Intel izveo klasičnu obmanu potrošača sa Haswellom
STRANA 3 OD 3
MaliAbner
Re: re
07.07.2013. 17:21
status: user broj poruka: 7779
Pa to mu je ostalo jos od igranja u pesku... Tamo je uvek bilo ono moj tata je jaci od tvog... i sl... Tako je i ovde kad neko kaze da je jedan varao, odmah se nadje neko da kaze da je i drugi varao mozda cak i bolje...
Najbitniji je naglasak na MOZDA, buduci da to mozda takodje moze da znaci kako varanja nije bilo a MOZDA je i bilo varanja ali boljeg...
E sad malo je cudna konstatacija da je firma sa manjim budzetom razvila bolji marketing sektro od frime sa vecim budzetom... to nekako ne ide jedno sa drugim...
Mada meni recimo vise smetaju one mafijaske varijante Pola Otelinija dobicete adekvatan rebate na nase proizvode ako odustanete od nabavki tudjih proizvoda pa do necete moci da narucite nase ako ikad vise narucite tudje (citati konkurentske) proizvode...
Ko zna MOZDA je nekom od CEO Dell-a, HP-a i ostalih ostavljen poklon u vidu konjske glave u krevetu...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: @SKY pa ti si čoveče neverovatan, na temi gde su iskazane činjenice o malverzacijama intela prema džepu korisnika ( I NA TVOJ DŽEP SU CILJALI: JER SE LOŽIŠ NA INTEL) ti ni jednu negativnu reč ne kažeš protiv intela već napadaš AM :: :: Pa da nije smešno bilo bi žalosno, zaista si izgubio sav kredibilitet u mojim očima a uvek sam te poštovao kao iskusnog hardveraša i formuaša ali. Sve što ti kažeš na relaciji intel-amd više nema nikakvu težinu jer si PRISTRASAN : :: :: pozzz :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Znamo Shomi tebra na sta si mislio vec sam se ja prikljucio sa svojom opaskom (zeleci da napravim dodatni humor) Malo zezanja nije na odmet.Hebi ga kad su ovi stari AMD-ovci namcori,samo bi da prozivaju i da se svadjaju,ko o cemu oni o AMD-u i postenju..To kao ona stara izreka,ko o cemu kurva o postenju..Svi drugi krivi i u krivom i krivi im samo kod njih pravi
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Sve te zvake su nastale od prve zvake kod intela tj. procesori sa NetBurst mikroarhiktekturom. Pre te `zvake` je bio P6 mikroarhiktektura koja je na istoj frekvenciji bila 50% brza od zvake(za mene kvasac). P6 su bile Pentium 2,3,M i na kraju Core Solo pa je posle toga nastao Core Duo koji je visestruko bio brzi, manje se grejao npr. Celeron 420 1.6GHz je brzi od Celerona D 352 koji se kloka i greje ko Sveti Ilija a radni takt tog kvasca je 3.2GHz pa Vi vidite da procesor koji ima duplo manji radni takt i mnogo manje za potrosnju(za Celeron 420 dovoljan Vam je pasivan kuler bez ventilatora) je ipak bolji. Kod Intelovih procesora kupci su se uvek lozili na GHz-e i to rade i sada na foru koje ste Vi pomenuli. Primoravaju kupce da menjaju procesor na barem svake 2 godine sto je za mene suludo jer meni procesori stari 14 godina zavrsavaju sve stvari za sta se najvise i koristi racunar. Najjaca desktop dual SMP configuracija od dve najjace trojke P3-S 1.4GHz(lako se digne na 1.7) su jaci od BILO KOG PENTIUM D na 3.2 ili sta vec i jaci su od P4EE 3466MHz. Klokani na 1.7GHz su jaci od P4EE na 3766MHz. Sto se tice `novijih procesora` na 1.4GHz su za 10% bolji od Semprona 145 AM3. Kako je vreme pregazilo trojke na njihovo mesto su dosli nama dobro poznati Core2 Duo i Core2 Quad koje su `cistokrvne trojke`. Ovi i3, i5 i i7 su valjda `cistokrvni` NetBurst(kvasac).
ja na primer nemam u posedu niti jednu amd komponentu, i desktop i laptop su mi intel+nevidija. ali ja ih ne dizem u nebesa niti velicam,
dekster te je lepo opisao u jednoj temi samo si ti to nonsalantno zanemario, ` uvek i sve pozitivno o intelu i nvidiji, i uvek i sve negativno o amd-u` i to je kraj price. bez obzira koliko fensi i lepih reci upotrebis u svom postu sustina se svodi na tu jednu recenicu :)
avaj, rekao sam da se ložiš na intela i da si pristrasan, nisam te uvredio (iako tebe možda vređaju te stvari, mada čisto sumnjam :D) a ti mene nazivaš crnim markom i govoriš mi da sam površan, a onda opet kažeš da treba poštovati ličnost i da ne treba vređati ljude i to mi je malo apsurdno :)
Nemoj svoje misljenje da poturas kao da je to istina ili cinjenica. Ipak, ima ljudi koji ove komentare citaju, i svakako od tvojih postova covek moze doci u zabludu.
:: Sve te zvake su nastale od prve zvake kod intela tj. procesori sa NetBurst mikroarhiktekturom. Pre te `zvake` je bio P6 mikroarhiktektura koja je na istoj frekvenciji bila 50% brza od zvake(za mene kvasac). P6 su bile Pentium 2,3,M i na kraju Core Solo pa je posle toga nastao Core Duo koji je visestruko bio brzi, manje se grejao npr. Celeron 420 1.6GHz je brzi od Celerona D 352 koji se kloka i greje ko Sveti Ilija a radni takt tog kvasca je 3.2GHz pa Vi vidite da procesor koji ima duplo manji radni takt i mnogo manje za potrosnju(za Celeron 420 dovoljan Vam je pasivan kuler bez ventilatora) je ipak bolji. Kod Intelovih procesora kupci su se uvek lozili na GHz-e i to rade i sada na foru koje ste Vi pomenuli. Primoravaju kupce da menjaju procesor na barem svake 2 godine sto je za mene suludo jer meni procesori stari 14 godina zavrsavaju sve stvari za sta se najvise i koristi racunar. Najjaca desktop dual SMP configuracija od dve najjace trojke P3-S 1.4GHz(lako se digne na 1.7) su jaci od BILO KOG PENTIUM D na 3.2 ili sta vec i jaci su od P4EE 3466MHz. Klokani na 1.7GHz su jaci od P4EE na 3766MHz. Sto se tice `novijih procesora` na 1.4GHz su za 10% bolji od Semprona 145 AM3. Kako je vreme pregazilo trojke na njihovo mesto su dosli nama dobro poznati Core2 Duo i Core2 Quad koje su `cistokrvne trojke`. Ovi i3, i5 i i7 su valjda `cistokrvni` NetBurst(kvasac) :: :: ::
U svakoj temi postoji adekvatan redosled u konverzaciji ili ti protiv teza. Jedno bez drugog ne moze..Normalno je da pominjem Intel.
Crni Marko nemoj da mi se pravis naivan.Znas i sam kad se za nekog kaze `Crni` ,kad nesto pogresi,jer treba ja da te ucim tim stvarima?
Drugo objasnio sam ti da ne vidimo svi isto,nemamo svi isto znanje..To sto ja iznosim za nV i za Intel nije velicanje vec su cinjenice i Istina. To sto AMD retko da moze da se pohvali je druga stvar.Ja za to nisam kriv veruj mi. Koliko god ja bio strastven u smislu da volim hardver ima nesto preko cega ne bih nikad presao a to je da ukaljam sebi LICNO obraz.(Zbog sebe samog,drugi me ne zanimaju) Mogu da pogresim ako sam neobavesten ili sam nesto predvideo ali nikad da preuvelicavam i izmisljam kao sto to ovde vecina radi jer je dobar deo pc berze AMD opredeljen pa nije ni cudo toliko negodovanje kad se nesto kaze sto ne ide u korist vlasnicima istog.
Dobro znas da je veoma cesta osobina Srpskog naroda da cuje samo ono sto zeli,tako ti je to i ovde..Radije ce lazi usvojiti i kreirati svoj neki svet nego da cuju istinu jer naravno istina boli..
Kad bi ti ja pricao sta jos sve znam a sta nisam nikad izneo na forum ,eh kako bi me tek onda okarakterisao kad sad ovoliko pucas da sam strastven..Druze,to su cinjenice,znanje,upucenost..Ne mogu da pisem nesto sto nije tako,kad bude onda cu da stanem iza toga i da kazem..
Nemam apsolutno potrebu da ti se pravdam jer me stvarno prosto da se izrazim djokica zabole ali si poceo da me smaras sa tim citiranjem i etiketiranjem .. Evo na benchu sta sam napisao :
Itd.. A za tamo neku berzu i ozbiljnost na ovom forumu koje nema i gde vladaju neznalice i pajaci znas kako me briga da nekom `ladim` loptice da bi me neko gotivio.. Da je ovde normalnija i zdravija sredina ja bih bio ozbiljniji ovako sleduje penisiranje:)
Povrsan jesi i to nije uvreda,ne citas i ne zelis da citas a samo izleces..To je mana ,karakteristika .. Sta kazes uvreda..Hebem mu misa.Pa zar nisi mogao nesto originalnije da smislis? :D
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.