada
:: Usustini meni ne ulazi u lgavu ( ne vidim logiku) da se CPU testira preko bios-a, bez paste, da se vidi temperatura???!!???To me najvise zbunjuje, sta je cilj, koja je svrha toga?Razlika izmedju phenom II x2 550 C2 stepping i istog tog samo C3 stepping je ogromna i po pitanju temperatur i samom kvalitetu izrade, hocu da kazem da nisu svi CPU-ovi isti, jesu iz iste fabrike (mozda i nisu) ali od istog proizvodjaca, neke mozes da OC do besvesti, neki nece, nekome otvoris 2 jezgra nekome samo 1 a nekome nemoze ni jedno, tako je i sa temperaturama
:: P.S: Linkove obavezno pregledaj veoma su poucni, a i korisni ako ulazis sa u rasprave ovo su ipak naucni radovi na temu i samim time dokazuju teorije koje su iznete u njima.
Miskonius @imarkovic 10.06.2012. 00:44 #423923

broj poruka: 4420
jesi li ti preventivno otvorio teme na oba foruma ne bi li preduhitrio tog (kako li se zvase) i ne bi li mobilisao javno mnenje na svoju stranu?
Predosetio se da ce to i njemu da padne na pamet pa si se vodio devizom `Ko rano rani...` ne bi li sanirao/umanjio ogovaranja na svoj racun?
Tema je inace vrlo bitna i zasluzuje da se o njoj razglaba danima i to na svim IT forumima...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

noname86 ma strasno... 10.06.2012. 00:48 #423926

broj poruka: 156
Moj ortak ima taj cpu , bio je polomio cpu cooler i kupio novi bez paste u full loadu ne prelazi 75c bez paste ...

Ma nasi ljudi su cudo.. . za gtx 560 ti mi lik nudi gtx 8800 i doplatu 20e... ma daj .... debili na kubni ... .
http://imageshack.us/f/444/kompx.png/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
turok Re: Re: 10.06.2012. 00:50 #423927

broj poruka: 3

:: @turo
:: Znam da ćeš pročitati :
:: Obzirom da pratiš oba foruma..
:: Kako jasno deklarišeš entitete `mi` i `oni` dovodiš sebe u kontradikciju, a samim tim i sopstvene iskaze...ako se na jednom forumu(pretpostavljam) ne oglašavaš, ali ga uvažavaš(čim mu posvećuješ vreme, što je krajnje indikativno, doslovce neupitno), ne znači da nisi član zajednice na inicijalnom nivou, dok si na drugom aktivan i tzv. `izolovan od prvog`. Obrati pažnju, ne mislim da si loš lik, ali malo lakše sa zauzimanjem strana :

cestitam, zbog tebe imam prvi post ovde:)
ne zauzimam niciju stranu. nijednog od aktera price ne poznajem, niti kroz neku pricu, niti uzivo. naveo sam svoje misljenje, mozda je ispravno, mozda i nije. zato je i misljenje.
nisam aktivan na ovom forumu, i to je moj izbor. ne svidja mi se sto modovi ne rade svoj posao. ovde ima clanova koji mnogo znaju i voljni su da dele, ali postoji grupa koja svojim nebulozama kvari samu sustinu foruma i pretvara ga u cirkus. to je onaj deo gde bi modovi trebalo da `ulete`, ali oni to ne rade, a ne bih da mi ovde neko(poput wlade) psuje sve redom.
ovdasnji forum uglavnom ne pratim, ali u skorije vreme dolazim da bih ispratio egzibije gorepomenutog.

@imarkovic: ne pravdam niti tebe niti njega, obojica ste pomalo u pravu i obojica pomalo gresite. ok je to sto ga u prvom postu nisi licno prozvao, ali iskreno, mislim da to nije zasluzivalo da bude podeljeno sa svima... oko tog dela se moze diskutovati.
ali onaj deo gde je prosledjen pm mi se ne svidja, jer je to konverzacija izmedju tebe i njega, i mislim da je tako trebalo i da ostane.

toliko od mene.
sve najbolje i pozdrav svima.
f0rever Da.. 10.06.2012. 00:56 #423929

Svaki forum od ova dva ima svoje mane i svoje vrline.

Liberalan stav, koji vlasnici PCBerze ocigledno,dopustaju ja podrzavam.

Iako si u pravu u vezi sa svime sto si rekao, Turuk.

Doduse, sve zavisi kako na to gledas, ima i tu istine. Da li je forum mesto gde se okuplja 20-tak ljudi koji stalno idu po principu `jovo nanovo`, ili je forum i mesto gde neko ko dodje, treba i da dobije konkretan i ispravan odgovor, potkuvan nekim argumentovanim recenicama.

imarkovic Re: @imarkovic 10.06.2012. 00:58 #423930

nisam ja tip koji otvara iste teme po raznoraznim forumima, stvarno mi to nikad na kraj pameti nije padalo, ali ovaj lik me jako inspirisao na jer sam mu ja to predlozio, cisto da vidi sta ce mu reci, ali posto on nije to uradio, ja sam taj koji je to umesto njega uradio, naravno zavrsilo se izuzetno negativno, sto sam u sustini i ocekivao, ali bar se pisalo o dosta tome.

@dinky, mozda sam ti sumnjiv, ne znam, obradovao me je lock jer mi je muka tamo da pisem jer ne mogu da se opustim, ovde mogu kao covek da napisem onako kako jeste i onako kako mislim da treba. Nisam nikakav preprodavac, procesor sam negovao i mazio megahalems-om, nikad klokovao ali nebitno to sad da navodim ovde, mislim da pola foruma zna da sam ga imao jer sam u ko zna koliko navrata to pominjao iz nekih razloga.. Objasnicu ti sve sto te interesuje, on nije tvrdio ovako `procesor je los`, vec je indirektno na osnovu svega ovoga pokazao prstom na procesor, ako si citao sve mozes to da zakljucis, mislim realno ja sam mogao da budem strpljiv kad sam bio kod njega i ljubazan blabla, da mu ljubim dupe da kupi procesor, ali ja nisam takav, ako nisi dovoljno sposoban da probas procesor ne zelim ni da ti ga prodam i kraj. Covek je napisao svasta, napisao je i da sam ja lazov, da sam izmislio ne znam sta, a nije mi ni rekao sta je to.. nefer mu dodje, nego sta, ali bas mene briga prijatelju da li je fer ili nefer, on je okrenuo moj telefon putam oglasa sa pcberze, vec sam napisao prethodno zasto sam tamo postavio temu takodje, da si procitao njen pocetak skontao bi sve..

:: jesi li ti preventivno otvorio teme na oba foruma ne bi li preduhitrio tog (kako li se zvase) i ne bi li mobilisao javno mnenje na svoju stranu
:: Predosetio se da ce to i njemu da padne na pamet pa si se vodio devizom `Ko rano rani...` ne bi li sanirao/umanjio ogovaranja na svoj racun
:: Tema je inace vrlo bitna i zasluzuje da se o njoj razglaba danima i to na svim IT forumima..
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Daum ... 10.06.2012. 01:02 #423931

broj poruka: 12808
Suludo je meriti temperaturu procesora bez paste. Nek se folira on koliko hoće kako je stručan i kako mu je prošlo toliko i toliko procesora kroz ruke, procesor se ne stavlja bez paste i tu je kraj. Čovek koji to radi nije normalan. Mogao je da ti sprži procesor bez problema. Em nema paste em možda nije nalegao cooler kako treba.

Sve u svemu, ako je procesor normalne temperature imao sa pastom, čovek je stvarno biser što ga nije kupio na kraju kad je imao očigledan pokazatelj da radi kako treba.

f0rever Re: ... 10.06.2012. 01:05 #423932

Ako je hladnjak lepo nalegao, tesko da procesor moze da se sprzi zato sto nema termalne paste.

Slazem se da je suludo, jer, temp. svakako jete niza sa pastom.

A tesko da procesor tek tako moze da se sprzi. Termalna zastita ne dozvoljava, da on tek tako ode u nepovrat.

:: Suludo je meriti temperaturu procesora bez paste. Nek se folira on koliko hoće kako je stručan i kako mu je prošlo toliko i toliko procesora kroz ruke, procesor se ne stavlja bez paste i tu je kraj. Čovek koji to radi nije normalan. Mogao je da ti sprži procesor bez problema. Em nema paste em možda nije nalegao cooler kako treba
:: Sve u svemu, ako je procesor normalne temperature imao sa pastom, čovek je stvarno biser što ga nije kupio na kraju kad je imao očigledan pokazatelj da radi kako treba
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
Daum ... 10.06.2012. 01:10 #423933

broj poruka: 12808
U svakom slučaju tu je degradacija. Ne valja nijednom procesoru da radi duže vreme na 90c.

imarkovic Re: Re: ... 10.06.2012. 01:12 #423935

nema smisla dalje komentarisati bilo sta na ovu temu, mislim da je sve receno.. ja sam pogresio sto sam postavio 2 njegova PM-a, ok to sam mu se izvinuo, nisam imao vise strpljenja da se raspravljam s njim oko procesora i paste, neka ostane na tome, neka i dalje misli da sam u stvari ja to sto misli, sto kaze misko nema potrebe da se tema siri do besvesti i to je kraj price.

:: Ako je hladnjak lepo nalegao, tesko da procesor moze da se sprzi zato sto nema termalne paste
:: Slazem se da je suludo, jer, temp. svakako jete niza sa pastom
:: A tesko da procesor tek tako moze da se sprzi. Termalna zastita ne dozvoljava, da on tek tako ode u nepovrat
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Suludo je meriti temperaturu procesora bez paste. Nek se folira on koliko hoće kako je stručan i kako mu je prošlo toliko i toliko procesora kroz ruke, procesor se ne stavlja bez paste i tu je kraj. Čovek koji to radi nije normalan. Mogao je da ti sprži procesor bez problema. Em nema paste em možda nije nalegao cooler kako treba
:: :: Sve u svemu, ako je procesor normalne temperature imao sa pastom, čovek je stvarno biser što ga nije kupio na kraju kad je imao očigledan pokazatelj da radi kako treba
:: :: __________________
:: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
mixer93 Re: 10.06.2012. 01:14 #423936

broj poruka: 4187
Moze lik da prica sta hoce bilo ovde bilo na cmarku.......
Igore, covek pojma nema cim ubacuje CPU bez paste, makar za probu. Tu nema sta da se prica, a to sto nije hteo da pazari to je njegova stvar.

STRANA 3 OD 5  
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647797.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs