Znači hoćeš da kažeš da recimo FM2 čipset ne vuče manje struje od 7xx čipseta?
:: ,vidi se da se slabo razumes u AMD, Athlon II radi tek sa chipsetima 7xx to je destine wati i kod Intela i kod AMD-a, i to nije nikad u najmanjem procesu sa kojim se rade CPU .samim tim sto nije naveo konfiguraciju pod kojom je testirao AMD dovodi u sumnju ceo test.Ispada da Intel chipset ne trosi nista kada je full load odnosno X264 CPU test :: ::
ne nisam pominjao FM2 hocu da kazem da je test prevara ,cak nije naveo ni rezoluciju za h264 test.Ko je ukapirao ukapirao je ko nije zao mi je.I ne desava se ovo prvi put Anadtechu poznato je to da su pro Intel nece uvek, ali povremeno.
:: Znači hoćeš da kažeš da recimo FM2 čipset ne vuče manje struje od 7xx čipseta :: :: :: :: ,vidi se da se slabo razumes u AMD, Athlon II radi tek sa chipsetima 7xx to je destine wati i kod Intela i kod AMD-a, i to nije nikad u najmanjem procesu sa kojim se rade CPU .samim tim sto nije naveo konfiguraciju pod kojom je testirao AMD dovodi u sumnju ceo test.Ispada da Intel chipset ne trosi nista kada je full load odnosno X264 CPU test :: :: :: :: ::
Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili.
Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom?
:: ne nisam pominjao FM2 hocu da kazem da je test prevara ,cak nije naveo ni rezoluciju za h264 test.Ko je ukapirao ukapirao je ko nije zao mi je :: :: :: :: Znači hoćeš da kažeš da recimo FM2 čipset ne vuče manje struje od 7xx čipseta :: :: :: :: :: :: :: ,vidi se da se slabo razumes u AMD, Athlon II radi tek sa chipsetima 7xx to je destine wati i kod Intela i kod AMD-a, i to nije nikad u najmanjem procesu sa kojim se rade CPU .samim tim sto nije naveo konfiguraciju pod kojom je testirao AMD dovodi u sumnju ceo test.Ispada da Intel chipset ne trosi nista kada je full load odnosno X264 CPU test :: :: :: :: :: :: :: ::
Da zavrsimo diskusiju saberi 6,3 w Intel chipset +65 W TDP Intel CPU P G840 verovatno je full load ili vrlo blizu posto je h264 HD tako pise u testu i saberi TDP HD5870 + 28 W (idle) priznaces da je malo teze da GPU ode u idle odmah kada on klikne pocetak testa,ali ajde neka je i 28 W dobices 99,3 total. nema trika da on trosi sa tom grafikom 77,9 W total kao sto navodi Anadtech.
:: Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili :: :: Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom :: :: :: :: ne nisam pominjao FM2 hocu da kazem da je test prevara ,cak nije naveo ni rezoluciju za h264 test.Ko je ukapirao ukapirao je ko nije zao mi je :: :: :: :: :: :: :: Znači hoćeš da kažeš da recimo FM2 čipset ne vuče manje struje od 7xx čipseta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ,vidi se da se slabo razumes u AMD, Athlon II radi tek sa chipsetima 7xx to je destine wati i kod Intela i kod AMD-a, i to nije nikad u najmanjem procesu sa kojim se rade CPU .samim tim sto nije naveo konfiguraciju pod kojom je testirao AMD dovodi u sumnju ceo test.Ispada da Intel chipset ne trosi nista kada je full load odnosno X264 CPU test :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Vidim nisi ozbiljno shvatio ono da procesor ne vuče bezuslovno svoj tdp. Ajd ovako, zamisli da imaš više modela istog procesora kao što obično i ima, svi imaju isti tdp a potrošnja im se razlikuje jer su na različitim frekvencijama, ili ćeš da tvrdiš kako svi ipak troše isto?
Osim toga, nije svaki full load baš FULL, pokreni 7-zip kompresiju, video encoding, prime i linx. Svima će pisati 100% a temperatura će biti različita, da imaš merač video bi da se razlikuje i potrošnja. Na kraju krajeva, da procesor dostiže svoj tdp u 7-zip kompresiji onda bi ga u linxu već debelo prekoračio. Odoka mogu da ocenim da taj pentium 840 iz testa ne vuče više od 40-tak vati tokom h264 kompresije a svoj tdp neće dostići ni u linxu.
:: Da zavrsimo diskusiju saberi 6,3 w Intel chipset +65 W TDP Intel CPU P G840 verovatno je full load ili vrlo blizu posto je h264 HD tako pise u testu i saberi TDP HD5870 + 28 W (idle) priznaces da je malo teze da GPU ode u idle odmah kada on klikne pocetak testa,ali ajde neka je i 28 W dobices 99,3 total. nema trika da on trosi sa tom grafikom 77,9 W total kao sto navodi Anadtech :: :: :: :: Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili :: :: :: :: Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom :: :: :: ::
Brate, kupi Intel Celeron G550 i pevaj bre. Pusti ove lozane sto tripuju do iznemoglosti o banalnim stvarima. Ti razliku izmedju G550, G860 i X3 Athlona u zivotu neces osetiti u realnom radu.
taj G840 je CPU sa 2 jezgra nema HT taj skoci na full load momentalno kada radi HD h264 encode.Tristram valjda ne treba to da ti objasnjavam ,priznaj jesu dodali i drugde smanjili sta sad. Niko nije gadljiv na pare.Sto rece D.Radovic `Postoje nekorumpirani ,to su oni od kojih nista ne zavisi`
:: Vidim nisi ozbiljno shvatio ono da procesor ne vuče bezuslovno svoj tdp. Ajd ovako, zamisli da imaš više modela istog procesora kao što obično i ima, svi imaju isti tdp a potrošnja im se razlikuje jer su na različitim frekvencijama, ili ćeš da tvrdiš kako svi ipak troše isto :: :: Osim toga, nije svaki full load baš FULL, pokreni 7-zip kompresiju, video encoding, prime i linx. Svima će pisati 100% a temperatura će biti različita, da imaš merač video bi da se razlikuje i potrošnja. Na kraju krajeva, da procesor dostiže svoj tdp u 7-zip kompresiji onda bi ga u linxu već debelo prekoračio. Odoka mogu da ocenim da taj pentium 840 iz testa ne vuče više od 40-tak vati tokom h264 kompresije :: :: :: Da zavrsimo diskusiju saberi 6,3 w Intel chipset +65 W TDP Intel CPU P G840 verovatno je full load ili vrlo blizu posto je h264 HD tako pise u testu i saberi TDP HD5870 + 28 W (idle) priznaces da je malo teze da GPU ode u idle odmah kada on klikne pocetak testa,ali ajde neka je i 28 W dobices 99,3 total. nema trika da on trosi sa tom grafikom 77,9 W total kao sto navodi Anadtech :: :: :: :: :: :: :: Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili :: :: :: :: :: :: Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom :: :: :: :: :: :: ::
Kakve veze ima skače li kao petao na kokošku ili se penje lagano kao medved na krušku? Naravno da su uzimali prosečan maksimum minus peakovi. I ajd bar probaj tu kod sebe da li se razlikuje load u encodingu i u prime pre nego što odbaciš nešto što se u dobro obaveštenim krugovima više ni ne raspravlja.
@Vlaovic: Eno ti na prethodnoj strani, konsenzus je bio pentium + dodaj 5e za LC600H za svaki slučaj.
:: taj G840 je CPU sa 2 jezgra nema HT taj skoci na full load momentalno kada radi HD h264 encode.Tristram valjda ne treba to da ti objasnjavam ,priznaj jesu dodali i drugde smanjili sta sad :: :: :: Vidim nisi ozbiljno shvatio ono da procesor ne vuče bezuslovno svoj tdp. Ajd ovako, zamisli da imaš više modela istog procesora kao što obično i ima, svi imaju isti tdp a potrošnja im se razlikuje jer su na različitim frekvencijama, ili ćeš da tvrdiš kako svi ipak troše isto :: :: :: :: Osim toga, nije svaki full load baš FULL, pokreni 7-zip kompresiju, video encoding, prime i linx. Svima će pisati 100% a temperatura će biti različita, da imaš merač video bi da se razlikuje i potrošnja. Na kraju krajeva, da procesor dostiže svoj tdp u 7-zip kompresiji onda bi ga u linxu već debelo prekoračio. Odoka mogu da ocenim da taj pentium 840 iz testa ne vuče više od 40-tak vati tokom h264 kompresije :: :: :: :: :: Da zavrsimo diskusiju saberi 6,3 w Intel chipset +65 W TDP Intel CPU P G840 verovatno je full load ili vrlo blizu posto je h264 HD tako pise u testu i saberi TDP HD5870 + 28 W (idle) priznaces da je malo teze da GPU ode u idle odmah kada on klikne pocetak testa,ali ajde neka je i 28 W dobices 99,3 total. nema trika da on trosi sa tom grafikom 77,9 W total kao sto navodi Anadtech :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili :: :: :: :: :: :: :: :: Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nemam sta da probam kada sam to sam iskusio sa 1 jezgrim pa na dual core ,pa na 3 core pa na 4 core ,kako sam povecavao broj jezgara smanjivalo se zauzece CPU .Govorim o enkodiranju.A da ne govorim kada radi HD rezoluciju CPU i to 2 jezgarni. sh l b klasa.
:: Kakve veze ima skače li kao petao na kokošku ili se penje lagano kao medved na krušku? Naravno da su uzimali prosečan maksimum minus peakovi. I ajd bar probaj tu kod sebe da li se razlikuje load u encodingu i u prime pre nego što odbaciš nešto što se u dobro obaveštenim krugovima više ni ne raspravlja :: :: @Vlaovic: Eno ti na prethodnoj strani, konsenzus je bio pentium + dodaj 5e za LC600H za svaki slučaj :: :: :: taj G840 je CPU sa 2 jezgra nema HT taj skoci na full load momentalno kada radi HD h264 encode.Tristram valjda ne treba to da ti objasnjavam ,priznaj jesu dodali i drugde smanjili sta sad :: :: :: :: :: Vidim nisi ozbiljno shvatio ono da procesor ne vuče bezuslovno svoj tdp. Ajd ovako, zamisli da imaš više modela istog procesora kao što obično i ima, svi imaju isti tdp a potrošnja im se razlikuje jer su na različitim frekvencijama, ili ćeš da tvrdiš kako svi ipak troše isto :: :: :: :: :: :: Osim toga, nije svaki full load baš FULL, pokreni 7-zip kompresiju, video encoding, prime i linx. Svima će pisati 100% a temperatura će biti različita, da imaš merač video bi da se razlikuje i potrošnja. Na kraju krajeva, da procesor dostiže svoj tdp u 7-zip kompresiji onda bi ga u linxu već debelo prekoračio. Odoka mogu da ocenim da taj pentium 840 iz testa ne vuče više od 40-tak vati tokom h264 kompresije :: :: :: :: :: :: :: Da zavrsimo diskusiju saberi 6,3 w Intel chipset +65 W TDP Intel CPU P G840 verovatno je full load ili vrlo blizu posto je h264 HD tako pise u testu i saberi TDP HD5870 + 28 W (idle) priznaces da je malo teze da GPU ode u idle odmah kada on klikne pocetak testa,ali ajde neka je i 28 W dobices 99,3 total. nema trika da on trosi sa tom grafikom 77,9 W total kao sto navodi Anadtech :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja sam pomenuo FM2 jer kažeš da se više razumeš u amd, normalno je da aktuelni čipseti vuku manje struje od starih a dosta stvari se promenilo u ovih nekoliko godina tako da je sasvim moguće da je 1155 čipset ekonomičniji od 7xx ili koji su već koristili :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Dobro, što jes jes, ako nije naveo konfiguraciju za amd mašinu sasvim je moguće da je koristio stare rezultate, to svi rade tu i tamo a test ionako nije uporedni pa verovatno nisu mislili da je toliko bitno. Ima još jedna stvar, a to je gde je merena potrošnja, ako je na štekeru onda su izmerili i gubitke u napajanju a bez njih bi ispalo 135-140W za x4 amd konfiguraciju a oko 70 za intel, možda se to više poklapa s tvojim računom :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Onda nisi dobro video, dobar softver će da ti zauzme koliko god jezgara imao, zauzeće je trebalo da bude isto. Međutim pomenuo sam jer je priroda samog enkodiranja da ne optereti procesor baš do poslednje mrvice, zato i postoje stres testovi, procesor testiraš enkoderom ako te zanima real world load.
Mnogo procesora ni ne priđe svom tdp ali opet ni nemaju dovoljno za nižu klasu. Recimo naš omiljeni phenom II 955 troši oko 100W u prime mereno na konektorima, znači samo njegova potrošnja, daleko je od 125W ali opet nije dovoljno nisko za 95W klasu.
:: Nemam sta da probam kada sam to sam iskusio sa 1 jezgrim pa na dual core ,pa na 3 core pa na 4 core ,kako sam povecavao broj jezgara smanjivalo se zauzece CPU .Govorim o enkodiranju :: ::
Konkretno mislim da Virtual dub ,imas podesavanja i u encoderu za threadove itd.. i u samom Virtual dubu ,ima razlike veruj mi ,ako hoces .Vec smo mnogo skrenuli sa teme, mada to licno ne volim , cini mi se da coveku treba predloziti masinu.Ali postujem tvoje znanje.Stojim iza mog predloga za Trinity 5600 K kao najoptimalnije resenje za njega.
:: Onda nisi dobro video, dobar softver će da ti zauzme koliko god jezgara imao, međutim priroda samog enkodiranja je da ne optereti procesor baš do poslednje mrvice, zato i postoje stres testovi, procesor testiraš enkoderom ako te zanima real world load :: :: Mnogo procesora ni ne priđe svom tdp ali opet ni nemaju dovoljno za nižu klasu. Recimo naš omiljeni phenom II 955 troši oko 100W u prime mereno na konektorima, znači samo njegova potrošnja, daleko je od 125W ali opet nije dovoljno nisko za 95W klasu :: :: :: Nemam sta da probam kada sam to sam iskusio sa 1 jezgrim pa na dual core ,pa na 3 core pa na 4 core ,kako sam povecavao broj jezgara smanjivalo se zauzece CPU .Govorim o enkodiranju :: :: :: :: ::
i skontao da tebi treba upgrade za igre i uobicajene potrebe prosecnog korisnika,i tacno je isto tako da neces osetiti ogromne razlike,ali kad pogledas da sa istim grafikama bude razlika i 20-tak frejmova u odredjenim igrama,negde i vise u korist intelovog pentiuma,a obzirom da si ti pitao sta je bolje,po mome misljenju konkretno za tvoj slucaj,intel je bolji,eto,a ti odluci kako mislis da je bolje...ja sam spreman,ako neko tvrdi da je bolji sistem sa amd-om (u igrama)da kupim ja taj intel procesor i plocu,a taj neko amd procesor taj i plocu pa da testiramo,pa ko izgubi,daje tu plocu i procesor pobedniku...toliko sam siguran da je intel bolji za igre...eto..
Ne bih ti preporučio, pošto je u pitanju izvlačenje maksimuma za te pare tvome protivniku bi naravno bilo dozvoljeno da taj athlon klokuje koliko mu box kuler dozvoljava. Takođe mogle bi u takmičenje da se uključe i igre koje imaju dobru multithread podršku, za razliku od onih gluposti iz testa.
@Vlaovicm: G840 ima 100MHz više, rekoh ti već da se ne isplati preterano, ako ti je frka za pare idi slobodno i na celeron G550. Kad su ploče za minimum para u pitanju razlika ti je uglavnom u konektorima, neke imaju samo analogni i hdmi a neke imaju i dvi, neke imaju samo jedan dodatni pcie slot a neke i stare pci, neke imaju više usb-ova pozadi a neke manje, vidi šta ti najviše treba. http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-%28mb%29-mb-lga1155-ih61-gigabyte-ga-h61m-s2pv.11.html?productId=21537
:: i skontao da tebi treba upgrade za igre i uobicajene potrebe prosecnog korisnika,i tacno je isto tako da neces osetiti ogromne razlike,ali kad pogledas da sa istim grafikama bude razlika i 20-tak frejmova u odredjenim igrama,negde i vise u korist intelovog pentiuma,a obzirom da si ti pitao sta je bolje,po mome misljenju konkretno za tvoj slucaj,intel je bolji,eto,a ti odluci kako mislis da je bolje...ja sam spreman,ako neko tvrdi da je bolji sistem sa amd-om (u igrama)da kupim ja taj intel procesor i plocu,a taj neko amd procesor taj i plocu pa da testiramo,pa ko izgubi,daje tu plocu i procesor pobedniku...toliko sam siguran da je intel bolji za igre...eto. :: ::
Koliko sam zaključio iz svega ovoga najbolje bi bilo da uzmem Celeron G550 i neku jeftinu H61, ukoliko je da varijanat bolja za igre u odnosu na X3 i 760G?
Ne, najbolje bi bilo da uzmeš 500 kila šljiva i ispečeš rakiju.
:: Koliko sam zaključio iz svega ovoga najbolje bi bilo da uzmem Celeron G550 i neku jeftinu H61, ukoliko je da varijanat bolja za igre u odnosu na X3 i 760G :: :: ::
:: Ne, najbolje bi bilo da uzmeš 500 kila šljiva i ispečeš rakiju :: :: :: :: Koliko sam zaključio iz svega ovoga najbolje bi bilo da uzmem Celeron G550 i neku jeftinu H61, ukoliko je da varijanat bolja za igre u odnosu na X3 i 760G :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.