to su samo primeri, usustinio to ti pise u papiricu koji si dobio uz plocu EULA ili Warranty stim sto to u Srbiji niko ne cita ili klikce next ili ni ne pogleda sve papire, a posle dobije samarcinu i naravno pocne da kuka kako su pokvareni.
Ako jedna Toshiba koja ima jednu od najacih garancija, ne vazi vise garancija kad Flesujes bios nece ni kod jedne druge firme.
Jedan od razloga sto ne daju garanciju je i ovaj primer ovde, covek sve odradi kako treba sa njihovim programom i ploca mu neradi, kako ce on sad da dokaze da je to uradio po propisu i da je stavio pravi bios, nikako.Zato se to u svetu radi u servisu, pa ako se zezne nesto oni su duzni da poprave.
Pa za to se nikad i nije postavljalo pitanje, to sto je flashovanje biosa postalo mainstream i proizvodjaci nude svoja resenja nikada nije promenilo nista sto se tice garancije, upozorenja su svuda.
Desila mi se ista stvar. Apdejtovao sam bios sa nekom beta verzijom.....Ploce ne grafike....Ali sam bio dovoljno iskusan da snimim staru verziju na USB pa sam je kasnije iskoristio na flopiju.
A posto sam ja glup i ne znam ni sta je bios, kako ce mister serviser ustanoviti da je bios problem ako mu ja to ne kazem, nego se napravim amater i kazem mu da sam zemljoradnik? Kapiram ja da nece vise da se jebavaju sa takvim garancijama, ali imam jos jedno pitanje, sta ako servis ustanovi kvar na biosu, a ja zaista nisam nista dirao i flesovao? Dali ce i onda da me optuzi kako sam ja cackao bios?
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB ASUS XONAR DG CM GX550
urose.. mislim stvarno.. ne mogu oni to da ustanove
:: A posto sam ja glup i ne znam ni sta je bios, kako ce mister serviser ustanoviti da je bios problem ako mu ja to ne kazem, nego se napravim amater i kazem mu da sam zemljoradnik :: Kapiram ja da nece vise da se jebavaju sa takvim garancijama, ali imam jos jedno pitanje, sta ako servis ustanovi kvar na biosu, a ja zaista nisam nista dirao i flesovao? Dali ce i onda da me optuzi kako sam ja cackao bios :: :: ASUS M5A99X EVO :: Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz :: CM 212 EVO :: Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz :: MSI TFIII GTX 660 2GB :: ASUS XONAR DG :: CM GX550 :: ::
hehe `vrsta kvara ` je vec utvrdjena na pocetku teme :) . Javljam sta ce biti, cekam i ja...znam samo da je poslata ploca za cacak jer je ploca pod garancijom, tamo im je valjda baza.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung F4 raid 0 + F1 1TB Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
ja ne vidim da nesmes da apdejtujes bios cak su stavili i upustvo na sprskom. http://rs.msi.com/service/Live-update-5-Manual/ naravno da ne pricas nista... ovo ne radi i prst u nos
stigla ploca napokon, ljudi su bili extra brzi kako se inace ceka.
Dobio sam novu plocu , B3 reviziju ( moja je bila ona prva verzija koja je imala problema sa SATA kontrolerima ili sta vec )
Imam jedno pitanje narode... Znaci ubacena je nova ploca,isti chipset ....Imao sam Raid 0 na prethodnoj...Da li moram sad nesto da podesavam u biosu tj verovatno da cu morati..
Zaboravio sam tacno kakva su podesavanja i bila pa ne bih da sjebem podatke itd
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung F4 raid 0 + F1 1TB Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
Prvo mi je prijavio da win nije prisutan, jer ocigledno nije bilo Raid-a. Aktivirao sam ga u biosu, izabrao 2 porta na kojem su bili diskovi...i win radi !
Jedino je instalirao drajvere za sve zivo..wifi, chipset, pcie, zvuk itd....
Cpu mi je topliji 7-8 c ali kontam da je to zbog nove paste ?
Jos jedna jako cudna stvar.... Bios mi je procitao raspored komponenti onakav kakav je bio na staroj ploci ali pre godinu i nesto...tj prepoznaje hdd koji fizicki vise nije tu ! izvadio sam ga pre koji mesec ?!
:: :: Jos jedna jako cudna stvar.... Bios mi je procitao raspored komponenti onakav kakav je bio na staroj ploci ali pre godinu i nesto...tj prepoznaje hdd koji fizicki vise nije tu ! izvadio sam ga pre koji mesec ? :: :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: pa resetuj bios :: :: :: :: :: :: Jos jedna jako cudna stvar.... Bios mi je procitao raspored komponenti onakav kakav je bio na staroj ploci ali pre godinu i nesto...tj prepoznaje hdd koji fizicki vise nije tu ! izvadio sam ga pre koji mesec ?
kakav reset biosa bre :D . Novu plocu sam dobio. znaci nije popravljana nego nova ploca, najnoviji zvanican bios na njoj i kako je moguce da su ostala podesavanja sa stare ? A pogotovo za hdd koji fizicki nije unutra vec mesecima
p.s. da li je veca temperatura cpu-a od nove zvake ? Hoce li se stabilizovati
pa nema veze, mislio sam da uradis clear cmos cisto onako sportski.. ali vidim da si stavio vec najnoviji.. ali pravilo je kad stavios novi bios da odradis clear cmos, ako nisi.. sta ti prikazuje tacno za taj stari hdd?
:: kakav reset biosa bre :D . Novu plocu sam dobio. znaci nije popravljana nego nova ploca, najnoviji zvanican bios na njoj i kako je moguce da su ostala podesavanja sa stare ? A pogotovo za hdd koji fizicki nije unutra vec mesecim :: :: :: p.s. da li je veca temperatura cpu-a od nove zvake ? Hoce li se stabilizovati :: :: :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 16gb Ripler 1600 cl :: Asus 7970 DirectCU II TOP :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: LG 277L-BN :: :: MacBook Air 13. :: ::
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647795. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.