Celeron dualcore iz G serije je mocan procesorcic, a i3 je vec ozbiljnost do neke granice(ne u odnosu na AMD, vec generalno). Za office moze bilo sta, nebitno. U ovom slucaju jednostavno je nemoguce sklopiti intel masinu, a da za iste pare bude bolja kupovina od AMD-a, BOLJA KUPOVINA, ne bolja masina, postoji i intel kao dobra kupovina, nije samo AMD, za AMD moze da se uzme cpu i neka normalna ploca, dok za intel ne moze cak ni cpu da se kupi, cak ni kada bi se opredelio za najbudjaviju plocu koja je posebna prica i problem. Grafika je sledeci razlog. To je realna situacija za te pare..mada bi trebalo da se sagleda za sta ce se koristiti ta masina
:: smesno je to porediti sa AMD high end.Upgrade sa I3 ka brzim CPU je mnogo komplikovaniji nego kod AMD-a.Koliko vidim sada ovo sto AMD priprema ,vise se forsira APU socket nego AM3 + ,na kraju krajeva AMD ima skok prodaje APU sto pokazuje da trziste prihvata tu filosofiju :: ::
Kazes da za 200E planiras da kupis neki dobar AMD CPU !!!
Sta je sa ostatkom, da li imas ostale delove da sklopis celinu ???
Ako nemas dodaj jos 200 evropskih novcanih jedinica ili ces u protivnom gledati CPU na polici ili natkasni pored kreveta a ispod lampe...
Nisi naveo da li imas kuciste, memoriju i koliko iste...
Namena racunara je takodje bitna... ako se neces igrati igara onda mnogo toga moze da se preusmeri na svasta nesto...
Ovi sto pricaju o Intel-u za 200E neka zaborave te price to ne pije vodu... za razliku u ceni Intel vs. AMD mozes da dobijes recimo memoriju ili SSD a to moze bitno da promeni pricu oko sklapanja celine...
Budi malo odredjeniji oko namene samog racunara...
GENERALNO GOVORECI ZA 200E NECES MOCI DA SE IGRAS, SEM U SLUCAJU DA RADIS UPGRADE VEC POSTOJECE MASINE, TJ. DA IMAS KUCISTE, HDD, RAM, GPU... SAMO TADA I SAMO U TOM SLUCAJU IDI NA INTEL !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Pa ja imam i napajanje i kuciste i hard i 8 gb rama na 1600 , zamenicu i memoriju tako da sve je to u redu valjda, mislim da bi mi ovaj AMD 7700 odradio posao a i ploca neka tipa GIGABYTE GA-F2A88X-D3H ja mislim sto je sasvim ok valjda! za te pare pogotovo i manje od 200 evra gotova filozofija ako se slazete sa mnom ??? kasnije cu dodati jednu R9 270 ili 280 ! uz to naravno mislim nekih 8gb rama i da radi ko singerica !
Tada ce taj APU biti slabasan za ono sto bi ti hteo a novce si vec potrosio !!!
Onda ponovo cekas da skupis novce za bolji CPU i tako u krug !!!
U ovom slucaju ja bih isao na oglase i tamo uzeo polovan 8350+990XA moze se naci i ispod 200E i dodao 3 crvene za neku polovnu HD4850 da posluzi do kupovine novije GPU...
Mozda i neki Intel ali sta ima u toj kategoriji do 200E sa plocom... ove price da i3 moze da se nosi sa 8350 prosto ne piju vodu mozda neki i5 ali on prosto ne upada u tvoj budzet ili mozda upada ali tada kombinacija i5+jeftina ploca nije za OC pa se gubi smisao Intel-a koji se uzima upravo zbog OC kojim ostvaruje prilicno bolje rezultate od AMDeke...
Srecno sa odabirom !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: :: :: Pa ja imam i napajanje i kuciste i hard i 8 gb rama na 1600 , zamenicu i memoriju tako da sve je to u redu valjda, mislim da bi mi ovaj AMD 7700 odradio posao a i ploca neka tipa GIGABYT :: GA-F2A88X-D3H ja mislim sto je sasvim ok valjda! za te pare pogotovo i manje od 200 evra gotova filozofija ako se slazete sa mnom ??? kasnije cu dodati jednu R9 270 ili 280 ! uz to naravno mislim nekih 8gb rama i da radi ko singerica !
Dal je neko od vas uopšte probao celeron sa nekom r9 ??? Dal ste probali i uporedili i3 sa fx 6300. Ja sam uradio obe stvari i izmedju i3 i fx 6300 i3 mi je bio brži za desetak procenta u testovima u igrama a celeron , pa probajte pre nego dajete savete. athlon II 750 je isti po snazi kao taj apu koji želiš da uzmeš a za razliku vec odmah možeš da uzmeš r7 260x. No svakako uzeceš šta želiš :) Taj celeron od 3.500 ce pre i lakše zameniti za neki jaci negoli da uzme jacu graficku kartu a ako vec želi jacu grafiku ne razumem uzimanje apu procesora. Naravno da je bolji i3 sa jeftinijom plocom. Ploca ti nikako ne daje bolje performanse.
Broj postavljenih tema: 60433. Broj poslatih odgovora: 647791. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.