Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Rumour: AMD to unleash the Centurion - FX at 5GHz
STRANA 3 OD 3
VMARC Ti da imas veze sa mozgom znao bi da jabuka svetli belo a ne plavo 15.04.2013. 15:51 #487983

status: user
broj poruka: 9439
Nego sada je jasno zasto toliko volis AMD. Kapiram, od njega zivis vec 12 godina. I posle mi fanboyevi. Uostalom, zestoko si se popalio, jer si isti kao i vecina hepo kockica na ovom forumu. Pa ti nisi video Apple proizvod u zivotu... Dobro, mozda si video iPhone kod nekog.

iNe srdi se i iZdravo.
:)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Za Intel-mudžahedine i lažovčine, koji ne vole da se podsećaju istorije 15.04.2013. 16:05 #487988

broj poruka: 3730
Dzabe istorija kad se ne nauci kako treba.Opste je poznato da su AMD i Intel zavisni jedni od drugih ...da su obe kompanije iz USA .... Pa sto mislite zasto je AMD dobio sve konzole ? a pre toga je Nvida drzala primat ...Sledece serije koje budu izasle bice 5-10% razlike ako ne i manje a cene ce te videti kako se tope zasto ? PC trziste umire .Jedva je prezivelo PS3 i Xbox360 .Izlaskom novih konzola bojim se da ce biti kraj.Da se ne raspravljamo puno zasto kraj odgovor je jasan. PARE koliko ulozis u PC za 6 godina ? Da si polu zaludjenik trebace ti barem 1600 evra .Ja sad ovog trenutka gledam da uzmem novu platformu cekam cene da padnu ode pola aprila nista se ne desava...A intel izbacue u junu nove palete.Trka koju masa nece ispratiti.

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: `200
:: AMD introduces its Opteron and Athlon 64 processor lines, based on its AMD64 architecture
which is the first x86-based 64-bit processor architecture. Apple also ships the 64-bit `G5` PowerPC 970 CPU produced by IBM. Intel maintains that its Itanium chips would remain its only 64-bit processors
::
:: 200
:: Intel, reacting to the market success of AMD, A-D-M-I-T-S it has been developing a clone of the AMD64 extensions named IA-32e (later renamed EM64T, then yet again renamed to Intel 64).
Intel ships updated versions of its Xeon and Pentium 4 processor families supporting the new 64-bit instruction set
:: VIA Technologies announces the Isaiah 64-bit processor.`

:: http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computin
:: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
PhatPhuck Re: Ti da imas veze sa mozgom znao bi da jabuka svetli belo a ne plavo 15.04.2013. 16:20 #487990

broj poruka: 1886
Nekada je svetlela plavo, nekada belo...Nekada narandžasto. Boje su se menjale godinama - kako je koja boja bila `u trendu`. Do k*rca što je to bitno... Bitno je da svetli, i da svaka ribica, pogotovo one pegave i sa naočarima, odmah zna da si ti dečko za nju.

:: Nego sada je jasno zasto toliko volis AMD. Kapiram, od njega zivis vec 12 godina.
Ne živim od AMD-a, nego od kompa u kome je bio AMD hardver - nekada manje, nekada više. Nisam BOLESNIK, pa da sve u kompu `MORA` da mi bude AMD: ono što lepo radi, i što sebi mogu da priuštim, to ću kupiti, i probaću da to maximalno iskoristim. Nvidia je dugo pravila čipsetove za AMD procesore - a ono što je čipset za CPU - to je kod ljudi mali mozak i nervni sistem za ostatak mozga, koristio sam nvidia grafičke u kompu - bez ikakve pristrasnosti i mongoloidnosti u fazonu `sve mora da mi bude AMD`.

Lepo si rekao: ja ŽIVIM od kompa, zato znam šta pričam, i zato me IRITIRA kad se potpuno PRISTRASNO i NEOSNOVANO sere o nečemu što ja koristim svakodnevno, i znam da dobro radi - ne najbrže na svetu - ali dobro i pouzdano - a nisam neki p*čkin dim od klinca koji po ceo dan vrti 3D Markove, World of Tanks/WOW i zbog toga misli da je Intel jedino što valja.

Komp mi radi 364 dana godišnje, 24 sata dnevno, otvaram po 100 tabova u browserima, istovrermeno radim masu drugih stvari, kompresujem video, kopiram fajlove sa jednog harda na drugi, režem diskove, istovremeno strimujem video sa neta - i nikakve probleme nemam - UPRAVO SA TIM AMD-om. Nikakve plave ekrane nemam, blokiranja i slično - osim ako to nije uzrokovano nečim kao što je Flash, loš kodek za video, loše napisana aplikacija i slično.

::I posle mi fanboyevi. Uostalom, zestoko si se popalio, jer si isti kao i vecina hepo kockica na ovom forumu

Super. Ja sam se `popalio`. A to što ti otvoreno LAŽEŠ, govoriš nešto što prosto nije istina - to `nema veze`, naravno...

Naravno, i dalje važi da za tebe to što je AMD definisao set x64 instrukcija na kojima se baziraju SVI moderni Intel procesori - `nije ništa revolucionarno`.
Da ne spominjem to što se prvi Intelov 64-bitni pokušaj smatra, da citiram DOSLOVNO neke novinare: `NAJVEĆOM BLAMAŽOM/SRAMOTOM U ISTORIJI IT-a.`
PhatPhuck Intelov prvi 64-bitni pokušaj: `Najveći fijasko u istoriji IT-a` 15.04.2013. 16:25 #487991

` Journalist John C. Dvorak, commenting in 2009 on the history of the Itanium processor, said `This continues to be one of the great fiascos of the last 50 years` in an article titled `How the Itanium Killed the Computer Industry`. Tech columnist Ashlee Vance commented that the delays and underperformance `turned the product into a joke in the chip industry.` In an interview, Donald Knuth said `The Itanium approach...was supposed to be so terrific—until it turned out that the wished-for compilers were basically impossible to write.`

Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Itanium
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano

VMARC 364 dana...!? A jel svetli plavo? :-))) 15.04.2013. 16:25 #487992

Slusaj, ja lazem, ali za tebe sam mala beba :-)
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

PhatPhuck Re: 364 dana...!? A jel svetli plavo? :-))) 15.04.2013. 16:32 #487993

Da, praktično nikada ne gasim komp, jer kad nisam za kompom - komp mi skida torrente.
U čemu je problem? Ne veruješ da je moguće ne gasiti komp? Čemu onda Power Management, Cool & Quiet? Jesam li ja to izmislio?

Imam UPS, dobro napajanje, dobro ohlađeno kućište, i ne živim u karton-city-ju, tako da mi je struja sasvim OK.

:: Slusaj, ja lazem, ali za tebe sam mala beba :-
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
VMARC Pa kad sve to imas i kad zivis gde zivis... 15.04.2013. 16:55 #487994

... Zasto onda ne radi i 365ti dan? Das mu slobodan dan kada mu slavis rodjendan? Jel mu pravis i tortu...? Zoves komsiluk...? :-))
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

markopvict Vidi ovo Albansko magare 15.04.2013. 17:44 #487999

broj poruka: 4515
Koji bolesnik....
Internet troll sa otvorenih 100 tabova, koji trosi svoj truli mozak na raspravke po forumima...

https://www.google.rs/search?q=albanian+donkey&hl=sr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cCBsUZHmOqnV4QTp8ID4Ag&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
PhatPhuck @markoglavić 15.04.2013. 18:17 #488003

Magare je nadimak koji tvoja mama ima za mene. Odaću ti tajnu: nije zbog dužine ušiju.
Ti misliš da je to uvreda, ali - varaš se. U njenom slučaju, to je kompliment.
Evo odakle joj inspiracija za takav nick: http://www.vicevi.rs/vicevi/zivotinje/magarac-i-zeka/

Tvoje učestvovanje na forumima se svodi na postovanje gluposti poput `ruska devojčica koja vozi 100 na sat`, jer ništa drugo pametno niti umeš da napišeš, niti bi te interesovalo da napišeš.
Nabio si 4000 postova, niko živi ne pamti da si napisao bilo šta osim gluposti koje ionako svako ume da nađe na YouTube-u, ako mu je do traćenja vremena.

:: Koji bolesnik....
:: Internet troll sa otvorenih 100 tabova, koji trosi svoj truli mozak na raspravke po forumima...
:: https://www.google.rs/search?q=albanian+donkey&hl=sr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=cCBsUZHmOqnV4QTp8ID4Ag&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955
dbqp ... 15.04.2013. 20:55 #488023

broj poruka: 1368
Od svega sto je napisano meni se najvise svidja sto je feti rekao da su to americke firme i to je to. Sta dalje ima da se primate? Znaci AMERIKANO firme i cao! Ajd da je AMD ruski (kao sto ga neki dozivljavaju) a Intel amerikanski pa da ova prica ima i politicku dimenziju, ali ne, vi serete samo o tome kako je ovaj uzasan a ovaj fenomenalan... Ljudi moji 10 godina mi u kuci radi AMD kanturina (danas, a nekad je bila ZVERINA) i sta da kazem za AMD? Pa posrani pentium 4 nije hteo win xp da mi digne dok mu nisam tutnuo 512 mb rama? AMD GA JE DIZAO UVEK! i sa 256 i sa 512 i sa 768 i sa sadasnjih 1.5 GB odnosno 1536 mb(ako neko misli da ne znam da sabiram). A znam odlicno da sabiram! Pogotovo kada je u pitanju faktura za intel konfu koja kosta duplo vise (ili 1.5 puta vise) od amd konfe! A sta je problem? PA AMD SE GREJE? Ma je li molim te? A intel se sta, HLADI? U Srbiji bednoj gde zivimo treba da dizemo spomenik AMD i slicnim firmama jer da ih nema, 99% sirotinje ne bi opikalo iole zahtevniju igricu! Mac, iMac, uMak i ostala sranja necu da komentarisem, to ima onaj koji ima i za BMW/Mercedes/Audi i to ne star 15 godina nego NOV, ali opet kazem DA NEMA AMD-A 99% SRBSKE (SA B NE SA P) SIROTINJE NE BI ZNALO STA JE HIGH-END IGRICA A NE NESTO TRECE...

A stav da Phat (iako je sedam puta manje zastupljen od NeboVatre i CakeEatera) i slicni dupelisci treba da lete sa foruma je JASAN, smarate i manipulisete, grubo i nekorektno!

I jebe mi se da li ce mi u kompu biti ovaj ili onaj ako mi komp RADI POSAO ZA KOJI JE NAMENJEN, a btw ni ja ne gasim komp 360 dana godisnje, a za to zahvaljujem najvise NAPAJANJU koje dajte dobre voltaze i ne jede mnogo pite shampite... I shta sad treba - da otvorim 150 tema kako je CHIEFTEC neprejebiv vec 15 godina na trzhishtu? I kako je Silverstone jedno SMRDLJIVO GOVNO SA LOSHIM KONEKTORIMA KOJI LOME DRUGE KONEKTORE (MOLEX konkretno)...

Za kraj. Uvek cu Intelu dati prednost za CPU (cak i kada je gori od AMD-a a to je bilo jednom i davno) a za grafiku ce uvek da vlada ATI (ne AMD) nego ATI jer NVIDIJA OBNEVIDIJA od starta fura fazon OGROMNE CENE ZA ... sta? I ja sam se divio GeForce-u 256 ali jbg... Neko se divio i Porscheu pa malo koji auto (osim Porschea i Ferrarija i jos tri cetiri firme) fura motor u gepeku umesto pod haubom .)

Pozz

SkyFire AMD je za .. 17.04.2013. 00:45 #488166

broj poruka: 18472
Bitcoin neprevazidjen ali je za igre go qrac a da ne pominjem da je svetlosnu godinu iza nVidia po pitanju tehnologije i kvaliteta!
Veca je razlika izmedju nV i AMD nego li Intel i AMD..
Kod procesora se AMD nekako i koprca ...

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

gogi1 Re: AMD je za .. 17.04.2013. 08:53 #488184

broj poruka: 2076
da je za go kurac, bas i nije, to si itekako preterao.
jeste slabiji od NV, ali bez preterivanja.
Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...

:: Bitcoin neprevazidjen ali je za igre go qrac a da ne pominjem da je svetlosnu godinu iza nVidia po pitanju tehnologije i kvaliteta!
:: Veca je razlika izmedju nV i AMD nego li Intel i AMD.
:: Kod procesora se AMD nekako i koprca ..
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
slashdance Evo nesto da nas ugreje u ove hladne dane 02.06.2013. 15:39 #495768

broj poruka: 429
http://wccftech.com/amd-readies-fx-9000-highperformance-cpu-clocked-5-ghz-fx-8770-leaked/

Proizvodjaci kulera trljaju ruke, bice posla,
Proizvodjaci ploca placu kako da nahrane ovu `alu`.

ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 /LC 550W / V3 BLACK
Mortificat Re: 18.06.2013. 12:47 #499507

broj poruka: 3519
Iako su informacije od pre par dana indicirale da će FX-9590 i FX-9370 biti dostupni samo za OEM proizvode, novi info otkriva pre-order i cene za oba modela, koje su 920$ i 576$ respektivno.

http://goo.gl/jTVdj

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ

Milos22 Re: Re: 18.06.2013. 14:04 #499525

broj poruka: 1720
Pravi fanovi dace i 1500$ za amd cpu bez obzira sto ce biti slabiji od intela .) ali kad vide 5ghz i preko 200w tdp ima prdara da im se najezi :))

HAF 912 Plus
I5 3570k
Z77A-GD55
2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz
Corsair H60
Seasonic 620GM
2TB WD Green
Intel 520 180GB
GTX 580
Dell U2312hm
Cm storm recon
Cm storm trigger

:: Iako su informacije od pre par dana indicirale da će FX-9590 i FX-9370 biti dostupni samo za OEM proizvode, novi info otkriva pre-order i cene za oba modela, koje su 920$ i 576$ respektivno
:: http://goo.gl/jTVd
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: http://www.youtube.com/watch?v=2l-H08HRZfQ
ZooLoo ... 18.06.2013. 14:07 #499527

broj poruka: 3975
Pa pazi, ako ce dati toliko novaca za Cpu, vrv ce im i napajanje biti neko bozansko...ili imaju custom akomulator, a oni napredniji i agregat... :D

obradmi Privucice dosta kupaca cinjenica 18.06.2013. 14:23 #499535

broj poruka: 7733
da je to prvi CPU od 5 Ghz ,druga stvar taj 5 Ghz bice brzi od bio kog Intela 4 C 8 T.
Tako da psssst.

ZooLoo ... 18.06.2013. 14:30 #499537

broj poruka: 3975
Preduvana stvar na papiru, nista vise. Za nas `normalne` korisnike nedodirljiva stvar, bilo amd, intel, kurta, murta... Sto kaze `onaj` to kupuju majstori koji kroz pojekat ili dva vrate pare i naprave + ... Za nas gamere to je nepotrebna stvar. A i Intel stize uskoro sa cudima tako da bice tu borbe i dalje, nego ne treba se uzbudjivati..
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs