Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Definitivno cpu kuler..
STRANA 3 OD 3
SlasherZ re 26.10.2013. 20:31 #522525

status: user
broj poruka: 266
sto se kulera i fana tice, mozes na pwm, ali s obzirom da ti je visoka temperatura neka onda ostane na 3 pina jer onda vrti stalno na maximumu(ovako sa 4 se sam smanjuje po potrebi)
kuciste ti je da ne vredjam lose, jer ima malo prostora za upgrade(tipa visoki kuleri, vise fanova itd, protok vazduha) a taj zadnji fan okreni da izvlaci napolje vazduh kao sto rece covek pre mene, ili jos bolje, posto vidim da pozadi mozes da stavis i 12icu, kupi jednu za 400-500 din i uzivaj. ja sam sebi uzeo pre koju godinu 2 xigmatek led kulera i super su, nit su bucni nit slabi, sta vise napravili mi pravu promaju u kucistu.
Jos samo jedno pitanje ko je mozda i kljucno za ove temperature, kad si cistila kompjuter zadji put? dakle kompresor i izduvas celo kuciste i sve komponente iznutra. Prasina je isto veliki neprijatelj i moze znatno da digne temperature

Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EVO
ASRock Z68 Extreme 4
ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TOP
8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Series
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium
Samsung SpinPoint F3 1TB

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat Vi momci ništa ne čitate kako treba... 26.10.2013. 21:19 #522533

broj poruka: 228
Pa sinoć sam vadila sve napolje jer drugačije nije mogla biti montirana Gaja. Tako da je sve očišćeno do poslednje tačkice prašine. Doduše, očekivala sam da je ima dosta jer sam ga čistila pre možda 3, 4 meseca, međutim nije. Čak je i stari cpu hladnjak čist, nema onog `tepiha` klasičnog. :D

A kao što i napisah, taj kuler pozadi je isto nov, i kršten: http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-hladnjak-za-kuciste-fractal-design-120mm-silent-se.11.html?productId=32356

A okrenula sam ga, sad izduvava. I sad je u kućištu 34, a dok ovo kuckam cpu je 39. E sad se samo postavlja pitanje da li da ga zatvorim ili da ga ostavim ipak ovako otvoreno tamo kraj zida..?

:: sto se kulera i fana tice, mozes na pwm, ali s obzirom da ti je visoka temperatura neka onda ostane na 3 pina jer onda vrti stalno na maximumu(ovako sa 4 se sam smanjuje po potrebi
:: kuciste ti je da ne vredjam lose, jer ima malo prostora za upgrade(tipa visoki kuleri, vise fanova itd, protok vazduha) a taj zadnji fan okreni da izvlaci napolje vazduh kao sto rece covek pre mene, ili jos bolje, posto vidim da pozadi mozes da stavis i 12icu, kupi jednu za 400-500 din i uzivaj. ja sam sebi uzeo pre koju godinu 2 xigmatek led kulera i super su, nit su bucni nit slabi, sta vise napravili mi pravu promaju u kucistu
:: Jos samo jedno pitanje ko je mozda i kljucno za ove temperature, kad si cistila kompjuter zadji put? dakle kompresor i izduvas celo kuciste i sve komponente iznutra. Prasina je isto veliki neprijatelj i moze znatno da digne temperatur
::
:: Intel i7 2600k @ 4.2 Ghz @1.30v + Titan Fenrir EV
:: ASRock Z68 Extreme
:: ASUS Radeon R9 280X DirectCU II TO
:: 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Serie
:: Creative Sound Blaster X-Fi Titaniu
:: Samsung SpinPoint F3 1TB
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
annat Re: re 26.10.2013. 21:20 #522534

Ne vrti ga ni sad stalno na maximumu. Sad je na 1000 obrtaja, a kad startujem linx, dok drnda cpu skoči na max 1600.

:: sto se kulera i fana tice, mozes na pwm, ali s obzirom da ti je visoka temperatura neka onda ostane na 3 pina jer onda vrti stalno na maximumu(ovako sa 4 se sam smanjuje po potrebi)
prashinar Normalno, 26.10.2013. 22:05 #522539

broj poruka: 517

hladnjak [kuler] reaguje u skladu sa temperaturama procesora. I nemoj taj linx redovno da drndaš .]
annat Re: Normalno, 26.10.2013. 22:38 #522542

Ma danas sam ga drndala da vidim dokle će temp. :D

:: hladnjak [kuler] reaguje u skladu sa temperaturama procesora. I nemoj taj linx redovno da drndaš .]
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs