Re: Urekosmo coveka - rano mu cestitasmo promenu ``tima``! Deka je
01.11.2013. 01:52
status: user broj poruka: 3730
Jel imas ti neko resenje? Predlog neki..
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: samo cekao ovako nesto (osvetoljubiv i sujetan, kao baka).. :: ``Aha! Hvalio si me, uzdizao u nebesa, a sad bi da me tresnes o ledinu, je li?! E neces ga majci, no ces tresnuti...kurtzem o ledinu!` :: :: B0g te maz`o, sad mi se nesto vrzma po glavi - mozda sam ga ja urek`o onim ispravljenim avatarom???!!! Trebao sam ipak da naplatim, simbolicno, tek da ga ne tera baksuz.. :: :: http://url.ie/jrfh
Vidi: 99% je sanse da nesto nisi povezao kako valja. Konektore
01.11.2013. 01:56
status: user broj poruka: 11018
napajanja za procesor, ``glavni vod`` na ploci... Drugo: vadjenje i ponovno umetanje procesora, u slucaju da ovaj nije legao kako treba (cesta pojava u radu neiskusnih samostalnih sastavljaca konfe). I jos shurnaest mogucih propusta... Krivo mi je sto ovih dana nemam vremena (sve do ponedeljka), pa da dodjem i sredim to...
Jesi li odradio standardnu rutinu - vadjenje batareye i CMOS clearing?
Re: Vidi: 99% je sanse da nesto nisi povezao kako valja. Konektore
01.11.2013. 02:07
status: user broj poruka: 3730
Koliko znam da je procesor pistao bi.. clear cosmos sam uradio pomeranje kapica ako na to mislis.. bios nisam
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: napajanja za procesor, ``glavni vod`` na ploci... Drugo: vadjenje i ponovno umetanje procesora, u slucaju da ovaj nije legao kako treba (cesta pojava u radu neiskusnih samostalnih sastavljaca konfe). I jos shurnaest mogucih propusta.. :: Krivo mi je sto ovih dana nemam vremena (sve do ponedeljka), pa da dodjem i sredim to.. :: :: Jesi li odradio standardnu rutinu - vadjenje batareye i CMOS clearing ::
Sve je leglo savrseno.. clear cosmos sam uradio skinuo kapicu sa prva dva pina I stavio na drugi I treci sacekao vratio I upalio opet isto... Ako vam cudno kucanje kucam sa mobilnog..
:: Ali probaj sa clear cmos . :: :: Proveri da li su ti svi elementi dobro stisnuti,PCI-E , memorija,mozda nesto nisi dobro uglavio :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ubaci samo jednu memoriju, izvadi graficku i iskljuci HDD. Probaj po jednu memoriju ui svakom slotu. Ako to nije, onda je napajanje. Ne vjerujem da je ploca. A da CPU nije na svom mjestu, cuo bi se signalni zvuk.
Cisto da budes siguran, odspoji tastaturu i misa, prilikom paljenja ili bilo koji drugi uredjaj na USB portu..
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Uradi kako ti je rekao operator, ako nece, vrati plocu i procesor. Da je memorija 99% bi ti vrteo ventilatore. Meni to jako lici na plocu mada ima sanse i da je CPU, ali ako procesor ne valja ploca NE PISTI. Ne daje nikakav zvuk ali vrti ventilatore, ili non stop ili zavrti malo pa stane. Dakle ploca MORA VAN, na nju samo osnovno CPU, RAM i PSU i bodes RAM u razne slotove (prvo jedan modul u sve slotove, pa onda i drugi). Ako imas gde da pozajmis drugi ram, to bi ti bilo idealno (ili tvoj RAM da odneses na drugo mesto) E da, postoji mala sansa i da je PSU, jes da je radilo do danas, ali.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: Re: Ne znam sta je tacno tj koje su indikacije..
01.11.2013. 08:27
status: user broj poruka: 2929
Proveri da li si lepo konektor za napjanje uboo u plocu. Posebno obrati paznjui na onaj siroki 20+4, da nisi onih poslenjih 4 obrnuo naopako. Takodje o onaj od 6 pin proveri da niije okrenut kako ne treba. Proveri sve veze napajanja sa komponentama, da nisi nesto okrenuo.
:: :: Sve je leglo savrseno.. clear cosmos sam uradio skinuo kapicu sa prva dva pina I stavio na drugi I treci sacekao vratio I upalio opet isto.. :: Ako vam cudno kucanje kucam sa mobilnog. :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: Ali probaj sa clear cmos . :: :: :: :: Proveri da li su ti svi elementi dobro stisnuti,PCI-E , memorija,mozda nesto nisi dobro uglavio :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Re: Re: Urekosmo coveka - rano mu cestitasmo promenu ``tima``! Deka je
01.11.2013. 08:50
status: user broj poruka: 19086
nesto ne radis kako treba.. nadam se samo da nisi ostetio neki pin na socketu.. vadi procesor i pogledaj lepo pinove (pazljivo)
:: :: Jel imas ti neko resenje? Predlog neki. :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: samo cekao ovako nesto (osvetoljubiv i sujetan, kao baka).. :: :: ``Aha! Hvalio si me, uzdizao u nebesa, a sad bi da me tresnes o ledinu, je li?! E neces ga majci, no ces tresnuti...kurtzem o ledinu!` :: :: :: :: B0g te maz`o, sad mi se nesto vrzma po glavi - mozda sam ga ja urek`o onim ispravljenim avatarom???!!! Trebao sam ipak da naplatim, simbolicno, tek da ga ne tera baksuz.. :: :: :: :: http://url.ie/jrfh
Re: Re: Re: Urekosmo coveka - rano mu cestitasmo promenu ``tima``! Deka je
01.11.2013. 09:06
status: user broj poruka: 2929
I to jemoguce ntel ima govnjive pinove na sockettu. |To se cesto desava
:: nesto ne radis kako treba.. nadam se samo da nisi ostetio neki pin na socketu.. vadi procesor i pogledaj lepo pinove (pazljivo :: :: :: :: :: :: Jel imas ti neko resenje? Predlog neki. :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 :: :: :: :: :: :: :: samo cekao ovako nesto (osvetoljubiv i sujetan, kao baka).. :: :: :: ``Aha! Hvalio si me, uzdizao u nebesa, a sad bi da me tresnes o ledinu, je li?! E neces ga majci, no ces tresnuti...kurtzem o ledinu!` :: :: :: :: :: :: B0g te maz`o, sad mi se nesto vrzma po glavi - mozda sam ga ja urek`o onim ispravljenim avatarom???!!! Trebao sam ipak da naplatim, simbolicno, tek da ga ne tera baksuz.. :: :: :: :: :: :: http://url.ie/jrfh
Imas negde kratak spoj izmedju ploce i kucista.Tako si napisao u nekom postu,sve povezano svetli,kad pritisnes start samo se ugasi.Predpostavljam da si palio direktno sa ploce.Skup je to hardware za zezanje.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
od silnog uzbuđenja! Samo mi ne ide u glavu kako neko može da pljune 100€ više za grafičku istih ili lošijih performansi? Dok se 280X nije pojavio, pa ajde. Ali sada???
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647794. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.