Nije on glista on je Durdubak a zna se gde je prebivaliste istih i cemu sluze
Mada kad bolje razmislim,durdubak je za njega jos i licnost,u svom zivotu nisam sreo manjeg coveka (po svojim moralnim vrednostima) od njega a sa tolikim nizom kompleksa..On je prosto fenomen svoje vrste..Ovo treba da udje u zapasnik za buduce generacije koje treba da uce na njegovom primeru i izucavaju ga kao devijaciju u drustvenom sistemu!
Ne daj Boze nikom.. Zato nam i jeste zemlja ovakva sto postoje ovakvi ljudi nazalost!
A vidi ga samo kako se junaci preko tastature a ne daj Boze da ga sretnes,piskio bi u pampers odmah i sagnuo glavu da gleda u pod .. A sta drugo i za ocekivati od jednog takvog stvora..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Koliko se isplatilo uzeti R4E i 3930k recimo. Izaslo je 2011 Novembar a sada moze da se CPU proda za 350e odmah i da se uzme 4930k koji ce biti malo jeftiniji nego SB-E kada je izlazio. Dohvatice se isti klok jel je 3930K 3.2GHz, a 4930K je 3.4GHz tako da ce opet ubrzanje biti cisto. Bukvalno 150e ce kostati taj upgrade na istoj ploci i sa oficijalnom podrskom za PCIe 3.0. To je jedna od najpovoljnijih stvari bila. I vraca te u vreme kada si dobijao 400-500e klokovanjem CPUa. OK SB-E je malo sporiji u single aplikacijama od IB i Haswella ali ce IB-E biti perfektan balans obe stvari. E sada ko je pametan to da uradi moze i da saceka reffresh Haswella i bolju ponudu DDR4 memorije nego sto ce to biti odmah. Mada je realno sada kasno ici na to za one koji nemaju ploce duze vreme. Ulagati u DDR3 za vise godina pred pojavu DDR4 nije mudro. 3960X ce danas kostati koliko kosta a sutra kao 2700K kada izadje DDR4 i nova platforma. Revizija ce imati i SATA Experss podrsku a verovatno i PCIe 4.0
Znaci razlika izmedju i7-3930K i i7-4930K je samo 3200MHz(3800MHz) vs 3400MHz(3900MHz) PCIe Interface 2.0 vs PCIe Interface 3.0, 0.033microna vs 0.022 microna i supporter Memory 1066-1600 vs 1066-1866. Sve drugo je na ovim modelima isto pod uslovom da se radi o C2 verziji 3930K.
Kao najmladji clan ovog foruma Vam kazes da se mnogi od Vas ponasaju kao deca i da mi je mnogo smesno citati Vasa prepucavanja. Hvala Vam sto ste mi ulepsali dan
To je procesor a ne Haswell. Morate obratiti paznju takodje pri kupovini coolera gledajte samo testove radjene na Xtreme procesorima i na ranijim generacijama jel Haswell daje neralnu sliku zbog slabog prenosa pa je 10-15C verovatno razlika izmedju Hyper 212 i custom loop.
Intel i7-4930K 12MB Cache Memorije vs 15MB 4960X. 4930K radi na samo 100MHz manje nego Haswell 4770K a ima isti Turbo 3900MHz. To je ono sto nas zanima sve. Jel, da... Ko drzi CPU jos na stock. Najmanje Turbo i 4500MHz OC Profil.
Posle njega dolazi ono sto nas sve zanima Intel Wellsburg X99 LGA 2011-3 Haswell Extreme 22nm Extreme 20MB Cache 8 core, podrsku ce imati samo za DDR4 2133MHz Quad Channel. Znaci X99 nece biti mogucnosti DDR3. DDR4 kazu da je up to 50% brzi nego DDR3. 288pin u poredjenju sa 284 za DDR3.
Cena je 555$ sto znaci da ce ovde biti oko 500e 4930K. Najeftinije dobra platforma za IB-E moze vas kostati 800e. Sa Rampage 4 formulom koja ima 4 memoriska slota a ko ce pa koristiti vise od toga danas kada tu stane MAX 32GB memorije 4x8. Sve u svemu mnogo mnogo bolja kupovina nego Haswell. Sa tom plocom bez brige mozete napraviti 4960X od 4930K ili 3970X od 3930K.
Za Haswell Extreme X99 ako mislis je Kingpin rekao da vec rade na njoj. Isti tim koji je pravio P55 Classified 200, X58 Classified 3way, X58 Classified 4 way SLI, SR-2 Classified. A oni su odradili plocu za Ivy Bridge Extreme i to je EVGA X79 Dark, koja podrzava i SB-E. Na njoj se kazu procesori klokuju fantasicno. Sve ploce su tako jake, i cvrste da oni koji ih testiraju i menjaju non stop kulere, graficke memorije, socket vamo-tamo, LN2, kazu da mesecima jedna ploca ne gubi peformanse i da ostaje stabilna, neostecena, nerasklimana. Ali ih i rade jedini u 12 layer PCB, neko je pomenu jos veci za X99,
Ljudi kada je zakazan Ivy Bridge E show. Kada ce 4930K pokazati svoju dominaciju i best choice for gamere i overklokere. OK bolji je 4960X sa 4GHz Turbo ali sa njim nemas super filing da si ustedeo 300-400e klokovanjem i dobio Performanse sa 4960X. OK kazu da je Xtreme jos bolji overkloker, bar se tako prica i on moze daleko da ode ali 4930K moze da radi i daje Performanse 4960X na 4.0-4.0-4.2GHz. Dok su ljudi klokovali 3960X na 5.0GHz. To je CPU koji nema glupu pastu unutra. Pravi normalan izdrzljiv procesor. Bas me zanima kako ce se klokovati IB-E u poredjenju sa sa SB-E i sa IB.
Zamislite njega ili Haswell. Xexexe. I zamislite koja ploca moze vise da ispuni svoju namenu i opravda ulozeni novac Maximus 6 Extreme ili Rampage 4 Extreme, ili cak Rampage 4 Formula. Formula je nice isto.
:: @JEZ :: :: Brate i ti se povampirio pa sve kao odmeren a ovamo srucio na licnu osnovu . :: Ti bio u Tasosu a ja za to vreme obisao pola evrope fakticki ..Jaka stvar. :: Nikako mi nije jasno ko vam daje za pravo da uopste komentarisete neciji zivot i razloge zasto isti vodi tako i uopste da se interesujete za tako nesto? :: :: Pa da sam kupio ili smo kupili nesto i da se kurcimo to je nasa stvar zar ne :: Ko ima pravo da se u to mesa?!To su nase pare,nismo ih nasli na ulici zar ne? :: Svako ima svoje razloge . :: :: Sad tu izigravas neku finocu sa forama get a life a sta bi tek bilo da se zna ko kako zaista zivi i provodi vreme koliko bi tek onda frustracija i ljubomore bilo . :: Sam volis hardver i uzivas u tome a meni solis pamet..Ne ide..Zaista nije u redu :: :: A jos gore je sto izigravas nekom drvenog advokata pogotovu kad to nije na mestu . :: Mislio sam da si malo drugaciji ali dobro..Na greskama se covek uci. :: :: Tetka,Maskota,Spamer - ovo nisu uvrede vec cinjenice :: :: @Saxij :: Ma raspustena banda..Vrbov prutic i da vidis .. :)) :: :: @Milos2 :: :: `Svi` ili `ostali` ,to je uslo vec u tradiciju :)) :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Koju `civilizaciju` igras, pa da obidjemo Evropu zajedno
Ups, zaboravio sam confu da ispisem da se ne bi uvredio
Muhahahhaaha
I MOLIM TE NE KORISTI REC `PAJSER` U POSTOVIMA, ONA JE SAMO ZA TEBE
Vidite ipak Ivy Bridge E nece biti obogaljeni Xeon kao Sandy Bridge E. Nego zaseban dizajn sto kazu moze da dovede do mnogo boljeg odvoda toplote i boljeg overkloka. 22nm 6core Extreme sa fluxless solder jeftiniji od 3930K.Oko 70$ niza cena. Pa to samo tuto kompleto idiot moze uzeti 4770k i ROG plocu ali potpuni. Pa onaj sto kaze znaci dao sam zadnje pare za 4770k i ROG plocu nisam imao znaci memoriju bi kupio dva meseca kasnije drzao bi na krevetu ovo ali ne bi uzeo Haswell. Za manje od mesec dana su ljudi koji su se kleli u Prime95 I Linx i prozivali godinama druge ako iskljuce HT ako ne ukljuce Blend, ako rade samo 2-3h test, ako nije AVX, godinama je to trajalo da bi se posrali sebi u usta i rekli kako to nije realna situacija samo da bi Intelovo govno zamirisalo. Ne znam za LinX ali za mersenne prime test znam da je to pisano tako kako bi se ponasao procesor da se pojavi neka aplikacija koja ce ga opteretiti kompletno. Otkud znam, pojave se vanzemaljci i trebamo nesto da desifrujemo i sudbina nam zavisi od toga. Ej ne smete da ga opteretite on je navikao na igrice i filmove i da pise u potpisu da je klokovan. Znaci temp procesora kada svaki njegov procenat radi pod specijalnim kodovima pisanim tako da ga full iskoriste i to se menja u toku tog testa. Znaci to je recimo kao kada bi stavio auto na masinu koja mu vrti tockove kao da on ide 240km i on se upali i raspadne. A oni kaze pa sta gde ces ti njega da vozis tako brzo. To nije realno, na putu je ogranicenje 80km i 120 vidi kako fino ide na tim brzinama. Znaci nece nijedan Intel biti kupljen nikada: 1.Koji ima grafiku 2. Koji ima manje jezgra nego AMD ili najpribliznije sto postoji 3. Koji ne moze da se klokuje 1000MHz od baznog kloka i sve testove zavrsi 15C ispod tacke trotlovanja. Znaci ako trotluje na 105C Max mu je da radi na 90C u tim najzahtevnijim stress testovima. Samo takvi. Onaj koji se klokuje 500-600MHz i ima 75C u igricama a testove ne smes ni da ukljucis takav mi ne treba. Pa zar cu da uzimam CPU koji je u igricama 20C od Trotlovanja kada ga klokujem. Da gledam temp kada otpakujem nesto, encoding da li je 82C ili je malo odsetalo i do 90C jel je leto a ja ga malo klokovao ali je to i dalje bezbedno Nee. Ovo jedino sto mi koristimo nije puno iskoriscenje procesora svakog njegovog dela nego polovicno. A te testove su pisali ljudi koji ga znaju napamet da mu daju najtezi zadatak pred njega verovatno da se ceo aktivira odjednom. Hocu da znam da moj CPU i klokovan moze da se nosi sa takvim stvarima ne da se plasi od njih. Dovoljno je sto mu ostavljam 200-300MHz fore od zadnjeg kloka. Znaci da 1000MHz nije zadnji klok nego komotan, da on moze 200MHz najmanje vise uvek stabilno i da ovo bude puna kompatibilnost. Kao sto je Ivy. 3500MHz obicno ljudi mogu na 4700MHz ili 4800MHz. E to je 1200-1300MHz poboljsanje i mozes da kazes drzim ga opusteno klkovanog 1GHz. Skoro 30%.To je dovoljno sto ga ne maltretiram do kraja. 3960X bre po 1500MHz se klokuje drze ljudi tako.I obavlja sve te testove kojih se Haswell plasi na 4.2-4.3.
Intel nece vise da podrzava overklokerske zajebancije za 300$. Ko ima ispruzi pa plati 1000$ platformu sa memorijom pa se zeza. Tacno su znali da ce posle Haswella da izadje IB-E i da ce polovina kojima treba klokovanje i da zaboravi na sranje od Haswella i da ce se provuci sa time iako stave pastu i ko zna sta sve ne.
Tako ce i da ostane izbaci ce neki refresh, neki sada pricaju vec da su otkrili potencijalni problem koji sprecava da se naredna generacija koja dodje posle refresh Haswella ubaci u 1150. Ne bi me cudilo da izbace sa paralelno sa Haswell Extreme jos jedno sranje ovog tipa na ne znam ni sam kom cipsetu posle Z97 koje ce da bude 10$ jace i zahteva novu seriju ploca. To je mainstream. To je planirano za siroke mase i za velike firme koje na godinu dve ili tri menjaju uredjaje i samo narucuju sta Intel izbaci, sigurno ne AMD. Definitivno se za bilo koju vrstu entuzijazma i duze zadrzavanje mora ici na Extreme. Ovo je smesno postalo. Znate i ja podlegnem tim pricama da Haswell nije bas toliko sranje pa onda odem da pogledam ponovo strane testove i procitam izmedju redova i iznova i iznova se slogiravam i vracam sa sve gorim mislima o njemu.
Sada bi treskao stvari po kuci da sam kupio 4770k i MSI Z87 Xpower ili GIGABYTE Z87X OC I preplatio 4930K i R4 Formulu. Ali bukvalno bi odlepio da sam kupios 4770K. Ne bi bilo te stvari koja bi mogla da me utesi. Nijedna. Nikakve single core performanse i gluposti. Kao sto neko kaze bolji je 3770k za igrice jel mu je single core 1.66pt a 3930k recimo 1.55pt single core, a zato 3770k 7.80pr a 3930k 10.00pt. Mislim realno 4820 i ne postoji kod mene na listi Extreme procesora. To je po meni losija varijanta nego Ivy Bridge. Za ovaj 4960X bi dao bulju. Cak bi u tu cast kupio i ASUS plocu. Ali samo plocu ne debelu svinjastu heatpajperku sa dva razlicita ventilatora.
Mislis da od tog HW-a sto imas imas vecu vajdu ? Sve je to isto samo je problem u glavi :D Zrtva si marketinga i nista vise. Ratujes sa vetrenjacama ali ako te to ispunjava zasto da ne !
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Sada bi treskao stvari po kuci da sam kupio 4770k i MSI Z87 Xpower ili GIGABYTE Z87X OC I preplatio 4930K i R4 Formulu. Ali bukvalno bi odlepio da sam kupios 4770K :: Ne bi bilo te stvari koja bi mogla da me utesi. Nijedna. Nikakve single core performanse i gluposti. Kao sto neko kaze bolji je 3770k za igrice jel mu je single core 1.66pt a 3930k recimo 1.55pt single core, a zato 3770k 7.80pr a 3930k 10.00pt. :: Mislim realno 4820 i ne postoji kod mene na listi Extreme procesora. To je po meni losija varijanta nego Ivy Bridge. :: Za ovaj 4960X bi dao bulju. :: Cak bi u tu cast kupio i ASUS plocu. Ali samo plocu ne debelu svinjastu heatpajperku sa dva razlicita ventilatora :: :: ::
Pa sta ti ne bi voleo da imas sada CPU i plocu koji ce da te obezbede na 4-5 god i da posle samo promenis dve grafike i da ne slusas o procesorima nista. Ajde mozda sam preterao za ovaj jel je kraj sada DDR3 i postaje popularan DDR4. Ali Haswell 6 core bi legao. Jbt kada bi ga odlozili malo Haswell Extreme, mnogo je jak ovaj 3770K, a takav ce biti i za dve godine.
Pa ja sam i sa ovim obezbedjen godinama u napred. Ja za lepu sliku na budjavim igrama necu da doplacujem +1000 eu.
Ovo ce da me sluzi i te kako u narednih 3-4 god.
Ko hoce konstantno najbolji HW, samo nek izvoli. Evo sad stize ddr 4. Samo napred. Ja tu sargarepu sigurno necu da zagrizem, ne zato sto ne mogu, vec zato sto nema svrhe :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Pa sta ti ne bi voleo da imas sada CPU i plocu koji ce da te obezbede na 4-5 god i da posle samo promenis dve grafike i da ne slusas o procesorima nista :: Ajde mozda sam preterao za ovaj jel je kraj sada DDR3 i postaje popularan DDR4. Ali Haswell 6 core bi legao :: Jbt kada bi ga odlozili malo Haswell Extreme, mnogo je jak ovaj 3770K, a takav ce biti i za dve godine. :: ::
Jos se nije pojavio kod nas 4930K. Bas me zanima cena prema 3930K posto ovaj IB-E kazu da je malo jeftiniji. Da vidimo da li ce nasi ispratiti to ili ne vazi to za njih.
Cekajte AMD Vishera 9590 ima 8cores i kosta 700$. 200$ vise nego 4930K. Trosi 200W a verovatno 400W kada se klokuje. Radi na 4700MHz tj 5GHz Turbo i ne podrzava PCIe 3.0 Interface. U CINEBENCH testu klokovan na 5.6GHz daje rezultat 9.69pt. Pa ja to mogu da stignem na 4.8GHz sa Intelom od 250e i 4 jezgra. Posto sa 4.5GHz imam 8.7pt recimo ili 8.6pt ne secam se vise. Pa jel su oni normalni. Ala su im naplatili cifru 5 u CPU-Z, 500$+ na cenu CPUa. Pa ko kupuje to kada 4930K verovatno moze 13pt klokovan. Jel 4960X daje skoro 14pt na 4.5GHz. AMD je lud i nemojte reci da nam ne bi isisao mozak udruzen sa Elektrodistribucijom i pohabao Seasonice i ploce za 3 god.
Postoje ludji i od kupaca Maximus 6 Extreme + 4770K To su kupci ASUS Crosshair 5 Formula Z i FX9590. Koji su premasili cenu Rampage 4 Extreme i 4930K. Koji apsurdi covece.
Na svetu postoje tri vrste ljudi. Prvi uče na sopstvenim iskustvima – oni su mudri. Drugi uče iz tuđih iskustava – oni su pametni. Treći ne uče ni iz sopstvenih, ni iz tuđih iskustva – to su budale.
:: Cekajte AMD Vishera 9590 ima 8cores i kosta 700$ :: 200$ vise nego 4930K. Trosi 200W a verovatno 400W kada se klokuje :: Radi na 4700MHz tj 5GHz Turbo i ne podrzava PCIe 3.0 Interface.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647793. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.